/spanien/barcelona/forum/10441.aspx/spanien/barcelona/forum/10441.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2012-04-28 13:09
Håller med Busquen angående rakare spel. Förstår inte vad ni menar, hur man ska spela rakare mot lag sin försvarar med 11 man straffområdet. Distansskott visst, men då behöver vi en som kan skjuts också vi kan ju Inte slarva bort varje anfall med skott som antingen täcks av någon av de 11 som försvarar eller över/utanför mål. Nej, enligt mig är bästa sättet att trixa sig igenom med väggspel, individuella prestationer eller patenterade passningar. Det har funkat alla år, problemet är bara att vi inte har haft flyt med oss i år, om alla stolp och ribbträffar hade gått in så hade ingen yttrat sig. Sen att vi har inkompetenta avslutare(cesc och Alexis mestadels) har bidragit också. Vi måste ha Villa tillbaka, han är viktigare än vad man tror.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Maestro:- )
2012-04-28 12:59
@Busquen:


Du behöver inte ändra på spelfilosofin men du kan köra lite mer djupledspassningar, exempelvis...
Barcelona el Maestro:- )
2012-04-28 12:57
@Myrran:Cavani vore en dröm. Jag har alltid gillat honom. Han är Forlan men yngre och smartare.

Håller med det där med Luncho som assisterande tränare. Det hänger på om han får kicken från Roma. Tanken har slagit mig med...
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-04-28 12:56
Jag tror inte Tito kommer kopiera Peps tränarsätt rakt av. Han inser nog själv att det skulle sätta en enorm press på honom från början och att han gör bäst i att sätta en egen liten prägel på laget. Sen att alla viktiga grunder i spelet och klubbens ideologi kommer förbli detsamma, är en helt annan sak - det är ju bara odelat positivt. Och en av huvudskälen till att Tito fick jobbet.
Barcelona Busquen
2012-04-28 12:55
Briljanté:

Jag håller med dig om att Tito gärna får försöka ändra vissa detaljer i spelet. Men det här med rakare spel alltså... det är många som vill göra gällande att vårt uttåg från CL och vår missade ligatitel beror på att vi spelar för mycket i sidled och för lite i djupled. Men har ni sett Barca spela den här säsongen? Eller rättare sagt, har ni sett hur barcas motståndare spelat den här säsongen? Många lag parkerar bussen med 7-11 spelare i eget straffområde, det finns väldigt lite ytor bakom backlinjen att spela in bollen på. Och vad är då alternativet? Distansskott? Vi har egentligen ingen spelare med riktigt vasst distansskott. Chansspela in bollen bakom backlinjen? Fungerar ibland, men visst fan blir man irriterad när passningarna rinner ut över kortlinjen och klockan tickar vidare.

Jag förstår tanken med ett rakare spel, och det är naturligtvis att föredra. Men jag tycker att vi spelar ett lagom rakt spel i de allra flesta matcherna, som vi oftast vinner också. Problemet uppstår (ibland) när vi möter lag som spelar en extrem defensiv, men det är ju också då som det är mycket svårare att spela rakt.

Kan någon hjälpa mig att reda ut det här? Hur ska vi gå till väga för att spela rakare? Jag vill ju hemskt ogärna att vi anammar Mourinhos antifotboll där vi låter bottenlag anfalla mot oss bara för att få kontra med fyra spelare som står för individuella prestationer och räddar ett orättvist 4-2 resultat...
Barcelona Myrran
2012-04-28 12:52
På Sports framsida idag så står det att Tito är ute efter Alba (vänsterback), en mittback och två strikers.

Drömmen för mig är att Alba kommer, Hummels/T.Silva, Cavani sen vet jag ingen mer jag verkligen vill ha. Känns som vi behöver lite tyngd längst fram men kan ändå inte tumma på arbetsförmågan (läs Zlatan).

Edit: Är lite orealistisk och önskar Luncho som assisterande också :D Annars skulle jag inte tacka nej till Oscar Garcia heller så ynglingarna har ett välkänt ansikte också.
Barcelona el Maestro:- )
2012-04-28 12:49
@Briljanté:


Tito kommer att vilja ändra på vissa små saker, ja. Han har varit med i laget under fyra år. Det gör att han vet vad han behöver justera för att spetsa till spelet ett snäpp. Lite rakare tror jag att han kommer att försöka att spela. Men spelarna kommer att vilja höja sig också då det är en ny tränare som styr laget. Tito kommer dessutom att få in två eller tre nya spelare i laget. I försvarspositioner framför allt. Jag tror att han kommer bereda truppen också. Den tunna truppen håller inte riktig i längden om man ska tävla i flera fronter samtidigt.

David Villa hoppas jag får en ny chans. Alexis ska ta för sig ännu mer och vissa att han är den spelare som ska göra 20+ mål per säsong eller ska han göra assist så att andra gör målen. Pedro likaså.

Jag är optimistisk till skillnaden från många andra. Är inte alls orolig. Jag ser snarare framemot en ny säsong med både bra spel och vinster.
Barcelona Briljanté
2012-04-28 12:27
Jag tycker att Vilanova ska starta något eget och inte bara följa det Pep gjort. Det är ju redan självklart att alla vet hur vi spelar. Självklart ska Tito följa filosofin men han måste göra något mer än de ifall vi ska vinna.

Vi måste få tillbaks vårt 4-3-3 med ett mkt rakare spel som vi hade under Peps första säsong.

Om Villa får ett bra EM så ska han absolut starta men som central anfallare enligt mig. Tänk er Villa och Alexis och hur mycket dem löper. Messi har en fri roll bakom. Detta är nyckeln till att börja vinna igen. En Llorente på bänken hade varit drömmen !
Barcelona Busquen
2012-04-28 12:20
Blaugrana1990:

Det börjar bli riktigt tröttsamt med dina hatkampanjer mot enskilda Barcaspelare (läs: Mascherano och Busquets). Dina åsikter respekteras, men att dag ut och dag in behöva läsa spaltmeter på spaltmeter med "diskussioner" där du hoppar på våra nyckelspelare och resten av forumet tvingas argumentera emot, är ganska tröttsamt. Släpp det.
Barcelona el Maestro:- )
2012-04-28 12:12
Sergio Busquets är otrolig viktig för Barça. Det är vi överens om alla hoppas jag. När han saknas syns det skillnaden på hur laget spelar. Det har varit uppenbart för mig ganska länge. Det brukar smyga sig en oro i magen när han inte spelar. Fråga Wenger förresten. Han har beskrivit Busquets i en intervju på ett mycket bra sätt. Och det handlar ändå om en man som förstår sig på fotboll mer än de flesta.

För mig är Busquets det närmaste du kan komma till Pep Guardiola i sin tid, om ni kommer ihåg honom när han spelade. Pep var dock både Busquets och Xabi Alonso förenad i en och samma spelare. Han hade skottet också som Alonso har. De matcher där Busquets inte spelar brukar jag alltid vara orolig. Busquets tillför en dimension som ingen annan kan tillföra i lagets spel.

Det blir en intressant match i helgen. Jag hoppas att vi får se laget vinna i återstående matcherna med övertygelse. Varje vinst får bli en hyllning till Pep Guardiola. Som avslutning får jag dessutom hoppas på att säsongen avslutas med en cupvinst. Sen laddar vi inför en ny säsong med nya hopp och nya mål att sikta på.

Visca el Barça y Visca Pep Guardiola!
Barcelona Briljanté
2012-04-28 12:04
Någon som har en engelsk översättning på Peps presskonferans?
Barcelona Andreas V.V
2012-04-28 11:50
addeh

Fast han brukar rulla runt lite väl länge ; )
Dock var det som du säger ett tag sen senast, tyvärr ältar folk saker som hände för 2-3 år sen ännu idag.

Tröttsamt att fortfarande höra om matchen 2009 till exempel.
Matcher där vi haft otur med domarna minns ingen, skapligt irriterande.
Atlético addeh
2012-04-28 11:47
Andreas V.V

Det var ofantligt längesedan jag såg Busquets göra en riktig filmning. Att han ligger mer i gräset än andra har med hans position och genialitet att alltid peta bollen precis innan motståndarna kapar honom.
Barcelona Andreas V.V
2012-04-28 11:36
Den som inte ser Busquets storhet är antingen blind eller så vet man absolut noll om fotboll överlag.

Jag avgudar Busquets, sen att han rullar i gräset mer än andra, det är väl som det är.. men han är knappast ensam om det.

Btw..

Rösta gärna på "Castor" i länktips, det tar 2-3 sekunder, bara klicka på det röda hjärtat till vänster. :)
Barcelona KristoferLUFC
2012-04-28 11:29
Kan bara hålla med. Busquets är en helt gudabenåvad fotbollspelare med en blick för spelet utöver det vanliga och därför så kommer han rätt in i alla situationer över hela banan. Fantastisk passingsspelarae som styr tempot på Barcas mitfält på ett väldigt imponerande sätt.
Stör mig på alla jäklar som håller på med Busquets. Men de kan inget om fotbollen o dom vill inte erkänna vilken fantastisk fotbollspelare han är för att vissa tycker att han filmar.
Som om Busquets är den enda i denna värld som filmar? Knappast.
Jag som följer engelsk fotboll mest kan säga att det är jäkligt många engelsmänn som filmar tusen gånger mer men ingen nämner dom bara för dom är engelsmänn.
Annars den rollen Busquets sköter i Barca skulle nog ingen göra bättre än han på den positionen.
Busquets är för mig lätt med bland topp 3 bästa defensiva mitfältare i världen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-04-28 10:54
Rollen Busquets har är väldigt svår att spela. Det är oftast bara de som verkligen kan fotbollsstaktik som förstår vad det är han gör så bra. Det finns ingen som kan göra skitjobbet han gör så elegant. Om någon säger att Busquets inte har några styrkor så skulle jag säga att han inte har några svagheter. Han har en komplett fotbollsshjärna. Med det menar jag att han tänker fotboll i alla olika typer av situationer. Han är snabbtänkt på att göra väggspel, han ser andra spelare runt omkring sig så att han snabbt kan släppa bollen istället för att slösa tid när bollen redan kommit till hans fötter. Han täcker ytor. Han markerar motståndare på ett smart sätt. Han har en grym split-vision. Som ni märker så låter det som jag förklarar fotboll för er, och det är för att Busquets för mig är fotboll. Man behöver inte göra glidtacklingar med dobbarna före och rensa bollen upp på läktaren för att vara en duktig bollvinnare eller defensiv mittfältare. Man kan bara använda hjärnan.

Förutom spelsinnet så har han, som pivote, en teknik som de flesta playmakers världen över inte ens kan drömma om. Sättet han dribblar bort motståndare på ser så retfullt och enkelt ut. Och då menar jag inte att han behöver göra en tunnel eller snurrfint, utan bara en enkel passfint/kroppsfint för att lura bort flera spelare samtidigt(som man kan se hur han gör mot United i videon Hyder länkade). Busquets är för mig en fotbollsgud.
Barcelona Corazon
2012-04-28 10:45
Jag saknar pep visst men vafan gör vi när xavi tar slut där har vi ett större problem, man märket ju att batterierna börjat bli dåliga på honom vill inte ens tänka tanken på ett mittfält utan honom.
Barcelona Katalano
2012-04-28 10:23
Sista dagen har jag läst att vi har vunnit trots Busquets och trots Mascherano. Intressant att vi har vunnit så mycket med 2 spelare mindre på planen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-04-28 10:21
Det ryktas lite löst att Tito vill gå efter Fernando Llorente i sommar. Låter som fågelsång i mina öron
Barcelona Myrran
2012-04-28 10:14
Benda

Jag va inte direkt imponerad av Messi heller under Chelsea matcherna...

Busquets gör så himla mycket för Barca som man inte "ser", över hälften av de sakerna som gör Busi till en världsspelare händer när andra har bollen. Sättet han pressar, ger understöd, passar rätt spelare så spelet flyter på, hur han täcker upp passningsvägar för motståndarna. Analyserar du Busi över en match så får du se hur många gånger han bara står i ingemansland men kollar man noga så tog han 3 kliv åt ett håll bara för att täcka en enkel passningsväg. Perfekta spelaren att ha bakom Xavi/Iniesta/Messi/Cesc/Thiago och framför backlinjen.

By the way, kolla Hyders länkade video. Försökte hitta den men kom inte på vad den hette.
Barcelona Hyder
2012-04-28 10:05
Blaugrana1990

Det var som jag trodde, du har aldrig sett Buquets spela mer än en eller två fotbollsmatcher.

Det finns ingen defensiv mittfältare i världen som besitter den kyla och precisionen i passningsspelet som Busi. Inte en chans. En annan sak jag älskar med honom är att han ofta drar upp tempot på mittplan, antingen genom att ta bollen och bara springa uppåt eller genom ett snabbt väggspel.

Buquets är elegant i sin spelstil. Nu är YouTube ingen optimal källa för att bilda sig en uppfattning av en spelare. Men du kommer nog finna klippet i länktipset som oerhört matnyttigt även om det innebär att din argumentation fallerar.
Barcelona Benda
2012-04-28 10:04
@Myrran:


Jag var dock inte imponerad över Busquets mot Chelsea.

Visst är grabben bra, men jag tycker inte att han är så bra som du påstår.
Barcelona Hyder
2012-04-28 10:03
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-04-28 08:50
En sak till. Jag är säker på att Pep kommer tillbaka. Han kommer träna Barca någon mer gång i framtiden. Om det är om 2, 5, 10 eller 20 år får vi se. Men jag kan med åtminstonde 99 % säkerhet säga att vi kommer få se honom stå med sin kostym vid sidlinjen på Camp Nou igen, även efter den här säsongen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-04-28 08:44
Har inte skrivit sedan innan El Clasico. Mycket som har hänt den senaste veckan, mestadels har det varit väldigt tungt för oss culés. Jag tänker inte gå in på någon detaljerad analys över matcherna men mot Chelsea så var det väldigt små marginaler som avgjorde, precis som alltid i CL. Det kändes som Intermatchen all over again. Vi hade 2-0 med en man mer, att vi inte stänger matchen är katastrof. Messi missar straff, klart han gör det. Det var inte menat att vi skulle gå vidare. Det som definitivt bekräftar den teorin är att Torres gör mål. Vad är oddsen?
Mot Madrid hade jag faktiskt inte förväntat mig en förlust. Trodde verkligen på vinst där. Men det är som alltid i stora matcher, jag tror Real var någon mer % taggade än oss, och det är ofta det som avgör. Vi gick in i matchen med press på oss, vi var tvugna att vinna och alla förväntade sig det. Real kunde förbereda sig ifred.

Så till den stora nyheten. Pep lämnar. Det var en riktigt sorglig nyhet. Kan inte besrkiva hur mycket jag älskar honom. Han har gett så mycket till det här laget och den här klubben. Jag förstår hans anledningar och respekterar dem, men just nu känns det tomt och konstigt. Barca utan Prp kommer helt klart bli annorlunda. Nu tror jag inte bara att det behöver bli dåligt, tvärtom kan det visa sig att det var rätt beslut att ta. Jag tror att om han skulle sluta så är det här rätt tillfälle. Tito är ett perfekt val. Han kommer bygga vidare på det både han och Pep skapat, och kommer också kunna fortsätta utveckla spelet. Jag tror det här laget behövde något nytt. Någonting händer efter 3-4 säsonger av framgång. Vi ser här att laget blivit en aning mätta, kanske också Mister. Så jag är väldigt ledsen över att Prp slutar, men jag ser också nästa säsong som en härlig utmaning, och förhoppningsvis gör Tito och laget det också. Det ska bli väldigt spännande att se hur det ser ut i Barcelona i höst.

Barcelona Myrran
2012-04-28 08:33
Blaugrana1990

Gå och håll på Man City istället. Där har du en hop av enbart stjärnor.

Fan Iniesta blev väl ordinare när han va 24 år typ? Vet själv när Xavi och Deco spelade ihop att Iniesta kom in typ 60-70 min VARJE match och drog upp tempot. Han hoppade in i fler matcher än va Keita gör typ.

Det Busquets gör för Barca är ovärderligt. Det går inte bygga ett storlag utan en spelare som Busquets. Kolla bara på Real Madrid och deras Galacticos 1 när dem sålde Makelele. Gick väl sisådär bra för dem trots att dem hade hur många stjärnor som helst. Alla kan inte vara "den avgörande" spelaren som slår passen. Det är 11 man på plan med olika roller, så är det har alltid varit och kommer alltid att vara. Busquets ska absolut ingenstans.
Barcelona Ghazza
2012-04-28 08:13
Blaugrana1990,

Sååååå... Det du precis försökt att förklara är att vi har ett gäng spelare som fungerar som nyckelspelare..? No shit Sherlock, det har alla lag. Att vi har 9-10 stycken är ofantligt många ska jag säga dig. Andra lag kan vara glada om de har 2-3.

Dessutom har exempelvis Masken varit vår kanske bästa försvarare iår. Och då är han i grunden en defensiv mittfältare. Komplementspelare? Kanske, men han har skött sig så pass bra så att han varit vår mest givna mittback under hela säsongen och petat "stjärnor" som Piqué och Puyol.

Och resten av spelarna du räknat upp är i princip barn. Att man hyllar dessa förstår väl vilken människa som helst. De kan INTE jämföras eller användas med samma måttstock som våra spelare som spelat i flera år. Du tror väl inte Xavi eller Iniesta fungerade som startspelare när de tog steget upp i A-laget?
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-04-28 06:02
SPORT skriver idag att Jordi Roura, som för tillfället ingår i tränarstaben och har som syssla att scouta och analysera rivalerna, kan bli Tito Vilanovas assisterande tränare. Roura var även inskriven i La Masia samtidigt som Guardiola, Vilanova och fystränaren Altimira så de har alla känt varandra under många år.
Blaugrana1990
2012-04-28 03:49
Shanghai

Det är kanske dags att inse att vårt framgångsrika lag beror på vissa spelare och inte vissa andra? Vi kan inte hylla spelare som inte hyllas bör bara för att dem spelar i ett lag där man har 5-6 spelare som är bäst i världen på sina positioner och leder laget till titlar?

FC Barcelona är så framgångsrika på grund av spelare som Victor Valdéz, Dani Alves, Puyol, Pique, Abidal (under dem 3 första säsongerna innan operationen), Xavi, Iniesta, Messi, Etoo (under Guardiolas första säsong), David Villa (under förra säsongen) och framför allt förvandlingen från kaoset till stabiliteten har mycket att göra med en viss Ronaldinho.

Att då hylla spelare som Mascherano, Busquets, Pedro, Adriano, Thiago, Tello, eller Keita är bara fel. Man måste inse denna självklarhet. Dessa spelare som jag nämnde fungerar som komplementspelare (alltså spelare som sitter på bänken redo att hjälpa till vid skador), men att se folk här hylla dessa spelare som att det är tack vare dem vi är det vi är idag är bara vansinne.

Tycker folk ska sluta med den mentaliteten på detta forumet.
BARCA-més que un club
2012-04-28 03:33
Är det nån som har en översättning på Pep Guardiola's press conference som gick vore snällt. !!!!
Annons: