/spanien/barcelona/forum/10407.aspx/spanien/barcelona/forum/10407.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelona10Messi
2012-04-27 00:56
Då kanske det inte bara var för själva fotbollsmatchen som Villas-Boas kom för när Barca B spelade härommånaden. Tror han är otroligt sugen på att ta över Barcelona och utveckla dem ännu mer. Det är en hungrig och revanschsugen person som jag tror skulle kunna ta hem en och en annan pokal den kommande säsongen.

Skulle nu Pep bestämma sig för ett sabbatsår så ser jag mer än gärna att det blir portugisen som tar över. Förstavalet är Bielsa men grabbar han kommer aldrig lämna Athletic efter en säsong. Speciellt inte om dem vinner EL/CdR och tar ny Europa-plats, möjligtvis Champions. Lucho är legendar i klubben och har redan gjort underverk mer eller mindre i B-laget. Förhoppningsvis blir det någon av dem här tre sam tar över ifall Pep lämnar skeppet.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-04-27 00:55
Mår jävligti illa just nu i väntan på Guardiolas beslut.

Om han lämnar vill jag ha Johan Cruyff som ersättare. Men det kommer inte att ske. Skulle Guardiola lämna så ser jag honom som ett "ex" som man inte vill att andra ska haffa. Han tillhör Blaugrana, han är katalan i blodet och det finns ingen tränare i världen som klickar lika bra med Barcelona som Pep.

Damn you Pep..Damn you..
Blaugrana1990
2012-04-27 00:48
tarrak

Det är snarare just det jag snackar om med den moderna fotbollen. Är man skadad så kan man inte spela helt enkelt. Om man däremot har lite ont i tårna och har smärtor i benen men kan springa och spela fotboll precis som alla andra så är man inte skadad i min mening.

Detta är spelare som tjänar miljoner per vecka, dem ska spela så länge dem verkligen inte är skadade eller det finns risker för att dem små smärtorna kommer förvärra situationen!

Det du nämner om Alexis är konstigt för mig då just denna principen inte rådde förra säsongen. Spelare kunde spela match efter match fastän vi hade ett liknande schema med många matcher på våren. Vissa spelare kunde spela till och med skadade under den perioden, tänker främst på Iniesta i CL finalen 2009. Att spelare bänkas hit och dit har inget med dessa skador eller form att göra utan snarare på grund av Guardiolas konsistenta rotation denna säsongen vilken inte bara existerade dem senaste veckorna utan ända sedan säsongen började med den hemska matchen i Valencia som exempel där Mascherano förintades som högerback (!) den matchen.

Sen det med Piqué tycker jag är konstigt också, det håller inte det du säger. Pique har varit bra denna säsongen, fotbollsmässigt. Om det är någonting han gjort vid sidan av planen, missat träningar eller vad det nu är så ska klubben straffa honom offentligt, han ska sitta på läktaren tills han skärper sig och så vidare.. inte vara bänkad några matcher hit och dit. Men nu inget sådant verkar ha skett och även Guardiola påpekar att det handlar endast om den sportsliga biten och på den biten har Pique varit bra denna säsongen, så jag förstår inte alls att man kan använda något sådant som argument mot Piqué.

Sen så är Mascherano anledningen till att vi inte spelar CL final i år, och om alternativet till att spela med Mascherano som mittback att sparka honom i rövhålet ut ur klubben, hade jag nog valt det alternativet. Att däremot välja att spela honom som det han är, som mittfältare som bryter upp-spel på mitt-plan är något helt annorlunda. Att spela med Mascherano som mittback är som att spela med Busquets som mittback, kanske lite bättre men ändå liknande.
Barcelona Den vise
2012-04-27 00:40
Pep har säkert meddelat spelarna att han inte stannar. Blir inte förvånad om flera viktiga spelare har redan också börjat packa sina väskor.

Framför allt så har deras agenter börjat koka silly soppa med extra salt i.

Stanna Pep.
Snälla.
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2012-04-27 00:36
Många här i Sverige förstår sig inte på fotboll.

1. Det är bara här i Sverige man hatar Barca som man gör.
2. Det är bara här i Sverige man inte förstår vad Pep verkligen har gjort för oss.
3. Det är bara här i Sverige man inte förstår hur viktig Mascherano har varit för oss.

Snälla kan man inte börja sälja riktiga sport tidningar här Sverige! Svenska folket behöver det! Dom kan inte bara läsa Metro, Aftonbladet och Expressen, där vi har idioter som journalister!
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-04-27 00:30
Unless Guardiola changes his mind last minute, Barcelona will on Friday announce the coach will leave the club. [catalunya radio]

Kommer inte kunna sova, fy fan...:/
El Vampiro
2012-04-27 00:18
Jag hoppas att Pep stannar, han har gett oss mycket och vi borde visa respekt för honom. Jag har tänkt mycket i några dagar nu för att lista ut vem kommer att över hans post, jag blir snart dum i huvud av alla dessa tankar. :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2012-04-27 00:11
På tal om annat. Hur i helvetet har Terry lyckats bli benådad av Uefa och tillåts nu vara med och lyfta bucklan vid en eventuell seger i finalen? Tom i England talar man om skandal, och då vet vi ändå vad de vanligtvis anser om spelartyper som Terry. Det snackades om att han visste om Alexis ljumskskada och därför försökte få ut honom ur matchen just för att han hade svårt att hänga med i Alexis snabba löpningar. Nu glömde han bort att minst 5 olika kameravinklar och extra domare lyckades se hans tilltag. I halvtid vid en intervju försökte han skylla på Alexis och att denne skulle ha filmat men blev senare ombedd av personer i den egna ledarstaben att det nog är bäst att ändra det uttalandet då de påminde honom att det fanns allt för tydliga reprisbilder från flera kameror. Så efter matchen hade Terry en helt annan version att berätta. So classy Terry. :P
Barcelona tarrak
2012-04-26 23:57
Blaugrana1990

Ser att du kan väldigt lite om villkoren för den moderna toppfotbollspelaren . Ditt snack om att antingen är man skadad eller inte är så långtifrån verkligheten man kan komma utan det är tvärtom, samtliga spelare är mer eller mindre skadade hela tiden och går konstant på smärtstillande. Varje match är ett vågspel där man ska bedöma om i vilken mån spelaren hämmas av smärtan och om skadan riskerar förvärras kontra hur viktig matchen är och vilka andra alternativ som finns. En spelare som Adriano skulle förmodligen aldrig kunna starta tre matcher på en vecka ens när han är i toppform, tack vare sina extremt sköra muskler. Att Alexis hade små blessyrer som gjorde att han bara kunde spela slutet är inte heller konstigt. Skulle han spelat Clásicon hade han förmodligen inte kunnat starta andra mot Chelsea. Puyol, gammal, sliten och alltmer skadebenägen är exempel på en annan spelare som man självklart måste vara försiktig med och som med jämna tillfällen måste vila. Och så här är det truppen igenom, det är inte svart eller vitt, skadad eller inte, det är hela tiden en balansgång.

Angående Guardiolas förtroende för Piqué och hans form så är det självklart föränderligt som allt annat. Att du återigen kommer med ditt svartvita snack om svart eller vitt, är inte förvånande, men lite tjatigt. När säsongen började var Piqué absolut en nyckelspelare och han spelade när han var tillräckligt frisk. Allt eftersom han radade upp sämre och sämre insatser fick han spela allt mindre, även om han naturligtvis fick många fler chanser, ibland för att han kanske förtjänat det, ibland för att det inte fanns andra alternativ.

Det här är saker som Pep och hela hans team brottas med 24/7 och jag förstår att det är svårt för dig att förstå hela spektrat av faktorer, men du kanske borde ta lite lugnt med tillmälen som taktiskt inkompetent. Försök lyfta blicken och se hela bilden av det fantastiska Pep har skapat med det här laget och försök sätta det i perspektiv, med din förhållandevis lilla invändning om Mascheranos överdrivna speltid.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2012-04-26 23:54
Blaugrana1990.

Caceres? En spelare som är upp och ner passar inte in i Barcelona. Sedan läste jag någonstans att han överskattade sin egen förmåga och lekte superstjärna inget för Barcelona.

På Stamford bridge var Puyol avstängd och vi hade inga mittbackar. Yaya spelade mittback i CL-finalen och det gick bra.

Du bedömer engångsföreteelser, men samma situation fast i andra matcher som har gått bra håller du käften om.

Guardiola har mer rätt än fel som tränare i FC Barcelona. Utan honom - utan hans experiment hade vi spelat 4-3-3 och varit sönderlästa. I slutet av 2009 testades Messi som falsk 9:a. Den vanliga trion med H-E-M ändrades om till H-M-E och det lyckades väldigt bra. Att göra ett sådant valt i ett sådant läge av ens första säsong är vågat och därför tycker jag att Guardiola är briljant.
Blaugrana1990
2012-04-26 23:54
Rambla

Grundläggande regeln att alla spelare begår misstag, även Messi är nog självklart för oss alla. Dessutom tycker jag inte det är som du säger att Pique och Puyol varit dåliga, snarare hittar jag ingenting som tyder på det!

Hur var det i El-clasico i Madrid där Mascherano var på bänken. Det var Puyol och Pique vars försvarspel låg till grunden för vår seger! Eller VM för klubblag. Eller matchen mot Real Madrid i Copa del rey, alltså båda matcherna där både Pique och Puyol spelade. Eller Milan matchen där båda spelade. Eller senaste semifinalen mot Chelsea.

Alltså detta är matcher där dem inte varit dåliga alls, snarare motsatsen! Att man då och då gör misstag är naturligt, att göra det kontinuerligt 5-6 gånger per match som Mascherano gör är snarare inkompetens.
Barcelona Ibillay
2012-04-26 23:51
Vart kan man se presskonferensen imorgon kl 11?

Uppskattar ett svar
Blaugrana1990
2012-04-26 23:45
tarrak

Bara för att avsluta diskussionen angående Guardiolas taktiska inkompetens. Guardiola har gjort taktiska misstag förut också! Skillnaden var att det var engångsföreteelser och att han insåg direkt efteråt att han inte ska fortsätta spela på det sättet utan återgå till det normala. Ett sådant fall var mot Chelsea i SB när bland annat Yaya Toure spelade mittback. Det kunde ha blivit förödande, tack vare Pique i försvaret och Iniestas mål klarade vi det men Guardiola kunde kostat oss CL titeln redan då!

Hursomhelst detta var engångsföreteelser och han ändrade sig direkt och återgick till det vanliga. Problemet uppstod först denna säsongen när han inte återgick utan fortsatte med en förstörd backlinje med Mascherano som nu rånat oss på vår CL-titel! Detta var inget annat än rån som Guardiola begått iår!

Guardiola har alltså sålt mittbackar i laget (Caceres bland annat) och inte ersatt dem utan litat på spelare som Mascherano, sålt vänsterbackar såsom Maxwell och inte ens spelar med vår enda kvarvarande vänsterback Adriano utan experimenterar även där, och dessutom bänkar vår bästa högerback i CL-semifinal.

Med allt det bra Guardiola gjort och alla bra sidor han har, går det inte att ta ifrån dem dåliga sidorna heller. Det är inte en taktiskt begåvad tränare, vars misstag kostat oss CL-titeln i år.

Om Guardiola hade varit en ärlig och uppriktig tränare, och bett om ursäkt för det han gjort iår, och erkänt sina misstag, hade jag inte haft något emot om han förlängde. Istället är jag bara rädd att eländet kommer fortsätta nästa år och vi får se en filmande, inkompetent mittback som ska styra vårt försvar med förödande konsekvenser trots att vi både har bättre spelare i laget och pengar tillräckligt att köpa det vi behöver.

Då är det nog ändå på tid med en ny tränare, och med tanke på laget vi har kommer nog inte var så svårt att vinna CL-med det laget vi har. Enda som krävs är kompetens och motivation.
Barcelona Rambla~
2012-04-26 23:43
Blaugrana1990

Om vi sammanfattar allt lite kort. I det stora hela så håller jag med dig. Självklart är Puyi och Piqué våra bästa mittbackar, eller snarare var. När de är i fysisk topptrim är de överlägset bäst. Det försvarspel de två har visat upp under dessa säsonger under Pep när de har varit på topp har många gånger varit helt fantastiskt. Fast som tarrak är inne på, det har varit en helt annan femma med formen, disciplinen och även hälsan under denna säsong när det gäller Puyi och Piqué. Då kan du inte blunda för att Mascherano har varit en klippa under säsongen och fyllt luckan väldigt bra, eller? Visst, han har tabbat sig här och där vilket kanske även har kostat oss någon titel i slutändan. I ärlighetens namn, har inte även de två andra stått för flera misstag som kostat flera poäng? Speciellt Piqué vill jag minnas.

Sen är det verkligen en helt annan sak att ligga i bunkerförsvar vilket lag som Chelsea och Madrid utövar när de försvarar. Det är lag som hela tiden ligger på rätt sida och så gott som alltid har alla spelare samlade på egen planhalva. När Barcas försvar ska till och freda sitt mål är det oftast efter bolltapp högre upp i plan och när motståndarlaget ställer om. Det är verkligen en stor skillnad och framför allt ett mycket svårare typ av försvarspel att utöva. Håller du inte med om det?

Det handlar knappast om taktiskt inkompetens från Peps sida utan snarare bristen på alternativ och det kanske är detta du i så fall ska kritisera honom för. Fast vi vet ju helt säkert inte hur det egentligen ligger till. Är det verkigen Pep som nöjer sig med de försvarare han har haft eller har han fått nobben från ledningen när han har velat värva någon back till? Vi vet faktiskt inte hur det ligger till med det.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-04-26 23:33
Entourage of former Chelsea coach Andre Villas-Boas (34) informed Barcelona he would want to succeed Guardiola if the latter leaves. [sport]
Blaugrana1990
2012-04-26 23:32
tarrak

Där har vi ett problem med Guardiolas bänkande av nyckelspelare denna säsong till förmån för Mascherano. Detta gäller både Puyol och Pique. En spelare är skadad när han är skadad. Så enkelt är det. Och är en spelare ur form och lallar runt så sitter han på läktaren och är ute ur laget och spelar inte en CL-semifinal!!!

Förstår du vad jag försöker säga? Pique startade CL-semifinalen mot Chelsea på CN, alltså var han inte skadad (vilket Guardiola påpekade efter El-clasico) och han var inte ur form heller (annars hade han inte spelat en CL-semifinal).

Detta är oacceptabla argument. Samma sak med Alexis Sanchez. Innan El-clasico hörde jag snack om att han skulle vara lite skadad och han bänkades, men han var tillräckligt frisk för att göra ett mål och sätta skräck i Reals försvar.

Pique spelade avgörande matcher för oss denna säsongen, El-clasico mot Madrid i vintras, Santos i finalen i Vm för klubblag, Milan i kvartsfinalen i CL, Chelsea i semifinalen i CL.

Tydligen är Pique en spelare som har tillräckligt förtroende av Guardiola att kunna spela sådana matcher, så det argumentet kan inte läggas fram.

Helt enkelt, hade Guardiola velat hade han kunnat spela med Pique och Puyol i mitten, Alves till höger och Adriano till vänster. En stabil backlinje. Efter Piques skada hade Guardiola enkelt kunnat spela med Alves som mittback och spelat med Montoya som högerback. Montoya som spelade mot Milan också så helt oprövad är han inte! Då hade vi haft 2 mittbackar i laget som åtminstone hade spelat mittbackar. Istället hade vi Puyol som vänsterback, Mascherano som enda mittback och Alves till höger. Och tack vare det, släppte vi in det målet mot Chelsea.

Detta är vad jag snackar om när jag säger taktiskt inkompetens. Mourinho hade inte gjort detta misstaget eller Jupp Heynckes eller Di Matteo. Man måste inse att fotboll vinns via defensiven och via defensiven får vi offensiv och segrar!. Så som Barca blev straffade på grund av detta att spela inkompetenta spelare som mittbackar, borde vara en läxa för framtiden.
Barcelona Alvés - Por Que?
2012-04-26 23:32
Är det bara jag som skulle OM LÄS NOGA OM Guardiola lämnar så vill jag ha in Villas Boas då med vårat spelmaterial och hans kloka hjärna och hans offensiva tänk så kan det bli succé tror jag. Han är ung och hungrig samt att han gärna spelar ett 4-3-3 som vi gjorde 08/09. Finns inte några andra alternativ iaf som är lediga och som man vill ha.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2012-04-26 23:31
Den vise.

Försäsongen är i Europa och inte i Asien och att Guardiola talade om nästa säsong efter att ha blivit utslagna av Chelsea.

Utan Pep kommer nog försäsongen att vara i Asien.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-04-26 23:31
Den vise

Pep sa till mig att han kommer stanna, oroa dig inte. :P

Nämen, han har flera gånger sagt att han ska planera inför nästa säsong,typ.

Tror själv att han kommer stanna...:D
Barcelona Den vise
2012-04-26 23:31
@Alvés - Por Que?:


Det där visste jag redan men tack för påminnelsen. Sanslöst att killen vill lämna som det spekuleras om. Vilket jävla krav än han har så hoppas jag att Rosell går med på det.


Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-04-26 23:30
@Den vise:


Media triggar igång varandra och många detaljer kan vara tagna ur luften. Pep har fortfarande inte bekräftat något.

Han gav häromveckan en hint om att stanna då han sa att han kommer gratta Madrid till ligatiteln och fortsätta planera inför nästa säsong ifall de skulle vinna el clasico.

There you go.
Barcelona Blaugrana80
2012-04-26 23:27
@Rambla~:hahahha hon är ett skämt.. hon tror verkligen att hon kan nånting
Barcelona Alvés - Por Que?
2012-04-26 23:27
Den Vise

Han älskar klubben och är en inbiten culé, hans familj trivs i Barcelona och hela familjen är katalaner.

LÄNKTIPS om ni vill skratta lite så här på kvällen.
Barcelona Den vise
2012-04-26 23:23
Kan någon ge mig en liten indikation på att Pep trots allt stannar?

Även om ni skulle ljuga.
Barcelona Rambla~
2012-04-26 23:15
Seriöst, släng ut den där J Garå. Jag tål inte ens se henne längre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tarrak
2012-04-26 23:14
Blaugrana1990

För att bemöta din uppsats kort och enkelt: med samtliga spelare friska och i normal form är inte Mascharano tänkt som ordinarie, vilket även han själv sagt sig vara införstådd med. Att han ändå fått spela så pass mycket beror på Abidals skada och att Piqué varit under isen hela säsongen (och förmodligen inte skött sig speciellt väl vid sidan av planen). Visst ska gamla insatser och potential spela in vid laguttagning, men form och vad man presterar i nuet är det som verkligen betyder något. Hade han halvt ointresserad Piqué kunnat lalla runt ohotad under en hel säsong, hade vi snabbt varit tillbaka i slutet av Rijkaard-eran när halvskadade och omotiverade Dinhos och Decos fick spela clásicos istället för en Guddy som var bäst på plan mot Valencia matchen tidigare.

När du säger att Pep ska ha beröm för de tre första åren, menar du att han var taktiskt kompetent på den tiden och att han tappade kompetensen i somras, eller har han alltid varit en klåpare som haft tur?
Barcelona Més que un Esport
2012-04-26 23:12
@Blaugrana1990:


Så du menar alltså att det är Guardiolas "taktiska inkompetens" som fick Pique skadad nu senast samt att den gav Abidal cancer i levern? Okey...
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2012-04-26 23:12
Problemet ifall vi får in Villas-Boas.

Kommer fansen att fortsätta sjunga: Ese portuguese, hijo puta es?
Barcelona Barcadinho.
2012-04-26 23:11
Blaugrana1990 -

Du klantar Mascherao för det andra målet. Ok, du får tycka det.
Jag har min förklaring. Ronaldo gör mål eftersom han får en briljant assist av Özil.

Konstigt att du glömmer det första målet. Där har du Barcas största försvars tabbe under hela säsongen signerad av Puyol.
Barcelona Nesto
2012-04-26 23:08
I länktipset hittat ni ca 400 bilder på Pep från CL sammanhang. Väcker starka minnen. Blir nästan tårögd när man går igenom bilderna och tänker att han kanske lämnar oss
Annons: