/spanien/barcelona/forum/10398.aspx/spanien/barcelona/forum/10398.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona petersays
2012-05-09 13:12
"Cuenca lyckats med bravur"

Med bravur? Come on! 20 matcher från start och 9 inhopp och han har producerat 4 mål. Visst, han har kanske 4-5 assist också. Men siffrorna skvallrar så rakt inte om att han lyckats med bravur. Och de matcher jag har sett har man mest saktat ned spelet och i hög grad bidragit till handbollsspelet genom att passa bakåt. Sidleds-Isaac.
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2012-05-09 12:59
Cigge

Jag håller med, får se om det bär frukt eller inte :)

Bra fråga, trodde det skulle bli en rotation dem emellan, det blev istället så att dem försökte få in alla på en och samma start 11a, rörigt i vissa matcher.

Pique har haft stora problem, det har påverkat honom på plan då koncentrationen inte varit där, några skadebeskymmer här och där ska inte påverka honom till denna grad, har inte läst så mycket om honom, men något verkar ha skakat om killen. Jag tror faktist det blir ett nyförvärv i form av en mittback, det är rätt tunt på försvars sidan, jag tvivlar på att Abidal kommer tillbaka till fotbollen, hälsan kommer först och 2 allvarliga operationer på så kort tid säger mig att han kommer välja att lägga av.

Då har vi alltså, Puyol som vars knä inte håller en hel säsong, man har Pique, man har Masken som backup, han gör det godkänt men bara godkänt, så tunnt på försvars sidan är bra nog anledning att värva in någon back, vare sig det blir tidiga Barcelona produkterna ALba eller Botia, eller om man försöker sig på ett större namn svårt att säga vid det här laget.

Om det blir så att Abidal väljer att lägga av, bör man försöka pejla in Alba, får man bud på keita och Affe bör man sälja dessa, och försöka få in spelare som Martinez(erbjuder önskad fysik som saknas)

Botia,Thiago.s,David.l,Vertonghen någon av dessa hade jag inte sagt nej till, frågan är om det bara räcker med 1, drömmen hade varit om man värvat tillbaka Botia, och försökt hämta in en etablerad mittback, vet för lite om Vert, så jag hade gärna sett någon av brassarna, då jag ser dem som perfekta för ett bollförande lag. Nu drömmer jag allt för mycket, men jag hade gärnat sett en anfallare komma in, vi har många yttrar, men hur många anfallare har vi, nu pratar jag om kliniska avslutare? Cavani hade jag gärna sett, vette fan hur det hade sett ut med taktiken, om man valt att forsätta 3-1-4-2 eller om det blir en 4-3-3, återstår att se.

Bredda laget med klass spelare, konkurransen ska vara högre, från målvakten till anfallet, så tycker man det ska vara iaf. Dags att återvända till verkligheten :P
Cigge
2012-05-09 12:42
Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!

Hehe, jag säger absolut inte att det är fel att ge unga spelare chansen, tvärtom, men det gäller att ta det varsamt med unga spelare och inte ge de för stort ansvar med en gång, vilket jag bland annat tycker att Cuenca och Tello har fått den här säsongen. Återstår dock att se hur det hela utvecklar sig som sagt.

Det är sant, får en spelare inte husera där han är som bäst ska inte kritiken vara lika hård mot spelaren i fråga. Däremot kan man fråga sig vad Pep och ledningen tänkte när de valde att värva Fabregas redan till den här säsongen? Jag trodde att Fabregas skulle ge Xavi den avlastning han behövde, men så har det inte riktigt sett ut. I och för sig vill ni väl få in Fabregas i systemet så tidigt som möjligt, men spelmässigt har inte direkt imponerat, vilken position han nu har haft, vilket jag tycker är svårt att säga. Jag tror för övrigt att all den variation av startelvor och formationer blev för mycket i längden. Mascherano är den spelare efter Messi och Valdes som startat flest matcher i ligaspelet, vilket jag kan tycka är aningen märkligt. Anmärkningsvärt är att Pique endast startat 16 ligamatcher.

Det ska bli intressant att se hur ni väljer att värva. Jag är inte så säker på att ni värvar någon mittback, utan att det enbart blir en vänsterback. Jag tror nämligen inte att ni väljer att köpa Thiago Silva. Åtminstone en offensiv spelare tror jag att ni kommer värva, däremot är det svårt att sia om vem det blir.
Barcelona Gonzalez_Barca
2012-05-09 12:28
Puyol: "Rumours about retiring from national team? I want to retire on the pitch, not in the operating room."
"Saving my strengths a bit? People tell me to do so, but I have my way of training and playing... It's hard to change that."
"My idea is to play for many more years, five or six... But we will go game by game."
"This operation is like having your car checked. It's nothing bad, I'll be back soon. I'm optimistic."

Alltså jag ÄLSKAR den här mannen! (no homo). Vilket jävla hjärta han har för fotbollen och för sitt lag. Visca Puyol!!
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2012-05-09 12:28
Cigge

Det är där skorna klämmer, av att döma av årets upplaga av Barca har det varit mycket som varit emot balansen, jag säger inte detta bara för att han råkar spela för Barcelona, jag yttrar mig så om Cuenca efter ha sett hans utveckling utöver denna säsong, med rätt omgivning kan han växa men det ska mycket till om han sedan bofäster sig såklart. Låter tiden avgöra, så länge vi har tränare som låter unga spela, lär speltiden komma så det är upp till honom själv att bättra på det han behöver.

Fabregas har inte riktigt sin styrka som en djupledsspelare, han har stundtals spelat längst upp, för att sedan hamna i " no mans land", så ja jag tror han skulle vara bra mycket bättre om han fick spela längre ner, han har absolut inte samma egenskaper som Xavi, men han skulle komma till sin rätta, sen är det svårt för honom att ta för sig och diktera när Xavi är bossen, av att döma så överlämnar han mycket till Xavi, så vi har nog inte sett den det bästa utav honom än. Håller med om att han inte varit så bra, men det tror jag beror på positionen han haft. Dags att testa andra konstellationer, sen är jag beredd på att kritisera honom, men då ska han få chansen att lira på sin pos också.

Tränaren och ledningen har minst sagt en hel del att göra, den saken är glasklar.

:P
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-05-09 12:22
Mido Haha rolig du är!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2012-05-09 12:11
har köpt tv4 sport xtra, kostar bara 39 kr, tv4 gruppen kommer å flytta all fotboll till den kanalen, så passa på å köp den, d e billigare än cigg-paket hehe
Cigge
2012-05-09 12:06
Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!

Med en sämre version av Bojan menade jag inte spelstilen rakt av, utan den kvalité och potential som Cuenca besitter. Han är en alibispelare enligt mig, då han gör sitt jobb i det tysta på kanten utan att ta några initiativ överhuvudtaget. Innan jag klankar ner alltför mycket på Tello, och framförallt Cuenca, får ni ta hänsyn till att jag inte har sett spelarna mer än den här säsongen. Jag ser dock en hel del liknelser med Bojan som kom fram tidigt och spåddes en lysande framtid. Storstjärna inför U21-EM i Sverige redan som 19-åring, men sedan hände aldrig någonting. Det ska bli intressant att följa deras utveckling, men av det jag har sett så ser jag inte hur de ska kunna bli ordinarie hos er.

Fabregas har ett väldigt starkt spelsinne och är en otroligt smart spelare, men tror du verkligen att det är på Xavis position han är ämnad? Jag har otroligt svårt att placera ut Fabregas i ert lag, precis som det sett ut i landslaget under en längre tid. Han lär komma in i passningsspelet med åren, men jag är tveksam om han kan ta över Xavis roll rakt av då jag har svårt att se hur han ska diktera tempot som Xavi har gjort under ett antal år nu.

Det där med djupledsspelet håller jag med om till fullo, men det känns som att både Iniesta och Xavi har valt att vända om istället för att slå bollen på Alves som varit en av få spelare som kommit med fart bakifrån. Sanchez har, i brist på övriga djupledslöpningar, varit den som fått ta tag i den saken. Annars tycker jag att Sanchez har blivit något låst med tanke på hur han spelar idag och hur han har spelat under större delen av sin karriär.

En justering av spelidén och en plan-b hade gjort er inte bara ett, utan två snäpp bättre enligt mig. Nu ser det allt som oftast likadant ut i match efter match, vilket har sina för- och nackdelar.
Barcelona Barcadinho.
2012-05-09 12:06
cigge -

"Jag vet inte om det bara är jag, men sannolikheten att ni ska få fram två spelare som klickar lika mycket som Xavi och Iniesta i varje generation är enligt mig inte särskilt stor."

Jag tror på paret Iniesta o Alcantara. Kommer inte bli exakt samma sak som Xaviniesta, men jag är rätt övertygad om att de kommer hitta varandra på ett utmärkt sätt. Vi har redan sett ett tecken på det i flera tillfälle.
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2012-05-09 11:58
cigge

Nu är Callejon född 87, som haft bra med tid att etablera sig på denna nivå, Cuenca som är född 91 som gjort ett par start/inhopp, och du ratar honom redan nu?

Känns ju rättvist, men en åsikt är en åsikt, jag låter tiden avgöra hur det blir på den fronten. Att dem unga gått före dem med dålig form kanske bär frukt kommande säsong, svårt att sia men det fanns ju en tanke bakom det beslutet.

Måste fråga hur många matcher du sett Cuenca göra?
En massa siande ifrån dig, vi får se helt enkelt, alldeles för tidigt at döma ut ett par 20 åringar, efter bara några matcher denna säsong. Litar på att dem vet vad dem gör med spelarna som kommit upp, av att döma av statistiken så har dem en bra med chans att bofästa sig, inte alla men majoriteten av dem uppflyttade.

Bästelona

Ta och tagga ner istället, kan man föra en vanlig och sansad diskussion är alla välkommna att skriva på forumet!
Barcelona Bästelona
2012-05-09 11:54
Cigge

Gå nu och filosofera någon annanstans!
Cigge
2012-05-09 11:49
MESSI.CORLEONE

"Hellre förlöra några tunga titlar på några år men att vinna en massa talanger från den egna leden."

Inte för att vara elak mot en viss klubb nu, men det där låter som Arsenals filosofi. Fotboll går väl trots allt ut på att vinna?

Som jag tidigare nämnde tycker jag att Cuenca är en sämre version av Bojan. Cuenca är allt som oftast osynlig och jag brukar lite elakt kalla honom för lyktstolpen då han oftast står still och breddar på kanten. Visst, Pedros form och självförtroende har varit under isen i stort sett hela säsongen, men han är fortfarande, enligt mig, en bra mycket bättre fotbollsspelare än Cuenca. Tello kan möjligtvis vara intressant på sikt. Jag har förstått att alla som tycker om Barca, ser något stort i honom. Med åren tror jag att han kommer slipa av den ungdomliga entusiasm som han visar upp idag och då bli en spelare i mängden.

Callejon har enligt mig ingen potential att bli ordinarie i Real Madrid, utan är mer av en truppspelare. Möjligtvis att Tello också blir det på sikt, men jag ser inte vad ni ska ha Cuenca till framöver.

Di Maria är, konstigt nog, en av världens absolut vassaste yttrar. Jag har otroligt svårt för hans obeslutsamma spel och virriga spelstil, men i dagens fotboll är vi väldigt fixerade av poäng. Det är inte många yttrar i världen som matchar honom rent poängmässigt. Jag tror aldrig att Tello kommer upp på den nivå som Di Maria presterat de två senaste säsongerna. Cuenca tror jag blir över, likt Bojan och Jeffren.

Montoya och Arbeloa är väldigt olika till sitt sätt att spela. Montoya har sin styrka i offensiven medan Arbeloa har sin styrka i defensiven. Jag tror inte att Montoya blir landslagsman på allvar förrän han får spela mer frekvent i Barcelona. Arbeloa är en begränsad fotbollsspelare, som många utomstående klankar ner på bara för att, men det är heller ingen hemlighet att det är vår svagaste länk i startelvan.

Thiagos spelstil hade möjligtvis passat bredvid Xabi, men med tanke på hur stort glapp det är till vår offensiva fyra, tror jag att vi behöver en spelare med bättre defensiva egenskaper. Det finns ju en anledning till att Khedira spelar just bredvid Xabi. Idag är det svårt att hitta ett optimalt val bredvid Xabi centralt med tanke på hur laget är formerat.
,Sami
2012-05-09 11:45
Barcelona have been watching Valencia goalkeeper Vicente Guaita (25) throughout the whole season. The club think he'd cost at least 10M [md]

Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2012-05-09 11:42
Cigge

Fabregas oförmåga att komma in i spelet kan ha att göra med att han som oftast spelat på fel position, han ska spela där Xavi spelare, där har hans sin styrka, tok för långsam för att spela så högt uppe därav den stundtals mediokra insatsen i mitt tycke.

Cuenca en sämre version av Bojan?
Bojan var en striker som hade stora problem att leverera på kanten, något Cuenca lyckats med bravur, smart spelare som breddar när det behövs och gör det bra som en kantspelare när han fått spela, så att du är så kritisk mot just honom förstår jag inte, hade du nämnt Tello så visst, one trick pony av det jag sett. Cuenca har gjort det bra, vet inte vilken match du sett honom spela, den mot Real kanske där hans uppgift var just det att "bredda" ge laget möjligheter. Svår match att briljera på, men vi som sett honom spela mer än 1-2 matcher tycker han gjort det bra!

Nu har du iof bara tittat på årets upplaga när du säger så, visst har vi haft stora problem med att slå den avgörande bollen, med Villa borta pga skada och Pedro som haft skadebeskymmer och väldigt dålig form, har djupledspelet inte varit bra alls. Xavi är bra när han har rörliga spelare och göra med, Sanchez är väl den enda som tagit massa djupledslöpningar, och det är för få som gjort det helt enkelt.

Laget har en del att jobba på den saken är klar, förstärkningar, och en aningen justering på speliden, måste kunna anfalla på olika sätt, variera det hela och inte vara så lättlästa hela tiden, en plan b vore inte så pjåkigt heller för den delen.

Cigge
2012-05-09 11:30
Jag vet inte om det bara är jag, men sannolikheten att ni ska få fram två spelare som klickar lika mycket som Xavi och Iniesta i varje generation är enligt mig inte särskilt stor. Fabregas har generellt sett haft svårt att imponera i själva spelet, även om han levererade massvis med poäng i höstas. Jag anser att Fabregas har varit ett litet problem för er under säsongen. Han är för bra för att sitta på bänken, men med honom på planen får oftast Iniesta flyttas ut på kanten där han är flera nivåer sämre, vilket gör att även ert spel blir lidande.

Cuenca är enligt mig en sämre version av Bojan, medan Tello har några likheter med Pedro. Jag såg aldrig storheten i Bojan, vilket jag heller inte har gjort med Cuenca eller Tello. Den senare har en intressant spelstil, men jag tror att han kommer bromsas upp och övergå till att spela enklare med åren, med tanke på er spelfilosofi, vilket troligtvis gör honom mer lättläst.

Här kommer en fråga jag aldrig har fått svar på. Varför vågar ni så pass sällan slå den där avgörande passningen eller överraska med ett skott utifrån när ni ändå äger så otroligt mycket boll?
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-05-09 11:16
Cigge Det tycker jag inte. Hellre förlöra några tunga titlar på några år men att vinna en massa talanger från den egna leden. Låt mig ställa några frågor? Är inte Cuenca o Tello kapabla till att bli bättre än Callejon o Di maria tex? Eller vad säga om Montoya som jag tror ska bli bättre än Arbeloa inom kort. Sist men inte minst. Thiago Alcantara. Jag tror att Real hade blivit en och en halv gånger starkare med honom brevid Xabi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Corazon
2012-05-09 11:12
känslan säger att vi värvar David Luiz , Capoue , Alba sen så kommer säkert en anfallare in också å vem det är vet jag inte
Barcelona SamMajid
2012-05-09 11:06
Cigge

Barcelona har förlitat sig på sina talanger väldigt länge. Att truppen är tunn kan jag hålla med om men tack vare alla talanger som barca har skakat fram har de vunnit många titlar, till skillnar från hur Real Madrid lyckades med sina miljardbeloppsvärvningar de senaste åren.
Cigge
2012-05-09 11:03
Det går inte att förutse skador på spelare, men har inte spelidén och övertron på era egna talanger gått till en överdrift för er del? Jag menar, Villa missade mer än halva säsongen, Sanchez drog på sig skador åt höger och vänster, Xavi har haft problem med småskavanker en längre tid, Iniesta är skadebenägen, Puyol sjunger på sista versen, Abidals tragiska sjukdomar med mera är i alla fall inget jag enbart hade vispat bort. Thiago, Tello och Cuenca i all ära, men övertron på dessa spelare fick er att bli ett sämre lag helt enkelt. Jag vet inte om ni håller med, men er trupp är enligt mig otroligt tunn med tanke på hur många skadebenägna spelare ni förfogar över.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-05-09 10:35
Mou God Eller så kan vi snacka om din fega gud som gav bort både matcherna mot Bayern.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yaya24
2012-05-09 10:14
– "Jag skulle älska att återvända och avsluta karriären där. Jag älskar stan och Barça har alltid varit mitt livs klubb. Jag längtar efter att återvända."
,Sami
2012-05-09 10:10
Chelsea defender David Luiz (25) told his entourage he wants to play at Barcelona. They think Barcelona prefer him to Thiago Silva. [sport]

Real Madrid Mourinho = God
2012-05-09 09:58
Istället för att sjunka till den nivån och påstå något så lågt som att Mourinho bett Drenthe säga det så kan diskutera varför bl.a

Fabregas varit så dålig under 2012? Eller varför Sanchez inte levt upp till dom höga förväntningarna och den höga prislappen. Alla förväntade ju sig att han skulle dribbla och trolla bort en hel värld men fick istället agera boll plank åt Messi. Eller kanske att Pyoul börjar bli gammal att skadorna börjat? För Pyoul kommer verkligen inte bli lätt att ersätta. Ni kan även diskutera varför Xavi inte varit i närheten av den han var förra säsongen? Lite för gammal där också kanske?

Annars så kan ni diskutera hur ni kunde gå titel lösa (viktiga titlar) under denna säsongen. För det va ingen jävel här inne som trodde att något sådant skulle hända, speciellt inte med Fabregas (jag kan aldrig prestera mot dom bästa lagen) och Sanchez nya i truppen.

Lägg ner skit snacket seriöst. Ni snackar mer om Madrid än om Barcelona, något ni definitivt inte ska göra vid det här tillfället då ni har viktigare saker att tänka på.

Att Mourinho ska ha sagt till Drenthe att gå ut med det är bara löjligt. Mourinho behöver inte det, då han är världens bästa tränare. Ganska överlägsen också.

Ses nästa säsong!
Barcelona petersays
2012-05-09 09:27
Ang David Luiz. Såg iaf 10-15 matcher av hans sista säsong i Benfica, då han även agerade vänsterback ibland, och kan säga att killen verkligen inte hade några problem med positionsspelet - han var grym! Och ytterst grym som vänsterback också, mycket bra offensiva räder.
Barcelona Éluc
2012-05-09 08:08
Vilanova will decide if B-players Oier, Dos Santos, Bartra, Muniesa and Tello will be part of the first team. Montoya certainly will. [md]
Barcelona Éluc
2012-05-09 03:51
Villa has been training with the ball for several weeks now, he'll soon join the group. The club kept it quiet not to put pressure. [puntor]

Härligt! Då kanske vi faktiskt får se honom göra ett inhopp i CdR-finalen trots allt.
Barcelona papillon
2012-05-09 03:13
Hummels verkar ha en helsjuk doja. "Trögheten" brukar kompenseras med bra positionsspel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2012-05-09 03:08
Yaya Toure: "I always watch Barça's games, I'm following Catalan television channels... I can't forget Barça"

"Barça is the club of my life and I love the city. It would be wonderful to return, you never know what can happen.

"I want to end my career at Barça. I'll anyway be there soon to visit my brother Abidal" / [rac1]

Vilken kung du är Yaya! Vad väntar du på? KOM!!
Barcelona Barca o Mort!
2012-05-09 02:08
Ride_the_big_one

Njaa tror inte det räcker. Men jag ser honom som en säkrare värvning än de andra bara. Men om det ska räcka med bara honom så ska vi också ha in en vänsterback men det är en annan diskussion, menade bara mittbackar. Har jag också sett lite för lite med honom, men de matcher jag sett så tror jag han hade klarat sig utan problem.
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2012-05-09 01:51
Barca o Mort!

Du tror det räcker med Botia alltså, har alldeles för dålig koll på honom för att yttra mig. Han måste ha varit bra utöver det normala om du enbart vill se honom utav dem som det snackats om?
Annons: