/spanien/barcelona/forum/10366.aspx/spanien/barcelona/forum/10366.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2012-05-15 13:31
Jag retar mig lite på att Pep i sista stund avstyrde en träningsmatch man planerat att spela nu i veckan för att få lite matchtempo inför cupfinalen. Varför?

Villa lär nog inte komma med EM som det ser ut nu. Ingen speltid alls i kroppen än så länge och vi kan glömma att han blir uttagen till cupfinalen.
Barcelona Rambla~
2012-05-15 13:28
Abidal kommer inte spela fotboll något mer, det kan vi nog alla inse nu.

Dagens transferbomb i Aftonbladet: Majstorovic klar för AIK

Haha :P
Peshmerge - AS9
2012-05-15 13:26
Så som det sägs att Tito vill spela 4-3-3 och varje spelare ska spela på sin rätta position. Då vill jag fan se att dom ställer upp så här...

(Alves-Pique-T.Silva/Verthongen?-Bale/Alba?
(Xavi-Busquet-Iniesta)
(Messi-Villa//Llorente?-Alexis)

Man vill inte se Fabregas på Villas plats som så många gånger förr den här säsongen. Och man vill inte se Iniesta så ofta på Alexis plats i anfallet. Han är bäst där han är i mitten, samma sak med Cesc(då i det här fallet inte får plats i startelvan) Det där med att rotera mellan spelarna i mindre och små matcherna tar jag inte upp här och nu. Utan bara hur det ska se ut i truppen och startelvan.

Bänken: Adriano,Montaya,Mascherano,Puyol,Fabregas,T.Alcantara,Cuenca,Pedro
Gäller och ha en stark bänk. Här har vi !

Keita?Afellay? Låna ut Tello. Abidal??
Barcelona Blaugrana són els colors!
2012-05-15 13:24
Jag kan bara hålla med om 747 Puyol Airlines. Det är inte Sollentuna United vi snackar om, det är Barcelona. Det här har pågått i månaders tänkande, inte en dag. Jag vågar nästan säga att Tito hade en hel del påverkan på vissa matcher den här säsongen, bara för att få den där "touchen".

Sen att vissa säger att 09 säsongen är sönderläst? Kom igen. Det vi hade då var en sjuk j*ävla press, en press som har försvunnit helt känns det som. Får vi tillbaka den här pressen så är mkt vunnet kan jag lova er. Du kan inte försvara dig mot press det går bara inte, du måste helt enkelt vara Barca för att spela dig ut från pressen, till och med Barca har svårt med att spela sig ur pressen i vissa fall.

Vad hade vi mer 09 säsongen? Hunger. Det har vi också saknat känns det som, men nu när Real vunnit ligan så tror jag att grabbarnas motivation kommer ligga på topp, då vi inte har vunnit jack shit den här säsongen (jag räknar inte med Copa del rey)

Och sist men inte minst, jag ska be till gud, jesus, buddha och alla möjliga högre makter. Snälla Tito, en bredd jävla trupp! Det var det vi hade 09 säsongen, vi hade en sån sjuk bredd på spelartruppen

Valdes, Pinto
Daniel Alves, Caseres, Puyol, Pique, Marquez, Milito, Abidal, Sylvinho

Busquets, Toure, Xavi, Iniesta, Hleb, Gudjohnsen

Etoo, Henry, Messi, Bojan, Pedro

Nu finns det säkert vissa jag har glömt också. Men backlinjen hade hela 8 spelare (!) Hleb och Gudjohnsen var direkt inga stjärnlirare men dom skapade bredden.

Så snälla låt allt det här ske! Och om man ska kolla från den ljusa sidan så har vi alltid lyft oss efter en dålig säsong. Säsongen efter trippeln vann vi "bara" ligan året därpå vann vi ligan, Cl, och final i Copa del rey.

In Tito we trust!
Barcelona Rambla~
2012-05-15 13:23
Mycket av det 747 Puyol Airlines skriver verkar faktistk väldigt logiskt och rimligt. Jag kan inte heller i min vildaste fantasi tro att klubben skulle ha tagit ett drastiskt beslut samma dag Pep officiellt talade om att lämna. Så amatörmässigt kan det bara inte ha gått till. Jag vill också minnas att Pep nämnde något om att han tillfrågades om Tito under presskonferensen.
Barcelona 747 Puyol Airlines
2012-05-15 13:20
el Flaco - Anims Guaje!

Du måste se det i ett större perspektiv än vad som kommit fram i media. Det är inte en korvkiosk som Tito har anställts att driva. Han ska leda A-laget för en klubb som omsätter nästan en halv miljard euro årligen.

Det är otroligt kompetenta personer som sitter i klubbledningen, alla är experter inom sina områden. Det finns inte på kartan att man anställer folk hip som hafs till viktiga poster inom klubben särskilt inte tränarposten.

Det är helt omöjligt att Tito valts som tránare för A-laget utan att Guardiola har vetat om det. Så fungerar det inte i Spanien och speciellt inte i Katalonien där man väljs in på rekomendation. utan Guardiolas godkännande hade Tito aldrig fått jobbet som A-lagstränare, ett så riskfyllt vägval av klubbledningen tas enbart om man har synnerligen goda skäl.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-05-15 13:07
747 Puyol Airlines/

Hur hade det skadat klubben om Zubi först hade meddelat Pep Guardiola om att man ville att Tito skulle ta över efter honom? Om Pep säger att han först fick reda om det samma dag som han annonserades sin avgång så måste det vara så.

Det du skriver är dina egna antaganden. Det man har fått höra från Katalonien är att Tito fick först frågan om han ville ta över samma dag elelr dagen innan Peps presskonferens och att ingen från klubben konsulterade Pep.
Barcelona petersays
2012-05-15 12:59
Van Bommel klar för PSV. Åtminstone avlägset Barca-relaterat.

I övrigt:
Hazard verkar ha sagt att han kommer finnas på adress i Manchester efter sommaren - dock inte vilket av lagen, men man får väl hoppas på United ändå.

Och Porto vägrar sälja Hulk för mindre än buyouten på £80M.
Barcelona 747 Puyol Airlines
2012-05-15 12:59
Därför att han vill skydda klubben. Varför tror du att han sitter och hyllar Ibrahimovic varenda gång han får frågan om citat ur Jag är Zlatan?

Vad Pep säger utåt är en sak, hur det egentligen har gått till är en helt annan sak. Jag tror inte ett ord på vad Guardiola, Zubizareta och Rosell sagt i media om hur detta har gått till. Lika lite så tror jag inte ett ord på vad Rosell säger i media angående Neymar som jag är helt övertygad om att Rosell ska använda som valfläsk till nästa val.

Du får inte heller glömma att Guardiola i egenskap av klubbmedlem är sin egen arbetsgivare. Hans beslut tar han i klubben intresse, inte sitt eget.

Nár en ny tränare ska utses för FC Barcelona är det en lång proccess där väldigt många röster ska höras.

Innan Tito valdes har man gjort en grundlig bakgrundskoll, hans tidigare arbetsgivare har intervjuvats, hans vänner har tilfrågats, hans grannar har tillfrågats om hans vanor, en mängd personer innom klubben har haft synpunkter att komma med, tränare han jobbat med (speciellt Guardiola i det här fallet), klubbens egna psykologer har utvärderat honom, lagkaptenerna har tillfrågats, hans medicinska bakgrund har grundligt undersökts. Och allt det här har vägts mot att anställa en redan etablerad tränare, där man haft en lista på lämpliga ersättare.

Att man inte valde att anställa en redan etablerad tränare tyder på att ledningen har övertygats om att Tito är kapabel att träna laget.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-05-15 12:33
747 Puyol Airlines/

Om styrelsen hade klart för sig sedan länge att Tito skulle ersätta Pep, varför sa man det inte till Pep i förväg? Guardiola sa själv att han först fick reda på det samma dag som han sa att han skulle lämna och Zubi sa att det var hans beslut att utse Tito, inte Peps. Det känns som att Rosell ville kamouflera den dåliga nyheten med Peps avgång med en upplyftande nyhet med Tito Vilanova för att rädda sitt eget anseende.
Barcelona 747 Puyol Airlines
2012-05-15 12:20
el Flaco - Anims Guaje!

Laportas utspel kan du ta med ro, han har misslyckats kapitalt med sin sattsning som politiker, inget politiskt parti vill ens ta i honom med tång :)

Hans bittra kängor mot Rosell och ledningen är inget annat än tomma ord från en man som en gång i tiden fantiserade om att bli president för Katalonien.

Valet av TIto som tränare är ett beslut som man övervägt länge. Det är inget beslut som man tar över en natt. Guardiola har själv sagt att han redan i september avieserat att han såg det som sin sista säsong som tränare så tid har man haft i överflöd.

När Zubizareta intervjuvades om saken i Barça TV så var det helt uppenbart att man valt TIto för flera månader sedan, han sa med världens största flin "Valet av Tito? Nej det var nyligen" Angående om Tito valdes som Guardiolas efterföljare redan i oktober!

Redan i slutet av Februari satt Iniesta i Barça TV efter en hemmamatch på Camp Nou och skruvade sig när frågan kom upp, det är uppenbart nu i efterhand att han redan där och då visste att Guardiola skulle sluta, men det kunde han inte säga då så istället fick vi ett typiskt Iniesta svar "man måste respektera hans beslut, det är ett mycket krävande arbete och han kommer att ta beslutet för lagets bästa"

Det har sedan kommit fram i media att alla lagkaptenerna fick vet om Guardiolas beslut redan tidigt, troligen redan vid julfirandet.

För att föstå valet av Tito som tränare måste man begripa hur klubben fungerar. Det sista ledningen gör är att välja en tränare som man inte tror på. Här har Guardiola spelat en stor roll i valet av Tito, det finns inte en chans att han blivit tränare utan Guardiolas godkännande, Zubizareta är i det här smmanhanget bara ett ansikte utåt.

Hade man gått ut med Tito för säg 5-6 månader sedan hade det påverkat det sportsliga aldeles för mycket. Då är det bättre att låta media spekulera som vanligt och låta laget abeta i lugn och ro.
Barcelona Mido
2012-05-15 12:13
FIFA 13 not FIFA 12 som jag skrev
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-05-15 12:13
Rambla/

Jag tvivlar inte på Tito. Däremot ställer jag mig frågandes till hur styrelsen har hanterat hela denna situation. Det sägs att Zubi gick och frågade Tito ifall han ville ta över samma dag eller dagen innan Rosell annonserade beslutet och detta utan att ha frågat Pep vad han tyckte om saken.

Inte bara att det kan tyckas att Zubi och styrelsen gick bakom ruggen på Guardiola, men jag finner det även märkligt att man väntade så länge att fråga Vilanova om han kunde tänka sig ställa som huvudtränare.

Dessutom sägs det att när Zubi frågade Tito ifall han ville ha jobbet ska Tito ha svarat att han behövde en vecka på sig att tänka på saken, men att Zubi ville ha ett svar redan där och då. Känns som att det hade varit mer rättvisst att låta Tito Vilanova få ett x antal dagar på sig att reflektera över vad han skulle göra, men styrelsen, med Rosell i spetsen, ville annonsera Titos fortsättande redan samma dag under presskonferensen när Guardiola meddelade att han skulle lämna.

Som sagt, desto mer man får läsa och höra desto mer missnöjd blir jag över hur styrelsen har agerat. Men med det sagt tror jag att Tito Vilanova kan göra bra ifrån sig. Att återvända, som du är inne på, till det mer traditionella 4-3-3 känns inte helt fel i mina ögon. Sen att spelet kan vara sönderläst återstår att se. Om nyckelspelarna befinner sig i bra form under merparten av säsongen ska det nog inte spela någon roll. Återstår även att se vilka som lämnar och vilka som anländer. Det kommer även ha en inverkan på spelet.
Barcelona Andrés V
2012-05-15 12:13
Bra att dom även verkar ha fixat Alexis Sanchez ansikte, på fifa 12 ser han ut som en påse nötter.
Barcelona Mido
2012-05-15 12:12
Messi ps3 cover FIFA 12
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2012-05-15 12:07
Å den sista på Messi, d finns bilder på Ibra, Milan, Arsenal/Chelsea å juve
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-05-15 12:07
Rambla

Vad menar du med att spela som 2009 är nog rätt så sönderläst?

Jag har alltid haft tanken att motståndarna 99/100 gånger visste hur Barca skulle ställa upp men ändå inte kunde göra något åt det. Om vi får igång formen som 09 så spelar det ingen roll om motståndarna vet hur vi ska spela eller inte. Jag tycker personligt att 3-4-3 förstörde mer än vad det gynna. Men man kan ställa sig massor av frågor om man ska tillbaka till de gamla 4-3-3

Hur och vart ska Cesc spela?
Spelar Messi centralt eller på högerkanten?
Om han kör centralt vem spelar på högern?
Ska man värva en offensivt eller deffensivt inriktad vänsterback?
Barcelona Mido
2012-05-15 12:03
Andra bilden
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2012-05-15 12:01
Här har första bilden FIFA 13/Messi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2012-05-15 11:55
el Flaco

Har du tvivel över att Tito är rätt man? Jag måste erkänna att även jag har dessa tvivel.

Idag kan man läsa i Sport att Tito tänker gå tillbaka till vårt traditionella 4-3-3 nästa säsong och spela mer likt 2009 när vi vann el triplete. Dessutom vill han koncentrera på att spelarna mer ska användas på sina optimala postioner och inte slussas runt så mycket på olika positioner som har varit fallet den senaste tiden med Pep.

Det om något kan i alla fall jag tycka låter positivt. Fast å andra sidan, att spela som 2009 är nog rätt så sönderläst vid det här laget. Då hade vi åtminstone en livsfarlig tridente på topp i Henry, Samu och Messi.

Laporta är inte helt fel ute. Rosell har sedan i höstas vetat om att Pep troligtvis gör sin sista säsong. Hade de verkligen redan då uteslutit att en tränare utanför klubben ska ta över och hela tiden vetat att det blir Tito som tar över? De måste ju kollat på andra alterantiv?
Atlético addeh
2012-05-15 11:34
Rambla

Det kanske inte framgick så tydligt, men det jag menade med ytterligare minst två säsonger i Segundan var att den andra, dvs 2013/14, även blir en säsong där han varvas mellan A- och B-laget. Ungefär som Thiago gjorde, eller som en spelare som Montoya gjort den här säsongen.
Real Madrid Goolazo H.
2012-05-15 11:28
Spelar ni Xbox eller PS3? Fifa asså
Barcelona Andrés V
2012-05-15 11:26
Men Mido, du får ju länka :)
Real Madrid Goolazo H.
2012-05-15 11:24
Mido

Vart kan man se det då?
Barcelona Mido
2012-05-15 11:12
Har ni sett FIFA 13 officiella screenshots?? Messi ser exakt ut! Äntligen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-05-15 11:01
Laporta har ännu en gång kritiserat Rosell & Co, den här gången i en intervju med Catalunya Radio. Han upprepade sin diskurs med att säga att styrelsen inte gjorde tillräckligt mycket för att Guardiola skulle fortsätta och även att valet av att utse Tito som ersättare var ett "panikbeslut".

Att döma av allt man har fått höra de senaste dagarna har nog Laporta inte helt fel när han säger att det var något av ett improviserat beslut att erbjuda Tito att ta över A-laget efter Pep. Styrelsen och Zubi skötte det inte lika smidigt som jag hade hoppats på.
Barcelona Rambla~
2012-05-15 10:12
Det kommer att bli svårt att hålla Deulofeu nöjd i Barca B under två säsonger till. Visst, en säsong är nog inga problem. Det beror sen helt på vilken utveckling han får. Blir nästa säsong ännu bättre kan ni lita på att han kommer att ha anbud hängande över sig (Wenger dreglar nog redan iofs). Så jag säger, en säsong till i Segundan och efter det så får han göra en Thiago och slussas mellan A-truppen och Barca B för att se och lära.
Atlético addeh
2012-05-15 09:59
Jag hoppas ingen misstolkade mitt tidigare inlägg om Deulofeu på det viset att jag ville se honom uppflyttad inom en snar framtid. Han bör vara kvar i B-laget minst två säsonger till. Förhoppningsvis tar han ytterligare ett kliv i utvecklingen nästa säsong och blir än mer dominant och tongivande. Säsongen därpå, lite beroende på hur det ser ut i övriga på anfallsfronten i A-laget, kan det bli tal mo att börja slussa in honom. Men två säsonger till i Segundan ser jag som en självklarhet. Där får han regelbunden speltid mot seniorer och mot lag som faktiskt håller riktigt hög klass. I mitt tycke kan det inte bli så mycket bättre än så.

Jag hoppas som er andra att han för försäsongen med A-laget. Ser gärna att han får göra något inhopp i Copa del Rey eller någon annan match nästa säsong, annars bör fokus ligga på Segundan. Att släppa in honom i en supercup-match mot Madrid kommer inte ske. Han är alldeles för färsk för det.

Det jag snarare menade med mitt inlägg var att Gerard har presterat bättre än jag trott, åtminstone snabbare än jag trott. Att dominera mot sådana i sin egen ålder eller ett par år äldre är en sak. Att göra det mot seniorer är en helt annan. Det har han nu bevisat att han klarar, därför tror jag han kan gå hur långt som helst.
Barcelona Kimmen
2012-05-15 09:43
Hoppas verkligen att Mourinho och Zlatan återförenas i Real nästa år. Hade vart kul att följa och dessutom tillbaka med mer fokus på den spanska ligan från svensk media. Det känns inte heller helt otroligt.
Barcelona DM1982
2012-05-15 09:25
Deulofeu

Nu gäller det att lugna ner sig lite. Visst är Gerard en liten diamant men han är väldigt oslipad. Det finns mycket för honom att lära sig och han behöver mycket rutin. Hans inhopp i a-laget visade att han är långt ifrån redo att flyttas upp, han skulle minst behöva två säsonger i b-laget där han får mycket matchning.

Man ska inte stressa med spelare, det finns alltid en risk att de tappar spelet. Bojan hade exempelvis säkerligen mått mycket bättre av en säsong till i b-laget.
Annons: