/spanien/barcelona/forum/10326.aspx/spanien/barcelona/forum/10326.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona basaric - ?#AnimoElGuaje
2012-06-01 01:54
!Sergio_ Busquets!

Jag funderar på att spärra dig, så grov var du. Underbart inlägg!
Barcelona Barca o Mort!
2012-06-01 01:30
Sergio_Busquets

Tror du skrämde iväg honom för evigt nu. Hoppas iallafall.

Barcelona zick9
2012-06-01 01:12
@Qendil-R.I.P Morosini!:


Messi är i grund och botten högerytter men har de senaste åren flyttats till central anfallare och offensiv mittfältare samt playmaker. Ojoj, Zidan spelade på en obäkväm position. Så var det ja...

Lägg av med din orealistiska logik nu. Ska Casillas också börja spela som högerback för att bevisa att han är en klasspelare och klarar av obekväma positioner?

Se länktips. Han spelar innermittfältare och gör ett hyfsat bra jobb. Självklart inte lika bra som anfallare.

Hur många mål gjorde Xavi när han blev utsedd till EM:s bästa spelare 2008? 1 tror jag det var. Ingen klagade.

Edit: fel länktips. Checka här: http://www.youtube.com/watch?v=-p8PDZyN2Es
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-06-01 00:46
Estiarte (right-hand man Guardiola): "I saw Pep cry twice, once of happiness, once of sadness. In Abu Dhabi, the whole world saw it." [elp]

Estiarte (right-hand man Guardiola): "Other time was when he called me to tell about Abidal. He couldn't stop crying, he couldn't speak..."

Får rysningar i hela kroppen. Pep Guardiola, moltes gracies per tots..
Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-06-01 00:36
!Sergio_ Busquets!

Maravilloso. Perfektion!
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-06-01 00:04
Qendil,

bara kolla länktips och var tyst.
Barcelona Briljanté
2012-05-31 23:21
Lägg ner diskussionerna om vem som är bästa spelaren. Vi alla vet att det inte leder till något ändå.

Väldigt tråkigt med alla dessa skador. Redan en dålig "start" inför nästa säsong då alla inte är tillgängliga för spel under försäsongen. EM spelarna kommer vara slitna också. Känns tufft!
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-05-31 22:52
Ni som inte vill missa Messi

Argentina - Ecuador VM-kval matchen är på lördag kl 00.30 svensk tid.

Har kollat upp lite o hittar ingen kanal som visar matchen. Det får bli stream.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-05-31 22:34
!Sergio_ Busquets!

Du borde bli gripen, arresterad, häktad och dömd för grov misshandel :)
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-05-31 22:12
Qendil-R.I.P Morosini!

1)
För mig spelar det ingen roll hur bra Messi spelar mot engelska lag på hemma eller bortaplan. Det verkar vara en stor grej för de som är emot Messi, men inte för mig. Själv tycker jag Messi har varit bra mot alla engelska lag bortsett från mot Chelsea. Varför vet jag inte. Kan det bero på att de spelar ultradefensivt? Kanske för att de spelar för tufft? Han kanske blir psykad av Cech hjälm eller Bosingwas pannband? fråga inte mig. Du kanske vet bättre. Men om du tillåter mig vända ditt argument emot dig själv så ser vi hur du reagerar. Här under har du Zidanes statistik mot engelska lag från 1996-2006 (Bara CL, jag sket i Uefa Cupen pga att Messi bara har mött engelska lag i CL)

1996/97
ManU mot Juve två matcher, Juve vinner båda (gruppspel)
Zidane: Inga mål inga assist

1997/98
ManU mot Juve igen två matcher (gruppspel)
Zidane: ett mål och inga assist

1998/99
ManU mot Juve igen två matcher (Semi)
United går vidare med totalt 4 - 3
Zidane gör inga mål

2002/2003
Real - ManU (två matcher)
6-5 till Real
Zidane noll mål två assist

2005/06
Arsenal - Real två matcher (16dels)
1 - 0 till Arsenal
0 mål 0 assist

Så förklara varför Zidane har denna skitstatistik mot engelska lag. Alla Zidanes mål och assister kom på hemmaplan. Vad gjorde Zidane mot de engelska lagen på bortaplan!!!????

Så det här bevisar enligt dig att Zidane inte är en klasspelare?

Sedan kan vi konstatera att Zidane bara har spelat tio officiella matcher mot engelska lag i CL och i de matcherna stod han för TRE! poäng (om man räknar med assister). Ganska kul då det räckte med en match (4 -1 Arsenal) för Messi att komma i kapp Zidanes statistik mot engelska lag på tio år.

Dessutom har Messi vunnit CL i två mer tillfällen än Zidane, så i CL har Messi redan nu, i 24 års åldern, lagt ett större avtryck än vad Zidane gjorde under hela sin karriär. Samma sak gäller i Laliga.

Så vad bevisar denna statistik? ABSOLUT INGENTING. Zidane är enligt dig ändå bland de största spelarna i världen någonsin eller hur? Trots den dåliga statistiken mot engelska lag? Vad är Messi då?

2)

Sedan till Argentina argumentet

"Beskylla Maradona för VM-fiaskot är att skydda Messi och inget annat."

Om du läste mitt inlägg ordentligt så kan du se att jag skrev att VM-fiaskot dels var Maradonas fel och dels Messis, inte bara Maradonas. Men du fick det till att jag skyllde hela VM på Maradona.

Under det ,och det här är det absolut bästa för du gräver min grav men hoppar i den själv, så skriver du att de fyra titellösa åren Zidane hade i Real berodde bara på att Real sålde Makalele och Del Bosque vilket ledde till att defensiven sluta fungera och därför kunde inte offensiven heller funka. Så nu skyller du FYRA titellösa år på EN spelare och EN defensiv mittfältare. Så låt mig vända ditt citat mot dig själv

"Beskylla fyra titellösa år på Makalele och Del Bosques frånvaro är att skydda Zidane och inget annat"

3)

Igen denna fråga ställde jag igår och fick inget vettigt svar av dig idag heller. Ni säger att Messis 50 mål var värdelösa för att han inte vann något. Från 96-06 har Zidane bara 3 liga titlar (två Serie A en La Liga och en CL titel). Vad gjorde han då under de sex titellösa åren som var så otroligt. Om 50 mål inte är tillräckligt vad gjorde Zidane på klubblagsnivå som var större än Messi

På landslagsnivå kommer nog Messi aldrig bli lika stor som Zidane. Men på klubblagsnivå har han redan passerat honom. Ingen snack om saken
Barcelona Riiio!!
2012-05-31 22:05
Om det stämmer att det bara handlar om 15 miljoner Euro vad gäller Alba så är det heelt sjukt att denna transfer inte redan är ihamn! Coentrao köptes för 3 ggr så mycket och han är ju sådär halvbra. Helt sjukt om vi försöker "dra ner" på priset nu från 15 till 10 som det ryktas om. Bara köööör på och ro hem detta nu innan EM!!
Barcelona Siempre Barça
2012-05-31 22:00
Kan ni inte sluta med zidanes, Ronaldo och Messi snack:( orka inte längre me all skit snack:(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2012-05-31 21:27
Mojito -

i fallen Cuenca och Thiago är det ännu mer märkligt, eftersom man inte kan säga att skadorna har uppstått pga överbelastning.
Barcelona Barcadinho.
2012-05-31 21:21
Qendil-R.I.P Morosini! -

Det finns väldigt många spelare, tränare och fotbollsintresserade som säger att Messi är den bästa genom tiderna, inte bara bäst JUST NU.

De flesta jämförelser som jag har hört och läst går mer kring om han är bättre än Maradona och Pele, inte Zidane.

Men du tycker inte det, inga problem. Det är din smak. Mourinho och Pele tycker inte det heller. Pele tycker tom att Neymar är bättre, fine inga problem. Spelar roll.
Barcelona tarrak
2012-05-31 20:35
Vet inte varför jag ger mig in i den här trötta diskussionen, men att Zidane skulle varit överlägsen 98 känns som en efterhandskonstruktion, i stort baserat på hans avgörande i finalen. I länken kan ni se genomsnittsbetygen för hela turneringen från de sex största italienska tidningarna och den "överlägsne" Zizou hamnar först på en andra plats efter Thuram och knappt före Davids och Mondragón. Det säger naturligtvis inte allt, men är betydligt mer tillförlitligt än en persons högst subjektiva minnen.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-05-31 20:24
Länktips: En småtrevlig video som Barcas officiella youtube-kanal gjort om Montoyas väg från de yngre pojklagen till att starta CDR-finalen
Barcelona Barca o Mort!
2012-05-31 20:18
Qendil sitter väl och tankar matcherna nu LOL.
Barcelona Ribo
2012-05-31 20:10
Nej nej. Messi har ingenting med detta att göra. Det är din tur. Förklara gärna hur jag hycklar och berätta hur det egentligen var om det jag påstår inte stämmer. Glöm som sagt inte heller backa upp med statistik.
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-05-31 20:00
Kommer med svar. Ribo du hycklar något enormt med vad som är bra/okej/ingen märkvärdigt. Men jag kommer komma till det när jag väl kommer med ett svar. Under tiden får du gå igenom Messis senaste VM mästerskap är du snäll. Okej?
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-05-31 19:42
Qendil

Cristiano har varit bättre den senaste, möjligtvis två senaste. Resten har Messi dominerat och Cristiano varit helt osynlig förutom några enstaka mål(CdR finalen var Messi mycket bättre men Cristiano gjorde mål).
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-05-31 19:38
Lite skrämmande att tänka på alla skador vi haft det senaste året... Förutom Cuenca har Thiago en skada som kan göra att han missar OS, och Cesc har en skada som kan förvärras avsevärt om han kör igång för tidigt. Till detta kommer också uppgifter på att Keite vill lämna. Hoppas verkligen att ingen spelare blir skadad i EM, det har vi inte råd med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-05-31 19:15
Ruggigt trist besked med Cuenca. Hur fan gick det till, först var väl domen 3 veckor? Blir att klara sig utan honom de första två månaderna av säsongen. Dessutom tar väl detta död på alla rykten om att han skulle vara aktuell att lämna/lånas ut i sommar - inte för att jag hoppades på det men.
Barcelona Barca o Mort!
2012-05-31 19:12
Flera Barca B spelare just nu i Spaniens U-21 match, esterna imponerar faktiskt. Trodde det skulle bli tvåsiffrigt.

Att ni ens diskuterar med trollet. Han tycker att Messi inte är bäst för att han inte presterar på bortaplan på engelsk mark. Snälla för det första så presterar han visst, men om han sedan istället för 3 mål på hemmaplan så är han sämre än Ronaldo som gör ett på borta eftersom det är den som gör mest bortamål på engelsk mark som är bästa spelaren i världen?


Släpp det, jag väntar på hans svar till Ribo.
Barcelona B-Guden
2012-05-31 18:59
Qendil-R.I.P Morosini!

På vilket sätt har ronaldo varit bättre dom senaste klasikerna ? messi har mossat real dom senaste matcherna, sen att Ronaldo gör 2-1 målet och han är gud enligt alla, snälla ta en titt på den matchen och kolla vad ronaldo gjorde dom andra 89 minutrarna.
tack o hej
Barcelona Ribo
2012-05-31 18:52
Qendil

Kul att du tog åt dig. Väntat, precis som när extrema fanboys av alla olika slag brukar reagera när de får höra något som inte stämmer med deras snedvridna världsbild.

"Jag följt Frankrike sedan Zidane slog igenom för Frankrike. Innan dess höll jag på Brasilien eftersom på den tiden var min favoritspelare Romario. Så ska du komma med argument om Zidane så får du fila på dina kunskaperna."

Så du vill att jag ska "fila på mina kunskaperna" om Zidane under VM 98 bara för att din favoritspelare var Romario?

"Kan du redogöra för mig Zidane prestation under gruppspelet, åttondelen (var han avstängd så den kan du skippa redogöra), kvarten mot Italien, semifinalen mot Kroatien och finalen mot Brasilien."

Okej, som du vill. I första matchen mot Sydafrika var han helt okej, inget märkvärdigt. Han slog hörnan som Dugarry nickade in. Skapade dessutom någon till målchans. I andra matchen mot Saudiarabien började han helt okej och var inblandad i första målet. Sedan agerade han precis som den idiot han kan vara ibland och drog på sig ett rött kort och två matchers avstängning efter en ful stämpling. Dessutom när man leder med 2-0 mot 10 saudiaraber. Han kom tillbaka till kvartsfinalen mot Italien och var helt anonym. Det enda bra han lyckades göra var ett instick till Karembeu efter ett fint väggspel med Djorkaeff. I semifinalen mot Kroatien började han bra och hade ett par skott på mål. Efter Sukers mål gömde han sig när Frankrike behövde honom som mest.

"När du redogjort för mig Zidane insats i samtliga av dessa matcher får vi nog se vem som får käka upp sina ord. Bring it on."

Så, jag har redogjort för Zidanes insatser i de matcher jag hävdat han var medioker. Nu är det din tur. Ska bli kul att få höra vad för slags kunskap du besitter som kommer få mig att äta upp mina ord. Glöm inte att backa upp dina påståenden med statistik.
Barcelona Barca - King / Messi mr. Golazo
2012-05-31 18:42
tycker det är så löjlig att komma med argumenter att messi inte presterar mot engelska lag. Att man till och med tar tiden och skriver det som en essä är sjukt.... Vad blir nästa argument? messi kan inte skjuta med höger därför är elmander bättre. Messi markeras med 3-4 spelare varje match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-05-31 18:37
Kaka gian Jag ser att du kan/vet en hel del om det du pratar om men begriper inte poängen Leo Messi är en historisk spelare icke sant? Maradona var 26, Zidane var 26 när de vann VM första o enda gången i sin karriär. Messi är 27 i VM i Brasilien, Han är 31 i VM 2018 och 35 bast i VM 2022 om han håller sig skadefri och i form så kan han spela 2-3 VM slutspel till. Vad kan du ha för ursäkter om han spelar, säg 2 finaler o gör sammanlagt 15-17 VM-mål?
Postat via SvenskaFans-appen
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-05-31 17:46
DM1982, självklart får även Messi ha dålig dag på jobbet. Det var inte riktig diskussionen handlar om.

Barcaholic, enas fel, rättfärdigar inte den andras. Det är ingen slump att samtliga CL-finaler under 2000-talet som dom tagit sig har varit genom att de spelat 1 man mer än motståndarna under något skede. Det av domartabbe. Senaste CL var undantaget. Kom inte med argumentet du är ”madridista”. Den klubben tilltalar mig inte det minsta. Dock finns det spelar i dagens real och förr jag respektera. Jag är heller ingen Barcelona fan, dock för mig spelar Barcelona finaste fotbollen i La Liga.

Senaste klassikerna har C. Ronaldo varit den bättre av Messi vs Ronaldo. Dessutom är inte C. Ronaldo statistisk på bortaplan lika dålig som Messis. Det hoppas jag du har koll på. Han fick utmärkelsen som den bästa i världen under sin tid i PL.

EL Corazon - King of Barcelona, finalen spelas på neutral mark. Då har Messi i regel lättare. Messi prestation mot engelsk/italiensk lag på bortaplan är inte bra. Dock är den bättre på hemmaplan. Så har det sett ut nu för Barcelona senaste säsongen och synnerligen den här. Dock håller jag med särskilt svårt har han mot Chelsea.

Det handlar inte om bara mål. Messi är högst medioker i landslaget. För vara helt ärlig så är han dålig. Hur många poäng gjorde han åt sitt lag under senaste mästerskap med Argentina?Inräkna assist om du så vill. Inte många eller hur? Vad tillförde Messi exakt på plan? Enligt mig så var han mer skada än nytta för laget. Då andra i laget förväntade att Messi skulle leda dom, men istället blev det andra som jag nämnt tidigare. Ursäkten med att han slog pass som kunde bli mål håller inte.

Frodo, jag är ingen anglofil-älskande person. Enda lag i PL som jag kan sympatisera med är Arsenal. Jag är Livorno-fan det är så långt ifrån PL som det går. Återigen skrev jag att alla vet vad han gjort i klubblaget. Även hans brister i klubblag-spelet. Varför finns inget i din lista om hans landslagsprestation? Eftersom det inte finns något att skriva.

MESSI.CORLEONE, oj, Messi gör 3 mål mot Schweiz i vänskapsmatch/träningsmatch och helt plötsligt ska man bortse ifrån hans urusla landslag spel?

s.eto, exakt din länk rättfärdigar allt jag skrivit. Vet du hur många av de målen han har gjort är på hemmaplan vs bortaplan? Kolla upp det först och du kommer märka vad jag påpekat.

barcetia - #ANIMSABIDAL, varför skulle jag vara det?

Barcadinho., jag skrev att han är bäst just nu av dagens spelare. Så självklart får han berömmelse. Samma sak fick även andra som Ronaldinho. Som också av många jämfördes med de största. Dock är Messi bättre spelare, även om Ronaldinho var en bättre fotbolls-artist/underhållare.

!Sergio_ Busquets!, återigen har jag ej påstått han behöver vara bäst varje match. Alla har rätt spela dåliga matcher. Återigen behöver du inte rabbla upp vad han gjort i Barcelona. Det kan jag redan och jag har även bedömt hans svaghet i klubblag-spelet. Kolla mitt tidigare svar ovanför om Messis insats på hemma/borta-spel mot engelska/italiensk motstånd.

Nu blottar du dig. Messi hade ”friroll” i Argentina. Spelet spelades efter Messi. Dock är inte Argentina, Barcelona samt vice verse. Därför spelade han så dåligt. Är man världens bästa spelare och ska anses tillhöra historians största ska man kunna prestera under olika spelsystem. Zidane som du nämnde spelade som vänsterytter som drog inåt när det behövdes i Real. Med landslaget spelade han på sin naturliga position som innermittfältare. Både Real och Frankrike hade två helt olika spelsystem. Precis som Juventus skilde sig åt franska landslaget spelsystem och Reals. Så du har helt fel, Zidane spelade på ”obekväm” position och det gjorde han under åratal. Trots det har han presterat. Beskylla Maradona för VM-fiaskot är att skydda Messi och inget annat.

Svaret till det är väldigt enkelt. Real Madrid är en idiotisk klubb och kommer nog vara så. När de gjorde sig av med Vicente del Bosque och Claude Makélélé föll Real Madrid som kortspel. Då började Real anställa-sparka tränare på löpande band. Kontinuitet har inte varit synonymt med Real precis. Sedan den absolut viktigaste defensiva pjäsen Makélélé försäljning innebar att Real Madrid ultra-offensiv blev ihålliga defensivt. Allt ifrån clowner som Gravesen har kommit och gått för Real. Ingen har ännu lyckades täppa till. Det är nu på senare tid Mourinho fått ordning på den positionen. Man kan inte ha ett sådant obalanserad mittfält och hoppas på offensiven alltid ska rädda dom. Det hade varit som ta bort förr Yaya Touré eller Sergio Busquets nu. Utan en vettig defensiv faller även ens offensiv. Även om jag tycker Yaya är bättre, så är Sergio en fullgod ersättare. Där har du orsaken till varför det blev 1 La Liga vinst för Zidane med Real. Ta bort Sergio från Barcelona och hoppas Xavi/Iniesta/Messi/Fabregas/Alexis ska räcka till är man bra naiv.
Barcelona Vamos Blaugrana
2012-05-31 17:40
Mer info angående Katalanska landslaget
Barcelona westinho - Sergio #16
2012-05-31 16:41
Catalunya have been cleared to play in international competition - provided there is no risk of them having to face Spain.

Och vad skulle det kunna vara för matcher då? Förutom träningsmatcher..
Annons: