/spanien/barcelona/forum/10316.aspx/spanien/barcelona/forum/10316.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Blaugrana1990
2012-06-15 00:20
Tiki-Taka

Snarare tycker jag han var bra idag. Frågan är däremot varför Sergio Busquets, denna värdelösa spelare, kan spela i det spanska landslaget. Hur många felpass han bara hade idag som kunnat ge Irland rena frilägen.

Vad gäller Sergio Busquets kan jag inte sluta med att tänka att det råder någon form av konspiration för att jävlas med mig personlig, för ändå sedan den första säsongen då Guardiola tog ut Busquets i laget (tydligen för dem var privata vänner), har jag klagat på att Busquets är värdelös och inte hör hemma i Barca.

Sen dess har vi fått uppleva idiotiska självmål, 3-4 klara felpass per match, idiotiska utvisningar, och varje match fått bekräftat det jag redan vet men tydligen inte Guardiola visste.

Nu ser man att även Del Bosque spelar med Busquets i laget. Man blir nästan galen. Först får man uppleva det där med Mascherano som mittback denna säsongen, nu ser man denna nollan spela i världens bästa landslag, nästa steg är väl att Pedro spelar framför spelare som Torres och Llorente.

Barcelona Éluc
2012-06-15 00:19
Problemet med att spela Alonso - Busquets - Xavi tillsammans på mittfältet finner vi dels i det offensiva spelet, där det inte alltid finns en utpräglad temposättare som både Alonso och Xavi är i deras respektive klubbar. Dessutom tvingas Xavi flytta upp en del och hamnar i en slags nummer tio roll vilket inte alls är hans mest bekväma plats även om han gör det väldigt bra ikväll.

Men det stora problemet för Spanien blir i defensiven där det inte finns några markeringar för hur Busquets och Alonsos positionsspel ska se ut. Ikväll mot Irland märkte man bara av det en enda gång, men mot Italien blev det desto mer synligt eftersom de är ett betydligt mer kvalitativt lag än irländarna. Både dessa defensiva ankare hamnar i något slags ingenmansland och gör att det är relativt lätt för ett lag med en stark offensiv (se Italien, Tyskland, Frankrike m.fl) att såga sig igenom Spaniens innermittfält då både Busquets och Alonso lätt hamnar ur position.

Utöver dessa ovanstående problem uppstår ytterligare ett när Iniesta blir förpassad till en kant istället för att agera mittfältare. Han gör det fortfarande väldigt bra på en kant då han varit Spaniens bästa spelare i båda matcherna hittills, men det blir så uppenbart hur isolerad han blir när Alba inte kommer upp för kombinationsspel. Det uppstår alltså ett flertalet problem med att mönstra det mittfältet som Del Bosque gör.
Barcelonistas
2012-06-15 00:17
Xabi är bra i lag som spelar en rak fotboll. Visst han kanske har varit bra men då har det varit på andras bekostnad. Jag syftar självklart på Xavi som inte kan få it sitt riktiga spel tack vare alonso. Men vi ska ej skylla på Xabi nu allt är VDB fel som inte förstår att 2 pivote fuckar spelet. Nu tror jag Spanien vinner EM ändå med 2 pivote men spelet hackar mer då. Jämför Spaniens spel 08 med 10 så fattar ni vad jag snackar om.
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2012-06-15 00:15
Ännu en gång så förstår jag inte hur denna Xabi Alonso spelar från start, han förstör för resten och tappar boll gång på gång, SÄTT HAN PÅ BÄNKEN !!!
Barcelona Hetfield
2012-06-15 00:08
Problemet är väl att Xabi och Xavi spelar på samma yta, det är klart att Xavi inte får samma ytor att jobba med. Xavi tvingas flytta upp, vilket inte är rätt position för honom.

Jag vill inte starta en ny diskussion om Xabi, men det står klart att han gör medspelarna sämre i Spanien. Han tar ytor som egentligen är Xavis ytor.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-06-15 00:03
Iker
Arbeloa Ramos Pique Alba
Xabi Xavi
Silva Iniesta Pedro/Navas/Mata
Torres

Så borde Spanien ställa upp. Jag älskar Sergio men anser att han inte behövs i landslaget lika mycket som i klubblaget. Xabi tillför Spanien en extra dimension med sina krossbollar och fasta situationer(även om Xavi tog alla idag)
Xavi spelar mindre bra för han haft fel roll de inledande 2 matcherna. Ner med honom så ska hela Puertan hålla käften om att bänka världens säkraste passningsspelare.

PS: Tycker faktiskt att Xabi ska ta fasta situationer.
Barcelonistas
2012-06-14 23:57
Benquerenca - Barcelona på viasat fotboll för er som har tråkigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-06-14 23:54
Bra genomförd match av Spanien. Måste säga att Xabi Alonso gör en riktigt bra match, en av de bästa i Spanien. Iniesta är magnifik som vanligt, han slarvar faktiskt rätt mycket för att vara Iniesta den här matchen men är ändå Spaniens bästa spelare.

Förlåt om jag sänker nivån på forumet nu men läste lite på Puertan och blev helt chockad. Folk vill bänka Xavi. Alltså, jag är fortfarande i chocktillstånd. Visst att folk kan tycka olika men att inte spela med Xavi som är navet i hela Spanien är så dumt det bara kan bli. Alla spanska spelare och speciellt mittfältare är spelskickliga. Och jag kan hålla med om att Xavi inte hållit riktigt normal nivå för honom under dessa två matcher. Men han spelar i och för sig i fel position. Men, utan honom så faller spelet. Om man ska lita på att Xabi Alonso ska styra tempot i Spaniens passningsspel lär man bli besviken. Han styr mittfältet, i Real Madrid, som spelar mycket, mycket rakare än Spanien och Barca. Han skulle aldrig klara av att vara motorn i detta Spanien som är byggt på bollinehav. Och jag ser heller ingen annan som kan vara nyckeln på mitten förutom Xavi. Busquets är en defensiv mittfältare och Iniesta behövs högre upp. Så, kort och gott, att bänka Xavi vore att gräva sin egen grav. Utan honom är Spanien ett bra fotbollsslag men med honom är man ett lag som dominerar och kontrollerar alla matcher de spelar, oavsett motstånd.

Med det sagt så har han inte varit på topp under detta EM och det beror såklart på hans roll som är betydligt högre upp än var han är absolut bäst. Nu kommer såklart Busquets/Alonso-diskussionen in i bilden igen. Alonso är bra, var riktigt bra idag där Spanien gjorde en riktigt bra match. Men för att Spanien ska få ut ännu mer av sn potential så behöver man en Xavi som presterar på maxnivå, och det gör han inte med Xabi Alonso på planen.
Barcelonistas
2012-06-14 23:54
Hombre Mannen är du allvarlig med dom inläggen? Alla vet inklusive min baj att Spaniens framgångar beror på xaviesta. Ta bort dessa herrar så kommer du se the same old spain igen. Där man imponerade i kvalet men floppa i mästerskapen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barca!54
2012-06-14 23:54
är det någon som kan ge mer information angående barcas nya värvningar från valaencia, Enric Martinez och Abel Ruiz.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-06-14 23:53
basaric - ?#AnimoElGuaje

Vi gör det kort och enkelt. Alla har rätt till sin egen åsikt, absolut. Men går man så långt att tycka att Xavi är en värdelös spelare, då borde man börja följa Rafael Nadal i tennisen istället för man har ingenting med fotbollen att göra om man tycker så.
Barcelona Barcaholic
2012-06-14 23:51
Hombre - "Pipita quédate"

Casillas har ju blivit vald till bästa målvakten tack vare landslaget flera gånger nu. Ramos kom med i team of the year 2008 som HB, Alonso hamnar högt på Ballon D'or listan tack vare landslaget han med så jag förstår inte hur man kan påstå att de glöms bort?
Dessutom så har ni endast defensiva spelare i landslaget, och då är det ganska vanligt att man fokuserar mer på de offensiva spelarna än de defensiva.

EDIT: Misstolka inte nu, Casillas förtjänar priserna som världens bästa.
Barcelona basaric - ?#AnimoElGuaje
2012-06-14 23:50
Jag tror inte att det är så många som missat att 90 % av puertans inlägg handlar om Xavi, hur dålig han är och att han ska petas. Bidrar med detta ja.

Xavi broke two all-time Euro records tonight: most passes attempted (136) and most successful passes (127) in a game.
Barcelona basaric - ?#AnimoElGuaje
2012-06-14 23:49
Hombre

Jag pratar inte ner någon, speciellt inte en spelare som Raul. Det jag menar är att om man läser puertan efter kvällens match så vill man bänka Busquets och Xavi samtidigt som man vill att Fabregas ska lämna truppen.

Om det är någon som "pratar" ner någon så är det ni som inte kan förstå att det är mest tack vare Barcelona som det spanska landslaget och resten av världen börjat spela den moderna och den effektiva fotbollen som du pratar om.

Jag menar, gör spelarna från ett och samma lag samtliga mål i en turneringen som man sedan vinner så är det svårt att blunda för sanningen. Dessutom så blir spelare från det laget utsedda till turneringens bästa spelare.

All respekt till Spaniens landslag och deras bredd i truppen. Men jag tror verkligen inte att man hade vunnit dessa mästerskap utan Xavi,Iniesta, Puyol, Pique, Busquets, Fabregas och Villa.

I EM så var inte Busquets och Pique med. Fabregas och Villa tillhörde inte Barcelona men ändå var det Xavi som utsågs till turneringens bästa spelare.
Real Madrid Hombre - "Pipita quédate"
2012-06-14 23:46
Vad skulle ni tycka ifall man endast gav Cred till Xavi, Iniesta, Pique och Messi i ert lag och totalt ignorerat Puyol, Abidal, Busken och Valdes prestationer?

Det är samma sak som att man endast ger Cred till Barca spelarna för spanska landslagets framgångar, finns många andra som bidrar med något.
Real Madrid Hombre - "Pipita quédate"
2012-06-14 23:40
Basaric

Du gör bara bort dig när du säger att Real Madrid haft sin storhets tid i landslaget med Guti som fick aldrig chansen i landslaget, tror inte ens han har gjort 20 landskamper.

Bara för att tidigare spanska spelare inte vunnit EM och VM behöver man inte prata ner dem. Hierro var en pådrivare och en riktig ledarfigur och Raul var spanska landslagets överlägset största stjärna.

Sen är det orättvist att jämföra dagens Spanien med tidigare generationers Spanien, det är som att jämföra dagens Barca med Gaspar tidens Barca. Spanien upplever sina bästa år, bredden är så himla sjuk. Casillas, Ramos, Xavi, Iniesta och Pique var alla med i världslaget 2011. Det är bara att titta på Spaniens bänk som på pappret är bättre än alla nationer som deltar i turneringen.

Anledningen till att Spanien är så framgångsrika är att fotbollen har blivit så modern. Alla lag vill spela den moderna fotbollen och det är spanjorerna bäst på.

Min poäng är att Barcelona är inte ekvivalent med spanska landslaget, vice versa. Visst finns många liknelser, men vi ska komma ihåg att spanska landslaget vann EM innan Barcelonas vansinnes period efter 2008.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-06-14 23:38
Fan också att inte Silva går till psg, nu ska väl fransmännen ge sig in i jakten på de backar Barca siktat in sig på också. Eller de kanske är för billiga?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-06-14 23:30
På tal om ingenting, jag blir lite fundersam över människans intelligens när man lever i en värld där en fotbollsspelare som sparkar på en boll tjänar 400 gånger mer än vad en person som räddar liv gör. (sjukvårdare, brandmän m.m.)

Vi lever i en sjuk värld.

--

Godnatt allihopa! Dags att få lite sömn inför morgondagens heta drabbning mot England! Bona nit.
Barcelona MesQueUnClubFCB
2012-06-14 23:23
@Siempre Barça:

Nej
Barcelona MesQueUnClubFCB
2012-06-14 23:19
Alba Martinez hitt som försvarare och som anfallare Gomez. Fast Gomez lär det ju inte bli
Barcelona Barca4eva
2012-06-14 23:04
Jahapp, Silva verkar bli kvar i Milan.
Barcelona Barcadinho.
2012-06-14 23:00
@Rambla~:


Helt imponerade, håller med. Finns det bättre landslags supportar? knappt det.
Skulle vara härligt o uppleva det nångång. Såg för många år sen Skottland och de var typ likadana, hejar på laget oavsett vad det står. Men irländarna är mäktigare.
Barcelona basaric - ?#AnimoElGuaje
2012-06-14 22:59
Spanien kan ju inte prestera utan Iniesta, det syns i varje match. Messi är Barcelonas viktigaste spelare och Iniesta är Spaniens viktigaste spelare. Åker han på en skada så tror jag inte att Spanien lyckas gå långt.

Jag älskar hur dessa troll i puertan hela tiden försöker tona ner Barcelona spelarnas viktiga roller i landslaget. Jag tror knappast att det är en slump att det spanska landslaget blev så överlägsna i samma veva som Guardiola tog över Barcelona och erövrade fotbollsvärlden.

I EM 2008 då Spanien vann så utsågs Xavi till turneringens bästa spelare. I VM 2010 så gjordes samtiga mål av Barcelona spelarna och Xavi utsågs till Spaniens bästa spelare i turneringen.

Real Madrid har ju haft sin storhetstid med spelare som Hierro, Raul & Guti för att nämna några, varför kunde inte dom prestera och ta Spanien till något guld?

En annan sak. Busquets är en bättre spelare än Alonso, det har han bevisat i 4 år nu. Men dom klagar fotfarande på han trots att han får starta i världens bästa klubblag, men även i världens bästa landslag.
Barcelona Barcadinho.
2012-06-14 22:54
Jordi Alba är den stora positiva biten i det spanska landslaget. Två riktigt bra matcher. Han ersätter den tidigare konstanta vänsterbacken Capdevila på ett underbart sätt än så länge.
Hans samarbete med Iniesta på kanten är så delikat att det inte finns återvändo här...!! Han ska till Barca.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2012-06-14 22:53
Oj, sorry för dubbelinlägg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jonas - tots units fem força
2012-06-14 22:52
Näst flest passningar i matchen slog Jordi Alba - 92 lyckade av 96. Kan inte vänta på att få se Jordi löpa upp och ner längs Camp Nous vänsterkant och skriva in sig i historieböckerna. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona elbraco - Bojan & Thiago
2012-06-14 22:47
till addeh:

För alla oss culés skull: Berätta för Arne att han heter Pedro. Inte Päddro.

Tack.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-06-14 22:40
Om Barca köper Javi Martinez hoppas jag man inte bara spelar honom som mittback utan lila mycket som pivote. Han är för bra för att nöta för mycket bänk, men används han på båda dessa positioner är han välkommen. För vi kan verkligen ha nytta av killen då! Han och busi skulle även kunna funka ihop på mitten med den senare i en lite offensivare roll. I vissa matcher och med vissa spelare borta vore det inte alls dumt att spela så... Bara att hoppas att han likt Mascherano inte skulle låsas helt till en position. Vilket även i argentinarens fall är slöseri enligt mig!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jonas - tots units fem força
2012-06-14 22:40
Näst flest passningar i matchen slog Jordi Alba - 92 lyckade av 96. Kan inte vänta på att få se Jordi löpa upp och ner längs Camp Nous vänsterkant och skriva in sig i historieböckerna. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MesQueUnClubFCB
2012-06-14 22:32
In med pedroÅÅÅÅH VILKEN HÄRLIG STÄMNING VILKEN HÄRLIG LÅT!
Annons: