/spanien/barcelona/forum/10267.aspx/spanien/barcelona/forum/10267.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-06-11 12:54
Fan va gött, hoppas PSG/Silva ryktet stämmer
Postat via SvenskaFans-appen
,Sami
2012-06-11 12:50
"@Milanello: L'Equipe reports that PSG have practically signed Thiago Silva for a figure between €40m and €50m."

"@Milanello: L'Equipe also reports that the announcement of Thiago Silva to PSG could already happen on Wednesday."
Barcelona Barca4eva
2012-06-11 12:40
Rambla~

Klar för PSG? Tar det där med en stor säck salt.
Barcelona Rambla~
2012-06-11 12:34
Thiago Silva snart klar för PSG enligt L'Equipe. Fan vad skönt, då slipper man vara orolig över att Rosell ska göra någt galet och slänga iväg fantasisummor för en mittback och värva honom till Barca.
Barcelona Martin - GO WEST!
2012-06-11 12:33
Till alla er som vill få en gratis landslagströja, Milan-tröja alternativt FIFA 12 - gå in på länken och registrera er!

OBS! Detta är inget SPAM!
Barcelona Pique3
2012-06-11 11:56
Mascherano får väl ses som mittback? M´vila kanske kan ersätta Keita?
Barcelona SamMajid
2012-06-11 11:42
Ggladys

Vet inte riktigt hur barca ska göra med M'vila. Vi har ju redan Busquets och Mascherano.
Barcelona älskabarcelona
2012-06-11 11:33
Tiki-Taka
Han gjorde ändå bättre match än kollegan Busquets igår ? Alla har sina åsikter men man får fan ha lite vettiga åsikter . Nu ifrågasätter du också varför han blev utagen i landslaget. Jag blir fan mer hoppfull när han missar en match i Madrid för att han balanserar hela mittfältet och det märks tydligt i spelet när han saknas . Leave this shit. Syns att med såna som du så kommer man inte någotvart .
Tiki-Taka
2012-06-11 11:20
//älskabarcelona

Okej, han vann 3 bollar men han förlorade 23 bollar också, och denna spelare blev uttagen i världslaget, fattar inte hur ! Jag har min åsikt och du har din, kan lika gärna säga att du skriver massa bullshit ! Tsm med Ramos var dem "bäst" på plan ! ;)
Barcelona älskabarcelona
2012-06-11 11:13
Tiki-taka
Lägg av med all hat och sluta vara blind . Han gjorde det bra igår . Han vann 3 bollar på italiens planhalva och satte igång farliga kontringar . Jag tycker inte om Madrid något mer än någon annan här inne men det du skrev nu är bara bullshit asså !
Tiki-Taka
2012-06-11 11:03
Xabi Alonso måste bara den mest överskattade spelaren som finns, en sämre spelare får man leta efter. Det går inte ens att räkna antalet felpass han gjorde igår, han är så överflödig och onödig att ha i laget ! SLÄNG !
Real Madrid ggladys
2012-06-11 10:58
Ja tack till M'Vila. Tror att han skulle kunna bli en otroligt viktig kugge i Barcelona om han värvades!
Barcelona xoro international
2012-06-11 10:51
D bara inse grabbar att xabi alanso e viktig krigare i Spaniens mittfält det spelar ingen roll att han spelar för Madrid så länge du älskar sporten så vet ni att han alltid gör en bra match han e inte överflödig som vissa av er menar hade han spelat i Barca skulle ni nog säga att han skulle vara bäst jag älskar Barca men jag älskar fotboll ,
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona EL Corazon - King of Barcelona
2012-06-11 01:58
Jag tycker Frodo sammanfattar det väldigt bra för de flesta Cules åsikt angående Alonso
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barcetia - ¡Javi Martinez, por favor!
2012-06-11 01:23
IKER CASILLAS

Puyol är bättre. Ramos var en av de sämre spelarna tillsammans med Busquets och Xavi idag.

Antingen kör man som idag fast med en löpvillig anfallare eller så tar man ut Silva och Xabi och spelar med Navas och Cazorla. Det andra alternativet hade varit det allra bästa imo.
Barcelona zick9
2012-06-11 01:18
Bara jag som inte förstår varför Pedro aldrig får spela centralt?

Om man vill ha en djupledslöpare (vilket Llorente inte är) så vore det bäst med Pedro centralt. Han är bättre än Torres och dessutom ingen ytter som Navas som springer och slår inlägg.
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-11 01:17
Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success! //

Jag instämmer helt och hållet i ditt resonemang kring att Spanien idag saknade en anfallare som föredrar att dra iväg på ruscher. Förvisso var Torres inhopp sett till hans missade chanser inte ett lyckat byte, men ser man det hela på ett annat vis skapades flertalet chanser genom Torres och dennes förmåga att löpa på djupet. Sker detta mer kontinuerligt samtidigt som spelaren i fråga är vass på att avsluta, så kan jag personligen inte se vilket landslag bortsett från Tyskland som kan rubba detta landslag.

Angående Sergio Ramos så har jag faktiskt varit inne på det tidigare. Vi som vardagligen följer Real Madrid är väl medvetna om att Sergio Ramos utveckling som högerback på slutet inte gick åt det rätta hållet. Han kommer inte alls till sitt rätta jag ute på kanten då han faktiskt byggt på sig en massa muskler, således har han tappat förmågan att göra sina motståndare i väldigt stor utsträckning gentemot hur det såg ut tidigt i hans karriär. Numera är han fyrkantig och är gjord som fisken i vattnet för positionen centralt i backlinjen, och att han dessutom är Spaniens allra bästa mittback gör det hela än mer tydligt - Sergio Ramos hör hemma centralt.
Barcelona Ride_The_Big_One(6) Thiago mot Gago = Big success!
2012-06-11 01:09
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |

Man ska nog inte ändra om för mycket i ett vinnande koncept som Spanien ändå haft är något vi flesta håller med om. Jag gillar tanken med att ha med både Xabi och Busq, både ger en viss injektion i olika aspekter av spelet, därimot kan man istället ifrågasätta valet av att inte ha en renodlat djupleds löpande anfallare?

Jag saknade en anfallare idag, sen så saknade jag ramos friska löpningar längst högra korridoren, det borde vara olagligt att begränsa en sån talangfull offensiv ytterback när man har andra spelare på den centrala positionen (Martinez).

Lite fegt utav tränaren, inte likt Spanien att ställa upp på detta vis, jag hoppas Martinez kommer in som mittback, och Ramos återvänder till den platsen han ger laget ytterligare en injektion. Hade gärna sett LLorente starta nästa match före iskalla Torres, men sålänge någon anfallare startar är jag nöjd.

Casillas
Ramos,Pique Martinez Alba
Xabi Busq
Xavi
Silva Iniesta
LLorente

Hade inte detta varit aningen spännande att se i forsättningen?
Man kan förvisso göra små ändringar, en annan anfallare, eller forsätta lira Ramos och ta in ytterbacken ifrån Bilbao, eller Atletico madrid.

Aja tuffaste matchen är avklarad, nu gäller det att ta vara på läget och go for the kill!
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-11 00:37
elbraco - Bojan & Thiago //

Att man inte" övertygade" i någon match kommer i andra hand, det om något bör vara en enkel logik att följa. Vinst som vinst, och att vinna ett VM är knappast en dans på rosor om man säger så...

Om jag ska vara ärlig så förstår jag inte ens varför flera Culés blir upprörda över Albiols vara i den spanska EM-truppen. Det är knappast så att han kommer få speltid och till följd utav det ha en stor inverkan på landslagets resultat, snarare tvärtom. Han finns enbart med på grund utav att han varit med på denna nivå sedan x-antal säsonger tillbaka samtidigt som han mer eller mindre varit given i diverse spanska trupper sedan han kom med för första gången.

Sedan anser jag att det finns likheter mellan det spanska landslaget och Barcelona, men att det inte är allt. Det man enligt min mening bör få för sig är att det faktiskt är så otroligt lätt att spela med en Messi bredvid/framför sig, varpå statistiken i klubblaget blir bättre. Utan Messi blir saker och ting per automatik svårare att utföra. Att Busquets, Xavi och Iniesta presterar i Barcelona behöver inte nödvändigtvis rendera i att dessa kommer passa som handen i handsken i ett spanskt landslag, något som verkar vara en självklarhet härinne.
Barcelona Decinho - Josep Guardiola #4
2012-06-11 00:34
Hombre

Roligt att det finns madridistas som faktiskt kan diskutera moget.

Angående Xabi Alonso så hänvisar jag till Frodos inlägg längre ner. Det handlar inte om att jag tycker att Xabi är dålig utan snarare om att han är överflödig.

Sedan håller jag med dig om två saker:
1. Iniesta måste ha en högre utgångsposition i Spanien än i Barcelona eftersom Spanien saknar en Messi. Dock så behövs Xavi i sin naturliga position för att bygga upp anfall ordentligt, idag låg han alldeles för högt upp i min mening.
2. Soldado hade vart den perfekta anfallaren för landslaget. Hans djupledspel kombinerat med spelskickligheten och målfarligheten hade erbjudit Spanien helt andra offensiva möjligheter.

Jag är dock helt oenig med dig när det gäller högerbacksplatsen och Pedro. Till att börja med så tycker jag att Arbeloa är en väldigt begränsad fotbollsspelare. Visst, han jobbar hårt och är bra i defensiven, men det räcker inte för att platsa i ett spanskt landslag. Iraola är enligt min mening Spaniens bästa högerback med sin känsliga högerfot och speluppfattning. Jag ser hellre Juanfran än Arbeloa som högerback då Juanfran är snabb och lyckas ofta komma runt och slå riktigt fina inlägg. Ramos må kanske inte vara en naturlig högerback, men han är betydligt passningsskickligare än Arbeloa och bara det bör räcka för att peta Arbeloa från startelvan. Jag hade ogillat Arbeloas spelstil även om han spelat i Barca.

Pedro har kanske inte haft den bästa säsongen bakom sig men jag tycker han kom igång hyfsat på slutet. Min främsta anledning till att jag tycker att Pedro ska starta är att han är en avslutare av rang. Avlutare är någonting Spanien saknar och Pedro kan erbjuda högklassiga avslut utan att försämra spelskickligheten i laget.
Barcelona elbraco - Bojan & Thiago
2012-06-11 00:28
Jahapp, Lavezzi är tydligen klar för PSG. Hur tråkigt är inte det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SamMajid
2012-06-11 00:28
Casillas

Iraola Ramos Piqué Alba

Busquets

Xavi Iniesta

Silva Soldado Pedro

Det hade varit den perfekta EM elvan för Spanien. Men istället insisterar Del Bosque med att ha med plastspelare som Arbeloa, Torres och Negredo samt att ha med Alonso som är överflödig. Alonso i all ära, en mycket bra mitt, men ska man spela som barca är det Sergio som gäller. Samtidigt är Sergio en bättre privote och Xavi och Iniesta är bättre spelfördelare än Alonso.

Att Arbeloa är skit är vi nog alla med om(även real fansen) och då hadeIraola nog enligt mig varit ett smartare alternativ. Torres är det inget snack om, min farmor spelar bättre än honom. In med Soldado istället som har gjort 27 mål den här säsongen!
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-06-11 00:17
Skillnaden mellan Albiol och Pedro är att den sistnämnda gör något vettigt på plan.
Barcelona elbraco - Bojan & Thiago
2012-06-11 00:17
IKER CASILLAS

Ja, men man vann som historiens målsnålaste vinnande lag och imponerade knappast i någon match.

"Sedan kan man naturligtvis diskutera kring Albiols vara eller icke vara i den spanska EM-truppen, men då bör även Pedro ifrågasättas."

Nej, Pedros plats bör inte ifrågasättas. Albiol är en medelmåttig mittback och det finns flera andra som hade varit bättre, DOminguez t.ex. Jag klagar visserligen inte då han är duglig.
Pedro däremot erbjuder något i truppen som ingen annan kan erbjuda, en defensiv ytterlöpare som kommer att ta hand om skitjobbet som ingen annan vill. Navas, Cazorla, Iniesta, Silva... ingen är så nyttig i defensiven som Pedro är. Dessutom är han mer utpräglad målskytt, vilket han visserligen inte har visat senaste säsongen men kan man fotboll så vet man att Pedro är en killer framför mål när han är i form. Och trots bristen på mål har han varit riktigt bra i defensiven när han har spelat.

Ramos bör man dock inte klaga på. Tycker han ska ta Arbeloas plats och Martinez bredvid Pique men man får inte alltid som man vill...
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-11 00:12
Frodo //

Du är inne på det själv, varför förstöra något som funkar? Spanien vann världens största mästerskap på landslagsnivå med såväl Busquets som Xabi Alonso på planen samtidigt, även om det verkar som att flertalet Culés väljer att bortse från denna realitet. Nu har jag inte sett alla inlägg angående detta ämne, men bara för att nämna ett nick och dennes inlägg beträffande ämnet ifråga och Xabi Alonsos nedvärdering så kan du ta en titt på "Shanghai - SHOOT ME $12":s inlägg. Där har han/hon till och med lyckats nedvärdera Sergio Ramos, helt oförståeligt nog.

Sedan kan man naturligtvis diskutera kring Albiols vara eller icke vara i den spanska EM-truppen, men då bör även Pedro ifrågasättas.
Barcelona Decinho - Josep Guardiola #4
2012-06-11 00:05
@Ryo Miyaichi !:


Oj, jag glömde kanske förklara ordet "poängspelare" ordentligt. Poängspelare är ett begrepp som jag själv har uppfunnit om spelare som kan dra sin gubbe och göra det där lilla extra som avgör matcherna. Det betyder inte att det är de spelarna som gör flest poäng, men det är de spelarna som genom sin individuella skicklighet avgör matcherna.

Vi kan jämföra Fabregas och Iniesta som exempel. Fabregas har öst in poäng de senaste säsongerna, poängmässigt så är Iniesta inte ens i närheten. Men Fabregas gör oftast enkla mål tack vare fina prestationer av lagkamrater. Iniesta däremot kan när som helst dra sin gubbe och avgöra en match på egen hand, således är Iniesta en poängspelare i min mening.
Barcelona Frodo
2012-06-11 00:03
Hombre - "Pipita quédate"

Det handlar inte om att ta bort så många Real Madrid-spelare som möjligt. Det handlar om att ta bort överflödiga spelare som fuckar up spelsystemet.

Xabi Alonso har aldrig varit bra som ensam pivote. Se VM 2006, CL-finalen mot Milan (där Liverpool vann efter att Hamann byttes in och gav balans på mitten) samt Confederations Cup 2009. Det är allmänt känt att Alonso inte kan ta pivoterollen själv.

Dessutom passar han bäst i kontringssystem innehållande snabba yttrar som han kan slå sina crossbollar på. Så om Alonso ska få ut sitt bästa bör spelare som Navas och Pedro starta på kanterna vilket skulle innebära att bättre possessionspelare skulle sitta på bänken. Varför förstöra något som funkar? Mittfältet är den viktigaste lagdelen. Busquets, Xavi och Iniesta bildar världens bästa mittfält. Genom att trycka in Xabi Alonso i gröten förstör man hela lagets struktur.

Xavi som är djupliggande playmaker måste istället operera på ytor som tior brukar göra, Iniesta måste harva runt på en kant (som han gör väldigt bra men han kan vara så mycket bättre) och Busquets trampar nästan Alonso på tårna.

Så genom att sätta in Alonso förstör man för tre andra spelare och dessutom får inte Alonso ut sitt bästa då han inte kan slå långa krossbollar på snabba yttrar vilket han gör i klubblaget.

Dessutom handlar det inte om Busquets vs Alonso vilket många får det till. Busquets är så given man kan vara med tanke på att han är den enda riktiga pivoten på plan. Det handlar snarare om Xabi vs Xavi och i det fallet vet vi alla vem som vinner.

Att Alonso är en bra mittfältare är det ingen som ifrågasätter. Hans roll i laget är onödig och hans plats får en negativ påverkan på spelet.

Att Arbeloa spelar i en spansk startelva behöver jag inte ens gå in på. Nåja, jag antar att det spanska folket i huvudstaden är nöjda. Att politik avgjort uttagningar förr i det spanska landslaget är alla medvetna om. Man måste trycka in en hel del madridistas för att alla ska vara nöjda. Uttagningen av Albiol tyder ju bara på att Del Bosque vill ha ett balanserat omklädningsrum där Barcaspelarna inte tar för mycket plats.
Barcelona Barcaholic
2012-06-10 23:42
Hombre - "Pipita quédate"

En enkel fråga till dig:
Anser du att Alonso klarar av att spela som ensam DEFENSIV mittfältare i Spanien?
Barcelona Josep Guardiola
2012-06-10 23:40
Hombre - "Pipita quédate"

Ber om ursäkt för Caps Locket om det var det som gav dig intrycket av att jag ville starta en pajkastning. Men som konstaterat så vill du ha Alonso kvar i elvan men samtidigt säger att du vill ha det raka spelet från 2008. Du vill alltså ha Alonso som ensam defensiv mittfältare och för oss som följt värdsfotbollen så vet vi att Alonso inte är kapabel till att vara ensam DMF i Liverpool men även I Madrid.

Är jag ute och cyklar?
Barcelona Barca-nist
2012-06-10 23:38
Hombre-...


Vissa punkter har du rätt i men en del men man kan läsa att du är real fans också .
Alonso överglänste inte Busquets utan både va överflödiga mot varandra. Nån av de borde stannat på bänkten, sen vilken av dem kvittar det. Både Xabi och Busquets var ganska dåliga bägge två.

Del Bosque vågar inte satsa på spelare som soldado tyvärr vilket jag tror hade vart nyttigt som f*n.
Sen att man ville se vilken spelare som helst istället för Torres är det inget atom forskning direkt.
Annons: