/spanien/barcelona/forum/10184.aspx/spanien/barcelona/forum/10184.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona basaric - "el guaje"
2012-06-17 19:26
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |

Om du kollar tillbaka några sidor så ser du att jag var den första som inte tyckte att Iniesta ska vara med och slåss om priset som världens bästa spelare. Han har som sagt missat stora delar av säsongen eftersom han har åkt på jobbiga skador. I år så har Ronaldo presterat bättre och förtjänar att komma högre upp än Iniesta. Men en skadefri Iniesta är enligt mig en bättre fotbollspelare (inte målskytt) än Ronaldo.
Barcelona basaric - "el guaje"
2012-06-17 19:26
dubbel.
Barcelona papillon
2012-06-17 19:25
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! | Cristiano är en grym spelare det kommer man inte ifrån. Jag bryr mig inte om han gjort 60 eller 20 mål. Han är lika bra/dålig oavsett. Det är ingen självklarhet att Iniesta är bättre men jag tycker att han är på gränsen att passera Cristiano i och med EM.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona basaric - "el guaje"
2012-06-17 19:23
Enligt mina beräkningar på ESPN så har Özil assisterat till 44 mål under dom två senaste säsongerna. Men jag kan ha räknat fel.
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-17 19:18
basaric - "el guaje" //

Jag syftade mer på att ifall man tar hänsyn till statistiken från säsongen som nyligen var så är Cristiano Ronaldo en bättre målgivande passläggare i jämförelse med Iniesta. Med andra ord ännu en sak som som Cristiano Ronaldo är "bättre" på än Iniesta bortsett från att göra alla dessa mål.

Att Iniesta sedan missade en del av säsongen gör det hela än mer simpelt för min bedömning, nämligen att Iniesta inte är alldeles på gränsen till att passera Cristiano Ronaldo. Cristiano Ronaldo presterade oavbrutet hela säsongen.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-06-17 19:16
Alex.K

Om du verkligen tycker och tänker så så vet du inte hur det är att vara en riktig supporter. När Barca vinner, så vinner jag. När Barca förlorar så förlorar jag. När Guardiola lämnade så var jag i förnekelse i drygt en vecka, när Iniesta gjorde mål mot Chelsea så skrek jag som aldrig förr. Det spelarna uppnår, uppnår laget. Därför skryter jag om de.De är som soldaterna som slåss för ens lag. Åtta år som supporter har jag lidit och njutit med detta lag för det de uppnått. Är det verkligen någon som njuter av El Clasico matcherna? Nerverna tar nästan kål på en.

Om du inte tänker eller har känslor likt dessa så ser jag dig inte som en riktig supporter. Det är därför du inte fattar varför "vi supportrar ska skryta om vad andra människor har uppnått"
Det
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-17 19:15
papillon //

Fotboll handlar naturligtvis om så mycket mer än att enbart bidra med mål. Min ståndpunkt är i vilket fall att det faktiskt inte är en dans på rosor att bidra med alla dessa poäng trots att man som en offensiv pjäs mer eller mindre har som uppgift att bidra med så mycket poäng som möjligt. När du nämner att Iniesta är en bättre fotbollsspelare än Cristiano Ronaldo får du det att låta som om det vore en självklarhet, något som det onekligen inte är. Faktan som gör gällande att Cristiano Ronaldo nyligen placerats som en bättre fotbollsspelare än Iniesta finns på plats.

60 mål i klubblaget. Jag tror nog inte att folk uppskattar dessa siffror helt och hållet med tanke på hur Cristiano Ronaldo faktiskt nedvärderas. Inte innan Cristiano Ronaldo lägger skorna på hyllan kommer majoriteten - vad det verkar som - inse vilket fantastiska siffror som Cristiano Ronaldo radat upp under sin karriär.
Real Madrid Hombre - "Pipita quédate"
2012-06-17 19:15
Någon ifrågasatte min åsikt om att Iniesta saknar matchvinnarkvalitéer, låt mig utveckla.

Inista är en spelare som dominerar matcher, han underhåller och han gör livet surt för motståndarna. Men trots det vinner han på egen hand inga matcher med klubblaget, mest med landslaget. Cristiano är en matchvinnare i nivå med Messi, han kan avgöra en jämn tillställning från ingenstans. Ska man vara bland dem bästa i världen så måste man ha förmågan att via en individuell skicklighet vinna matchen.

Özil ser jag som en större matchvinnare än Iniesta, just med tanke på hans målgivande passningar. 56 assist på dem två senaste säsongerna är siffror som Iniesta och Xavi tillsammans inte når. Den här säsongen har Özil varit bättre än Iniesta, om han är bättre spelare kan jag inte svara på. Vissa stunder känns Özil som en bättre spelare, andra stunder känns Iniesta som en bättre spelare. Men som spelfördelare kan jag med gott samvete säga att Özil är klart bättre, Iniesta en bättra dribbler och bättre på att utmana. Men som helhet har jag svårt att bestämma mig för vem jag tycker är den bästa fotbollspelaren.

basaric

Iniesta spelade 41 matcher förra säsongen, 27 matcher i ligan. Med andra ord så hade han ingen skadedrabbad säsong.
Barcelona basaric - "el guaje"
2012-06-17 19:14
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |

Fast han är ju fotfarande inte en bättre passningspelare än Iniesta bara för att han slog 4 målgivande passningar mer. Du glömmer bort att Iniesta missade stora delar av förra säsongen.

Iniesta är en mycket smartare spelare än Ronaldo, och en spelare som inte behöver göra mål för att utses till matchens lirare.
Barcelona papillon
2012-06-17 19:12
Alex.K Det är väl okej att skryta men skryt om sånt som är relevant. Om du började hålla på real först den här säsongen så är det väl normalt att skryta lite om årets ligavinst om du vill göra det. Men att brösta upp sig för att ens lag vann ligan för 60 år sen är bara patetiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2012-06-17 19:10
IKER: En spelare som bara kan göra mål anses sällan vara världens bästa, ta till exempel att Huntelaar nästan aldrig nämns som världens bästa spelare. Tar han som exempel eftersom han är trea i guldskon. Iniesta är fullkomligt magisk, men han agerar lite längre ner i planen och är ingen målskytt. Skulle han bara ha målskyttet också så skulle han alla gånger vara Messi-klass. Iniesta kan vara världens bästa spelare på små ytor, efter Messi då möjligtvis. Ronaldo behöver stora ytor att löpa på, men enormt bra på det han gör. Jag tycker det är löjligt med dessa eviga jämförelser, låt spelet på plan tala istället. Det är ju självklart att ni Madristas tycker Ronaldo är bättre. Det enda man riktigt kan referera till är typ guldbollen tävlingen men även den är ju bara en omröstning av journalister, förbundskaptener och landslagskaptener. Vi kan väl se om Ronaldo är bra ikväll, hittills har Iniesta kanske varit EM:s bästa spelare (i mitt tycke, jag vill inte starta en ny diskussion för många har varit bra).
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-17 19:09
basaric - "el guaje" //

Njaa, finns en hel del som Cristiano Ronaldo är bättre på än Iniesta samt tvärtom. Att konstatera att Cristiano Ronaldo endast är bättre på att göra mål är att ta i...

Cristiano Ronaldo har exempelvis dessutom slagit 16 målgivande passningar under säsongen som nyligen var samtidigt som Iniesta slagit 12 målgivande passningar.

Källa: ESPN (stats).
Barcelona papillon
2012-06-17 19:07
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! | Eftersom Iniesta är en bättre fotbollsspelare än Cristiano. Och nu under EM så börjar det bli mycket tydligare. Det är fantastiskt att kunna göra mycket mål men fotboll handlar om så mycket mer. Bara för att Cristiano har gjort fler mål så betyder det inte att han är bättre fotbollsspelare än Iniesta. Ett år så blev Cannavaro världens bästa spelare! Hur många mål och assist gjorde han den säsongen? Stirra dig/er inte blind på bara poängstatistik! När det gäller Messi så hade han kunnat göra ett mål under hela säsongen. Han hade ändå varit nr 1 eftersom han är helt överlägsen som fotbollsspelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-06-17 19:03
Laporta har återigen, den här gången i en intervju med EFE, hintat att han planerar att ställa upp som presidentkandidat i nästa val 2016.
Real Madrid Alex.K
2012-06-17 19:02
papillon

Varför skryta överhuvudtaget? Det är ju spelarna och alla andra som är anställda av klubbarna som har uppnått dessa framgångar. Varför ska vi supportrar skryta om vad andra människor har uppnått?
Barcelona basaric - "el guaje"
2012-06-17 19:00
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |

Iniesta är endast bättre än Iniesta på att göra mål, ingeting annat.
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-06-17 18:53
papillon //

Exakt på vilka grunder anser du att Iniesta är alldeles på gränsen till att passera Cristiano Ronaldo som nummer två? En Cristiano Ronaldo som under säsongens gång lyckats med bedriften att göra 60 mål - exklusive hans målfacit med det portugisiska landslaget - samtidigt som han lyckats göra mål på samtliga lag i La Liga under en och samma säsong, något som aldrig tidigare har inträffats sedan La Liga gick över till 20 lag. Ifall du förmodar att det är en dans på rosor att mäkta med såpass många mål så är du helt fel ute och cyklar. Och till alla som på fullaste allvar menar att Cristiano Ronaldo enbart kan göra så kallade enkla mål... Om det nu vore så enkelt, hur kommer det sig att det enbart är Cristiano Ronaldo och Messi av alla fotbollsspelare runtomkring i världen som gång på gång kommer upp i dessa fantastiska siffror? Det gäller föga förvånande att ta sig förbi sina motståndare i dessa dueller, och det är egentligen däri som Cristiano Ronaldos speluppfattning kommer till nytta, nämligen att han vid väldigt många tillfällen läser spelet bättre än sina motståndare.
-
För att förtydliga det hela så är Iniesta en av mina absoluta favoriter. Inne på Puertan har jag hyllat honom oändligt många gånger samtidigt som han har min fulla respekt. Med andra ord nedvärderar jag inte honom på något vis, men Cristiano Ronaldo tillsammans Messi är inte från denna planet med tanke på deras statistik. Därav är det enligt min mening oförståeligt att klassa någon annan högre än dessa, vare sig spelaren i fråga representerar Real Madrid eller Barcelona för den delen.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-06-17 18:52
Blaugrana91

Bra om det stämmer med Alba, och priset är ju helt okej med tanke på att Adriano kostade €10+3 miljoner för 2 år sen.

Förresten;

Det Özil gör på en fotbollsplan kan Xavi göra med förbundna ögon och skorna ihopknutna.

Barcelona barcetia - ¡Javi Martinez, por favor!
2012-06-17 18:47
Jag hade tagit Thiago före Xavi varje dag i veckan. Hade vi snackat Iniesta hade diskutionen varit annan. Men Xavi är slut.

Oh herregud...
Barcelona papillon
2012-06-17 18:41
Realfans snackar om titlar som de inte ens har upplevt, patetiskt! En annan sak att skryta om titlar som vunnits under ens egen livstid då man höll på laget. Var finns glädjen och logiken i att skryta om titlar som vunnits tex 1933? Patetiskt! Xavi gjorde inte sin bästa säsong i år men ändå tillhör han toppskiktet. Det säger mer om konkurrenterna än om honom själv. Inte många mittfältare som är i närheten av Xavi i år trots hans "svaga" säsong. Som det ser ut just nu med EM så är Iniesta alldeles på gränsen att passera Cristiano som nr 2. Messi är fortfarande ohotad nr 1.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona GerardPiqué3
2012-06-17 18:39
Kan man inte banna Realsupportrar från att skriva här? De få gånger man är inne här pch läser är det bara hets fans emellan, så tröttsamt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2012-06-17 18:36
Sport skriver att det enda som återstår gällande Alba-dealen är att Barca och Valencia kommer överens gällande varbialerna som ska tillkomma. Det verkar vara klart att summan som Barca betalar är €12 Miljoner direkt sen är det som sagt varbialerna som ska fixas, snackades väl om typ €3 Miljoner, vilket då skulle göra dealen värd totalt €15 Miljoner.

Enligt en källa till Valencias president kan affären bli officiell på tisdag, hoppas det stämmer.
Barcelona Barca4eva
2012-06-17 18:30
Shaw

Skaffa Sopcast och in o leta i länktips när det är dags.

Annars verkar Fotbollskanalen.se sända matchen.
Barcelona Barcelona10Messi
2012-06-17 18:21
Seriöst är vi inne på vem-som-är-bättre-än-vem-snacket ännu en gång? Seriöst? Har ni så tråkigt? Inte äns gudarna dem själva orkar lyssna mer på det... Släpp det.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Shaw
2012-06-17 18:10
Tjenare, är det någon som vet någon stream till Portugal-Holland ikväll ? skulle uppskattas :)
Barcelona Blaugrana91
2012-06-17 18:03
C R 7

Roligt att du snackar om titlar som facistklubben vann på 50-talet...
Dessa titlar hade man aldrig heller vunnit om det inte hade varit för general Franco och hans hot och mutor.

Hur känns det att hålla på ett lag vars historia präglas av mord, hot och facism?

Reals arena är t.ex. uppkallad efter en mördare, visste du det? Nej självklart gör du inte det, du började ju hålla på klubben 2009 när Ronaldo köptes för Spanska bankpengar...
Barcelona basaric - "el guaje"
2012-06-17 17:58
Collina (ex-referee, on red card Pepe in CL semis): "You can discuss about it for a month, but this was and is red. The intention counts."

Det räcker så.

Ni som kommer hit från puertan borde vara kvar där borta ett tag, där pratas det om vem som är världens bästa mittback.
Vem tycker dom är bäst då? Pepe och Ramos såklart. Darför tycker jag att det är fel av er att kommer hit och prata fotboll.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-06-17 17:52
Hahahahaha, ''!Sergio_Busquets!'' fortsätter att dissa alla madridistas som kommer in hit.
Barcelona Blaugrana91
2012-06-17 17:52
C R 7

Xavi gjorde en helt ok säsong, målmässigt sin bästa t.ex. Så att du snackar om att han varit usel är bara löjligt.

Özil har varit bra, absolut. Dock tycker jag knappast att han har varit "fantastiskt nästintill hela säsongen", Özil är en bra spelare men han är ojämn, kan vara grym en stor del av säsongen för att sen vara totalt osynlig under en längre period.
Så att påstå att Özil har överglänst Xavi och Iniesta är bara löjligt.

Sen visst Xavi är knappast någon ungdom längre, men knappast sämre för det. Men jag vet ju att ni Realfans väldigt gärna vill att Xavi ska dippa...
Kan inte vara kul när värsta konkurrenten sitter med samtliga av världens 3 bästa mittfältare. :)
Kärringsnack? Vadå för att Xavi går ut och säger sanningen? Förstår att det sticker i ögonen på Realfans runt om i världen när Xavi säger något negativt om Real, för ofta brukar det ju faktiskt stämma.

Sen på vilket sätt har Xavi målat upp Barca som perfekta? Han är stolt över att få tillhöra världens bästa klubb samt är stolt över spelstilen som klubben spelar. Men det betyder ju knappast att han automatiskt anser Barca var perfekta. Snarare du som tolkar det så och det är väl bara ditt eget problem.

Dock är Barca bra förlorare, när Real vann Cupen förra året så stannade Barcaspelarna kvar på planen för att gratulera Realspelarna. Gjorde Real samma sak för Barca på Camp Nou är Real åkte ut ur semifinalen i CL eller när Barca vann Spanska supercupen? Haha knappast.
Dessutom när Real vann ligan var Barca väldigt snabba med att officiellt gå ut och gratulera dem, samma sak då Chelsea vann CL.

Att Valdes försökte stoppa Mourinho från att fira var väl knappast så konstigt då det vidriga svinet Mourinho sprang och hånade Camp Nou publiken, där kan man verkligen snacka om en dålig vinnare.
Att man satte på vattenspridaren var givetvis inte så snyggt även om det självklart var rätt åt asen i Inter och Mourinho, hur som helst fick personen som gjorde det sparken från klubben kort därefter.

Dessutom så ska du som Realfan verkligen inte anklaga andra för att vara dåliga förlorare som sagt, Real är världens sämsta förlorare samt väldens sämsta vinnare.
Som sagt när Barca har vunnit titlar och matcher så har Real väldigt sällan gratulerat Barca, det har mer handlat om tur än skicklighet från Barcas sida enligt folk från facistklubben.
Men när facistklubben sen själv vinner så är dem störst bäst och vackrast och har världens bästa lag genom tiderna och Barca är enligt dem helst slut.

En fråga, har du någonsin hört Barcelona, alltså personer från själva klubben, öppet gå ut och säga att man tycker att man är världens överlägset bästa klubb någonsin? Svar nej, för det gör man inte. Det är oftast andra personer från andra klubbar och liknande som utnämnt Barca till det, och självklart stämmer det, men TROTS det går inte klubben själva ut och säger det.

Real därmeot går ut så fort dem vunnit ligan för första gången på 3 (!) år och säger att Barcas era är över och att Real är världens bästa lag...
Ser du skillnaden?

Dessutom ska du inte prata om Barcaspelarna snackar skit i media när Real har t.ex. CR som går ut och säger att han är bättre än Messi, går ut och hånar Messi gällande Copa america och dessutom ger sig själv en 10 samtidigt som resten av Real får en 9a...
En assisternade tränare som går ut och hånar Pep samma dag som denne väljer att lämna Barca, och som dessutom väldigt ofta snackar massa skitsnack om Barca och domare.

Och sist men inte minst har en viss Mourinho i laget som ständigt skämmer ut sig i media med sina diverse konspirationsterorier som bara existerar i hans sjuka huvud samt övriga BS kommentarer.

Så som sagt du ska verkligen inte snacka om att Barca är dåliga förlorare när Real är ännu värre och du ska verkligen inte snacka om att Barcaspelarna snackar skit i media när Real är värre.

Stick härifrån nu patetiska råtta.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-06-17 17:50
C R 7

"Sergia Fuskets"

Ooooooooh people we have a tough one over here.

"Snacka ALDRIG titlar mot någon som har fler än vad ni har. Lägg ner bara. Real har så många att det inte göra något att Ramos slarvar bort en under en buss!"

Wow, hur ska jag svara på detta. Först säger du att jag inte ska snacka om titlar angående en person för du skriver "någon som har fler titlar än vad ni har", när du skriver så så antar jag att du menar Ramos för det var honom vi diskuterade om i slutet. Så nej, Ramos har inte fler titlar än Barca. Han har inte ens hälften så många titlar som Busquets. Så nästa gång du tänker "Busquets who" så har du svaret där.

Men om du menar att Real har fler titlar än Barca så har du rätt. Grattis för de Cl titlarna ni vann under 50-talet. Hur gammal var du då -32år? Men jag kan slå vad om att ditt hjärta sved när vi slog ManU i två finaler, när vi vann er med 5-0 och 6-2. Men de lugnt ni vann ju många titlar under 50-talet.

"Jag vill minnas att Pepe fick rött kort utan att röra Dani Alves"

Vill en Real supporter verkligen gå in i en diskussion angående filmare?
Annons: