/spanien/barcelona/forum/10144.aspx/spanien/barcelona/forum/10144.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-10 00:16
Eluc Nja inte riktigt! Muniesa eller fontas kanske borde lånas ut. I övrigt ser jag inga problem med att ha ca 2 spelare per position där bak. Och köps en klassback in tillåts ju Mascherano spela som defensiv mittfältare igen emellanåt, istället för endast mittback, vilket är trevligt - och behövligt. Efter att Keita lämnade behöver vi fler alternativ där :) Godnatt på er
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2012-07-10 00:12
| IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |

Saken är väl den att många gärna ser att en ersättare till Puyol köps, även om Puyol fortfarande håller hög klass så börjar skadorna komma oftare tyvärr. Sen är en säsong väldigt lång, många matcher kommer att spelas.

Nu har man ju iof även spelare som Bartra och Fontas, som båda är väldigt duktiga, främst Bartra. Men det är lite tidigt att utse någon av dem som Puyols ersättare.

Därför är allafall jag för en mittback, dock finns det ju inte så speciellt många på marknaden.
Dem som nämnts är Javi Martinez och fördelen med honom är ju att han kan spela som både MB och på mittfältet, vilket är bra nu när Keita lämnat.
Dock är han ju dyr, men enligt dem senaste uppgifterna så ska Barca ha fattat beslutet att betala hans utköpsklausul som ligger på €40M+.

Ett annat alternativ är ju en mer renodlad MB och där vill många ha Hummels, han har även ryktats hit, sägs att Barcas vice-president var på plats under EM för att studera honom. Köper man honom så kan dessutom Mascherano användas mer på mittfältet, vilket trots allt är hans naturliga position.

Men han lär ju också kosta, men personligen ser jag det som en bättre investering.
Barcelona Éluc
2012-07-10 00:05
1.70-ligan - Cuenca y Tello

Du menar alltså att vi ska sitta på 10 försvarare på fyra positioner? Jag gillar inte riktigt den idén, då det i sådana fall skulle innebära för mycket rotationer vilket skulle göra det svårt att få spela ihop en backlinje. Det om något ät otroligt vitalt när vi närmar oss slutskedet av säsongen, nämligen att ha en samspelt backlinje.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-10 00:00
Eluc

Egentligen är inte truppen bredare nu. Vi hade JDS, Montoya, Bartra och Muniesa att tillgå även förra säsongen. Skillnaden är väl att de är än mer redo i år. Men sen har vi tappat Keita, Maxwell och till viss del även Abidal, gentemot fjolårets trupp. På plussidan har Alba kommit in.

Som läget är nu är truppen inte fulländad. Men om vi spenderar resten av vår transferbudget klokt, samtidigt som vi behåller truppen i övrigt. Och inte minst - om de uppflyttade spelarna verkligen visar sig vara redo och ges speltid därefter - då kommer vår trupp vara både starkare och bredare jämfört med ifjol. Märkbart dessutom!
Och med det sagt tycker jag vår trupp såg bra ut på förhand inför förra säsongen. Men skador och sjukdomar sargade den mer och mer desto längre säsongen gick. Kan vi slippa sådant är mycket vunnet bara där.
Real Madrid | IKER | CASILLAS | Un icono, modelo y leyenda! |
2012-07-10 00:00
Jag ser att väldigt många är intresserade utav en värvning som i sådana fall skulle förstärka försvaret (mittlåset). Men, är det verkligen värt att punga ut en sådan summa som det snackas om när det - enligt mitt sätt att se på saken - inte ens är självklart att spelaren i fråga kommer vara given i startelvan.

Ifall Puyol är frisk kommer han att inleda från start, det kan jag tänka mig samtliga är enade kring. Det som sedan återstår i detta nu är positionen bredvid där Mascherano samt Piqué mer eller mindre kommer börja om från noll kan jag tänka mig. Under föregående säsongen var det Mascherano som var given samtidigt som Piqué på slutet väldigt ofta förpassades till bänken, om jag inte är helt ute och cyklar. Är det då verkligen värt att exempelvis två väldigt duktiga mittbackar ska förpassas till bänken?

Scenario ett: Puyol - X. Bänk: Mascherano samt Piqué.
Scenario två: Puyol - Mascherano. Bänk: X samt Piqué
Scenario tre: Puyol - Piqué. Bänk: X samt Mascherano.

X = Nyförvärv.

Tror ni att samtliga inblandade skulle vara tillfredsställda med detta? Det tror nämligen inte jag.
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-07-09 23:46
Eluc

Muniesa lånas väl ut?
Barcelona Blaugrana91
2012-07-09 23:46
Om det nu stämmer att Barca ska vara villiga att betala €40M+ för Javi Martinez så kan man väl istället lägga den summan på typ Hummels, nu verkar ju inte Dortmund vilja sälja, men ett bud i den prisklassen kanske skulle få dem att ändra sig?

Jag gillar ju inte tanken att lägga ett sånt bud på en försvarare, men är det nån spelare man ska lägga ett sånt bud på så är det väl isåfall Hummels.

Javi Martinez är en grym spelare, men som sagt fick jag välja så hade jag lätt valt Hummels.
Real Madrid C R 7
2012-07-09 23:34
DM1982

Jag tackar för svaret.
Barcelona Éluc
2012-07-09 23:32
Det är alltså officiellt att Montoya, Bartra, Muniesa och Dos Santos lyfts upp till A-laget inför nästa säsong? Om klubben inte planerar att låna ut någon av dessa ser jag verkligen inte hur det skulle vara nödvändigt att köpa in någon mer spelare. Vi kan inte längre få Javi Martínez (i alla fall inte till ett rimligt pris), Thiago Silva, Mats Hummels, Vertonghen eller David Luiz som det har ryktats om hela sommaren, och då ser jag inte hur en breddspelare som vi köper in från Ligue 1 ska kunna göra det bättre än Bartra och Muniesa på mittbackspositionerna.

MV: Víctor Valdés, Pinto
B: Montoya, Alves, Piqué, Mascherano, Puyol, Bartra, Muniesa, Alba, Adriano
MF: Busquets, Dos Santos, Xavi, Thiago, Cesc, Iniesta
A: Messi, Alexis, Pedro, Villa, Cuenca, Afellay, (Tello)

Låna ut Fontás till en primera-klubb alternativt portugisiska ligan och bestäm sidan huruvida man vill lyfta upp Tello eller inte. Känns överflödigt med fler än 6 anfallare i truppen, så Tello kan, om Afellay stannar, få fortsätta i B-laget en säsong till (förutsatt att klubben förnyar hans kontrakt) alternativt lånas ut till en primera-klubb.

Den här försäsongstruppen känns ju bra mycket starkare än förra säsongens vid samma läge, framförallt gällande bredden i truppen.
Barcelona Roja y Azul - FCB
2012-07-09 23:21
@1.70-ligan - Cuenca y Tello:


Har för mig att jag läste att den kommer ut på Tisdag (Imorgon).
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-09 23:13
Är det inte imorgon spelschemat släpps?
Barcelona DM1982
2012-07-09 22:32
C R 7 (Real Madrid) Förbundet lottar inte utan de lägger spelschema som de vill. Det är enligt mig bättre med lottning annars blir det många frågetecken med hur de lägger schemat. Fördelar för det ena eller andra laget, med lottning får man bort den misstanken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2012-07-09 22:29
Vad är det för galenskaper att lägga ut 50 miljoner för Javi Martinez? Det kan bara inte stämma, det är på tok alldeles för mycket pengar. Sedan förstår jag absolut inte hypen kring honom. Visst, han är en duktig spelare men jag ser inget speciellt hos honom. Med det sagt ser jag honom, trots det, som den perfekta ersättaren till Keita nu när han valt att gå. Men till ett rimligt pris isf, något Athletic aldrig kommer att gå med på att sälja honom för. Med andra ord gör vi bäst i att bara glömma honom.

Att lägga ut 50 miljoner euro på en spelare som inte besitter något extraordinärt är madness, madness I tell you.
Barcelona xoro international
2012-07-09 22:09
Barca borde ta Olof Mellberg som är gratis han skulle aldrig tacka nej att sitta i bänken en erfaren herre
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid C R 7
2012-07-09 22:09
Andre

Hur kommer dom fram till det då? Dator som gör spel schemat?

JP

Låt oss vara seriösa nån gång. Kanske borde prova?
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-07-09 22:08
@westinho - Sergio #16:

All papper jag har är toa papper och räkningar
Barcelona Josep Guardiola
2012-07-09 22:04
Det görs efter Madrids behov istället.
AndreD - Ànims Abirey
2012-07-09 21:59
C R 7

Spelschemat lottas inte.
Barcelona westinho - Sergio #16
2012-07-09 21:39
@FCB - Mes que un club:


Japp, där har du spelarna i vårt lag.

Förstår inte vitsen med att alla ska skriva sina startelvor. Skriv det på ett papper där hemma istället vetja.
Real Madrid C R 7
2012-07-09 21:37
Någon som vet när dom lottar spel schemat imorgon och ifall det visas någonstans?
Barcelona Blaugrana91
2012-07-09 21:36
Här är den ursprungliga källan till påståendet.
Barcelona FCB - Mes que un club
2012-07-09 21:34
Valdes
Alves - Pique - Puyol/Mascherano - Alba
Xavi - Busquet/Mascherano - Iniesta
Messi - Villa - Sanchez

Bänk: Fabregas, Thiago, Pedro, JDS, Montoya, Cuenca, Tello, Fontás, Roberto, Pinto.
Barcelona Rambla~
2012-07-09 21:25
@Blaugrana91:


Jag skulle tippa på att de var inne på att Barca skulle försöka få Athletic att gå med på att sälja för samma summa som klausulen utan att för den skull lösa hans klausul. För då slipper man skatten.
Barcelona Blaugrana91
2012-07-09 21:13
Som sagt det återstår väl att se om det TV3 rapporterar är sant, men vore ju galet att betala €40M-€50M.

Dock står jag ändå fast vid att Javi Martinez vore det bästa alternativt.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-09 21:12
Rambla

Just de där två, Capoue och Lovren, är två spelare jag också tänkt på den senaste tiden. Vore smarta köp, vilket får mig att tvivla på att Barca kommer genomföra dem.
Barcelona westinho - Sergio #16
2012-07-09 21:04
Antingen köper vi en klasspelare eller ingen alls, tycker jag. Varför köpa en halvbra spelare när vi har gott om talanger redan. Martinez för 40-50 miljoner kan de glömma. Vi behöver bredd i backlinjen, inte nödvändigtvis en startspelare.

Vi klarar oss med Piqué, Mascherano, Puyol, (Abidal?) och de unga mittbackarna som också behöver få speltid; Fontás, Bartra och Muniesa. Hämta hem Romeo från Chel$ki så har vi en DCM också.
Barcelona Rambla~
2012-07-09 20:59
Blaugrana91

Löser man klausulen kommer man inte undan skatten, sådan är lagen. Med tanke på den höga skatten i Baskien och beloppet 40M för klausulen blir skatten nära på 10M. Det är bara att konstatera oavsett vad TV3 eller AS säger.

1.70

Om en mittback nu verkligen behövs så klarar Capoue även att spela där. Frågan är bara hur bra han gör det. Annars har jag ett annat förslag, som klubben scoutat. Köp då Lovren i Lyon. Ung lovande mittback. Priset för Capoue + Lovren blir nog inte ens de 26M som är kvar av transferpengarna.
Barcelona Mido
2012-07-09 20:57
enligt goal.com tänker barcelona satsa på antingen Étienne Capoue eller M´Vila istället för martinez eftersom han e för dyr... jag e förtjust i båda, martinez e för dyr å seg tycker jag
Barcelona Éluc
2012-07-09 20:55
Blaugrana91

Med diverse skatter som på senare tid implementerats i Baskien blir det 50M som vi isåfall måste betala.

In med en relativt ung, billig men bra mittback för 10-15M och lyft upp Dos Santos.
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-07-09 20:55
Botia och Hummels.
Annons: