/spanien/barcelona/forum/10120.aspx/spanien/barcelona/forum/10120.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona God is a five letter word - Messi
2012-07-14 19:59
Barcelona hade aldrig ens övervägt att lägga de enorma summorna för Javi om han inte var Spanjor. Hummels, Vertonghen, Koscielny, Vermaelen och speciellt T.Silva är bra mycket bättre mittbackar; även Sakho är en riktig mittback och inte någon som bara kan agera där. Att betala 47 mille för en "make-believe" mittback och reserv pivoté borde ge fängelsestraff; så dumt är det. Alla nämnda spelare hade varit billigare; Silva skrev på ett femårskontrakt där han får 7.5 per år; hade inte det varit acceptabelt? Agera om - Agera rätt Barca.. fan
BB-Barceloneta
2012-07-14 19:44
Det ska också bli intressant att se var Barcelona och eventuellt Ajax helst ser Muniesa i en backlinje. Han har ju visat att han klarar av båda positionerna på ett likvärdigt sätt. Ponera att han blir utlånad ett år till Ajax för att sedan återvända till Barcelona, om han då huvudsakligen ses som vänsterback så har vi en fruktansvärt ung och talangfull vänsterbacksuppsättning. Då har vi Alba 24 år, Muniesa 21 och Grimaldo 18, Grimaldo lär i och för sig inte tillhöra A-laget på permanent basis men han knackar på underifrån och kan kanske få en handfull matcher med tanke på vilken talang han besitter. Både Abidal och Adriano tror jag är borta då. Men det som jag tror avgör om hans position är vad Ajax nu eventuellt gör med honom, den position han spelas på kommer han förhoppningsvis utvecklas på enormt. Nu menar jag inte att han ska låsas på en position men förmodligen kommer han hitta en position där han trivs bäst på, även om han säkerligen kommer att kunna alternera.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2012-07-14 19:44
1.70-ligan - Cuenca y Tello

Italienska GDS skrev det i samband med vårt intresse för honom.
Dessutom fick vi ju ett bud nobbat på €36M året innan.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-14 19:40
Hur vet du att Barca bjöd 40milj?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2012-07-14 19:37
Jaha då var Thiago Silva alltså klar för PSG för €42 Miljoner och han ville inte ens gå dit...

Milan är ett skämt, Barca fick ett bud på €40 Miljoner nobbat på Silva i maj och dem krävde då alltså €50 Miljoner, trots det släpper dem honom ändå mycket "billigare" nu.

Pajas klubb var namnet.
Atlético addeh
2012-07-14 19:14
BB-Barceloneta

Precis, är av exakt samma åsikt. Nästa sommar kanske vi dessutom säljer Adriano, och då är förhoppningsvis Muniesa redo att axla uppgiften som backup till Alba. Låt oss inte glömma att Grimaldo är ett år äldre av rutin då också.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-14 19:12
OT: Thiago Silva är klar för PSG. Trodde Zlatan var först ut! Nu hoppas jag vi kan återgå till den, enligt mig, mer intressanta diskussionen om Marc Muniesa :)
Postat via SvenskaFans-appen
BB-Barceloneta
2012-07-14 19:09
addeh Jag tror också att en utlåning av Muniesa till Ajax skulle kunna vara riktigt bra. För i ärlighetens namn så om han stannar så kommer han inte att få många minuter i A-laget, alla mittbackar i A-truppen inklusive Bartra går i mina ögon före Muniesa för tillfället. Det är i och för sig inget konstigt men det innebär att han i så fall skulle få spela i segundan ytterliggare en säsong och då tror jag att Eredevisie skulle vara ett riktigt bra alternativ. Att det är Ajax som är känt för att kunna fostra unga talanger som är intresserade gör mig bara mer angelägen om att skeppa dit honom. Och nu till nästa del i det hela, lån eller köp med återköpsklausul? För mig är det självklart, ett lån är i mina ögon det absolut bästa. Det skulle alltså innebära att han återvänder efter säsongen med värdefull erfarenhet av en visserligen ojämn liga sett till lagen men där topplagen håller hyfsat hög Europanivå. Antingen har han då utvecklats till att kunna konkurrera på allvar i Barcelona eller så har han, som du nämner, fått ett avsevärt högre marknadsvärde. Eller båda delarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-14 19:09
Addeh Som jag sa igår tycker jag Ajax känns som en i det närmsta perfekt klubb för muniesa att utvecklas och mogna i. Om det inte varit för en utlåning nästan är synonymt med ett "hejdå för gott" i Barca, hade jag vart väldigt positiv inställd till en sådan affär. Nu är jag lite mer tveksam, men å andra sidan tror jag detta är det bästa sättet att få ut det mesta av muniesas potential, så varför inte? Man får väl bara hoppas att han utvecklas som han hoppas, och att Barca är smarta nog att ta hem honom isåfall. Bartra och montoya hoppas jag dock blir kvar. De känns båda redo för uppgiften. Kan tom bli succé. Tror det hade blivit svårt att hitta två försvarare till därute som hade bidragit med lila mycket som dessa herrar. Vi ser ju hur svårt det är att hitta EN passande förvarade :P
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2012-07-14 18:48
Vet inte om det tagits upp här tidigare men det har ryktats en del om att Muniesa ska vara på väg till Ajax, och allt som saknar är bestämmelsen om han ska lånas ut eller säljas med option på att köpa tillbaka honom.

Enligt mig vore det ett utmärkt alternativ för Muniesa att dels byta land, för att mogna som människa, och framför allt få regelbunden speltid på en hög nivå. Vissa av lagen i Eredivisie håller säkerligen inte lika hög klass som de bästa lagen i Segundan, men det faktum att Ajax är ett topplag och dessutom får spela i Europa skulle göra det klubbvalet formidabelt.

Eftersom jag tror mycket på Muniesa hade jag valt att låna ut honom. Sälja honom med köpoption vore bara onödigt. Skulle det i framtiden inte finnas plats för honom kan man sälja vidare honom vid ett senare tillfälle. Gör han bra ifrån sig i Ajax, vilket jag tror han skulle göra, hade man säkerligen kunnat trissat upp priset mer än vad man hade kunnat nu.

Vad anser ni om saken?
Atlético addeh
2012-07-14 18:42
MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta

Med tanke på att Alba dels har spelat ett helt EM, och även kommer spela OS, vore det direkt idiotiskt att matcha honom stenhårt i början av säsongen. Att spela honom både mot Madrid i Supercupen och mot Sampdoria vore väldigt onödigt. Mot Sampdoria är det perfekt för i första hand Adriano, men även Grimaldo att få några minuter på vänsterbacksplatsen.

För övrigt lär Jonathan bli den som tar hand om platsen som defensiv mittfältare. Roberto är mer offensiv i sin speltid. Håller annars med om att en rejält reservbetonad elva ska spela mot Sampdoria. Gärna många B-lagspelare också. Med all respekt för Sampdoria så är de ett perfekt lag att låta spelare som Deulofeu, Rafinha, Grimaldo, Roberto och varför inte Dongou lira.
Barcelona barca show
2012-07-14 18:32
MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta (Barcelona) mot sociedad valdes montonya pique hummels abi/alba mancherano xavi iniesta sanchez messi Villa/pedro
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-07-14 17:56
Har någon hört något om hur Abidal mår? Sorry för fryppel
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-07-14 17:54
Har varit ganska dött här idag så jag passar på att fråga vilken elva ni vill ha mot Sociedad och Sampdoria.

Sociedad.
------------Valdes-----------
-Montoya Pique Puyol Abidal/Alba-
-------------Busquets------------
-------Xavi------------Iniesta------
-----Messi-----Villa------Pedro----
Sampdoria
--------------Pinto------------
---Alves Bartra Mash Abidal/Alba---
---------------Roberto--------------
-------JDS-------------Cesc---------
-------Sanchez--Affelay--Tello------
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-07-14 16:57
@Gonzalez_Barca:

Muniesa förlänger och drar ut på lån och Bartra stannar. Sí
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-07-14 16:54


Tio dar kvar tills avspark. Härligt. Snart får man se barca.
Barcelona Skippstripps
2012-07-14 16:51
Kolo toure är ju ledig grabbar! Köp in chipsröven och ta tillbaks bror hans i framtiden..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-07-14 16:40
Tre ex Barca spelare kan lira mot oss Thiago, Maxwell och Ibra.
Barcelona Gonzalez_Barca
2012-07-14 15:57
Är det bara jag som undrar vad som kommer hända med Bartra och Muniesa? Ni alla snackar om alla dessa mittbackar men tänker ej på dem. Visst, det är absolut inte redo att ta över redan i år eller ens nästa år, men vadå ska de acceptera att vänta på skador eller spela 10 matcher/säsong i ligan mot lag som Getafe och Betis?

Själv så tycker jag att vi ska köra på med Mascherano - Pique i viss mån, Puyol är fortfarande riktigt bra om han inte skadar sig igen. Fontás duger inte tyvärr och nivån på honom efter hans skada lär vara ännu sämre än innan. Men Bartra och Muniesa bakom som bara väntar på sin chans, kan bli lika succéartat som när Busquets tog chansen på världens bästa mittfält.
Barcelona barca show
2012-07-14 15:52
Blaugrana91 (Barcelona) Håller med helt och hållet men ser mer att vi släpper javi och tar hummels. Yngre än thiago och det är där luckan finns i backlinjen inte keitas plats. där har vi gott om spelare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2012-07-14 15:33
Jag förstår inte vad ledningen håller på med? Man har fortfarande inte gett upp Javi Martinez tydligen..

Sport skriver att klubben just nu överväger om det är värt att betala det som Bilbao kräver, vilket är drygt €47 Miljoner (!!!), är det ens något att fundera över undrar jag? Visst Javi Martinez är en grym spelare och kan spela på flera olika positioner, vilket är bra. Men han är fan inte värd några såna summor.
Men Barca anser tydligen att han är det bästa marknaden har att erbjuda och att man därför på allvar överväger att betala priset...

Skulle klubben betala €47 Miljoner för honom så har man återigen gjort en lika korkad affär som när vi köpte Zlatan.

Dessutom förstår jag inte, om man nu kan tänka sig att betala €40M+ för Javi, varför inte lägga det på Thiago Silva eller Hummels istället?

Enligt Italienska GDS så fick vi ett bud nekat på Thiago Silva på €40 Miljoner i maj, nu verkar det ändå som Milan kommer släppa honom till PSG för ett värde på €40M eller mindre t.o.m.
Som sagt om vi nu kan betala nära €47M för Javi Martinez, varför då inte lägga ett till bud på runt €40M för Silva, han vill inte gå till PSG och skulle därför med all säkerhet välja Barca.

Samma sak gäller Hummels, där har vi en mittback som skulle passa perfekt i Barca, och ett bud på €40M skulle nog vara svårt att tacka nej till för Dortmund.

Jag säger inte att jag tycker klubben ska slänga ut fantasisummor på en försvarare, men tycker bara att kan man tänka sig att betala såna summor för en trots allt oprövad Javi Martinez så borde man ju istället lägga det på spelare som garanterat gör oss bättre.
Barcelona Adam
2012-07-14 15:24
Yo! Jag och en kompis skulle köpa två biljetter till Uniteds klackpå Ullevi men fick bara till Barcas, om det är någon här som fick till United men inte vill stå där kanske man kan byta?
Barcelona Hetfield
2012-07-14 15:16
Brasilien går igenom en fas där landslaget saknar stjärnor, så det är väl bara förståeligt att man försöker höja vartenda talang till en stjärna. Jag har sett lite av Neymar, han har potentialen att bli riktigt bra, men inte för de pengarna det pratas om. Detsamma gäller Ganso, han är rätt så seg.

Om Neymar vill till Barcelona, så är det onödigt att spendera stora summor, man väntar bara ut laget och köper Neymar för en rimligare summa.
Barcelona Rambla~
2012-07-14 14:51
@Smogen:


Där har du 5 min sammandrag.
Barcelona LeoMessi
2012-07-14 14:50
Hur kommer det sig att dessa unga brassar har så jävla höga prislappar? Gäller inte bara neymar, spelar som Lucas har också höga prislappar. Är dom så jävla talangfulla eller är det bara brasilien som är bra på att hypa dom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2012-07-14 14:24
Någon som har länk till höjdpunkter från Spaniens u-19 lags senaste match?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BarcaChris
2012-07-14 14:06
Haha stackars PSG forumet, nu kommer alla Zlatan älskarna slakta den. Tycker fortfarande Barca skulle ha fått mer för Zlatan btw
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-07-14 13:41
@Barca-nist:

Det blir Raja Club Athletic i Tanger.
Barcelona Barca-nist
2012-07-14 13:12
Pre-season details

Vi ska vara glada att vi får 2 topplag till götet!

Om Zlatans PSG deal går i hamn så kanske han får spela mot Barca igen.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2012-07-14 11:57
Snacka om filmning..
Annons: