/spanien/barcelona/forum/101.aspx/spanien/barcelona/forum/101.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Xavi #6
2018-08-13 17:27
När ynglingen Dembele gör en fantastisk match och är en av kandidaterna till Motm så ska hans hatare genast trycka ner honom genom att snabbt påpeka att Messi överglänste honom med råge. Att han sedan firade med att leta efter sina haters som gömde sig lika fort var ju underbart.

Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-13 17:02
Kröjff Inte rättvist när du jämförde dembeles prestationer med messis igår, så mycket press ska inte grabben ha ändå? Haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Caz
2018-08-13 16:57
Trots att Valverdes fegtänk smög sig in igår var det ändå många positiva tecken, Dembele utöver målet var riktigt bra, Arthur såg intressant ut, Coutinho kom in och gjorde ett bra jobb djupare, 4-3-3 och framförallt; Messi på kanten. Där är han som bäst, svårare att punktmarkera och kommer rättvänd snabbare för att göra skillnaden. Spelar han i mitten blir han ibland för stillastående och för att komma rättvänd måste han antingen komma ner väldigt djupt, ta emot och väggspela eller göra en kroppsfint för att lura motståndaren för att komma rättvänd.

Alla dessa tre grejerna gör han dock ändå på en hög nivå men på kanten kan han oftast gå rakt på sak istället. Och det är där jag har njutit mest av att kolla på honom också(08-09 och 14/15). Jag tror detta hade gynnat laget också eftersom det blir mer ytor centralt och man kan spela 4-3-3. Skrev tidigare att jag inte tror Messi orkar spela på kanten en hel säsong men det kan ju ordnas med att antingen vila honom oftare(Lär nog bli svårt att övertyga honom om det hehe) eller så kan man flytta in honom centralt i matcher där man har säker ledning och det finns mer ytor. Tror det kan bli en väldigt bra säsong!

De frågetecken är hur Valverde kommer hantera toppmatcherna samt att en spelförande mittfältare saknas(som kan lösas med hur fort Arthur anpassar sig och om Coutinho kan axla en djupare roll) samt Suarez som blir mer och mer ojämn. Men som sagt tror det blir en väldigt bra säsong och skulle tippa på ligatiteln, cuptiteln och minst en semifinal i CL.
Barcelona FBKröjjf
2018-08-13 16:15
För övrigt får väl Suárez insats igår på sitt sätt ses som ett fall framåt för hans del. Ty från skillnad till förut, så föreföll all hans frustration nu rikta sig mot hans egen person. Och jag kan inte ens föreställa mig att någon härinne, inte förstår honom fullt ut. Blir till att sova med bettskena i forsättningen, så han inte sätter tänderna i sig själv.
Barcelona FBKröjjf
2018-08-13 15:40
@ || #5 sergiobusquets:
Jag vet inte om ovanstående citat hade någon specifik adressat, men lutar åt misstanken att mitt inlägg i alla fall spelade en roll i sammanhanget. För att balansera det för alla eventuella missförstånds skull, så finner jag det väl värt att påminna om några korta inlägg från igår, av samme skribent; d v s || #5 sergiobusquets: "Dembele är riktigt bra idag" "Han spelar på rätt kant, Dembele är ingen målskytt som viker in för att skjuta. Han kommer mer rätt till vänster och där kan han även använda högern". Två citat som sammantaget skördade lika många tummar upp; d v s två. Vem var det som gillade nämnda iaktagelser så till den grad, att han tog sig tid att trycka på tummen. Jo, det var jag och ingen annan. Och inte heller det skäms jag för. Så hur går det ihop med mitt tidigare inlägg, kanske någon frågar sig. Det är bara att vända på kikaren, så kan den med öppet sinne se svaret klart och tydligt även på avstånd. Lite distans kan till och med underlätta sökandet efter svar. Sett ur mitt perspektiv.
Barcelona koeman92
2018-08-13 15:08
Två veckor kvar av fönstret. Kanske för mycket att hoppas, men detta är nog det perfekta läget att casha in på Suárez medan vi kan, och med tanke på det material vi har lär vi klara oss tills vidare utan en ny 9:a.

Måste även berömma Dembele. Jag har varit en av hans främsta kritiker, och inställningen man såg hos honom igår var inget mindre än beundransvärt. Jag hoppas verkligen att det håller sig resten av säsongen, så lär han definitivt visa sig vara värd pengarna vi köpte honom för.
Barcelona Rambla~
2018-08-13 14:25
Jag är så jävla trött på Inter och deras lån-värvningar med köpoption. Nu sägs det att de återigen ska försöka med Rafinha och ett lån. De respekterade inte det avtalet de hade förra gången med att köpa loss honom efter säsongen. Jag hoppas de får ett big No-No denna gång av Barca. De börjar ju bli pinsamma. Money up front denna gång, gå inte med på några jävla lån-förslag där de ändå inte håller ord utan försöker pruta på överenskommet avtal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-13 13:49
Dembele...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Puyol5
2018-08-13 12:59
@Port Olímpic.:


Håller med till stora delar. Men skulle vilja få in Vidal istället för Rafinha, helt enkelt för att använda hans box-to-box spel och springa ner backlinjen medans Messi droppar ner djupt. Så vi ersätter Suarez förmåga att trycka ner backlinjen med en djupledslöpande Vidal och låter Messi briljera som falsk nia.


Semedo-Umtiti-Lenglet/Pique-Alba
--------Arthur- Busquets-Vidal-------
---Dembele ---Messi ----Coutinho---
Barcelona Duda
2018-08-13 12:42
Jag tycker det är mer intressant hur Dembele hanterar kritiken han fått, för det är knappast så att han inte hört/läst om folk som kritiserat honom på senare tid. Men till skillnad från t.ex. Andre Gomes, så tystar han kritikerna med en jättefin insats på plan. Han hade sköna dribblingar, bra kombinationsspel, va rörlig och fick avgöra med ett otroligt fint mål. Det visar väl också att han har ett bra psyke, och att det finns en vinnarmentalitet hos honom! Jag hoppas bara han fortsätter på samma spår, så kan han visa sig vara värd varje litet öre som han köptes för!
Barcelona DM1982
2018-08-13 12:18
Måste säga att det var skönt att Supercupen spelades med en match istället för två. Blir mer final över det och faktiskt mindre tjatigt, överdrivet med två matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Boti Boti Boti
2018-08-13 11:45
Skönt med säsongens första titel. Messi har flest titlar genom tiderna i Barcelona-tröjan och han har fått lyfta den första bucklan utan både Iniesta och Xavi.

+ Arthur - föredrar nog att se honom till höger på mitten men han är tekniskt begåvad och säker i passningsspelet. Älskar hur bra han täcker bollen och kan med en eller två touch på bollen skapa sig yta. Ingen kan bli nya Xavi men man kan försöka så gott det går :)

+ Dembélé - Avig, kreativ och vill alltid ha boll. Vilket jävla mål och perfekt målgest!

+ Messi - Det finns redan videosammanfattningar av Messis alla skapade chanser mot Sevilla.

+ Semedo - Gick bort sig någongång i defensiven men annars prickfri och väldigt pigg offensivt. Han tog hela högerkanten helt själv och såg ut att orka mycket mer även när matchen led mot sitt slut.

- Suarez - sämsta matchen av en 9:a i vår tröja sedan Sergio Garcia trodde att han kunde ersätta en skadad Eto'o.

- Busi - kom inte riktigt till sin rätt vilket kan ha gjort med faktumet att våra lagdelar ofta hamnade för långt ifrån varandra i omställningsspelet.
Barcelona Boti Boti Boti
2018-08-13 11:26
Dembouz utan mål igår var en av våra bästa spelare. Han tog egna initiativ, fick igång passningsspelet och var rörlig som ingen annan i vår elva.

Visst tappar han bollen då och då men var det inte Mbappé som förlorade flest bollar på offensiv planhalva i VM? Det är normalt i deras ålder och med deras spelstilar. Ta risker, vinn mycket/förlora mycket. Inga risker, vinn lite, förlora lite.

Barcelona Port Olímpic.
2018-08-13 10:37
Ett 4-3-3 är det enda vettiga för den typen av spel som barca eftersträvas.
Jag skulle vilja se

Semedo-Umtiti-Lenglet/Pique-Alba
--------Arthur- Busquets-Rafinha----
---Dembele ---Messi ----Coutinho---

Va mycket mer fart vi får med denna elva jämfört med om Suarez och Rakitic tar plats. Kommer dock förmodligen aldrig hända p g a VV:s feghet...
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-13 09:58
Hade ju gärna velat se en 19 årig messis utveckling under valverde och den här ledningen. Eh behöver inte ens tänka hypotetiskt det är bara att följa utveckling med Puig. Det är ju enkelt att kasta skit på någon utan att gå en mil i hans skor. Någon jävla måtta måste det väl ändå vara, det är fortfarande en grabb som har drömt om Barcelona som har hela tiden påpekat att han vill spela i Barcelona. Han kunde ha hämtats in från Rennes för 15 miljoner € året innan ifall den här inkompetenta ledningen hade visat honom förtroendet. Jag vet inte hur alla resonerar men hade någon girig farbror hindrat mig från min dröm där han utnyttjar neymar gate situationen i förhandlingen så hade även jag strejkat. Det är ju än roligare när folk påpekar att han har attitydsproblem pga det men blundar när våra egna la masia spelare håller vår klubb som gisslan pga girighet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blårö
2018-08-13 09:55
@FBKröjjf:


Själv tycker jag Dembele var en av dom bättre på plan igår. Tog mycket löpningar och framförallt visade han att han kan väggspela sig ur situationer. Det var för mig ett stort plus! Han har mycket att jobba på också när det gäller positionering och klokhet men tycker han visade igår att han spelar för Barca och han är här för att lyckas.


Messi överglänser väl som flesta i 98% av matcherna så han lär man inte jämföra med, men jänfört med suarez så var Dembele värd guld! Hoppas det håller sig och att suarez hittar formen annars säger jag Casha in på suarez i vinter om möjligt!
Barcelona FBKröjjf
2018-08-13 09:31
För egen del känner jag mig inte det minsta förolämpad av Dembélés målgest och det trots att jag nyligen ifrågasatt hans beslutsfatttande på plan. Men med facit hand var det helt rätt att gå på skott och vilken fullträff fransosen fick! Och jag som någon gång förra säsongen beskrev hans skottförmåga som "lam". Men som sagt, nej jag skäms inte. Borde jag det och i så fall varför i all fridens namn då om jag får fråga? Till saken hör nämligen att den allmänna bedömningen av Dembélés insats igår, även de alltför låga förväntningar på honom som sprungit ur den förra säsongens bleka insatser. Och även om fransosen långt ifrån fick de bästa förutsättningar av vare sin fysiska status eller Valverdes manövrer där och då, borde man rimligvis inte ha så låga förväntningar på en av fotbollshistoriens absolut dyraste spelare någonsin. Det är väl snarare den som såg honom som "man of the match" p g a en och annan lyckad fint i fiendeland samt ett skott på tusen, som borde börja ordna anletsdragen och rodna lite grann? För den som inte såg att en viss Messi överglänste honom med råge och låg bakom det det mesta med sin hjärnas passningsfot som sprider skräck hos motståndarna, måste ha missat stora delar av matchen mot Sevilla. Men så kan det de facto gå, då någon nu låter sina rekordlåga respektive skyhöga förväntningar styra omdömet vid betygsättning. Nej jag "hatar" inte Dembélé. På ett personligt plan kan jag tvärtom känna med honom. Och jo då, jag gladdes åt hans skott som säkrade titeln. Vilket inte hindrar mig från att avsky övergången och hur den gick till. Den skillnaden kan väl ändå inte vara så särskilt svår att förstå?
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-13 09:29
Eh ge suarez 90 minuter/38 matcher för att hitta formen.... Spelartypen behövs i Barcelona, men jisses vad dålig han är i spelet. När han även missar målchans efter målchans så går det inte att blunda längre. Sen ska man inte glömma bort hans lön heller... Vad finns det för spelskickliga strikers för en vettig peng? Rodrigo från Valencia? Messi och 2 yttrar är för tunt, vi kommer behöva folk i boxen. Munir och Paco är inte direkt mycket att förlita sig på eller så mycket bättre för den delen i spelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Romelu Umtiti
2018-08-13 09:23
Någon som talar franska? Hade uppskattat om någon kan översetta "konvon" nedan:

-Dembélé je l’aime trop il s’en blc c grave

-On verra bien qui s'en blc quand valverde i le mettra au banc

-Oui

Dembouz har likeat detta på Twitter.
Barcelona Nelson Umtiti
2018-08-13 09:13
Unicef1983 Japp det är synd men man ser att det håller på gå snabbt neråt för honom nu det är bara kolla hur han var i VM där Cavani överglänste honom. Suarez är idag mindre än hälften av den spelaren han var i Liverpool och måste ersättas.
Barcelona Andreas FCB
2018-08-13 09:08
Barca under Valverde är som AIK. Ta ledningen och försvara sen... Det fungerar för AIK men ack så tråkigt. Jag vill gilla Valverde men det verkar ju inte ha skett någon förändring alls och det oroar mig.
Barcelona Deulofeu
2018-08-13 09:03
Nej nu får det vara nog vi har så mycket talang i anfallet och både Messi och Dembele borde haft någon assist om vi inte spelade med en anfallare totalt ur form.

Detta är riktigt oroväckande visst han gjorde en del mål förra året och men var inte heller speciellt övertygande i cl eller vm.

Med Suarez på topp sabbas minst hälften av alla anfall jag överdriver verkligen inte dags att sätta ned foten nu.

Munir från start mot sin gamla klubb Alaves nästa helg!

Skicka upp Suarez två veckor i bergen för något måste göras vi kan inte ha det som förra året när han sabbade halva vår säsong inledningsvis och sedan gömde sig totalt i cl.

Hoppas verkligen Abel Ruiz börjar göra mål igen för trots att han endast är 18 bast är han betydligt bättre än Suarez i spelet så lite speltid i segunda b borde göra honom gott för han s självförtroende.
Barcelona Unicef1983
2018-08-13 09:01
Nelson Umtiti : Han ser betydligt sämre ut än så! Suarez har sett ut att vara påväg neråt rätt ordentligt dom senaste 2 säsongerna, men nu ser han helt bedrövlig ut! Tänk er Martial i hans position och Dembele till höger om Messi. Suarez är rent destruktiv för laget, men han och hans kompis Messi kommer starta 95’/, av våra matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nelson Umtiti
2018-08-13 08:55
@Barcelonistas:


Tyckte vi ägde matchen och Sevilla fick försvara lågt. Tyckte dock det såg lite rörigt ut och jag vet inte riktigt hur Valverde vill använda Arthur.
Dembele gjorde en bra match vilket var kul, Messi är Messi, Suarez vet jag inte ens vart jag ska börja. Han ser ut som en 45 årig 3 barns farsa som försöker lira fotboll med sin son och hans vänner, han skämmer ut sig men ingen vill säga hur dålig han är just för att det är en av grabbarnas farsa.

Jag överdriver inte när jag säger att jag tror att Suarez slog fler passningar till motståndaren än till sina lagkamrater. Många kanske tycker jag är hård mot Suarez men jag klarar inte av att se han på plan längre. Han kan inte ta emot bollen, han kan inte springa förbi en försvarare, han kan inte passa bollen och han har en tendens till att missa solklara mål chanser. Gör inte Suarez mål så har han en 3/10 prestation på plan normalt och det är väldigt oroande för min del, så många anfall går till spillo.
Jag tror att Suarez och Valverde kan kosta oss i år och vi alla vet att Valverde är för feg för att bänka honom hur usel han än är. Han tar hellre ut en het Dembele än en slö Suarez.. Folk kommer säga att det är början av säsongen, men så här såg Suarez ut mestadels förra säsongen.
Barcelona BernaLeo
2018-08-13 08:30
@Z_Z:


Hyckleriet är så äckligt att man får ont i magen, med VAR hade dom haft 1 CL och inte 4 st nu senaste.
Barcelona Barcelonistas
2018-08-13 08:18
Missade matchen igår hur var matchen spelade vi bra?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Unicef1983
2018-08-13 07:41
Det är så frustrerande att veta att en offensiv tränare hade kunna haft så mycket allternativ och kunnat satt en sån ruskig fart på vårat anfallsspel. Jag vill inte se ett mittfält Coutinho Busi Raketic Vidal, och sen Messi Suarez på topp. Suarez ska ner 10kilo innan han har i någon start 11 att göra. Sen måste VV börja låsa positioner åt spelarna om det ska börja flyga offensivt. Suarez/Paco Messi/Munir Coutinho/Denis Dembele/Malcom Busi/Vidal Raketic/Arthur/ Jag tycker dom måste få börja lära känna varandra på planen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2018-08-13 00:58
Alvés - Por Que?

Är faktiskt övertygad om att han kommer spela mer än förra säsongen då han gjorde 38 matcher samt drygt 3000 minuter.I Bordeaux är det i princip bara ligan man spelar i hans gamla lag förlorade för övrigt premiären hemma med 0-2 han var dess stora stjärna vid 21-års ålder.

Dessutom snackas det om Arthur samt Malcom till landskamperna i September tror knappast han ångrar flytten!
Barcelona Alvés - Por Que?
2018-08-13 00:51
Undrar om han ångrar flytten till oss Valverde: "It was my decision to leave Malcom out." kommer nog få nöta mycket bänk
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona J.Gamper
2018-08-13 00:33
Peta Suarez och sätt in Dembele och Coutinho/Malcom som yttrar framför Messi!

Det hade vart intressant o se. Kan väl inte vara sämre än vad det är med en klumpig Suarez på topp.
Annons: