/spanien/barcelona/forum/1004.aspx/spanien/barcelona/forum/1004.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona II Barça II
2017-03-09 22:19
Arda Turan har gjort fler mål än världens bästa spelare, Cristiano Ronaldo, i årets CL upplaga. Så går det när världens bästa inte får möta storlag som Malmö FF och Wolfsburg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-03-09 22:19
Jag väljer Veratti alla dagar i veckan hans sätt att spela är unik.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Felix-Forca Barca!
2017-03-09 22:18
Om det inte skulle bli Veratti eller Thiago som nästa mittfältsstjärna in, vem skulle ni välja då för att på sikt ersätta/fylla skorna för Iniesta?
Personligen har jag ett enormt tycke för Dahoud, vad hade ni trott om honom i Barca?
Barcelona FCB_Messi
2017-03-09 22:16
Hahaha kolla Barcelonas juniorers reaktion vid sjätte målet . Fantastiska bilder !!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-09 22:15
L.a.m Blir ju så fel när du tror/tycker att Neymar spelar wingback. Visst spelade han ytter när vi spelade 4-4-2 men nu har han den rollen han skall ha. Sen att brassen har sådan spring i benen och hästlungor är ju något helt annat. Beundransvärt att brassen lägger ner så mycket arbete i det defensiva. Hans 0-30 m fart är ta mig fan i klass med Messi när han var som snabbast.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-03-09 22:13
Hur man ska ersätta Busquets är också intressant. Beroende på motstånd och huruvida vi inleder på hemma- eller bortagräs tycker jag man antingen ska flytta upp Mascherano eller spela Iniesta bredvid Rakitic på mitten. Mittfältet får bäst balans med Mascherano där men samtidigt måste då Mathieu starta i försvaret, något jag helst vill undvika. Men som sagt, det är svårt att säga såhär innan lottningen.
Barcelona Soko
2017-03-09 22:13
Ribohn Fan

Tänk om vi kunde fixa en Högerytter som Costa i Bayern, ja han spelar både höger och vänster. Otroligt farligt framåt och jobbar bra hemmåt. NZonzi och Thiago dessutom. . De tre hade gjort dagens Barca ännu bättre.

----Mascherano - Pique -- Umtiti
-- NZonzi - Busquets - Thiago
------------- Messi -----------------
Costa- Suarez - Neymar

Barcelona L.A.M Nr 10
2017-03-09 22:10
The Octopus of Badia

Härligt svar och intressanta tankar. Jag instämmer i det du säger angående Denis kontra Rafinha, även om jag nog håller Rafinha högre så har Denis andra egenskaper som kanske gör honom mer lämpad i rollen.

Just 3-3-1-3 med de spelarna känns spontant alltför centrerat. Det är två "nästan-yttrar" på varje kant men ingen rejäl breddare, i synnerhet om Alba bänkas till förmån för Roberto. Jag tycker det blir tydligare med renodlade kanter. I 3-3-1-3 kan inte mittfältstrion bredda så enormt då Busquets då lämnas för ensam i mitten, samtidigt är anfallstrean för högt upp och om de agerar som rena yttrar blir det kanske för tomt i mitten.

3-4-3 eller 3-5-2 ser jag som tydligare formationer. Dock kan det fortfarande gå med en 3-3-1-3, men då måste platsbytena vid bollvinst och -förlust vara mycket tydliga. Lyckas man gå ner på en 3-5-2 där Denis och Neymar tar kanterna är det bra, men det lämnar samtidigt kanske för mycket defensivt ansvar till Neymar. Därför tycker jag det är bättre att man lämnar vänsterkanten åt Alba, högerkanten åt Denis/Rafinha/Roberto, har två alltid centrala mittfältare i Rakitic och Busquets, en central striker i Suarez och låter Neymar och Messi vara relativt fria. På så sätt blir det ingen lucka i någon viktig yta samtidigt som våra två mest kreativa spelare får operera fritt på offensiv planhalva.
Barcelona Barcelonistas
2017-03-09 22:09
Lucho har visat att han är bättre än Pep när det gäller att vända matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-09 22:05
Messi är varken påväg upp eller påväg ner, han fortsätter hålla samma extremt höga nivå. Kung i Barcelona och kung i fotbollsvärlden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2017-03-09 22:02
Frågan är hur vi ska gå vidare från gårdagens match? Det känns konstigt, känns lite som säsongen tog slut igår, vad mer behöver vi bevisa? Behöver vi verkligen spela fler matcher? För tre veckor sen var vi helt uträknade, i ligan låg vi bakom Real med 9 poäng. CL var över, det fanns inte på kartan att vi skulle vända 0-4 mot PSG. Lucho, ja han var värdelös, fantasilös och alla skrek efter hans avgång. Nu leder vi ligan (ja med en match mer spelad), har på ett ofattbart sätt vänt och gått vidare i CL. Inte nog med att vi har gått vidare så är vi stor favoriter till att ha hem hela turnering. Och Lucho, ja jag är den första att be om ursäkt för all negativt jag skrev om han, den vändningen han lyckats med är absolut världsklass. Han motbevisade hela fotbollens världen, och han gjorde det på 3 veckor. Luchos bedrift är unikt, det han har lyckats med senaste veckorna har jag aldrig någonsin beskådat. Lucho är legend, jag hade fel, jag var okunnig, jag såg inte hans storhet. Jag hoppas att Lucho ändrar sig och bestämmer sig för att stanna kvar, det finns ingen bättre tränare där ute. För mig känns det som att säsongen tog slut igår, jag frågar igen, vad mer behöver vi bevisa? Finns det verkligen större matcher än gårdagen att bevittna?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-03-09 21:59
Ja! Tänk vad mycket psykologi och inställning påverkar fotbollen.
PSG faller ihop som ett korthus och Barca kommer ut som ett lag som kämpar som vildar, fastän spelet aldrig riktigt fungerar.
Vi sätter defensiven perfekt utan vid ett tillfälle Rakitic miss vid målet.
Offensivt kändes det väldigt krampaktigt, många av spelarna såg tagna ut av stundens allvar. Märktes mest efter vi gör 3-0, då har vi vår sämsta period. Kändes som kraven ökade på spelarna, bara ett mål kvar.
Sedan efter 3-1 släpper nerverna igen, matchen var ju förlorade och vi började bara köra pellen i botten.

Nu märker man verkligen vad synd det var att vi inte gick fören riktigt bra snabb högerytter, nu när inte Messi verkar vilja spela där.
Barcelona Barcadinho.
2017-03-09 21:57
På väg ner men ändå 23 mål i ligan o 11 i Cl. Han var borta länge i början av säsongen o så klart säsongen är inte slut än.
Visar bara vilket fenomen vår kära La Pulga är. utomjordisk.
Barcelona Barcelonistas
2017-03-09 21:51
Sant han är inte lika bra som för några år sen men den nivån han håller idag är ingen ens nära. Neymar kmr ta över om några år
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2017-03-09 21:43
@Soko:Påväg ner betyder inte att hsn inte är bäst fortfarande. Men att han inte är i sin peak längre råder det inga tvivel om.
Barcelona Soko
2017-03-09 21:32
Messi på väg ner ? Såg ni hans insats mot Celta? Han var snabb som en kobra!! Messi har aldrig varit bättre. Visst han gör inte många mål per match men gör mål i varje match nu trots att han tänker mer på laget än sig själv även om han alltid tänkt på laget.
Messi leder skytteligan i Europa och CL !!! Finns ingen som kommer i närheten .
Barcelona Thierry Henry
2017-03-09 21:26
@Mangi10:
Messi behöver vi inte oroa oss för. Neymsr är på god väg att ta hans plats som världens bäste. Messi kommer alltid va bland dom bästa oavsett om han är påväg ner nu eller inte. Sålängr vi kan klämma ut det sista ur vårt mittfält under våren så behövs bara en mindre renovering i sommar så kommer det va ett problem som ej skadat oss nått.
Barcelona Barca4life98
2017-03-09 21:26
Thierry Henry Såklart! Menar mer på att vi var helt borta egentligen efter första matchen och att nästan ingen förväntade sig en vändning. Därför ser jag CL som en bonus, bara glad att vi är vidare. Nog om detta nu ;) Vilken motståndare vill vi ha i kvarten?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles5
2017-03-09 21:25
Att Messi kanske inte gör sin bästa match igår och ändå kan vi köra på som vi gjorde och vinna är ju egentligen bara bra. Snacka om att ha sparkapital där. Det är precis så jag vill se Barca, om Leo inte har sin bästa dag eller är totalt bortmarkerad så ska andra ta tag i det precis som Neymar och andra gjorde igår. Andres tycker jag gjorde en mycket bra match. Kanske inte riktigt gamle Don Andres vi är vana vid men han var bra i presspelet och lade en del fina passar och klackar (blev tydligen MotM på UEFA's hemsida) Men jag tycker att Messi har en av sina bästa säsonger, visst han driver inte med bollen och gör 3 mål varje match. Men han bidrar till spelet och har utvecklat sitt spel som kreatör än mer. Och visst tar han och driver in från kanten en hel del denna säsong också. Senast mot Celta gjorde han ett mål efter en soloräd från mittplan och ett andra mål där han just skar in från högerkanten och gjorde som han gjort så många gånger förr i alla år. Kommer nån ihåg derbyt på Camp Nou? Messi var ju ett monster i den matchen och vände upp och ner på Espanyol. Tyvärr räddade målvakten skottet (Suarez satte returen) annars tror jag vi hade haft en kandidat till årets mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-09 21:23
Förstår ni nu varför man förlängde med Rakitic?
Barcelona Thierry Henry
2017-03-09 21:20
@Barca4life98:
I den här klubben skall vi vara superbesvikna om vi inte vinner trippeln varje år. Tycker jag. Alltid det som borde vara vårat mål. Vi har världens bästa lag. År ut år in. Förväntningarna borde vara därefter.
Barcelona Barcelonistas
2017-03-09 21:08
Håller med ligan är för mig det viktigaste alltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-03-09 21:05
[QUOTE=Barca4life98]Soko Mycket möjligt, säger inte emot. Menar bara att jag inte kommer att vara superbesviken om vi inte vinner CL. CL känns som en bonus. Chansen finns där helt klart, håller med dig. [/QUOTE] CL är för mig alltid bonus, ligan är viktigast.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-03-09 21:02
Soko Mycket möjligt, säger inte emot. Menar bara att jag inte kommer att vara superbesviken om vi inte vinner CL. CL känns som en bonus. Chansen finns där helt klart, håller med dig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-09 21:01
Mascherano . Tro det eller ej men jag nästan hatade honom när han spelade i Liverpool men älskar honom idag. Snacka om kontraster! :)
Alltså vilken människa, vilken karaktär, vilken hjärta ! Han dör på plan!
En sak är klar, han ska spela från start varje match, helst högerback eller på mittfältet. Med honom på plan känner man sig så så trygg .
Barcelona Soko
2017-03-09 20:53
Barca4life98

Vi har fått enormt psykologiskt övertag mot alla andra lag som skiter sig när de såg våran makalösa vändning. Vi har lärt oss av misstaget i Paris och kommer aldrig tillåta att hamna i samma situation. Håller vi oss friska kommer vi att lyfta Bucklan det är jag nu säker på. Nu tycker jag är lättare att vinna CL än ligan., men förhoppningsvis tar vi hem trippel .
Barcelona Barca4life98
2017-03-09 20:47
Känns fortfarande otroligt, man tror knappt att vi är i kvartsfinal. För 2 veckor sedan kändes det som att säsongen var helt över. Nu är 1:a i ligan, final i cupen och på något sätt i kvartsfinal i CL. Någon annan som känner som jag? Man hade en förhoppning om att det var möjligt att vända igår men man hade ställt in sig på max dubbeln i år. Vi borde se CL som en bonus nu, spela utan press. Jag förväntar mig inte att vi tar CL, kämpar laget som man gjorde igår så kvittar det. Jag är nöjd oavsett.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
2017-03-09 20:47
L.A.M Nr 10

Jag skulle gärna vilja fortsätta med en 3-3-1-3-uppställning med med Denis istället för Rafinha i den där högerytter-positionen. Messi spelar så pass centralt och drar följdaktligen även på sig väldigt många spelare, och det öppnar upp ytor på våra kanter. Problemet i matchen mot PSG var att det var endast Neymar som hade både snabbheten och tekniken för att, på sin kant, kunna utnyttja det här. Rafinha lyckades ju i ärlighetens namn inte åstadkomma någonting av värde under sina 70-75 minuter, och det har i mångt och mycket att göra med hans avsaknad av snabbhet.

Denis Suárez tror jag hade passat betydligt bättre i högerytter-positionen, vilket skulle tvinga motståndarnas försvar till ett vägval; antingen fortsätta tokmarkera Messi och låta bägge kanterna vara sårbara alternativt flytta över fokuset till kanterna mer och ge Messi större utrymme att operera på. I nuläget gäller det bara att tokmarkera Messi och sedan försöka ha koll på Neymar, så blir vår offensiv lättare att kontrollera.

Den stora frågan för mig är egentligen vem att Alba och Roberto som ska starta, för så som Iniesta spelat efter sin skada, med ett väldigt tempofattigt spel (helt förklarligt såklart) tycker jag inte alls han ska vara given i vår elva, speciellt med tanke på hur mycket bättre och viktigare vårt presspel blir i en 3-3-1-3-uppställning. Spelar man Roberto får Rakitic då flytta över till vänster, medan kroaten istället får köra ute till höger om Busquets ifall Alba ska vara i elvan.

Ter Stegen
Mascherano Piqué Umtiti
Rakitic/Roberto Busquets Rakitic/Alba
Messi
Denis Suárez Neymar

Ungefär sådär hade jag sett vår elva se ut i dem allra tuffaste matcherna säsongen ut, men givetvis med ändringar beroende på skador/avstängningar/formkurvor.

Läste förövrigt tidigare idag att Piqué, Neymar och Rakitic alla tre är ett gult kort från avstängning i CL, medan Busquets redan är avstängd i nästa match. Inte helt säker på källan, men det går nog att bekräfta ganska enkelt. Hursomhelst blir frågan vem som ska ersätta Busquets i första kvartsfinalen, för det är minst sagt ingen enkel spelare att bara flytta på, speciellt i en 3-3-1-3-uppställningen där han verkar trivas ordentligt.
Barcelona Soko
2017-03-09 20:42
Någon som vet hur Ramos sovit inatt ? Han som sa att han skulle sova extra bra efter Barcas match.
Barcelona Soko
2017-03-09 20:42
Annons: