Första halvlek

Matchen startar och Huesca sätter fart. I det första anfallet som bortalaget skapade blir det farligt och Barca slarvar i försvaret och Juan Hernandez gör 0-1 till Huesca på Camp Nou efter bara 3 spelade minuter. Arenan blir helt tyst samtidigt som spelarna i Huesca jublar till maaxxx. Ett mål på grund av ett slarvigt försvar från Barcas sida där Umtiti och Piqué inte hängde med anfallet.

Efter det målet har Barca svårt att komma in i matchen men sakta men säkert börjar det hända. Barca skapar chanser och i ett anfall hittar Rakitic bollen till Messi som dribblar och skjuter bollen i mål med sin högerfot. 1-1 till Barcelona i den 16:e matchminuten. Efter det målet är det Barca som spelar framåt samtidigt som bortalaget Huesca försöker att skapa möjligheter framför målet. Barca skapar möjligheter och i den 23:e minuten springer Jordi Alba mot målet och passar då bollen tar på Huescas Jorge Pulido och går in i egetmål. 2-1 till Barca efter ett självmål!! 

Barcelona fortsätter att spela framåt och det känns som att laget får mer och mer kontroll över matchen fast sakta men säkert och Leo Francos Huesca spelar bra! I den 39:e minuten hittar Jordi Alba bollen till Luuiiissss Suáreezzzz som gör 3-1 till Barca!! Domaren var osäker om det blev mål och istället tog han hjälp från VAR och det visade sig att Jordi Alba inte är offside och målet godkändes utan tvekan!! 

I den 41:e minuten ordnar Huesca ett anfall och nu slarvar både Umtiti, Piqué och Sergi Roberto som leder till att Alex Gallar gör 3-2 till Huesca! Lite onödigt att bjuda Huesca in matchen när laget ska spela klart den första halvleken. 

Andra halvlek

När den andra halvleken startar då är Barca ett helt annat lag jämfört med den första halvleken. Barca sätter fart direkt och i den 47:e minuten startar Barca ett anfall där Luis Suárez hittar en mycket bra boll till Ouussmaaneee Deembéeelée som görr målllll!! 4-2 till Barca!! Några minuter senare är det dags och den här gången hittar Leeoo Meessii en finn booll till vår mittfältskung Ivaaannn Rakitic som baraa boombbaaarrr inn dennnnnnnn!! 5-2 till Barca!! 

Barca fortsätter framåt samtidigt som Huesca bara vill spela klart matchen. I den 60:e minuten hittar Coutinho bollen till Messi som utan misstag gör 6-2 till Barca! Då undrar jag att hur ska den här matchen sluta? Svaret är att matchen kan bara sluta bra!

Efter målet byts Umtiti mot Lenglet. Mycket roligt att se Lenglet spela då han är en intressant spelare för Barcas försvar men jag väntade bara på att Arthur kommer in! I den 71:e minuten kommer Arturo Vidal in och ut går Rakitic. Vidal är en spelare som jag har velat se i Barca under många år och äntligen!! Jag tycker att han är en spelare som har många fina kvalitéer och för det priset som Barca köpte honom är hur bra som helst och jag vill bara tacka Mr Eric Abidal! Spelaren som jag gillade så mycket i Barca och gillar fortfarande, både som spelare och sportchef. Abidal visade fotbollsvärlden att ingenting är omöjligt!

5 minuter senare kommer Arthur in och äänntliggennn!! När han kom in fick jag en bra feeling! Jag fokuserade endast på honom och han är verkligen en mix av Xavi och Iniesta. Hans rörelser och hur han rör sig och samarbetar med andra är en kopia av Xavi och Iniesta och det gjorde mig glad! Jag tror definitivt att Arthur kan bli en nyckelspelare i Barca! Bara att våga hoppas! 

I den 81:e minuten blir det mål igen och nu är det Jordi Alba som ordnar 7:an till Barca och firar med glädje! Mycket roligt att just Barcas grymma vänsterback gör mål som inte blev uttagen till Luis Enriques första uttagning till landslaget. Jag förstod verkligen ingenting hur Luis Enrique tänkte men jag vet att Jordi Alba är en grym spelare på sin position och den bästa vänsterbacken som Spanien har! 

Klockan tickar och i matchens absolut sista minut får Barca straff. Först tar Messi bollen för att göra sitt hattrick men han väljer att ge bollen till Luis Suárez!! Mycket fint gjort av Messi och detta visar vilken grym lagkapten han är!! Han har en styyyleeee av Carless Puyooll!! Det gillar jag mycket! 
Luis Suárez sprintar fram och skjuter bollen i mål!! 8-2 till Barca och därmed är matchen slut!! Barca vinner med heeelaaa 8-2! Det låter verkligen inte illa! :)

Reflektioner efter matchen

Jag tycker att Barca startar matchen mycket dåligt och som jag nämnde tidigare ville Huesca göra ett tidigt ledningsmål för att komma in i matchen. Det gjorde man som väntat. Barcas första halvlek som helhet var inte alls bra enligt mig. När alla spelare kliver på planen under den andra halvleken då är Valverdes spelare helt andra spelare. Spelarna var hungriga och ville bara göra mål. Roligt att Dembélé gjorde mål med sin vänsterfot och han är mycket skicklig med båda sina fötter. Roligt att se Barcas nya spelare som Lenglet, Vidal och Arthur men tråkigt att inte Malcom fick spela. Han är också en mycket intressant spelare i mina ögon. Hans tid kommer att komma. Inget att vara orolig över!

Tre nya poäng ordnades och jag är mycket taggad till den här säsongen! Det ska bli mycket roligt att se Barca!!

Statistik
Shots on target: 15-4
Possession: 69 % - 31 %
Corner kicks: 9-4
Offsides: 2-1
Fouls: 6-8

Källa: livescore

Viscaaa ell Baaarcaaa!!