Du lämnade Celta Vigo för att spela UEFA Champions League-fotboll med Atlético de Madrid..och nu står du här, i semifinalen av turneringen..
"Jag har alltid känt en spänning när det är dags att anta en utmaning för att på så vis uppnå viktiga saker. Jag ser till att njuta eller åtminstone försöka njuta för varje steg som jag tar. Jag befinner mig i en viktig period för tillfället och ibland är det svårt att njuta av det hela p.g.a. det ansvar man bär på, men också för att det är så nära inpå en fin match". 

Skulle du säga att det här dubbelmötet är en chans till revansch för det som inträffade 1974?
"Att förneka att det skulle röra sig om en revansch vore att förneka verkligheten. Det vore lite hyckleri och det är något som jag inte identifierar mig med. Jag är medveten om supportrarnas drömmar och önskningar, men även om våra egna. Vi jobbar på maximalt med det här som grund och försöker få ut det mesta av oss själva". 

Hur har du lyckats anpassa dig till Atlético?
"Väldigt bra. Jag spelar det spel som mitt namn associeras med. Jag känner mig väl till mods med att vara här och supportrarna har tagit emot mig väldigt väl. Spelet på planen underlättas också av det faktum att vi så många bra personligheter i omklädningsrummet. Jag är nöjd och befinner mig dessutom i en bra period". 

Ser du Bayern som favoriter?
"Vi tänker inte förneka vem som är favorit, men vi går in i det här dubbelmötet med stora förhoppningar, en stor önskan och vi jobbar mot att gå vidare med det här som grund". 

Karl-Heinz Rummenigge förminskade Atlético i samband med sina uttalanden..
"Jag har lärt mig att var och en av oss har friheten att uttrycka oss som vi själva vill. Det gäller att respektera ens tankar och det är precis vad jag gör vare sig jag håller med personen i fråga eller inte. Det finns olika spelstilar inom fotboll. Bayern har sin och vi har vår". 

Det kommer bli livsviktigt att inte släppa in några mål på hemmaplan. Hur ser du på det?
"Vi vill vinna samtliga matcher och än mer när vi spelar hemma. Det är vad vi kommer försöka göra. Om de inte gör mål så är det självklart bättre".