Eftersom vi inte kör nån rubrik med ”kanske kvar” i vår silly blog(vettigt beslut tycker jag). Så kommer här en liten rapport från Urrutias första presskonferens sedan kontraktsförlängningen för Bielsa.
 
Jag vill här komma med en brasklapp om att jag utgått från AS referat från presskonferens och inte direkt från källan så om nån vill slänga in kommentarer kring övrigt som sades så är jag bara tacksam.
 
Förutom diskussioner kring våra två nyförvärv så handlade diskussionerna framförallt om de rykten som omgärdar våra landslagsspelare Javi Martínez och Fernando Llorente.
 
Vad gäller Javi M så var Urrutia väldigt tydlig när han sa att Athletic inte är en säljande klubb. Javi M kommer inte att säljas under sin utköpsklausul på 40 miljoner euro och att det också bygger på att Javi Martínez vill byta klubb. Något som spelaren själv inte gett några signaler om hittills.
 
När det kommer till Llorente vars kontrakt går ut lite tidigare(2013) så sa Urrutia att båda parter är intresserade av en kontraktsförlängning samt att Athletic känner att man kan ge ett konkurrenskraftigt bud. Det han också sa var att ingen tjänar på att man stressar fram något i en sån här situation utan att man istället ska ta det lugnt och låta det här ta sin tid.
 
Jag tycker att den här presskonferensen mest handlar om att skicka signaler. Till spelare, motståndare och fans.
 
Vad gäller Javi Martínez så är signalen att man inte säljer under utköpsklausul och även om man får ett sånt bud så kommer man inte att pusha för en affär utan det kommer att vara helt upp till Javi M. Däremot kommer man inte att stöka och bråka och bete sig illa om det är så att ett tillfredsställande bud kommer in och den gode Javi vill lämna för möjligheten att vinna titlar, ömsesidig respekt helt enkelt.
 
Llorente är en lite annan fråga, här pratas det om att ge det tid. Samidigt är man inte alls lika upphängd på utköpsklausuler. Man är övertygad om att man kan matcha de flesta bud vad gäller kontraktsvillkor förutom de riktigt stora drakarna såklart. Llorente är också några år äldre än den verkliga stommen i Athletic. Jag tror att om han får ett bud från ett lag som kan vinna titlar och spela Champions League så kommer han att försvinna och Athletic kommer att hjälpa till att hitta en lösning. Däremot ser jag inte att han skulle dra till ett mittenlag nånstans bara för att casha in(kan ju ha fel där, massor av miljoner i regniga Midlands kan ju locka den bästa). Kan också tänka mig att han känner ett sug efter att spela i en liga där det är lika mycket frispark för en armbåge i bakhuvudet som det är att trampa en smurf på tårna.
 
Om inte ett bud kommer från titelpretendent så handlar det nog mer om att Athletic och Llorente ska enas om lön kontra kontraktslängd och utköpsklausul. Llorente är en spelare som har potential att spela i ett mästarlag i en europeisk toppliga och han verkar jävligt sugen på det, jag kan inte klandra honom för det. Det är ju den inställningen som gjort att han gjort så mycket gott för Athletic.
 
Övrigt:
 
Iker Muniain är på väg hem från en grabbvecka på Ibiza och även om det bara är mjölk och glada strandbilder på Twitter så är jag tveksam J men det är väl killen värd.
 
Guardiola säger följande  i Sport: ”Saknar jag fotboll? Ja det gör jag faktiskt, jag är redan trött på att spela golf med min pappa.”
 
Min galet högst personliga tolkning är att om inte ett lag med enorm potential att ta en mästartitel i en europeisk toppliga hör av sig det närmaste året så har vi Athletics nästa tränare där. Start nästa sommar efter att hans mentor Bielsas kontrakt har gått ut och Bielsa än en gång flyttat hem till Argentina.