Inför
Atletico (4-4-2)

Oblak
Juanfran-Godin-Gimenez-Filipe
Koke-Gabi-Agusto-Saul
Griezmann-Carrasco
 
PSV (5-3-2)
Zoet
Arias-Bruma-Mirin-Moreno-Willems
Proepper-Guardado-van Ginkel
Locadia-De Jong
 
Första halvlek
Lagen delar på bollinnehavet under första 15 utan att skapa något i chansväg. Man märker både på publiken att det är någon form av spänning som vilar över Vicente Calderon. Fantastisk stämning nere på Fondo Sur bidrar med mycket av den spänningen.
Griezmann assisteras av Koke efter en kvart men får inte helt 100 % kontroll på bollen och PSV’s målvakt gör en bra räddning när han kommer ut snabbt! Nära nära. Griezmann som öppnat matchen piggt.
 
Första chansen för PSV, som haft ett litet övertag, kommer när De Jong spelar fram Proepper på högerkanten som sätter bollen stenhårt mot första stolpen där Oblak dyker ner och styr bollen rak ut någon meter där van Ginkel är nära, nära att få tag på bollen men Filipe ordnar upp. Första gula kommer på Locadia efter 30 min.

35' Griezmann blir framnickad av Carrasco men är i offside och målvakten räddar. Atletico är i en period där man inte riktigt kommer ut pressen från PSV och inte lyckas få till något spel på offensiv halva. Strax efter vandrar Carrasco in i plan och lossar av och bollen hamnar några centimeter över ribban. Zoet har dock full koll. 0-0 efter första.
 
Andra halvlek
Efter bara någon minut kommer en hörna där tillslut Saul står och sover och märker inte att bollen dimper ner framför honom. Atleti öppnar andra halvlek i kontroll. Även Gimenez är relativt nära på en höra.
 
Torres springer till bänken efter bara 7 minuter i andra halvlek. Cholo vill nog ha ännu mer djupled. Agusto Fernandez går ut. Formationen ändras om till 4-3-3 med Gabi, Saul och Koke i diamant och Torres längst upp.
 
Matchen farligaste chans kommer när Willems skjuter till vänster inne i straffområdet. Oblak ser skottet sent och lyckas bara få en liten touch, upp i stolpen. Bollen stutsar rakt ut mitt på en PSV spelare och ungefär får bollen i huvudet och nickar rakt på Filipe. Där har Atleti tur i massor.
 
Matchen öppnar upp sig en del, med en viss fördel för Atleti som har det mesta av bollinnehavet. Det är nervöst hela tiden för alla rödvita, både från Spanien och Nederländerna. Bytet med Torres är perfekt från Cholo. Han birdrar med hjärta, passion och speed och verkar farligast av Atleticospelarna.
 
De Jong får gult efter 65 efter en eftersläng mot Filipe.
  
Efter problem med word missar jag att skriva ner vad som händer mellan 70-80. Carrasco går iaf ut och Kranevitter kommer in.
 
Torres fortsätter vara pigg. I 85:e han kommer på vänsterkanten, in i straffområdet, fintar till vänster och drar till men vänsterfoten och Zoet kan bara styra bollen i stolpen. Nära för El Niño.
 
I minut 90 kommer ett byte som får publiken att mumla. Godin går ut och in kommer Lucas, skada på Godin? Det innebär 5 canteranos på planen i och med att Champions League debutanten Lucas entrar. 
 
Matchen slutar 0-0 och nervositeten får vara kvar i 30 min till, precis som mot Leverkusen för ett år sen.
 
Förlängning
3 minuter in i förläningnen dyker nyss inbytta Lucas på en höra och styr nicken precis över!
Atletico är det laget som försöker och vid varje avbrott vill de sätta igång bollen snabbt. PSV backar hem, precis som de gjort sista 30 minuterna. 
103' Saul är urstark vid hörnflaggan och trollar bort två holländare. Spelar in bollen till Griezmann som får ta ett snabbt avslut rakt på målvakten. Anfallet senare fixar Saul ett jätteläge på frispark utanför staffområdet men Gabi slår den över, illa! 0-0 efter första 15 min.

Atleti skickar långt på Saul och Torres. PSV backar hem med 9 backar. Inga heta chanser skapas.
Undertecknad är vid det här extremt nervös och kallsvettas.
Än mer nervös när Guardado får ett bra läge men bollen går tät utanför krysset. 
Guardado får gult för masking. Även van Ginkel får en ostskiva.
Kaptenen och skyttekungen de Jong går ut i de sista sekunderna till förmåm för Narsingh.
Matchen går till straffar. Usch. 

Straffar
0-1 van Ginkel
1-1 Griezmann
1-2 Guardado
2-2 Gabi
2-3 Bruma
3-3 Koke
3-4 Proepper
4-4 Saul
4-5 Moreno
5-5 Torres

5-6 Lestienne
6-6 Gimenez
6-7 Arias
7-7 Filipe
7-7 MISS - Narsingh
8-7 Juanfran

Atletico vidare till kvartfinal. Lottning på fredag. QUE GRANDE!!