Atlético de Madrid har gått ut på sin officiella hemsida med ett pressmeddelande efter beslutet kring "Caso Menores" där man vill framföra följande: 
  1. Vi anser att beslutet att stödja förbudet att registrera spelare under en andra övergångsperiod, som avser sommaren 2017, utgör en orättvis och diskriminerande behandling av vår institution då straffet för ett liknande hävdes delvis vilket innebar att spelare fick registreras från och med den 1 juli 2017. Denna dom är orättvis och orsakar en oåterkallelig skada gentemot vår klubb
  2. Beslutet har meddelats efter den tidsfrist som fastställdes i det underskrivna avtal mellan de båda parterna (CAS och Atlético, reds. anmärkning), en tidsfrist som gick ut den 31 maj 2017. Detta visar brist på respekt gentemot vår institution. 
  3. Vi vill upprepa att vi bestraffats trots att vi följt den spanska lagstiftningen strikt då vi alltid har behandlat våra licenser med Madrids fotbollsförbund (FFM), enligt vad som anges i den sportsliga lagen (Ley del Deporte). 
  4. Vår sportsliga planering för nästa säsong har hela tiden övervägt de två scenarion som kan uppstå i samband med att CAS meddelade sitt beslut. Klubben kommer gå framåt i sina förhandlingar för att formalisera de affärer som man tänkt sig från och för att sedermera registrera spelare den 1 januari 2018, då vi är auktoriserade att registrera nya spelarlicenser hos FIFA. 
  5. Vi har fullt förtroende för vårt lag som har tagit oss direkt till Champions League fem år i rad och som också nått semifinalen i Champions League och Copa del Rey. Klubben har spelarnas och tränarstabens åtaganden för att fortsätta konkurrera på samma nivå nästa säsong, trots detta beslut som är av skadlig karaktär för oss. Vi kommer fortsätta slåss för våra mål ihop med laget, klubben och supportrarna.