/spanien/atletico/truppen/Miguel-Angel-Moya_69305.aspx/spanien/atletico/truppen/Miguel-Angel-Moya_69305.aspx Atlético - La Liga | SvenskaFans.com
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


1. Miguel Ángel Moyà

Född: 02.04.1984

Längd: 189 cm

Vikt: 82 kg


Moderklubb: RCD Mallorca

Styrkor: Likt många spanska målvakter har Moyà väldigt bra reflexer. Han är väldigt kvick i just det här avseendet och gör en del ganska spektakulära räddningar. Erfarenheten från spel i olika klubbar inom de spanska gränserna, men också de olika upplevelserna som han tagit sig igenom stärker hans karaktär. Moyà är även en målvakt som läser spelet utanför och runt sitt eget straffområde vilket gör att han ibland agerar libero när försvarslinjen behöver den typen av hjälp. Ganska bra i beslutstagandet och solid i luftrummet. Till skillnad från tidigare Atlético-målvakter är Moyà ganska bra med fötterna, något som gör att han emellanåt försöker hålla bollen inom laget istället för att skjuta bort densamma så långt bort som möjligt.

Svagheter: Han saknar den där rejäla längden för att kunna mäta sig med exempelvis Thibaut Courtois. Det gör att han inte har samma räckvidd när han sträcker ut sina 189 cm. Det är någonting som med stor sannolikhet också innebär försvarslinjen kommer få jobba hårdare i luftrummet, men också för att blockera mer skottförsök på mål. Moyá har dessutom en lång väg att vandra för att vara i närheten av de bästa målvakterna när det gäller spelet i luftrummet. Moyà har alltjämt inte bevisat att han tillhör den yppersta eliten av målvakter. Han har dessutom mycket att bevisa i stora turneringar som exempelvis UEFA Champions League där han inte gjort allt för bra ifrån sig med exempelvis Valencia.

Tidigare klubbar: RCD Mallorca, Valencia CF, Getafe CF

Kom till klubben: 04.06.2014

Kontraktinformation: 30.06.2017


Vänster eller högerfot: Högerfotad

Annons: