/spanien/atletico/forum/8.aspx/spanien/atletico/forum/8.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético RK!
2017-03-17 15:46
Chelsea 2014 var samma typ av defensiva kontrande motstånd fast av högre kvalitet. Det bortamötet var för övrigt den bästa fotbollen jag sett Atlético spela. Får hoppas att det kan gå vägen igen.
Atlético gurra1993
2017-03-17 14:54
Jag tror att vi är det laget som pasar City sämsta då vi inte spelare någon naiv offensiv fotboll som Sevilla. Och vi har ju inget behov av att ha bollen. Och alla vet ju att leischester är ju bäst när dom ligga å kontra exakt som vi bara att vi är ju mycket på det.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kawar Garmawi
2017-03-17 14:46
Leicester alltså i kvartsfinalen. Helt ok, men hade varit mer passande med ett spelförande lag. (Ex Dortmund, Bayern, Real) Dortmund hade varit rena våta drömmen (för den neutrale), för Atlético's bästa och inte minst den galna stämningen båda lagen har. Ingen lätt uppgift som Atlético har framför sig om några veckor. Med tanke på spelschemat (främst under April) och med Madrid-derbyt mellan CL, så hoppas jag att varken spelarna eller Simeone får för sig en enkel dubbelmöte, för detta kommer Atlético kämpa hårt för. Leicester kommer med all förmodan backa hem och satsa på kontringar. Med en sylvass å duktig dribbler som Mahrez och en stångande Vardy kommer detta passa Leicester utmärkt. Och som vi alla vet har Atlético oerhört svårt och föra matcher. Kollar man statistiskt så har Atlético aldrig förlorat hemma mot en engelskt motstånd (Facit, 5vinster och 5 oavgjorda) Det hela kommer avgöras på Calderon enligt mig, får Atlético håll på Schmeikel och håller nollan är mycket vunnet! På tal om något annat, (kolla länktips). Fernando Torres har (hör och häpna) lagt skorna på hyllan mitt under säsongen, den tråkiga incidenten mot Depor har fått kostsamma konsekvenser. El Nino har därför satsat på Bodybuilding och Beach 2017! ?? (Tips, det sistnämnde är skrivet med glimten i ögat!??)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético paniagua
2017-03-17 12:54
Känns ändå rätt rättvist att vi fick en "enkel" lottning denna gång. Vi har de tre tidigare säsongerna haft svårast möjliga lottningar till kvarten, så det var liksom dags att även vi får lite tur. Med detta sagt är Leicester på intet sätt en lätt motståndare. De har inget att förlora, går på inspiration och vi såg vad som hände med Sevilla när Sevilla drabbades av rampfeber. Känner jag Simeone rätt dock, så kommer han se till att ingen i laget underskattar Leicester.
Atlético gurra1993
2017-03-17 12:10
Yes !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2017-03-17 09:28
Hellre Juventus än Dortmund. Finns ingen i vårt lag som matchar Dembeles och Aubameyangs snabbhet..
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético RK!
2017-03-17 07:49
Hoppas på i ordning: Leicester, Monaco, Dortmund, Juventus, Bayern, Barcelona, Real Madrid. Hade varit skönt med Leicester, på förhand i alla fall. Tidigare år har Atletico alltid fått tuffast möjliga lottning från kvartsfinal och framåt. Tror inte vi vinner mot Barcelona eller Real Madrid i dagsläget, resten möjligt.
Atlético zoran
2017-03-16 22:03
@Conserva el Calderón!:


Godín startade trenden. Rent spontant känns Vrsaljko eller Saul näst på tur. Oblak känns som en bubblare.
Atlético skogstorparen
2017-03-16 21:43
Jag litar inte på UEFA och FIFA för 5 öre, vill inte tro det men på något sätt känns inte lottningarna FAIR, hoppas jag har fel angående morgondagen, skratt ;-) Skogstorparen
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético skogstorparen
2017-03-16 21:37
Morgondagens lottning: Bayer München vs Leicester Real Madrid vs Monaco Juventus vs Dortmund Barcelona vs Atletico de Madrid Hmm trolig lottning, möjligtvis att det blir Real som får Leicester! Skratt så tror jag det blir, med ett förbihåll att Real får Leicester ;-) Jag hoppas att det inte blir så dock! Skogstorparen
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2017-03-16 07:45
Hahaha, Gimenez bröt näsan igår. Vem är next? Godin?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2017-03-15 22:49
Objetivo cumplido!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2017-03-15 22:39
Lätt topp tre årets räddingar ifrån Oblak
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2017-03-15 21:34
Fan va Thomas ska göra det så svårt för sig själv.
Postat via SvenskaFans-appen
madridisto
2017-03-15 21:04
HD Stream
Atlético RK!
2017-03-15 19:48
Om det var Bayern och Robben, så tror jag reaktionen hade blivit stark men inte så stark som i det här fallet. Det beror säkert bland annat på att det inte handlar om sydeuropéer.
Atlético paniagua
2017-03-15 18:30
Shalit

Du tycker det är märkligt att det alltid ska bli snack om domaren så fort det handlar om Barcelona. Jag förstår din frustration, även om det inte är unikt för Barca (det snackas ju mycket om domare när det gäller Real också, framförallt från Barca-håll).
Dessvärre är det nog så att FC Barcelona har målat in sig själv i det hörnet när Pep tog över och införde som modus operandum att nästan systematiskt påverka domaren och sätta honom under press, antingen genom att spelarna föll lätt och/eller genom att omringa domaren vid nästan varje domarbedömning. Filmningarna har genom åren eskalerat allteftersom Pep lämnade Barca, Xavi och Puyol lade skorna på hyllan och egna produkter har fasats ur och ersatts av utländska storstjärnor med fallenhet (ursäkta det usla ordskämtet) att falla lätt. Såväl Neymar som Suarez är, om inte de allra värsta filmarna i toppfotbollen, definitivt bland topp 5. Vare sig de spelar för Barca eller sina landslag.
Omringandet av domaren har däremot avtagit kraftigt.
Sedan har folk fortfarande inte glömt den där Chelsea-matchen 2009 (?) och har alltid den att referera till när det gäller just domare/Barca-relationen. Framförallt i Sverige, där väldigt många är anglofila i sin ”fotbollsuppfostran” blir det svårsmält med Barca och den fotbollsfilosofi, både den negativa och den positiva, som de står för.
Vi som följer spansk fotboll och gjort så i många år, vet att det finns en skillnad i den nivå domarna sätter för Barca och Real jämfört med nivån som sätts för spelare i andra lag i ligan. Barca- och Realspelare får lite mer svängrum och kommer undan med lite mer än vad spelare från andra lag gör. Jag brukar jämföra det med Kanadas hockeylandslag under Canada Cup/World Cup-turneringar...de får liiiiite fler fördelar såväl på som utanför isen.
I och med Chelsea-matchen, så öppnades ögonen för detta även för de som inte följer spansk fotboll. Och det glöms inte bort, utan varje tveksamt beslut, vare sig det är korrekt eller ej, så blir det extrakänsligt i Barcas fall när det gäller CL.
Atlético paniagua
2017-03-15 17:54
Specifika fall reflekteras ofta i attityden av "det stora hela" och vice versa. Hade det blivit lika stora svallvågor om det gällt Robben (en lika högprofilerad spelare och känd filmare som Suarez) och Bayern München (lika högprofilerat lag som Barca)? Tillåt mig tvivla starkt.
Vad gäller att det var flera dåliga beslut i PSG matchen och att Sevilla fick straffar, så är väl det knappast relevant när man ser till reaktioner av massmedia, fotbollsexperter, fotbollsfans etc. gällande en enskild, specifik händelse.
Atlético RK!
2017-03-15 14:36
Det stämmer säkert på det stora hela, men i det här specifika fallet är skillnaden i reaktion förståelig. Suarez är en mycket större och mer högprofilerad spelare än Vardy. Detsamma gäller matchen Barcelona-PSG kontra matchen Leicester-Sevilla. Suarez har också en historia av kontroverser bakom sig, precis som många skulle säga att Barcelona har. Det var dessutom flera dåliga beslut i matchen Barcelona-PSG, medan Sevilla ändå fick straffar i båda mötena. Det är klart att färre bryr sig gällande Vardy och Leicester.
Atlético paniagua
2017-03-15 13:19
Shalit: Din slutkläm håller jag fullständigt med om och är något som jag "kampanjat" emot i flera år och blev extra aktuellt igår när Vardy överdrev sig till en fördel till Leicester. Det tycks vara skillnad på fusk och fusk beroende på vem, vilket lag, vilken nationalitet eller vilken liga som laget tillhör, som fuskar. Vi kan utgå ifrån att så länge den som filmar är nordeuropé, i synnerhet britt eller svensk, så kommer det här i Sverige (eller nordeuropa överhuvudtaget) att anses vara "smart" eller "rutinerat". Är utövaren av filmning dock sydamerikan/sydeuropé eller spelar i en sydeuropeisk liga/lag, så är det självklart "fusk". Jag tycker inte att det som Vardy gjorde igår på något sätt var bättre eller sämre än det som Suarez gjorde, men när Suarez överdrev en kroppskontakt så hade vi stora rubriker, skitförbannade f.d. förbundskaptener, "mörk dag för fotbollen", massor med fotbollskrönikor av diverse fotbollsexperter om fusk osv. i en hel vecka. När Vardy överdrev en kroppskontakt för att få en fördel så...knäpptyst...
Real Madrid Halvtid
2017-03-15 10:12
I länktips finner ni en introduktion till Halvtid.com. Läs gärna. Ha en fortsatt trevlig dag!
Atlético Chewie
2017-03-14 22:35
Det är helt sjukt att Sevilla åket ur CL idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético zoran
2017-03-14 21:37
@shalit:


Naturligtvis tycker du så, men i omvända roller hade det varit tvärtom. Det är en solklar utvisning eftersom han förhindrar en målchans och inte ens han själv kunde tro att domaren tog fram det gula kortet.
Barcelona shalit
2017-03-13 20:51
@paniagua:
Jag klagade inte, utan påpekade att Iniesta fick gult i den situationen. Personligen tycker jag att det var rätt beslut av domaren att inte visa ut honom. Ibland har man tur med domaren och ibland inte. I onsdags hade vi tur, förra året otur. Mot Manchester City 2014 blev Messi nersparkad i straffområdet av Lescott utan att få straff. Dessutom rånades Piqué och Neymar på solklara mål. Minns även att Zlatan var två meter offside när han kvitterade mot oss 2013 och att Alexis blev rånad på straff borta mot Milan 2012. Mot Inter 2010 var Milito offside när han gjorde mål och Bojans mål på slutet blev felaktigt bortdömt. Dessutom var Giggs offside när han assisterade till Rooneys mål i Cl-finalen ett år därpå. Det brukar jämna ut sig och jag klagar inte. Tycker bara det är märkligt att man hela tiden ska snacka om domarna bara för att det är Barca. Samma sak i Italien när Juve vinner, bara för att de är bäst där och vi har varit det mest framgångsrika laget i världen de senaste 10-12 säsongerna. I Viasat-studion var det nästan inget snack om den fantastiska remontadan... Det var ju annorlunda när Liverpool slog Milan i CL-finalen 2005 efter att Gerrard filmat till sig en straff och Milan gjorde ett mål som blev tveksamt bortdömt om jag minns rätt.
Atlético paniagua
2017-03-13 14:00
Shalit:

Möjligt att jag har fel i att Iniesta inte fick gult. Kommentatorerna på den kanalen som jag såg matchen hävdade att Iniesta borde bli utvisad och jag antog då att de menade pga två gula=rött. Men jag inser att de kan ha menat det som RK säger, dvs att Iniesta borde fått rött direkt pga typ av hands. Sak samma, det är hårklyverier och inte poängen. Poängen är att Iniesta inte borde befunnit sig på plan och därmed inte kunnat skjuta bollen på Gabis hand. Så oavsett om domaren kompenserade för sitt tidigare misstag eller helt enkelt missade att handsen på Gabi var innanför straffområdet, så skipades poetisk rättvisa. Punkt!
Sen ska vi vara medvetna om en sak, något som Barcafans tycks glömma. Även om en straff tilldömts Barca i den situationen, så är det ingen garanti för att Barca hade gjort mål på straffen. Straff är inte per automatik lika med mål, något som vi Atletifans har blivit smärtsamt varse denna säsong där Atleti sumpat 6 av 10 straffar.
Man kan dra det ytterligare ett steg: Även om Barca faktiskt gjort mål på en tilldömd straff, så är det ingen garanti för att Barca gått vidare. Atletico kunde mycket väl ha slagit Barca i förlängning eller eventuell straffsparksläggning. Men detta är bara spekulationer. Det finns mycket som kunde ha hänt "OM"....
Nu blev det som det blev och det tyckes mig väldigt magstarkt att Barcasupportrar, vars lag konstant får ytterst tveksamma domslut med sig både i ligan och i CL, klagar när de för omväxlings skull får ett ynka domslut mot sig. Perspektiv, tack.
Atlético paniagua
2017-03-13 12:42
Atlético RK!
2017-03-13 08:16
Det finns olika grader av handbollar. Iniesta skulle haft rött direkt, då hans handboll var en medveten räddning likt Suarez under VM 2010 också var, samt på samma sätt som en målvakt som räddar med händerna utanför straffområdet får rött och inte gult.
Barcelona shalit
2017-03-12 17:12
@paniagua:Iniesta fick faktiskt gult kort för den incidenten så jag tycker att du får komma med en annan bortförklaring. :)
Barcelona shalit
2017-03-12 17:12
@paniagua:Iniesta fick faktiskt gult kort för den incidenten så jag tycker att du får komma med en annan bortförklaring. :)
Atlético Lago
2017-03-12 16:55
@paniagua
Kudos!
Annons: