/spanien/atletico/forum/554.aspx/spanien/atletico/forum/554.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2013-10-06 12:19
Paulo: Vi spelar ut dom.. även om vi inte har så farliga chanser..


VIKTIGT MED STRAFF!
Atlético Paulo Assunção
2013-10-06 12:13
Hur har första kvarten sett ut? Bänkade mig precis!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético belgaren
2013-10-06 12:02
Juanfran! Vilka sambamoves haha
T.R
2013-10-06 11:54
Kom igen nu... nu vinner vi detta...
Atlético belgaren
2013-10-06 11:54
Morgonrocken på o kaffet redo!
Atlético paniagua
2013-10-06 11:37
Jösses! Att behöva gå upp så här tidigt på en söndag för att se på fotboll...Avskaffa 12-matcher NU! Nu måste jag göra frukost (vem sa lunch?). Håll tummarna!
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2013-10-06 11:19
elvan!!
Atlético Antonio López
2013-10-06 11:07
avskyr 12 matcher... huvud ont.
Atlético Svennebanan
2013-10-06 10:44
Någon som vet anledningen till att Josuha inte får chansen? han kostade ju endå rätt mycket..
Atlético Fernando84
2013-10-06 10:36
Ser fram emot lunchmötet mot celta .
Atlético Kakan_Atletico
2013-10-05 21:48
Asså LOL på Levantes försvarsspel i slutet. Låter Real bara gå med bollen in i straffområdet o skjuta, två gånger om.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético zoran
2013-10-05 21:47
Starkt att vända. Props where it's due.
Atlético El kulan
2013-10-05 21:46
Som vanligt gör Madrid mål i 94 min. Dock utan hjälp från domaren den här gången..
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético El kulan
2013-10-05 21:36
Ja!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético El kulan
2013-10-05 21:35
Håll ut Levante!!
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid [RealMadrid - R9 Ronaldo]
2013-10-05 20:47
@Antonio López:


Rätt ska vara rätt, fyra. Iker, Ramos, Arbeloa och Isco. ;)
Atlético Conserva la Calderón!
2013-10-05 14:07
11/11 i Atlético hade gjort mål i det läget. Gissa vem som missar? Agüero! (Pellegrini kollat på våra matcher?)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético acerci
2013-10-05 10:18
Zoran,

Utförligt inlägg, indeed. Bra tillägg till diskussionen :) Har endast begränas tid att svara pga tåg att passa.

Det är punkt ett som är mest intressant. Vi kan enas om att landslagsbyte enbart pga sportsliga skäl inte är ok verkar det som. Men som vi alla benämnt några gånger, var går gränsen? Det är en så abstrakt gräns att dra att jag inte ens tror att spelaren själv kan dra den.

Utöver Qatar-brassar och Ukrainare så har vi ju en del fall från Iberiska halvön sedan tidigare i Senna och Deco till exempel. Senaste exemplet kanske är Amorebieta, som faktiskt har representerat tre landslag. Spanien u19, Baskien och Venezuela, som han bytte till efter regelverket ändrades 2009 och u19 matcher inte längre satte käppar i hjulet. Amorebieta är född i och spenderade visserligen sina två första år i Venezuela.

Paniagua,

Man ska göra skillnad på politiska och familjära skäl och enbart sportsliga skäl. Det är enbart byten pga sportsliga skäl jag ställer mig emot. Legoknektkänslan är påtaglig.

Atlético Conserva la Calderón!
2013-10-04 20:31
Koke-Mario på mittfältet för Roja.. Vågar man hoppas?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2013-10-04 18:04
4 Atléticospelare i den spanska truppen. 3 från Mandril. :-)
Atlético Antonio López
2013-10-04 18:02
Óle! Juanfran i La Roja, med tanke på det han presterat denna säsong så förtjänar han det definitivt. Det gäller även Koke, Mario och Villa.

Intressant att se om Mario kan peta Busquets.
Atlético JFH
2013-10-04 17:55
Regelverket skiljer sig mellan olika idrottsförbund. I just basketfallet så finns det en begränsning för endast 1 sk naturaliserad medborgare per landslag. Dessutom krävs det att landslaget i fråga är klart lägre rankat än landslaget som spelaren annars skulle representera. Syftet enligt FIBA är att främja sportens popularitet och utveckling i det svagare landet/landslaget. Har man dessutom representerat ett landslag i basket, vare sig det är på ungdoms- eller seniornivå är det sedan oerhört svårt att byta till ett annat (undantag finns).

Personligen tycker jag att Costa, efter att ha representerat Brasilien i 2 landskamper, inte borde få rätt att byta. I synnerhet inte till ett landslag där hans enda samband med landet är att han spelar där. Hade han aldrig representerat Brasilien så hade det varit mer acceptabelt, i mina ögon.
Atlético paniagua
2013-10-04 17:08
Rent spontant känns det dock som att det bör ske någon form av standardisering globalt när det gäller detta ärende, annars blir det bara en fars av alltihop. T.ex. genom att det sätts en gräns för hur länge en idrottsman måste ha bott i landet innan han får representera det (+givetvis medborgarskap).
Atlético paniagua
2013-10-04 17:03
@Zoran

Jag syftar snarare på de spelare som blir "värvade" till landslag, som t.ex. brasilianer som spelar för arabländer, kanadensiska hockeyspelare som spelar för andra landslag osv. Där var intentionen att de skulle spela för landslaget och därför blev de flyttade.
Ja, jag sa inte att Sverige var ensamt på basketsidan, det finns mängder av landslag med amerikaner. Dock är det så att det bland svenskar ofta gnälls när andra länder gör på detta vis, men sägs ingenting om när det sker bland de svenska landslagen. Därför fokuserade jag min kommentar på Sverige.
Atlético zoran
2013-10-04 16:10
@paniagua

Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att någon spelare som flyttar till ett annat land och sedan blir kallad att spela för det landets landslag någonsin har en tanke på att det skall ske innan han faktiskt blir varse om intresset som landet har för honom. Väldigt ofta sker det "plötsligt" som du själv skriver. Det är dock känt att Diego Costa ville spela för Brasilien före Spanien innan spanjorerna gjorde sitt intresse officiellt.

Om vi tittar på exempelvis basket så finns det mängder med amerikaner i andra landslag. Sverige är absolut inget undantag.

Sjukt kul att du är tillbaka på forumet!
Atlético paniagua
2013-10-04 14:51
Jag tror att intentionen är en faktor i sammanhanget. Flyttar/flyttas du till ett land med intentionen att du ska tävla för det landets landslag, så är det väl inte helt ok. Vi kan dock nog utgå ifrån att Costa, när han flyttade till Spanien, aldrig gjorde det med intentionen att slå sig in i Spaniens landslag, utan det är ett alternativ som öppnats för honom nu plötsligt. Annars hade han väl inte valt att spela för Brasilien i den där vänskapsmatchen. Sportvärlden är ju full av sådana här exempel. Tänk på alla "naturaliserade" kanadensare som spelat för alla möjliga hockeylandslag i världen.
Atlético zoran
2013-10-04 14:50
@Svennebanan:


Alla spelare har tillgång till en Volkswagen som en del av Atléticos sponsoravtal med tyskarna. Vissa av spelarna använder de, andra kör sina privata bilar till träningarna. Sist vi var nere på Cerro så minns jag att Emre och Cebolla använde sig av varsin.
Atlético paniagua
2013-10-04 14:40
...sen har vi ju alla andragenerationens invandrare, som t.ex. i Sverige. Vilket land "måste" de representera för att det ska vara ok i folks ögon? Det man är född i eller uppvuxen i eller vars föräldrar är ifrån?
Atlético zoran
2013-10-04 14:31
@acerci Jag håller med dig i mycket av det du skrev i ditt första inlägg. Jag tycker att man ska ha en betydligt klarare koppling med landet man representerar som sträcker sig längre än vad som är fallet hos Diego Costa. Å andra sidan, det är just i Spanien som Diego Costa har gjort sin karriär i. Om du inte har en fotbollskarriär i någon av alla dessa brasilianska klubbar så vet inte supportrarna vem du är. Diego Costa var helt okänd i Brasilien fram tills det att Scolari tog ut honom mot Italien och Ryssland förra säsongen. När han väl blev uttagen så trodde de flesta att Costa hade kommit in i landslaget via Jorge Mendes som även representerar Scolari. Det var väldigt mycket spekulationer kring det i Brasilien, men vi som följt hans karriär vet vad han har gått igenom och att han visst förtjänade att spela för Brasilien med de alternativen de har på topp, även om det såklart skall sägas att Freds och Jôs rykten i Europa är ungefär vad Diego Costas är i Brasilien. Vi måste liksom tänka ett steg längre och sätta oss in i det brasilianska folkets sits också, även om vi anser att de har fel. Det serbiska fotbollslandslaget har haft många fall av spelarimporter som haft en vilja att spela för landet de slog igenom i. Ett väldigt bra exempel är Cléo som gjorde succé i Partizan, men som hade bott i landet mellan 2008-2011. Serbien saknade en anfallare som gjorde skillnad (och Cléo var i jättefin form) samtidigt som vissa med "andra" intressen såg en möjlighet att sälja en spelare betydligt dyrare. Det är ju ingen hemlighet att landslaget höjer priset på en spelare. En stor del av Partizan-fansen var naturligtvis bakom beslutet att han skulle representera Serbien pg.a. allt bra han gjort för klubben, men i slutändan blev det ingenting eftersom..han inte hade tillbringat 5 år i landet och hade inga som helst familjära kopplingar till Serbien. Som jag ser det finns det flera olika nivåer av det här: 1) "Qatar-brassar" som Emerson Sheik som aldrig hade någon som helst möjlighet att representera sitt ursprungliga land pg.a. konkurrensen så han slussades in i Qatars landslag efter tre år i landet. Det tycker jag inte är ok. Sportsliga anledningar ska inte vara giltiga i mitt tycke å andra sidan, vem är jag att säga hur Emerson eller någon annan som tagit det här steget känner? Jag är ingen. 2) Zdravko Kuzmanovic. Uppväxt i Schweiz till serbiska föräldrar (från Bosnien) samtidigt som han är en produkt av schweizisk fotboll. Vi ska inte glömma att det inte är gratis att investera i talanger och speciellt inte i någon som vid det laget var lagkapten för det schweiziska U21-landslaget. Väljer Serbien eftersom det är vart han har sitt hjärta. Jag kan lugnt säga att jag också hade valt Serbien över Sverige, trots att jag är väl medveten om vilken skit som pågår där och trots allt som Sverige har gett mig, något som jag även är extremt tacksam för. Men i mitt fall hade hjärtat avgjort. 3) Neven Subotic. Född i Banja Luka. Kunde spela för fyra länder: Serbien, Tyskland, USA och Bosnien. Jag tror att han alltjämt har fyra pass. Börjar spela sin ungdomsfotboll i Tyskland, flyttar sedan till USA där han upptäcks i en park och är plötsligt på väg in i det amerikanska U17-landslaget. Han spelade en turnering i Holland med de och sedan tog Steve Kelly honom till Mainz (då var Jürgen Klopp fortfarande i Mainz). Blir inte uttagen till U20-VM i Kanada 2007 av Thomas Rongen eftersom han inte gillade Subo och när han utvecklats till en jättefin spelare under Jürgen Klopp i Dortmund så väljer han slutligen Serbien. Jag vet att hans pappa låg på för att han skulle spela för Serbien. Hur som helst, den här typen av saker är extremt intressanta att diskutera och det finns en hel del nyanser att ta hänsyn till. Sen så är hela Balkan en väldig komplex värld..
Atlético paniagua
2013-10-04 14:29
@acerci

Jag vet inte om jag håller med riktigt. När anser sig någon vara spanjor t.ex. och ska ngn yrkesval stå i vägen för om personen ska få representera ett land? Om en somalier, som är löpare, flyr sitt land pga politiska skäl och invandrar till Sverige och efter ett par månader representerar Sverige i VM, är det mer moraliskt korrekt än att en brasilian flyttar till Spanien för att en klubb (som ju är att jämföra med ett företag yrkesmässigt) bor där i 6 år och sen väljer att representera Spanien i tävlingssammanhang? Han har ju nästan fostrats i Atletico och har i princip hela sitt liv i Spanien. Vad är sportsliga anledningar? Att man platsar i ett landslag men inte i det andra? Vi kan utgå ifrån att Costa platsar i bägge och om Brasilien inte kallar honom varför ska inte Spanien få kalla honom om han vill spela för Spanien? Giftermål kan ju ha "praktiska" skäl såsom att få arbetstillstånd, uppehållstillstånd osv. Jag är fortfarande inte så hundra på "affären" Ludmila Enqvist. Och vad var grejen med den här Abeba Aregawi. Känns väl också lite sådär. Har inte svenska basketlandslaget en amerikan som i princip aldrig satt sin fot i Sverige men som råkar ha en svensk mor. Är inte Costa i det läget mer spanjor än vad basketspelaren är svensk?
Annons: