/spanien/atletico/forum/463.aspx/spanien/atletico/forum/463.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Antonio López
2014-02-18 20:57
Någon skitunge på tv gjorde mig förbannad när Spanien (som var mitt "lag") skulle möta Portugal under EM 2004. Han sa att Spanien kommer vinna för vi har Torres, han kommer göra alla mål. Älskade Raúl under den tiden så min tanke var 'vem fan är Torres, han är inte bättre' eller dylikt. Kollade upp vem det var och kände igen loggan på FIFA 2003/2004 och de blev lag #1 i spelet. Sedan lyckades man se Atleti live på tv någon gång och man var fast.

Innan kollade jag i princip aldrig på fotboll om det nu inte var EM/VM, Atlético lärde mig även att tycka om sporten.
Atlético zoran
2014-02-18 19:59
@rawkus [siempre contra la peste blanca:


Jag är själv uppväxt med Serie A och hela "Uno X Due"-grejen på söndagar. Under stora delar av min uppväxt höll jag på Juventus och Atlético, men där jag i stort sett bara kunde se Juventus spela eftersom spansk ligafotboll väldigt sällan visades. Jag älskade exempelvis Alessandro Del Piero och Vladimir Jugovic under den perioden. Samma med Paolo Montero, Moreno Torricelli och Alessio Tacchinardi. Då fattade man inte heller vilka som hade rivaliteter med vilka så man kunde lika gärna tycka om Gabriel Batistuta i Fiorentina eller Nestor Sensini eller Faustino Asprilla i Parma eller Giuseppe Signori i Lazio eller..ja, ni fattar.. Jag älskar Serie A på 90-talet. Jag saknar den ligan enormt mycket.

När det gäller Atlético fick jag till en början förlita mig mycket på Eurogoals och en tunisisk satellit kanal som visade någon enstaka match varje helg. Under samma period som Atlético hade Radomir Antic och Milinko Pantic i Doblete-laget fick även det Jugoslaviska landslaget i fotboll äntligen spela officiella matcher igen efter sanktionerna precis innan EM 1992. Pantic var med någon enstaka gång. Han var inte ens tredje frisparksskytt. Så sjuk var bredden i det laget. Det i sin tur gjorde att jag började intressera mig för Atlético och Pantic blev egentligen startskottet. Jag minns inte exakt den första matchen, men jag tror det var mot Real Sociedad eller Real Valladolid som jag såg Atlético för första gången under Doblete-säsongen på den tunisiska TV-kanalen.

Sen började ju Supersport med sändningar från Primera División och då kunde Atlético dyka upp någon gång. Efter det tog Viasat Sport över och då var man lite äldre och klistrad. Där någonstans försvann Juventus och idag är jag helt neutral när det gäller de. Jag antar att man växer ihop med något som man identiferar sig med. Kanske inte var så konstigt att jag gillade att titta på exempelvis Asprilla, Shearer, Ginola och Ferdinand i Newcastle när de spelade tillsammans där. Någonstans i bakhuvudet minns jag alltjämt den där 7-1 eller 7-0-matchen från mitten av 90-talet också. Många spektakulära spelare, inga titlar.

Annars kan man säga att Serbien och Atlético har gått hand i hand för mig. Atlético köpte ju dessutom en hel del serbiska spelare förr i tiden: Veljko Paunovic, Vladimir Jugovic, (som jag älskade), Zoran Njeguš, Vladimir Bogdanovic bara några av alla namn som aldrig lyckades..
Atlético bel0
2014-02-18 19:51
Mitt hjärta började slå för Atletico efter 4-3 matchen mot barca som jag tror alla kommer ihåg väldigt väl och kommer nog aldrig glömma, iallafall inte jag :) EDIT: Är även en liten United supporter men inte så värst seriös som med Atletico, och MFF eftersom jag bor i Malmö :)
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-02-18 19:02
Nu när vi ända kacklar om supporterskap - vad var det so fick er alla att följa just Atleti(och andra lag som nagra härinne gör)?
Atlético CosaFai?
2014-02-18 18:26
Personligen är jag inget fan av La Liga, har svårt att titta på La Liga matcher om det inte är Atletico som spelar, samtidigt så kan jag titta på vilken match som helst i Serie A och tycka att det är roligt, spelar ingen roll om det är bottenlagen.

Annars så är Roma/Totti som gjorde så att jag började gilla fotball, så jag har alltid känt stark för den Italienska footballen och kulturen.
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-02-18 17:34
Pilkington: Samma tanke hade jag: "Äsch, de möts aldrig..."

Har en DIF polare som grinade när vi(DIF) mötte Juve i CH L kvalet :D
Atlético Karl Pilkington (red)
2014-02-18 17:22
Har själv svårt att förstå hur man kan supporta mer än ett lag från samma sfär. Själv är jag förutom atleti-supporter även djurgårdare. Om de någonsin möts så... nä, det behöver man inte ens spekulera i.

Förstår däremot helt klart att man kan sympatisera med klubbar lite överallt av goda eller mindre goda anledningar.
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-02-18 17:16
@Conserva el Calderón!:
Tog det ej pa ett negativt sätt allsa :) Om jag var "tvungen" att välja enbart ett lag sa vore det min barndomsklubb Älta IF, utan tvekan :D Har helt enkelt fastnat för flera oolika lag, i olika ligor. Sedan är ju chansen att lagen jag fPoljer möter varandra, minst sagt minimal. Kan personligen ej minnas en match mellan Milan och Atletico tidigare, och ej heller Atletico - Fulham(dessto mindre i en fnal, haha). Fulham fastnade jag för da min bror bjöd över mig till Engand och jag fick nPijet att träffa hela laget under Tiganas ledning(aka "Tiganas Black and White army") ganska svart att en sadan hang.out ej sátter sina spar pa en ung fotbollsälskare ;) En halvdag med laget samt injuden till en hemmamatch. Lycka till och njut, till er som skall se eländet. Min radiotystnad börjar... nu. Snorkling och annat som far döda dessa timmarna. EDIT: Radiotystnade börjar "nu", fast imorgon... ;O
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-02-18 17:10
@Conserva el Calderón!:


Det är fotbollen i första hand som jag älskar. Att jag fPoljer flera lag hände mer av en slump :)

Även utan dessa lagen sa hade jag följt samtliga ligor och sporten i sig.
Atlético Kakan_Atletico
2014-02-18 17:05
@Osito:


NEJ! Ser mer ut som en boss med det svallet!!
Spanien Osito
2014-02-18 16:58
Hur går era tankar inför kvällens match? Hur stor betydelse har kvällens resultat för ett eventuellt avancemang?

För övrigt intressant diskussion gällande hur vida man kan hålla på flera lag eller inte.

Kudos till er att ni har ett öppet forum och lyckas hålla det så.
Atlético `niko`
2014-02-18 16:39
Bobban: Det låter perfekt, vi syns på "hörnet"!
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-02-18 16:10
Sportuga: Det gjorde han i och för sig.. Men jag gillar men den där militärfrisyen han hade när han kom till klubben!
Atlético Sportuga (Portugal-Red)
2014-02-18 15:55
@Alexander Ivanovski(red):


Synd tyckte han såg ascool ut , smaken är som baken hehe
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-02-18 15:33
Äntligen har Cholo klippt sig!
Atlético ADCS (red)
2014-02-18 15:04
Jag tycker det är ologiskt att många av oss ens har känslor för lag i Spanien, England och Italien (usual suspects) överhuvudtaget i första hand. Länder som många av oss egentligen har noll koppling eller förankring till, vare sig det är geografiskt eller kulturellt. När man har såna tankar så är man glad att supporterskap inom fotbollen är oftast kopplat det saker som ologiska och opraktiska.
Atlético Conserva el Calderón!
2014-02-18 14:39
Missförstå mig inte. Jag menade inte att det var dåligt, frågade enbart hur han klarar av att ha likadana känslor för varje lag. Jag hade t.ex inte klarat av att ha samma känslor för Atlético som för FK Sarajevo, Bosnien, till exempel.
Atlético Kakan_Atletico
2014-02-18 13:46
Enligt mig kan man inte ha flera lag " i sitt hjärta" men man kan absolut sympatisera med mer än ett lag.

Ute i Europa så är Atletico det ända laget jag har i mitt hjärta. Här hemma i Sverige så är det Landskrona BoIS som gäller. Det är väl "mina" lag.

Sen så finns det ju lag i varje liga som man följer som man önskar mer lycka än andra.
Atlético Sportuga (Portugal-Red)
2014-02-18 13:39
Antonio / haha ja man behöver ju inte gå till ytterligheter som att hålla på lag från samma stad/land, sen är jag ju Portugis men född i Sverige därav Sporting/MFF Atlecito är pga 2 saker såg dom 1987 (då med Futre) mot benfica och Atletico vann :) sen gillade jag ju tröjorna hehe, blev såld sedan den dagen dock var det ganska sjukt när Sporting möte MFF i uefacupen kom i Sporting tröja och MFF halsduk....mycket konstig känsla
Atlético Profe
2014-02-18 13:35
Bobban: Vi kommer dit(Niko och Profe), ska bli riktigt trevligt. Skickar pm med mobilnummer.
Atlético Antonio López
2014-02-18 13:27
Sportuga/
Aldrig förstått "felet" i att heja på flera lag. Skulle tycka det var underligt om någon höll på t.ex Atlético och Real samtidigt men annars förstår jag inte varför folk skriker blasfemi. Har många gånger genom åren försökt hålla på andra lag men alltid haft svårt för att sympatisera med andra än just Atlético. Kul för er som kan dock, antar att fotboll överlag blir mer intressant.
Atlético Sportuga (Portugal-Red)
2014-02-18 13:15
@Conserva el Calderón!:


precis som rakus håller jag på flera lag, sen är det ju skillnad att hålla på lag och hysa någon slags kärlek för dom, jaghar kärlek till 3 klubbar (sporting, mff & atletico ) + Portugal sen håller jag på man u & fiorentina oxå

har du inget lag i bosnien eller sverige du håller på ?
Atlético Bobban (red)
2014-02-18 12:33
Ni som ska ner till returen mot Milan!

Vi skulle kunna träffas före matchen på Bar Restaurante La esquina de Calderón, den ligger mellan Vicente Calderón och det nybyggda hotellet Ribera de Manzanares, där jag kommer att bo under vistelsen i Madrid. Se länken med en liten karta över området hur ni ska hitta dit!

Samling cirka 18:00?

Skicka ett pm så kan ni få mitt mobilnummer!
Atlético Svennebanan
2014-02-18 12:28
Drar ner till Milano strax, är det någon mer som ska ner?! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2014-02-18 11:55
rawkus@ Ta inte illa upp men hur kan man heja på flera lag? Hur stort är ditt hjärta egentligen som får plats med 2-3-4 lag? (Fulham och Gud vet vem mer från Mexico)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Sportuga (Portugal-Red)
2014-02-18 10:12
rawkus / jobbigt läge att befinna sig i va ;)
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-02-18 04:58
@Madridista4ever:


Sett till säsongen(ligaspelen, vilket gör det omöjligt att jämföra rakt av, avdelning: No Shit Sherlock...) sa vore det ingen megabedrift att sta upp mot Milan i en halvlek.

Men... attitydförändingen som den gode Seedorf fört med sig, samt att CH L alltid är just CH L, sa vet man aldrig med Milan. Kan bli mangel, men även ännu ett megabottennapp, nagot jag som Milanfan fatt uppleva pa tok för manga ggr under min livstid.

Om Cholo haller samma taktik som i ligan, sa tror jag Milan far det svettigare, om jag skall vara ärlig.
Madridista4ever
2014-02-18 00:40
Lycka till med att ens stå emot en halvlek i San Siro, det lär ni behöva...
Atlético zoran
2014-02-17 20:45
Notera länken. Saúl var en gång i tiden yttermittfältare.
Atlético el niño para siempre!
2014-02-17 20:05
RG till 2018 och Saúl till 2019. Fint och se!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: