/spanien/atletico/forum/446.aspx/spanien/atletico/forum/446.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético CosaFai?
2014-03-15 15:03
Om GODins fina månad. (gllöm inte att sätta på subtitles) :) Player of the month of febuary.
Atlético Antonio López
2014-03-15 13:56
Karl/
En intressant diskussion hur som helst. Kan bara hoppas att det inte blir som vi fruktar.
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-03-15 13:34
@Diegol Costa:


Yikes... Ännu en stackare alltsa? Syftar pa mig själv, da jag följer bade Atletico och.... Milan ;O

Välkommen in i värmen som är denna emellanat cp-skadade bergochdalbanan Atletico :)
Atlético Karl Pilkington (red)
2014-03-15 12:02
@Antonio López

Fan, du har faktiskt helt rätt. Jag ger dig den.
Atlético ADCS (red)
2014-03-15 10:35
Lopez och Karl// För personligen tog det tid efter att jag sett dem första gången. Jag var bara en liten pöjk som var där med farsan. Fick ett intresse för klubben då, men det tog nästan 10-12 år senare innan det blev passion och jag började lära mig saker om klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético ADCS (red)
2014-03-15 10:28
diegol// Välkommen till familjen. Hoppas ditt intresse för klubben så småningom med tiden växer till kärlek. Finns få saker i livet som rent emotionellt kan både jävlas med och glädjas åt som ett supporterskap till denna klubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Bobban (red)
2014-03-15 00:14
@quidde

Är också i madrid och kommer att ladda upp inför matchen på stamhaket La Esquina de Calderon som är en bar/restaurang som ligger mellan Vicente Calderon och hotellet där vi bor Ribera de Manzares. Kommer att finnas där från 19:30 tills strax före avspark, bara att svänga förbi en sväng!
Atlético Antonio López
2014-03-14 23:40
Quidde/
Underbart! Hur kommer det sig att det blev just Espanyol?
Atlético Antonio López
2014-03-14 23:35
Tror förövrigt inte det lär vara några problem nu när vi troligtvis skrämt iväg alla nya supportrar :).
Atlético Antonio López
2014-03-14 23:20
Karl/
Förstår din poäng och håller givetvis med dig om nackdelarna med ett över exploaterat fotbollslag som Real/Barca men inte med tillvägagångssättet du förespråkar.
Medger att jag till vis del bygger min åsikt på en diskussion vi hade i arbetslaget här om dagen när en lärares strategi för att få eleverna att bli intresserade av litteratur var att pressa på dem så mycket som möjligt. Drog då en personlig parallell till detta ämne.

Nu vet jag givetvis inte hur det var för dig, så följande påstående är vad jag förmodar. Vi har antagligen växt in i den tillgängliga informationen om klubben desto mer i takt med att tillgivenheten för laget växt. Detta gäller i princip alla passioner man har i livet anser jag. Delar även din skräck om att detta forum t.ex. skulle kunna förvandlas till Puertan men att ha kunskap som ett krav för hängivenhet kan vi inte begära här. Det är något som bör och kommer komma så småningom, en genväg till det existerar nog inte.

Dagen jag insåg att jag verkligen var en supporter av Atleti var dagen Torres bestämde sig att lämna. Min favoritspelare och favoritämne i diskussioner. Klubbens historia hade inte betytt dynga för mig om det inte vore så att jag först kände en stark passion till den.
Atlético Quidde
2014-03-14 22:07
Nu sitter man här i Madrid igen. Alltid lika underbart. Firar 25-gångs jubileum. Aupa Atleti
Atlético Diegol Costa
2014-03-14 19:33
Ska läsa igenom artiklarna när ja har tid
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Karl Pilkington (red)
2014-03-14 19:10
@Antonio López

Well, man kan behöva definiera "sympatiserar" lite närmare för att spekulera i huruvida det är relevant att "läxläsa" in sig på ett lag man fått upp ögonen för. Du har helt rätt i att kärleken växer efterhand och att intresset för allt runtomkring klubben kommer därefter, men förmodligen har man trots allt sett laget en del när man kommer in och reggar sig här.

Oavsett om det är ens första match eller ens hundrade tycker jag det är viktigt att man "kan" laget man utger sig för att supporta. Och som sagt, jag vet att det snuddar vid en rätt osympatisk elitism det här så jag försöker verkligen linda in det....

Min största rädsla är att vi får fans här i Sverige med Real Madrid-tendenser, if you catch my drift. Där framgångarna och individuella spelare är fundamentet på vilket supporterskapet byggs, snarare än att man hittat något man sympatiserar med på ett djupare plan.
Atlético Antonio López
2014-03-14 18:42
Diegol/ Två lag som även de delar en legendar, en annan Diego ;) Texterna Pilkington rekommenderar är definitivt något alla bör läsa, främst då det är fantastiska artiklar/krönikor och väldigt intressanta. Men sånt kommer även i takt med att kärleken till klubben växer. Brukar jämföra kärleken till klubben med kärleken till en person. Man intresserar sig först av den "ytliga" skönheten (Spelare, försvar osv.) Men stannar för personligheten, som i detta fall är klubbhistorian. Att läxläsa en drös texter från ett lag man sympatiserar med direkt är ur mitt perspektiv inte nödvändigt och lär knappast vara något ni minns om någon vecka. Däremot så kommer dagen komma när rödvitt blir en så pass stor del av ert liv att man glädjer sig över den minsta lilla information man kan hitta om laget. Nyheter, historia, bilder på Filipes hund osv. Och den dagen min vän, den dagen kommer du tacka Zeus & co för Atléticoredaktionen ;)
Atlético Diegol Costa
2014-03-14 18:21
Absolut inte jag har alltid varit små förtjust i Atletico. Tillsammans med Inter två lag jag verkligen uppskattar
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Karl Pilkington (red)
2014-03-14 18:03
@Diegol Costa Välkommen! Generellt sett är nya supportrar alltid just välkomna. Alla har vi en dag skrivit vårt första inlägg här på forumet och man ska inte se ned på någon bara för att man varit med i gamet längre tid. Så var det inte när jag klev in här och med den inställningen får man aldrig nya, oinvigda supportrar. MEN! Ett råd, tips eller kanske till och med ett vänligt menat krav är att du och alla andra nya ansikten härinne (det dyker upp en del med den framgångsvåg som sköljer över oss nu) verkligen bekantar er med klubben och dess historia. Det finns fantastiskt skrivna artiklar här i menyn till vänster under menyn "klubben". Ganska mycket text delvis men det tar inte speciellt långt tid att ta sig igenom och när ni väl gjort det så vet ni vad det är för klubb ni precis som vi andra fallit för. Jag skriver det här medveten om att jag kan låta en aning elitistisk och exkluderande. Det vill jag egentligen verkligen inte vara. Men jag tycker det här är väldigt viktiga grejer. Den globaliserade fotbollen blir allt mer själlös. Tonåringar sitter i Örebro och håller på Barcelona utan att ens veta om varför mötet med Real Madrid är laddat och utan att över huvud taget bry sig om den katalanska frihetskampen. Många har nog aldrig ens hört ordet Katalonien. De tycker om att titta på Leonel Messi och det är Barcelona för dem. Vi får absolut inte hamna där. Vår identitet ligger inte i Diego Costas klassavslut eller i vårt fina försvarsspel. Det är tillfälliga attribut som med tiden kommer att försvinna (tyvärr). Vår identitet finns i vår historia - i våra rödvita ränder och i sången på läkaren.
Atlético CosaFai?
2014-03-14 15:51
Diegol Costa/
Välkommen hit! Alltid roligt med nytt folk :)
Atlético Diegol Costa
2014-03-14 15:38
Ny hör på forumet, älskar Atleticos spel sätt och de har tagit mig med storm. Underbart lag!
Atlético CosaFai?
2014-03-14 14:13
Jag hade oerhört gärna sett Atletico mot PSG, jag har sett alla PSGs matcher i år och jag tror att atletico hade klarat det galant. Deras försvarsspel är fortfarande oerhört skakigt fastän om de har världens bästa mittback.
Deras ytterbackar hade haft stora problem mot oss.
Atlético gurra1993
2014-03-14 14:12
Ja verkligen:) de går ju inte annat än att fullständigt älska den mannen!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2014-03-14 14:03
Gurra/ Med Filipe Luis är Gabi de helt klart La Ligas mest underskattade spelare, om inte även Europas. Helt vital för Atletis spel, finns nog inte någon i truppen som kan ta hans roll på planen i dagsläget. La Roja skulle nog behöva honom för att få i ordning på sitt presspel som sover för tillfället.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2014-03-14 13:36
Vår capitano springer tydligen mest i hela Champions och han även 10 bästa passnings statistik:)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2014-03-14 13:04
Haha hade varit försjukt
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-03-14 12:32
Har ni tänkt på en grej, Leo Baptistao kan fortfarande vinna CL, EL, La Liga och bli nedflyttad till Segunda hahaah
Atlético Antonio López
2014-03-14 11:22
Tack!
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-03-14 11:22
López: Nästa fredag klockan 12.
Atlético Antonio López
2014-03-14 11:08
När är lottningen madrasser?
Atlético daniel77
2014-03-14 10:55
Bayern och Real ser jag gärna i en eventuell final, ej tidigare. Olympiakos/United eller PSG känns som de bästa alternativen i en kvartsfinal. Grekerna kan dock bli en obehaglig överraskning med sin löpvilliga fotboll så frågan är om inte det är bättre att möta United i kvarten...
Atlético paniagua
2014-03-14 09:47
Som jag ser det, så är det bara Real (och dom pressade vi ju rätt bra sist) och Bayern som kan anses vara bättre än Atleti just nu. Övriga är jämbördiga eller sämre.
Atlético paniagua
2014-03-14 09:45
...sen återstår det ju att se om Man U och Chelsea verkligen tar sig till kvarten. Båda ligger lite pyrt till och kanske vi kan få nöjet att få se en kvart utan PL-lag. Det skulle väl, om något, få tyst på alla svenska anglofila sportjournalister och dryga svenska PL-supportrar.
Annons: