/spanien/atletico/forum/38.aspx/spanien/atletico/forum/38.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético paniagua
2016-09-02 19:57
@ADCS (red):

Håller med dig vad gäller Griez.
Håller också med vad gäller Koke, fast han tycktes falla ur den minnesförlusten i landskampen mot Belgien, där den gamle Koke plötsligt tittade fram. Förhoppningsvis följer det med när han kränger på sig Atleti-tröjan igen.
Atlético Kakan_Atletico
2016-09-02 19:40
Gameiro Carrasco - Griezy - Gaitan Gabi - Koke Filipe - Savic - Godin - Juanfran Oblak
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kjelleman
2016-09-02 12:06
Gameiro - Griezmann Carrasco - Gaitan - Saul - Correa Filipe - Godin - Savic - Juanfran Oblak
Atlético Cholo es un dios
2016-09-02 11:51
Okej. För att starta en diskussion här i gruppen. Hur skulle eran startelva sett ut om ni fick välja? Beror såklart på vilka vi möter men om ni skulle ta ut de 11 bästa spelarna och välja en formation. Jag kan börja: (4-3-3) Carrasco-Griezmann-Gaitan Koke-Gabi-Saul Filipe-Gimenez-Godin-Juanfran Oblak Väljer en offensiv formation med snabba ving-spelare i Carrasco och Gaitan som tillsammans med Griezmann är ett djupledshot. Stabilt mittfält med passningskickliga spelare som även tar defensiven på fullaste allvar. Den vanliga backlinjen förutom Gimenez som jag håller högre än Savic eftersom jag anser att den förstnämnde är ett större hot på fasta situationer och är stabil tillsammans med Godín. Och Oblak såklart.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético ADCS (red)
2016-09-02 10:53
Fast Griezmann har ju rätt. Man måste få vädra sina åsikter ibland. Om ingen gör det så kommer aldrig någon alarmklocka gå av. Sen om Saúl och Koke tar åt sig för att de varit rent av usla så är det bara bra. Simeone har faktiskt helt ärligt talat varit en lika usel ledare dom två första matcherna med hans kroppsspråk och lagutagningar. Jag står bakom Griezmann 100%, han ska inte behöva be om ursäkt för någonting.

Jag är nöjd att Çalhanoglu inte kom till klubben. Orkar inte se ännu en till central långsam mittfältare i truppen. Partey sitter redan på bänken. Vet inte vad ledningen tänkte när de gick efter Çalhanoglu. helt omotiverat. Det enda kan vara hans precision vid fasta situtioner då Koke verkar ha skaffat sig en tillfällig minnesförlust i hur man slår till en boll.
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2016-09-02 01:52
Tekniskt sätt kan Cerci spela då han är inskriven i LFP som nummer 17, men Simeone räknar inte med honom så han ska vara i Atleti i alla fall till vintern för att behandla en skada.
Atlético denilsonfan
2016-09-01 21:58
Sorry om jag gjorde dig orolig, Cerci är inte tillbaka i truppen men inte heller såld/utlånad. Så man undrar vad han gör.
@Chewie:

Atlético Chewie
2016-09-01 21:41
vänta nu,, är Cerci tillbaka i ttuppen?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético denilsonfan
2016-09-01 18:51
Cerci från start nästa vecka eller?
Atlético bel0
2016-09-01 18:04
Han har ju faktiskt rätt
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2016-09-01 16:25
@Antonio López:


"Om vi fortsätter såhär kommer vi vara med i bottenstriden"
Atlético Antonio López
2016-09-01 13:10
Vad hade Grizi sagt då?
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2016-09-01 10:58
@CeC: Ja, men Griezmann ringde Saúl, Cholo och kaptenerna och pratade igenom det hela och bad om ursäkt. Det hela är glömt nu.
Atlético Conserva el Calderón!
2016-08-31 23:03
Att 'han måste börja tänka efter vad han säger.' Och tydligen att 'du måste reflektera över var du är och vilket lag du representerar.'
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2016-08-31 23:02
Är det sant det Saùl sa i media om Griezmann?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético zoran
2016-08-31 18:05
@Kakan_Atletico:
Inom Atlético tror man att FIFA:s straff kommer gälla ett fönster, i allra bästa fall böter, men samtidigt vet man ingenting med säkerhet då FIFA sköter den här typen av fall i extrem tystnad. Själv tror jag vi kan räkna med två fönster, men det är ändå märkligt att FIFA inte har annonserat ut något när man skulle ha gjort det för en månad sedan. När det gäller lånespelarna kan de skrivas in eftersom de tillhör Atlético (de återvänder mer eller mindre bara). Det är skillnad på att tillhöra en klubb och vara utlånad och köpas in. När man köps in från en annan klubb kan man inte registreras.
Atlético Kakan_Atletico
2016-08-31 17:52
Inga nyförvärv de närmsta tre fönsterna? Trist utan ett briljant Altas y bajas! Tänker kring de utlånade spelarna. När dem kommer tillbaka nästa sommar, kommer vi kunna använda dem till hösten då?
Atlético Garra
2016-08-29 05:47
Att Simeone bör avgå är ju bara pinsamt att säga men däremot har han gjort vissa fel.

1. Han ville ha världsklass forwards som var extremt svåra att värva både ekonomiskt och situtaionsmässigt. Fanns andra val som hade vart enklare att lösa. ( Måste säga att jag tror på Gameiro dock)

2. Simeone kritiserade sig själv att han inte var mer offensiv i CL finalen och det kändes som om han lärt sig sin läxa. Nu möter vi 2 nykomlingar och han börjar med fyra centrala mittfältare vilket man gör om man tänkt köra med kontringar.

Den värsta egenskapen en tränare kan ha är att han vägrar ändra på sig. Jag tror inte Simeone är den typen men ibland har han såna tendenser och det kan vara ödesdigert om man vill vinna ligan.

Både Correa och Carrasco funderade på att lämna pga att dom inte fick spela som enligt dom ( och alla andra) borde vart självklara, nästa säsong kanske fler vill lämna.
Atlético Conserva el Calderón!
2016-08-28 15:04
Simeone verkar inte vara sig själv. Jag kritiserar absolut ingenting i nuläget. Det är endast 2/38 matcher och det finns tid att ta igen detta. MEN. Simeone verkar inte vara sig själv längre. Han saknar den glöden han hade förra åren. Jag förstår honom, att förlora finalen på det sättet förra året sätter sitt avtryck. Hans utspel efteråt var märklig sådan också. Det känner spelarna av. Det är inte samma glöd i spelet längre, inte samma intensitet. Cholo sa ju det innan, den dagen han vaknar upp utan motivation till att leda Atlético, utan samma glöd och inspiration, är dagen han kommer att lämna. Nu är inte den dagen kommen såklart, men förspelet har sannerligen intagit sig. En till sak; Det var någon som skrev att Simeone är världens bästa coach. Är han verkligen det? Han har gjort ett under med vårt kära lag, men ett av dragen som karakteriserar världens bästa coach är anpassningsförmågan. Att inse när ens taktik har kört fast, och att ändra densamma till något bättre, något nytt, något mer effektivt. Dagen han släpper åtminstone en del av den här taktiken han har kört med, och anpassar något litet nytt till ett redan fungerande försvarsspel, är dagen jag kommer se honom som världens bästa.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Cholo es un dios
2016-08-28 14:32
Ta ett djupt andetag allihop... två matcher mot två nykomlingar är alltid krångligt. Precis som Zoran nämnt tidigare så har Atleti tidigare år haft svårt mot nykomlingar. Det tar alltid tid att svetsa ihop ett lag. Och det gäller att ha tålamod som Simeone säger. PS. Har ni sett vilken otrolig blick och timing Gaitan har i sina framspel?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2016-08-28 13:29
Panaigue. Vi behöver ju inte flera löpstarka spelare. vi behöver ju fler matchvinnare nån som kan hjälpa Greizmann och där är inte Gamiero. Det här var man ju rädd för inför transfer bannen. Att vi skulle sitta på en 29 årig medelmåtta i två år. Man skulle ha gått hårdare på Costa.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético paniagua
2016-08-28 12:44
@gurra1993:

Han bidrar till offensiven GENOM att springa mycket. Om man anser att Gameiro inte "har gjort sitt jobb", så har man uppenbarligen inte följt honom i Sevilla och vet inte vilken typ av spelare han är.
Han är en löpande spelare som tar djupledslöpningar och inte deltar speciellt mycket i uppbyggnadsspelet, inte heller passningsspelet offensivt. Han var "osynlig" i spelet även i Sevilla. Han är helt enkelt en sådan spelare som är där för att hugga. Han är en renodlad striker och köptes som sådan. Han missade en del lägen mot Alaves, men mot Leganes hade han inte några lägen utöver det han skapade helt på egen hand och då var det målvakten som gjorde en jätteräddning snarare än att Gameiro "missade".
Just nu så vågar inte våra mittfältare slå de avgörande passningarna till de löpande forwards.
Jag kan hålla med om att mittfältet är defensivt. Mot ett lag som Leganes, som man visste skulle lägga sig på försvar, så krävs spelare som kan luckra upp försvar med avgörande passningar och/eller kan göra en eller två försvarare. Det är ju passningarna som vi köpt Gaitan för och givetvis borde han varit en startspelare istället för en av de defensiva mittfältarna. Här borde vi ställt upp med en klassisk diamantformation av den typen som var så poppis för 12-13 år sedan.
Correa är ju som klippt och skuren för dessa typer av matcher och borde bytts in de sista 20-25 minuterna när man såg att Koke var fullständigt under jorden.
Vad gäller yttrar, så spelar vi med Luis och Juanfran som yttrar. Det är inte kantspelet som är problemet. Faktiskt är det så att det endast är på kanterna som vi har ett anfallsspel. Detta vet våra motståndare vid detta laget och vill man stänga av Atleticos anfallsspel så räcker det med att stänga kanterna eftersom Atleti sällan avslutar med skott utifrån eller försöker bryta igenom på mitten. Detta klarade Leganes galant.
Vi är också för långsamma när boll flyttas eller passas. Högre passningstempo krävs om man skall kunna bryta igenom ett samlat försvar.
Atlético gurra1993
2016-08-28 11:51
PanaiguA men Gamiero köptes ju inte för att han springer mycket han köptes för att bidrA till offensiven hittills har fransmanen varit helt osynlig i spelet å missat alla lägen han har fått. Sen är det inte konstig att vi inte har nån bred när Simeone vägrar spela med yttrar.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético paniagua
2016-08-28 11:34
Wow...2 omgångar har gått och redan börjar Gameiro kritiseras och anses "för dålig för Atletico". Jag väntade i alla fall 8 omgångar innan jag började kritisera Jackson och då fick jag skit för det för att jag "inte gav honom en chans".
Gameiro var en av få denna match som löpte 100% och som också, på egen hand, skapade ett jätteläge som med en lite sämre målvakt resulterat i mål. Det var absolut inget fel på hans attityd och kämpaglöd, något som jag störde mig mest på gällande Jackson.
Problemet ligger inte i anfallet och inte heller i försvaret, utan på mittfältet och då mer specifikt Koke. Han är flera klasser sämre än han var för 2 år sedan. Dåliga inlägg, dåliga fasta situationer, han ser håglös ut, tar inte närkamperna 100%. Han är helt enkelt riktigt dålig just nu.
Dessutom förstår jag inte taktiken med att överbelasta en sida när man är offensiv. De blir alltsom oftast 5-6 spelare på nästan samma yta och när deras markerare kommer på plats så står det 12 spelare på en jätteliten yta. Det blir plottrigt. Som vi sa i skolan; "grötigt" och det är mer slump en skicklighet när vi då kommer ur situationen med boll under kontroll. Ser man på andra storlag, så försöker de istället bredda spelet och distribuera spelare och spel över hela planens bredd och djup. Det blir sällan så här grötigt när Real spelar t.ex. Motståndarna har läst sönder vår taktik med överbelastning, som var framgångsrik förr, och svarar upp med samma antal försvarare eftersom de vet att det är riskfritt. Atletico byter sällan kant med någon större hastighet.
Apropå mitt uttalande om att Juanfran är Spaniens bäste högerback och, som vanligt, irriterar Real-supportrar som håller Carvajal som Gud:
Juanfran är den spanske högerback som är mest komplett. Han är bäst av alla spanska hb offensivt och gör sällan en dålig defensiv insats. Jag säger inte att Carvajal är dålig bara för att Juanfran är bra. Men som du mycket riktigt säger, är han valpig och kan blanda toppinsatser med rejäla bottennapp. Att han har framtiden för sig råder det ingen tvekan om, men jag talar inte om 3 år framåt i tiden, jag talar om nu och de senaste 3-4 åren. Det är nu som Spanien skall spela VM-kval och då bör bästa spelarna på respektive plats tas ut.
Tveklöst bäst idag var Filipe Luis.
Atlético gurra1993
2016-08-28 09:05
Nej jag spelar inte FM. Ja det är ju långt kvar men Simeone kommer inte förendra något han kommer fortsätta spela med sina fyra defensiva mittfältare å hopppas på magi ifrån Greizmann.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Skipper
2016-08-28 03:05
@gurra Avgå Simeone??? Han är enligt mig världens bästa coach! Vi är lyckligt lottade över att han fortfarande tränar fotbollslaget som vi älskar! Två poäng är givetvis inte tillräckligt bra efter två matcher. Och jag är också tveksam över värvningen av Gameiro. Men låt oss fortfarande hoppas, det är många matcher "still to go".
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético denilsonfan
2016-08-28 01:28
Spelar du mycket FM?:) @gurra1993:

Atlético eduardo c
2016-08-28 00:47
kommer in i forumet och tror direkt att jag har hamnat i Barca eller Valencia forum, vad händer?
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-08-28 00:33
Valencia Amunt
2016-08-28 00:28
@Vlom:
Dem flesta lag har alltid backat hem mot Atletico...
Annons: