/spanien/atletico/forum/296.aspx/spanien/atletico/forum/296.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Kjelleman
2014-08-25 08:54
Blir det 8 matchers avstängning är det inte mycket att säga om det , Simeone bar sig jävligt dumt åt och att börja klappa eller slå på domaren är ju hjärndött Simeone borde kunna uppföra sig bättre än så, men ibland får jag känslan av att han väldigt gärna vill synas.
Atlético AndeeI
2014-08-24 23:59
Helt jävla otroligt angående Cholo. Men det är väl få av oss som egentligen är förvånade? Ja, Cholo ska agera mer föredömligt, och visst ska han få en avstängning. Men om det blir åtta matcher? Herregud. Fotbollsförbundet måste väl ändå kunna sätta saker i relation? Att Juanfran blir hindrad från att komma in i det där läget är en felaktighet i sig. Det ena fallet kan dock inte jämföras med det andra, men att Ramos och Ronaldo inte får någon som helst bestraffning är smått otroligt. Och ja, det säger jag utan att faktiskt vara partisk.
Atlético Sk018
2014-08-24 22:51
Har precis kommit hem från Madrid, där jag tar med mig titel-upplevelsen. Är otroligt häftigt och något som är svårt att beskriva. Tog mig 8 år som supporter att ordna resan, turligt nog blev det en riktig fullträff. Kan säga att en titel gör sig bäst live... Gåshud i 94 minuter!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Pelle_r
2014-08-24 18:18
Roligt med Atletico B också som spöade Real Madrid Castilla med 2-1.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético eduardo c
2014-08-24 18:01
@Alexander ivanovski ok....

jag blir så trött, dock inte alls så jätte förvånad
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-08-24 16:58
@Eduardo C: Varken Ramos eller Ronaldo kommer få avstängning.

Cholo får upp till 8 matcher. Cuz fuck logic, thats why.
Atlético eduardo c
2014-08-24 14:32
Har någon hört något om en eventuell avstängning? lyckas inte hitta info om det.
Det är väl standard att realspelare kommer undan med sånt här.

Ramos gjorde något liknande i första mötet, man ser klart och tydligt att handen är knuten, när han väl fattar vad han har gjort så öppnar han den och låtsas som ingenting. Både ramos och cr är väl nöjda med det gula kortet.
Atlético Kakan_Atletico
2014-08-24 13:14
Tänk om Costa skulle slagit ner Ramos.. Herregud. Och får inte Ronaldo någon form av avstängning i efterhand så är det pinsamt.
Atlético Oskar1992
2014-08-24 13:04
Skulle Diego Costa gjort samma sak skulle han fan bli hängd.
Atlético zoran
2014-08-24 10:26
..och "dåliga Barcelona" är den spanska pressens formulering. Pressen som du påstår dig följa har utsett de till det. I stort sett alla fotbollsprogram handlar om Madrid eller Barcelona i Spanien, något som går att förstå med tanke på att de säljer, men kom inte hit och säg att Atlético får några förtjänster i media. De stora TV-stationerna tillägnar normalt sett 4-5 minuter till Atleti och resten av ligan samtidigt som Madrid och Barcelona får resten. Dessutom är journalistiken enögd och väldigt ofta oseriös. Igår vägrade exempelvis Mediapro att ge ut Cristiano Ronaldos dubbla slag i ansiktet på Diego Godín till spanska nyhetsstationer. Jag undrar varför.. Slutligen, om du på allvar tror att familjen Gil representerar vad Atlético-supportrarna tycker klubben står för får du läsa på om Atletis historia. EDIT: Hela presskonferensen har du i länktips. Lyssna igenom noga vad Simeone säger om det här med att konkurrera med Madrid och Barcelona.
Atlético zoran
2014-08-24 10:16
@I'm Madridista:
Simeone använder sig inte av någon "offerkofta". Han och hans tränarstab är REALISTISKA och VILL INTE LURA Atléticos supportrar att tro att de har rätt att vara i toppen av ligan år efter år med den situation som råder för närvarande. Det är supportrarna öerhort tacksama över. I stort sett varenda klubb i ligan pratar ständigt om hur svårt det är att få det sportsliga och ekonomiska att gå ihop pg.a. den orättvisa fördelningen av TV-pengarna. De klubbarna som ligger längst ned i näringskedjan är mer eller mindre helt beroende av TV-pengarna som de får och har dessutom ingen som helst möjlighet att utöka de summorna oavsett tabellplacering vilket borde vara fallet. Dagens fördelning av TV-pengarna i Spanien är ungefär som om en mindre klubb skulle ta sig till Champions League-final och få mindre än en som kvalar till samma turnering. Rayos budget har de senaste säsongerna baserats på 70-80% av TV-pengarna de får och det är en summa som de inte kan utöka pg.a. hur saker och ting ser ut idag. Det finns en liga utanför Madrid och Barcelona som folk inte följer. När det gäller skulden är det varken Simeones eller supportranas fel. Jag ser dessutom att du använder dig av Olof Lundhs logik. Spanien och Skottland/England är inte samma länder. Nog för att någorlunda liknande regler borde gälla rent generellt, men det vore att generalisera utan att förstå sig på hur ett och ett annat land fungerar. Skulderna är helt och hållet familjen Gils förtjänst för vad de höll på med i slutet av 1990-talet. Atlético har betalat €50 miljoner till det spanska skatteverket varje år sedan 2011-2012. I år betalar de €62,5 miljoner. Det är varken LFP:s eller den spanska statens förtjänst. Allt är EU:s förtjänst. Om de inte hade pressat den spanska staten så hade inte den spanska staten pressat LFP och LFP i sin tur familjen Gil som är kända för att förhala saker och ting. Om något så är det jävligt imponerande att Atlético har vunnit 7 titlar under en period där man varit pressade att betala tillbaka så mycket av sina skulder och dessutom tvingats bygga om truppen 2-3 gånger. Du köper inte att Barcelona var dåliga förra året, men ändå fick de byta ut sin tränare hastigt (som senare avled i cancer). Messi hade stora problem med det spanska skatteverket (och skador), Neymar-affären överskuggade mycket av vad som hände på planen och dessutom fick Rosell avgå som första president på evigheter. Barcelona är och var inne i en period där man tvingats göra en generationsväxling på vissa nyckelpositioner som varit spikade i evigheter. Nej, då..du köper inte att Barcelona inte var på topp.
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-08-24 04:22
@I'm Madridista:


Nu blir det bara kort, men: Ingen poäng att ens jämföra med andra länders ligor. Ungefär som att jämföra lönenivaer i olika länder för vanliga arbetare. Vissa länder har högre skatter, vissa lägre, vissa länder later ej medborgarna dras ned i skiten om de torskar jobb, andra hugger undan benen direkt.

Offerkoftan passar sedan som handen i handsken, speciellt med tanke pa att sa manga Realfans hakar upp sig pa just det snarare än faktumet att man ännu en gang blev utmanövrerat av hemska lillebror ;)

Ni har eran översittarmentalitet och hyffsat manga Realfans tjatar om att vara världens bästa lag, detta trots uteblivna ligaguld och CH L(innan den gangna säsongens rysare, hehe). Klart man störs av det som fan av andra lag, men det hör även till Real pa nagot sätt - den där kaxiga uppsynen med näsan i vädret. Utan dessa ingredienser sa vore det sjukt trakigt om jag skall vara ärlig.

Väl mött!
I'm Madridista
2014-08-24 04:01
@zoran:
Jag vet detta dock. Jag har aldrig nekat till att Atletico slås ur underläge resursmässigt. Det jag poängterar är hur Simeone ständigt drar på sig offerkoftan dock. Man hör inte klubbarna bakom dra på sig offerkoftan så ofta och prata om hur mycket eller lite pengar de andra har. Atletico har större budget och får mer i TV-pengar än alla andra lag i La Liga förutom Barca och Real, hör man exempelvis Levante klaga på Atleticos pengar när de möts? Atletico och Simeone skall dessutom vara fruktansvärt tacksamma att LFP fram tills 2013 mer eller mindre inte brytt sig om att regulera finanserna då den enorma skulden Atletico sitter på hade lett till automatiskt nedgradering i alla andra toppligor. Rangers blev tvångsflyttade till div 4 för mycket mindre. Så där har man varit oerhört skyddade, mer än andra klubbar, av både LFP och skatteverket. Nu har man visserligen kommit fram till en avbetalningsplan och den är långsiktig och skulderna sänks, men det ändrar ju fortfarande inte faktum att om det är någon i La Liga som spelat på andra villkor än de andra så är de Atletico som tillåtits ha sådana skulder. Och självfallet är det svårt att slå Real och Barca i det långa loppet. Men jag köper inte att Barca var dåliga förra säsongen och Real Madrid med. Vi snackar om två av världens bästa klubblag som även fast de spelar "dåligt" är på en riktigt hög nivå. Han kan insistera hur mycket han vill på att titeln är omöjlig, och det gjorde han även när man låg etta förra säsongen med mindre än hälften kvar(skrattretande). Så ja, jag hänger med ganska gott i hur Atletico fungerar och allt som sägs och förklaras. Jag läser både krönikor och följer analyserna i spansk TV. Lyckligtvis kan dock den större delen av spanska presskåren fördöma Simeones agerande igår och inte hylla det som många andra gör. Och att han ber om ursäkt gör inte saken bättre, han kan få 7-8 matchers avstängning i värsta fall. Hade det varit i en UEFA-match så hade det varit minst 7 matchers avstängning, men LFP är mildare än UEFA i sina bedömningar.
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-08-24 00:52
@Gaizka6:


Saledes har jag samma förutsättning att köpa en lyxvilla pa Amerikanska västkusten som Donald Trump? Härligt! :D
Atlético El_pepino i Ardas skägg
2014-08-24 00:43
Vi behöver inte försvara eller förklara något mot Barca- och Realsupportrar. Allvarligt! De som gnolar och klagar på Simeones retorik fattar ingenting.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético zoran
2014-08-23 22:09
@I'm Madridista:
Inatt på presskonferensen förklarade han precis vad han menade med sina uttalanden och det han säger stämmer till 100%. Det Atlético åstadkom under förra säsongen är något som oerhört få klubbar kan åstadkomma med samma förutsättningar när de ställs mot klubbar med fyra gånger större budget. Därför blir det svårare att göra det den här säsongen då man tappat spelare och tvingats ersätta fyra spelare som var mycket viktiga förra året med andra karaktärsdrag. Det går att slå Madrid eller Barcelona i en final eller ett dubbelmöte med jämna mellanrum, men det är så oerhört mycket svårare att göra det under 38 omgångar i ligan. Förra året var Barcelona "sämre" och Madrid hade en dålig start med en ny tränare. Det tog tid för de sistnämnda att hitta rätt. Det gav Atlético fördelar. För Simeone handlar det om att sätta en struktur så att man kan jobba utifrån den och rent visuellt leta rätt typer av spelare för att sedan bygga vidare på det man redan har gjort. Det kräver kreativitet, kunskap och framförallt tålamod där framgångarna bestämmer med hur bra spelare du kan ersätta de som lämnar med. Det är vad Simeones Atlético handlar om. Atlético är inte någon favorit när Madrid har en anfallstrio med Bale, Benzema och Cristiano Ronaldo eller när Barcelona kör med Luis Suárez, Messi och Neymar. Däremot är det just de många smådetaljerna strukturmässigt som klubben byggt upp sedan massrensningen sommaren 2011 och efter Gregorio Manzano som gör att klubben kan vara med och konkurrera, men det kräver alltid en större ansträngning och mer arbete eftersom Atleti inte har Madrid och Barcelonas otroliga individuella kvalité. Lyckligtvis tar i stort sett alla spelare som anländer till klubben till sig klubbens, men också tränarstabens filosofi om att hela tiden bli lite bättre med varje träning som de genomför.
Atlético zoran
2014-08-23 21:53
@Gaizka6:
Atlético tappade en av världens bästa målvakter i Courtois, vad som var världens bästa vänsterback under förra säsongen i Filipe Luís och en av världens bästa anfallare i form av Diego Costa. Dessutom lämnade en spelare som garanterar minst 15 mål per säsong i David Villa. Samtidigt har Madrid och Barcelona värvat varsin spelare för €80 miljoner och inte stannat där samtidigt som de behåller basen för vad som är nyckeln till deras framgångar under en mängd olika säsonger. Då har vi varken nämnt TV-avtalen eller Madrid och Barcelonas respektive budget som är €400 miljoner större än Atléticos. Det är en sak att värva smart efter profil och en etablerad spelmodell och en annan att värva i stort sett vem man vill varje sommar. Om du på allvar tror att Atlético konkurrerar med samma medel ekonomiskt så hoppade du uppenbarligen av Matematik-lektionerna i skolan. Någon jävla ordning får det vara..
Atlético CosaFai?
2014-08-23 19:50
Gaizka6/
Man kan inte bara köpa ihop ett lag och tro att det ska fungera direkt, titta bara på Real Madrid.
Spanien Osito
2014-08-23 19:31
@Gaizka6:

Å andra sidan så har Atletico säljt för en hel del, bör inte en sådan sak gå med i beräkningarna?
Atlético DeBe
2014-08-23 19:29
dom har fortfarande starkare trupper. om du laser vad jag sager nedan sa har vi inte bara kopt vi har salt ocksa. Costa var var basta malskytt forra sasongen, han ar borta och Filipe Luis er nast intill en komplett vansterback. Det aterstar att se om Oblak ersatt Curtouis till hundra procent da moya langt ifran uppfyller samma fortroende som Belgaren. an sa lange har vi inte spenderat enorma summor pengar 13,5 M €. det skulle vara roligt att se Barcas och Reals plus minus Köpt för 86.5 M € sålt för 73.0 M € skillnad: -13,5 M € Vi har en fungerande spelide. forra aret vann vi matcher som vi var samre an motstandarna och i ar har vi inte samma spetskopetent tekniskt sett. det aterstar att se hur ligan slutar men om feghet for dig ar att tanka realistiskt och mod ar att framfusigt och hogmodigt utropa sig som titelutmanare sa far du garna kalla mig och simeone stora fegisar.
Atlético Kakan_Atletico
2014-08-23 19:22
"Ni tävlar under samma förutsättningar och villkor som Real och Barca"

Du kan inte vara allvarlig? Pinsamt att du tror det.
Valencia Gaizka6
2014-08-23 19:12
DeBe Vart vill du komma? Faktum kvarstår. Ni har värvat för 95 miljoner euro. Ni vann säsongen i fjol. Det är väl inte ologiskt på något sätt? Ni tävlar under samma förutsättningar och villkor som Real och Barca. Klart att ni fortfarande har goda chanser att vinna ligan då? Simeone fegar och skyddar sig själv, inget annat.
Atlético DeBe
2014-08-23 18:54
@ Gaizka6 & I'm Madridista Simeone "– Vi har köpt nio spelare för 95 miljoner euro (870 miljoner kronor), Real Madrid har köpt två spelare för samma summa. Det är skillnaden, säger han enligt AFP." det ar ganska enkelt att dromma ivag eter forra arets succe men det vi har att tillga i spelarmaterial ar inte gamforbart med Reals och Barcelonas trupper. vi har en bra elva och truppen ser intresant ut men visst behover vi inhandla mer och battre spelare for att realistiskt kunna saga att vi ar regala titelutmanare. jag ser en tydlig forsvagning pa truppen iom Filipe Luis och Diego Costas flytt till celsea, det konstruktiva passningsspelet pa vansterkanten har forsvunnit och Costas individuella skiklighet kommer inte bli matchavgorande i ar, speciellt mot enklare motstand som forsvarar sig. Tyker Simeone ar valdigt logisk i sitt uttalande. sjalvklart vill han garna se oss vinna ligan igen men sett over en hel sasong ar det inte helt realistiskt.
Atlético Bobban (red)
2014-08-23 18:44
Luktar dåliga förlorare...
Valencia Gaizka6
2014-08-23 18:21
Instämmer. Löjligt och fegt. Han är uppenbarligen rädd för press. Tror han verkligen att han lurar någon...?
I'm Madridista
2014-08-23 18:16
Börjar bli tröttsamt från Simeone. Visst skall man vara ödmjuk och så, men när han ständigt och i princip i varje intervju drar på sig offerkoftan och speciellt som regerande ligamästare och slutade 2:a i CL gå ut och säga att man inte slåss om titeln, ja då blir det bara löjligt tyvärr.

I början funkade den taktiken, absolut. Men nu vet i stort sett hela fotbollsvärlden vad Atletico går för...
Atlético Bobban (red)
2014-08-23 18:04
Lite smaskigheter från gårdagen, en ny ATM Insider. Finns även i högermarginalen!
Atlético gurra1993
2014-08-23 16:57
Blire nått firande ikväll eller ?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético DeBe
2014-08-23 15:51
hur gar det med Marco Reus. den dar reportern sa torsdag eller lorgad. undrar verkligen vart han far sin information ifran da det inte verkar stamma.
Atlético paniagua
2014-08-23 12:46
@SanManoloS:
Inte helt korrekt. Mou kritiserades inte för sin intensitet på planen, utan för sitt fula psykologiska spel utanför planen. Han gnällde i media och på presskonferenser på domare, spanska fotbollsfederationen, andra lag, andra lags spelare, andra lags tränare, press och till slut även på sina egna spelare. Det fanns ingenting som Mou inte kritiserade och gnällde över. Men han har alltid varit sån. Där är skillnaden mellan Mou och Simeone: Mou är en skitstövel som kör med fula, medvetna, psykologiska spel (en trashtalker) för att skaffa sig fördelar. Simeone må vara intensiv på planen (och ibland rinner det över) men utanför planen är han en gentleman som aldrig (eller i alla fall mycket sällan) gnäller och kritiserar andra med skitsnack. Mou han fortsätter att skitsnacka om allt som gäller spansk fotboll, trots att han nu är i PL. Att Mou är en spanienhatare är ingen hemlighet, det är bara att se hur han alltid har behandlat de spanska spelare som han haft i sina lag.
Annons: