/spanien/atletico/forum/295.aspx/spanien/atletico/forum/295.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético zoran
2014-08-23 22:09
@I'm Madridista:
Inatt på presskonferensen förklarade han precis vad han menade med sina uttalanden och det han säger stämmer till 100%. Det Atlético åstadkom under förra säsongen är något som oerhört få klubbar kan åstadkomma med samma förutsättningar när de ställs mot klubbar med fyra gånger större budget. Därför blir det svårare att göra det den här säsongen då man tappat spelare och tvingats ersätta fyra spelare som var mycket viktiga förra året med andra karaktärsdrag. Det går att slå Madrid eller Barcelona i en final eller ett dubbelmöte med jämna mellanrum, men det är så oerhört mycket svårare att göra det under 38 omgångar i ligan. Förra året var Barcelona "sämre" och Madrid hade en dålig start med en ny tränare. Det tog tid för de sistnämnda att hitta rätt. Det gav Atlético fördelar. För Simeone handlar det om att sätta en struktur så att man kan jobba utifrån den och rent visuellt leta rätt typer av spelare för att sedan bygga vidare på det man redan har gjort. Det kräver kreativitet, kunskap och framförallt tålamod där framgångarna bestämmer med hur bra spelare du kan ersätta de som lämnar med. Det är vad Simeones Atlético handlar om. Atlético är inte någon favorit när Madrid har en anfallstrio med Bale, Benzema och Cristiano Ronaldo eller när Barcelona kör med Luis Suárez, Messi och Neymar. Däremot är det just de många smådetaljerna strukturmässigt som klubben byggt upp sedan massrensningen sommaren 2011 och efter Gregorio Manzano som gör att klubben kan vara med och konkurrera, men det kräver alltid en större ansträngning och mer arbete eftersom Atleti inte har Madrid och Barcelonas otroliga individuella kvalité. Lyckligtvis tar i stort sett alla spelare som anländer till klubben till sig klubbens, men också tränarstabens filosofi om att hela tiden bli lite bättre med varje träning som de genomför.
Atlético zoran
2014-08-23 21:53
@Gaizka6:
Atlético tappade en av världens bästa målvakter i Courtois, vad som var världens bästa vänsterback under förra säsongen i Filipe Luís och en av världens bästa anfallare i form av Diego Costa. Dessutom lämnade en spelare som garanterar minst 15 mål per säsong i David Villa. Samtidigt har Madrid och Barcelona värvat varsin spelare för €80 miljoner och inte stannat där samtidigt som de behåller basen för vad som är nyckeln till deras framgångar under en mängd olika säsonger. Då har vi varken nämnt TV-avtalen eller Madrid och Barcelonas respektive budget som är €400 miljoner större än Atléticos. Det är en sak att värva smart efter profil och en etablerad spelmodell och en annan att värva i stort sett vem man vill varje sommar. Om du på allvar tror att Atlético konkurrerar med samma medel ekonomiskt så hoppade du uppenbarligen av Matematik-lektionerna i skolan. Någon jävla ordning får det vara..
Atlético CosaFai?
2014-08-23 19:50
Gaizka6/
Man kan inte bara köpa ihop ett lag och tro att det ska fungera direkt, titta bara på Real Madrid.
Spanien Osito
2014-08-23 19:31
@Gaizka6:

Å andra sidan så har Atletico säljt för en hel del, bör inte en sådan sak gå med i beräkningarna?
Atlético DeBe
2014-08-23 19:29
dom har fortfarande starkare trupper. om du laser vad jag sager nedan sa har vi inte bara kopt vi har salt ocksa. Costa var var basta malskytt forra sasongen, han ar borta och Filipe Luis er nast intill en komplett vansterback. Det aterstar att se om Oblak ersatt Curtouis till hundra procent da moya langt ifran uppfyller samma fortroende som Belgaren. an sa lange har vi inte spenderat enorma summor pengar 13,5 M €. det skulle vara roligt att se Barcas och Reals plus minus Köpt för 86.5 M € sålt för 73.0 M € skillnad: -13,5 M € Vi har en fungerande spelide. forra aret vann vi matcher som vi var samre an motstandarna och i ar har vi inte samma spetskopetent tekniskt sett. det aterstar att se hur ligan slutar men om feghet for dig ar att tanka realistiskt och mod ar att framfusigt och hogmodigt utropa sig som titelutmanare sa far du garna kalla mig och simeone stora fegisar.
Atlético Kakan_Atletico
2014-08-23 19:22
"Ni tävlar under samma förutsättningar och villkor som Real och Barca"

Du kan inte vara allvarlig? Pinsamt att du tror det.
Valencia Gaizka6
2014-08-23 19:12
DeBe Vart vill du komma? Faktum kvarstår. Ni har värvat för 95 miljoner euro. Ni vann säsongen i fjol. Det är väl inte ologiskt på något sätt? Ni tävlar under samma förutsättningar och villkor som Real och Barca. Klart att ni fortfarande har goda chanser att vinna ligan då? Simeone fegar och skyddar sig själv, inget annat.
Atlético DeBe
2014-08-23 18:54
@ Gaizka6 & I'm Madridista Simeone "– Vi har köpt nio spelare för 95 miljoner euro (870 miljoner kronor), Real Madrid har köpt två spelare för samma summa. Det är skillnaden, säger han enligt AFP." det ar ganska enkelt att dromma ivag eter forra arets succe men det vi har att tillga i spelarmaterial ar inte gamforbart med Reals och Barcelonas trupper. vi har en bra elva och truppen ser intresant ut men visst behover vi inhandla mer och battre spelare for att realistiskt kunna saga att vi ar regala titelutmanare. jag ser en tydlig forsvagning pa truppen iom Filipe Luis och Diego Costas flytt till celsea, det konstruktiva passningsspelet pa vansterkanten har forsvunnit och Costas individuella skiklighet kommer inte bli matchavgorande i ar, speciellt mot enklare motstand som forsvarar sig. Tyker Simeone ar valdigt logisk i sitt uttalande. sjalvklart vill han garna se oss vinna ligan igen men sett over en hel sasong ar det inte helt realistiskt.
Atlético Bobban (red)
2014-08-23 18:44
Luktar dåliga förlorare...
Valencia Gaizka6
2014-08-23 18:21
Instämmer. Löjligt och fegt. Han är uppenbarligen rädd för press. Tror han verkligen att han lurar någon...?
I'm Madridista
2014-08-23 18:16
Börjar bli tröttsamt från Simeone. Visst skall man vara ödmjuk och så, men när han ständigt och i princip i varje intervju drar på sig offerkoftan och speciellt som regerande ligamästare och slutade 2:a i CL gå ut och säga att man inte slåss om titeln, ja då blir det bara löjligt tyvärr.

I början funkade den taktiken, absolut. Men nu vet i stort sett hela fotbollsvärlden vad Atletico går för...
Atlético Bobban (red)
2014-08-23 18:04
Lite smaskigheter från gårdagen, en ny ATM Insider. Finns även i högermarginalen!
Atlético gurra1993
2014-08-23 16:57
Blire nått firande ikväll eller ?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético DeBe
2014-08-23 15:51
hur gar det med Marco Reus. den dar reportern sa torsdag eller lorgad. undrar verkligen vart han far sin information ifran da det inte verkar stamma.
Atlético paniagua
2014-08-23 12:46
@SanManoloS:
Inte helt korrekt. Mou kritiserades inte för sin intensitet på planen, utan för sitt fula psykologiska spel utanför planen. Han gnällde i media och på presskonferenser på domare, spanska fotbollsfederationen, andra lag, andra lags spelare, andra lags tränare, press och till slut även på sina egna spelare. Det fanns ingenting som Mou inte kritiserade och gnällde över. Men han har alltid varit sån. Där är skillnaden mellan Mou och Simeone: Mou är en skitstövel som kör med fula, medvetna, psykologiska spel (en trashtalker) för att skaffa sig fördelar. Simeone må vara intensiv på planen (och ibland rinner det över) men utanför planen är han en gentleman som aldrig (eller i alla fall mycket sällan) gnäller och kritiserar andra med skitsnack. Mou han fortsätter att skitsnacka om allt som gäller spansk fotboll, trots att han nu är i PL. Att Mou är en spanienhatare är ingen hemlighet, det är bara att se hur han alltid har behandlat de spanska spelare som han haft i sina lag.
3-5-2 (f.d. Tigern)
2014-08-23 11:53
Hur många matcher får Ronaldo? 8-9 matchers avstängning borde vara på sin plats.
Atlético skogstorparen
2014-08-23 11:50
Jag är så otroligt stolt & imponerad av Atletico nu, vilket lag han skapat, trots att man tappar världs spelare varje år ?????? kommer mycket väl ihåg "hönsgården" för bara några år sedan, GRYMT :-)) måste nog & åka till Madrid igen, gått ca: 3 år sedan sist nu ;-) den matchen mot Valencia glömmer jag aldrig Kun fixade straff i slutet, vi vann & gick till CL :-) vilken stämning, det finns bara ett lag i Europa som kan mäta sig med Atletis fans & det är Dortmund ;-)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2014-08-23 11:45
Aha okej
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2014-08-23 11:14
gurra1993/
Det är i princip hela världen som börjat med detta.
Atlético Olí Torres ( F.d.José Antonio Reyes)
2014-08-23 11:08
Alltid lika skönt att sätta dit marängerna!
Atlético gurra1993
2014-08-23 09:58
Nån som vet varför våra brassar hällde vatten på sig på intagram bara en kul grej eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Spanien Osito
2014-08-23 02:35
Känns som att domaren inte riktigt hade full kontroll på matchen.

För övrigt en fröjd att skåda Tiago sätt att vrida och vända och slå delikata passningar.
Spanien Osito
2014-08-23 02:25
@rawkus [siempre contra la peste blanca:

Dem borde konvertera nu när Raúl spelar i stadens riktiga lag;)
Atlético gurra1993
2014-08-23 02:02
Haha bästa komentaren ifrån real forum" hur fan besegrar man detta lag? Kan nån. Förklara hur man gör ett normal mål på detta cp lag" :)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-08-23 02:00
Underbart. det är väl egentligen allt som jag har att säga fran Tacoland :)

Ps. Helt ensam om att hoppa i fontänen medans de dussintalet Realfansen fran sportbaren stod och tjurade :)
Vattenpipita
2014-08-23 01:20
Grattis till titeln! Ni spelade väldigt kompakt och var strikta. Vi däremot spelade med för lite intensitet.

Jobbigt att möta er. Stör mig på ert tuffa spel. Så sjukt jobbigt. Men det är kul att ni visar upp kvaliteter som de övriga lagen i la liga inte gör.
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-08-23 01:10
@Nenovic: Köpt för 86.5 M € sålt för 73.0 M € skillnad: -13,5 M € Men det stämmer inte för att där har ej investerare och andra procentinehavare räknats in.
Nenovic
2014-08-23 01:01
Imponerade. Ni Atletico fans ska vara stolta speciellt med tanke på krigar hjärta spelarna visar upp. Mäkta imponerad av Simeone, är tränare själv och vet hur svårt det är att motivera spelarna til just den typen av spel.

Tänkte bara fråga er Atletico fans av ren nyfikenhet.
Sett till räknat i Euro, hur ligger Atletico efter sommar mercaton i +/-?
Atlético Daniel38
2014-08-23 00:52
Courtois har inte glömt bort oss där borta på regnigare breddgrader men å andra sidan... Hur skulle han kunna glömma världens finaste klubb?
Barcelona KristoferDelija
2014-08-23 00:39
Hjärta är alltid större än pengar! Atletico är Spaniens solklart bästa lag!
Annons: