/spanien/atletico/forum/292.aspx/spanien/atletico/forum/292.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-08-27 12:51
@denilsonfan: Ditt passnummer :)
Atlético denilsonfan
2014-08-27 12:35
hallå allihopa, skulle behöva hjälp med att fylla i formuläret för att bli medlem i Atleti, det som finns på deras hemsida. Kommer till en sida där jag ska fylla i olika uppgifter om min etc. Någon som gjort detta förut och vet vad det är för siffror de ska ha?

Tack på förhand
Atlético DeBe
2014-08-26 22:44
@I'm Madridista
Skont med en okunnig Realfantast i forumet.

Jimenez och R Garcia ar inte renodlade anfallare (och hector kommer inte jag att rakna med an pa minst 3 ar).

@ADCS

skulle vilja sett hur spelet med Arda skulle funkat igar, han ar en underbar spelare. Costa teknik och driblingar var saknad av mig och tror verkligen han skulle kunnat gora en hel del oreda igar nar vi hade sant problem med offensiven. hur som helst sa ar jag orolig om Mario gar och blir skadad. skulle inte vara roligt att i vissa matcher stalla upp med R. Carcia ensam pa topp. han ar ju inte den mest tekniska. :D
Atlético ADCS (red)
2014-08-26 22:29
@DeBe:


Personligen tror jag inte det var avsaknaden av Costa, snarare att mittfältet saknade kreativa lösningar. Även om Mandy missade ett par lägen så ska man skapa minst 5-6 kvalificerade målchanser mot ett lag som Rayo.

För mig var Arda Turan den som saknades mest. Tar även bort våran bästa poängspelare i form av RG så är det mer eller mindre lite väntat resultat.

Mandy och Greazy kommer ta lite tid att komma in i spelet. Ardas sätt att vända och vrida med motståndarna samtidigt som behåller bollen kvar i laget är svårt att hitta i dagens fotboll.
I'm Madridista
2014-08-26 19:22
@DeBe:
Nja, finns trots allt centrala anfallare i form av Raul Jimenzez, Raul Garca och Héctor.
Atlético DeBe
2014-08-26 18:41
det var svart igar och anfallspelet ar under all kritik. saknaden av costa ar stor. fragan ar hur illa det kan bli om Mario gar sonder, helt plotrsligt skulle vi sta utan en renodlad anfallare i truppen.
Atlético Kakan_Atletico
2014-08-26 18:22
Är fortfarande irriterad och orolig efter matchen igår. Inte sett en sån usel andra halvlek sen Simeone tog över, åtminstone inte offensivt. Defensivt var det väl helt ok, Miranda var ett monster!
Atlético zoran
2014-08-26 17:58
Inget större fan av den här Ice Bucket-grejen (även om ändamålet är fint), men när Profe Ortega gör något så är det bara att acceptera att det är bra saker. Crack.
Atlético CosaFai?
2014-08-26 17:54
Hemskt för mitt andra-lag att förlora Benatia, otroligt svinigt sätt att lämna på. Nästan som Miranda gjorde med Atletico. :)
Benatia är nog världens bästa mittback just nu, efter Thiago Silva.
Atlético Antonio López
2014-08-26 14:00
Bayern har värvat Benatia nu så de lär nog släppa jakten på Miranda.
Atlético Antonio López
2014-08-26 13:59
Kjelleman/
Var så jag hoppades han menade men om det var hans svar på frågan om hans vara eller icke vara i Atleti så tog jag det mer som ett krav än en målsättning. Är det som du säger en målsättning är det givetvis enbart positivt och en väldigt nyttig attityd som fotbollsspelare.
Atlético Kjelleman
2014-08-26 13:07
Antonio lopez:
Det är väl bra att Saul inte nöjer sig med att vara inhoppare , utan har som målsättning att bli en viktig spelare för Atletico
Atlético Garra
2014-08-26 12:14
angående trötta ben så finns det spelare som klagar på att dom får för lite speltid. lite mer rotation tycker jag så slipper vi såna här plattmatcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2014-08-26 11:54
Märklig attityd från Sauls sida, kanske jag som missuppfattar hans intentioner med kommentaren men tycker han åtminstone kan nöja sig med att få speltid hos de regerande ligamästarna innan han kräver att vara en "viktig spelare". Visa att du förtjänar det först pojk.
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-08-26 10:16
@paniagua:


Förmycket lingonsaft.
Atlético paniagua
2014-08-26 10:13
@Alexander Ivanovski(red):

Han hade nog tagit sig några Mahou för mycket när han öppnade tidningen Marca (eller om det var AS). Han trodde nog att de första 15 sidorna med vita tröjor i tidnigen var Atletico i sina nya andraställ.
Däremot har han en poäng i att det inte spelar någon roll vems fel eller varför Atleti har skulder, de måste saneras lik förbannat. Å andra sidan har Atleti inte någon hjälp av en stad som köper våra träningsanläggningar till jätteöverpris för att sedan sälja tillbaka dem till oss till oerhört underpris, för att hjälpa vår ekonomi.
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-08-26 10:05
@I'm Madridista: Nu blev jag intresserad. Var man kan se lika mycket av Atlético som man gör av Real Madrid och Barcelona?

Jugones? Chiringuito? Deportes Cuatro? ex Tiki-Taka eller Punto Pelota? eller i vilken tidning? Marca? AS? MD (Okej kanske då Atleti har en egen liten bilaga)

Skulle gärna vilja läsa/ser mer av Atlético, därför jag ställer frågan.
Atlético paniagua
2014-08-26 09:11
Atlético zoran
2014-08-26 01:44
@I'm Madridista:
Mediapro gav spanska TV-stationer sekvensen med Cristiano Ronaldos slag mot Diego Godín först efter att TVE gick ut och klargjorde att de själva inte har rättigheterna. Detta efter att flertalet TV-stationer kritiserat de via sina egna journalister. Jag skrev mitt inlägg i söndags morgon. Då var det inte aktuellt med att Mediapro skulle ge ut de bilderna. Nog för att Atlético har en skara journalister som skriver om klubben och dessutom pratar om den i media, i vissa fall täcker de upp för den också (något som jag själv vet att de gör då klubbledningen inte vill ha dålig publicitet i vissa avseenden och situationer), men faktum kvarstår att de flesta medier i Spanien är otroligt partiska när det gäller Madrid i jämförelse med Atlético. Att förneka det är komiskt. Nuförtiden är det något bättre och det var mycket värre för bara två år sedan, men det ändrar inte det faktum att Atleti-supportrarna får stå ut med alla möjliga kampanjer mot klubben från Madrid-håll, speciellt inför viktiga matcher eller i viktiga situationer. Förra säsongen var ett praktexempel och det flertalet gånger.
I'm Madridista
2014-08-26 01:28
@zoran:

Att Mediapro har vägrat sända incidenten stämmer inte riktigtt. Jag kollar på spansk TV. I förrgår kväll satt jag och kollade på ett spansk fotbollsprogram där man pratade om och visade den situationen i ca 15 minuter. Analyserade den, pratade om varför det skedde och att han borde blivit utvisad osv osv.

"Slutligen, om du på allvar tror att familjen Gil representerar vad Atlético-supportrarna tycker klubben"

Vart har jag ens nämnt Gil innan du tog upp dem? Vart får du det ifrån?

Och ja, jag har sett presskonferensen. Flera gånger. Och jag har sett flertalet av hans presskonferenser de senaste åren.

Och GIVETVIS får Atletico förtjänster i media. Framförallt i utländsk media. Jag som följer spansk media väldigt noggrant (då det är ett stort intresse) vet att Atleticos spalter och nyheter får oftast lika mycket som Real Madrid och Barcelonas i de madridbaserade tidningarna.

Sedan är det ju fullständigt självklart och något jag säkert inte behöver förklara för dig att Atletico inte alltid kan få lika mycket uppmärksamhet då Real Madrid och Barcelona oftast drar de stora rubrikerna. Det är som att kräva att det skrivs lika mycket om Tottenham som om Manchester United. Det funkar inte riktigt så. Tidningar behöver läsare och de klubbar med flest fans drar givetvis flest läsare. Men att den skulle vara enögd gällande Atletico får mig att skratta högt faktiskt. Om en Barcelonasupporter hade sagt att AS och Marca ibland kan vara enögda mot klubben så hade jag köpt det, det hade jag absolut kunnat diskutera kring och ställa mig bakom. Men Atletico..? Snälla...
I'm Madridista
2014-08-26 01:27
God Afton Zoran! För angående TV-pengar så har jag aldrig någonsin sagt att det är jämnt, rättvist eller inte nödvändigt för de mindre klubbarna. Det är självfallet så. Men sedan finns det ju fler analyser inom ämnet TV-pengar och även spanska klubbars finanser i helhet. Jag rekommenderar följande länk hos OsynligaHanden, en ekonomiskribent med inriktning på fotbollsekonomi, briljant sådan. Källa: http://osynligahanden.blogspot.se/2011/09/blir-la-liga-battre-med-revenue-sharing.html Ett bra citat är även: "Majoriteten av de spanska klubbarna har idag mycket svaga balansräkningar och flera klubbar står på randen till konkurs. 2008 uppgick de spanska klubbarnas oreglerade skatteskulder till €607 miljoner. Det finns de som menar att det är den ojämna distributionen av TV intäkter som skapat dessa svarta hål i böckerna. Men det stämmer inte alls, 1984 hade de spanska klubbarna skulder på motsvarande €125 miljoner, på den tiden galaktiska belopp. 1990 hade skuldberget vuxit till €190 miljoner och det var långt innan pengarna från sändningsrättigheter nådde den spanska fotbollen. Hade de spanska klubbarna haft större intäkter tack vare en mer solidarisk inkomstdelning så hade klubbarnas samlade skulder mest sannolikt varit ännu högre än vad de idag är. De svaga finanserna som de spanska klubbarna brottas med beror på att klubbägarna har gjort dåliga affärer under årens lopp. Dåliga affärsbeslut brukar i slutändan leda till att företag går i konkurs eller köps upp vilket rimligtvis även borde gälla spanska klubbägare, kan jag tycka. Sedan 1992 har 54 klubbar i de fyra högsta Engelska divisionerna gått till konkursförvaltning. Ingen klubb har försvunnit utan fansen har befriats från dåliga ägare när dessa på grund av mediokert management blivit av med sina investeringar. Det är troligt att de spanska klubbägarna ser sin möjlighet att rädda kvar sina investeringar genom att få en större del av pengarna från sändningsrättigheter och på så sätt kunna reducera sina skatteskulder. De är helt enkelt opportunistiska när de ser att pressen uppmärksammar de stora klyftorna mellan de två största klubbarna och resten av lagen i ligan. Men är det verkligen rätt väg att vandra? Pengarna går i så fall inte till att förbättra tävlingsbalansen utan till att rädda dåliga klubbägare från att förlora sina investeringar. Dåliga klubbägare som kommer att få fortsätta att fatta dåliga affärsbeslut. " Nåväl, det är en annan diskussion. Och sedan VART Atleticos skulder härstammar från är egentligen fullständigt irrelevant i dagsläget. Man kan inte titta åt andra hållet bara för att de har haft inkompetenta ägare (Vilket går att läsa mer om här: Källa: http://swissramble.blogspot.no/2012/08/atletico-madrid-its-mad-world.html Atletico har gjort en del USLA affärer under sin tid och försatt sig själva i en enormt svår ekonomisk situation. En situation som enligt all logik inte borde ha tillåtits från första början. Flera andra länder har hotat sina ekonomiskt tyngda klubbar med tvångsnedflyttning, det har vi sett i England, Sverige, Grekland, Frankrike, M.fl. Och ja, Spanien är inte England, eller Skottland, eller Grekland, men det bevisar hur spanska staten agerat blint och försatt både klubbarna och sig själva i en usel finansiell situation. Och varför du drar upp Simeones sportsliga framgångar förstår jag inte heller. Du tycks missa att jag inte kritiserar varken Atleticos framgångar eller Simeones. Jag tycker att Simeone har gjort ett helt enastående jobb, och förtjänar minst sagt Ballon D'or för bästa tränare. Har inga som helst tvivel på Simeones tränaregenskaper. Och jag tycker också att han är karismatisk och passionerad, det kan man se i flertalet av mina kommentarer här på sidan sedan minst ett år tillbaka. Men det ger inte honom rätt att bete sig som en liten snorunge både på presskonferensen och på plan. I en av hans senaste presskonferens pratade han om konspirationsteorier då han alltid blir varnad när laget möter Real Madrid. Han säger och jag citerar: "Det måste vara något konstigt jag ser, för det är alltid mot dem". Påminner väldigt mycket om den gnälligaste Mourinho, en person som hånades här och på sociala medier varje gång han sade sånt. Istället hyllas Simeone bara för att han är "the underdog". Värderingar skall gälla åt båda hållen. Och varför du ger dig in i en debatt om huruvida Barcelona är dåliga eller ej förstår jag inte heller. Jag tror ALLA kan köpa att Barcelona inte var det Barcelona som krossade allt motstånd som åren innan. Men man var inte DÅLIGA. Det var fortfarande extremt jämnt mellan Real, Barca och Atletico, varav två av dem tog sig till CL-final(För att jämföra kvalitén med övriga Europa), varav ett av lagen krossade fjolårsmästaren med 7-0, och kom trea i La Liga. Det säger ju en hel del om vilken hög kvalitet både Atletico, Barca och Real höll. Väl mött! Edit: Det verkade som att jag inte kunde citera den andra inlägget du skrev tidigare så jag var tvungen att skriva på det sättet jag gjorde nu. Hoppas du har överseende med ändringarna jag gjorde då, för att inte tala om längden på inlägget... :)
Atlético zoran
2014-08-26 01:18
Tre matcher på sex dagar. Två av finalkaraktär. Två viktiga spelare borta. Det saknas alltjämt något nyförvärv och laget måste spela spela ihop sig på flertalet positioner. Vallecas är ingen lätt plats att spela på och den som varit där vet vilket fint tryck det blir när betongen skakar och Rayo spelar bra. Sådan är fotbollen. Det gäller att leta alternativ och lösningar. I en sån här match, där Atleti bara har i stort sett en dag att förbereda matchen så behövs det individuell kvalité. Den varan saknas det av i Atleti för närvarande.
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-08-26 00:31
@Jesper:


Match 1 i ligan, i ett derby, mot ett taggat Rayo, där vi fortfarande lirar ihop laget... Inte läge fór panik riktigt ännu ;)
Jesper
2014-08-26 00:25
Ärligt talat så trodde jag att Atletico skulle kunna åtminstone göra minst ett mål mot ett sämre motstånd utan Simeone vid sidlinjen. Men verkar som att argentinarens inflytande över laget är visst större än vad jag trodde...
Jesper
2014-08-26 00:21
Antonio Lopez: Som sagt, med tanke på Simeones attack mot domaren och ständiga känsloutbrott så skall straffet ses som en rejäl markering från spanska fotbollsförbudnet...

koeman92: Haha, man är alltså ett troll bara för att någon inte tycker som dig och andra? Vad sådana som du måste begripa är att alla har olika åsikter, simple as that. Och vad exakt höll jag på syftar du på...?

Tönt
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2014-08-25 23:58
Resultatet at sidan: Vilken sjukt trakig match fy fan. Har redan mailat klubben i hopp om att fa tillbaka mina slösade minuter ;O
Atlético Chewie
2014-08-25 23:55
Märklig match.. Bra jobbat av Rayo, sämre jobbat av oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-08-25 23:54
@Houdini:


Ni slog dock Real Madrid för några dagar sen så allt är inte svar och vitt. :)
Atlético gurra1993
2014-08-25 23:54
Fattade inte riktigt Saul bytet heller
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2014-08-25 23:53
Ta det lugnt. Det var en jobbig match mot ett hungrigt Rayo. Vi har ett nytt anfall som måste hitta rätt ihop. Ingen drömmer om CL-final. Ingen ska förvänta sig något som förra säsongen hade att erbjuda.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: