/spanien/atletico/forum/272.aspx/spanien/atletico/forum/272.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético zoran
2014-10-02 19:19
@DeBe:


Det nurvarande nyhetsupplägget är som det är pg.a. en rad olika anledningar som är svåra att påverka. De senaste månaden har jag inte haft tillgång till en dator (pg.a. haveri med den gamla) och därmed inte kunnat skriva någonting, men de kommande dagarna väntas även det problemet vara löst. Det är svårt att göra så mycket åt det i nuläget, speciellt när man måste ta hänsyn till de andra redaktionsmedlemmarnas omständigheter.

Om ni har förslag på vad ni vill förbättra så tveka inte. Skicka gärna ett mail till mig.
Atlético DeBe
2014-10-02 18:32
har ni planer pa att fortsatta med det pagaende nyhetsupplagget. tycker det gamla var battre. det har inte ens lagts upp en matchrapport fran gardagens drabbning an
Atlético zoran
2014-10-02 14:07
@Olí Torres ( F.d.José Antonio Reyes):


Det är DIN syn på hur en kapten ska agera, inte SIMEONES och SPELARGRUPPEN som i slutändan är de som träffar Raúl García på träningsplanen varje dag.

Raúl García har varit i Atlético sedan 2007 och har, trots att han inte alltid har varit en ordinarie startspelare och dessutom inte alltid presterat på den nivån som klubben hoppats på, varit högt respekterad inom spelargruppen. Detsamma gäller hans professionalitet. Den är exemplarisk. Det här är en spelare som ALDRIG har gnällt, varken när han spelades i fel position under 3-4 säsonger (någon defensiv mittfältare kommer han aldrig bli) eller när han hade personliga problem (som ingen ens visste om eftersom han inte tar med sig privatlivet till fotbollsplanen) under 2010-2011. Trots att han mer eller mindre visste att Atlético ville sälja honom sommaren 2012 (liksom Diego Costa för den delen) så jobbade han först till sig en plats i laget som rollspelare, sedan närmade han sig elvan ju längre Simeone har varit tränare och slutligen så har han nått den. Det finns en anledning till att han spelar de stora matcherna och det är hans karaktär, erfarenhet (som du påstår att han inte har) och förmåga att alltid ge allt på planen.

Att ge Tiago bindeln efter att han, i samspråk med Jorge Mendes övertygat Diego Costa och Filipe Luís att flytta till Chelsea och sedan återvänt till Atlético för att Chelsea inte hade plats för honom vore att skjuta sig själv i foten. Mario Suárez och Saúl (mindre speltid), båda canteranos, var exempelvis jävligt förbannade över att Simeone tog tillbaka Tiago i somras, men han gjorde det på Atléticos villkor: lägre lön, ingen bindel och att han måste bevisa sig för gruppen på nytt.

..och om du inte redan visste om det så är Godín en av två vice-kaptener. Han tog nämligen Tiagos plats när portugisen lämnade i somras. I Atlético väljs även lagkaptenerna i SAMRÅD med gruppen. Du verkar i övrigt ha missat hur det gick för Atlético när man valde sina lagkaptener efter stjärnstatus, exempelvis Fernando Torres. Under hans sista säsong hade Atlético en EXAKT likadan situation som Sverige har med Zlatan Ibrahimovic: allt skulle gå genom Torres, han skulle vara referensen i precis allt. Det var inte särskilt förvånande att Atleti nådde Champions League säsongen efter att han lämnade.
Atlético zoran
2014-10-02 13:44
@VamosAtleti!:


Först måste åklagarsidan genomföra utfrågningar av spelarnas och ledarnas respektive inblandning. Om det alltjämt finns misstankar kring det hela kommer målet att flyttas till Valencia-distriktet där matchen mellan Levante-Real Zaragoza spelades. Sen tror jag att vi får reda på mer om potentiella avstängningar på planen. De är inne i ett ganska tidigt skede av utredningen för tillfället.

Tänk på att El Mundo inte har några direkta uttalanden från Gabis sida utan att de påstår att han skall ha sagt att han gjorde det klubben ville att han skulle göra.
Atlético VamosAtleti!
2014-10-02 12:53
Någon som har bättre koll på om Gabi kommer bli avstängd under längre tid pga matchfixet från hans tid i zaragoza? ??
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Olí Torres ( F.d.José Antonio Reyes)
2014-10-02 12:11
@laGodzilla:
Nej självklart vet vi inte vad Raul Garcia säger varje gång han gnäller men man kan tolka oerhört mycket genom exempelvis kroppsspråk. När 55 000 rojiblancos skriker på läktaren är inte själva orden det väsentliga för i princip ingen hör vad du säger. Kroppsspråket däremot uppfattas av samtliga aktörer på planen och läktaren och skickar signaler. En ledare ska antingen vara den klart mest lysande stjärnan som alla ser upp till tack vare dennes auktoritet (exempelvis Zlatan i landslaget), eller så ska den vara ledaren, den som arbetar hårdast för laget, pushar på medspelarna, tar dispyter med motståndare och domare på ett professionellt och moget sätt och som gör allt i sin makt för lagets bästa. I mina ögon når RG8 inte upp till något av dessa kriterier och jag hade kunnat se en drös med andra spelare som kapten före honom. För mig hade antingen Godin eller Tiago varit det självklara namnet då de har varit med på denna höga nivån en längre tid. Raul Garcia har inte alls samma erfarenhet och har i princip aldrig varit ordinarie i det lag han nu representerar som lagkapten
Atlético gurra1993
2014-10-02 10:04
Hade gärna sett rg på top med Greizmann då Mandzuktic är ju fan helt miserabel!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Garra
2014-10-02 08:20
@zoran:


Det är möjligt eftersom Cholo är tillbaks! :)
laGodzilla
2014-10-02 03:20
Ni som gnäller på Raul Garcia som kapten för att han gnäller etc. Hur vet ni vad det är han säger? Henrik Rydström, fd, svensk fotbollsspelare i Kalmar FF pratade hela tiden under matcherna och tjafsade med domare och motståndare. Han var trots detta väldigt sällan varnad för snack, men många menade att han pratade för mycket och motståndare började hata honom (de som inte kände honom eller spelat mot honom tillräckligt länge för att uppskatta hans närvaro i Allsvenskan). Min poäng är att en lagkapten inte nödvändigtvis behöver vara någon frontfigur för hur man ska bete sig eller liknande. Ibland har man en viss roll som gör att man är bäst lämpad för det bara.

Om nu Raul Garcia inte förtjänar att kunna vara lagkapten i dagens elva så skulle jag vilja veta lite bättre om VARFÖR. Ni ger inga bra exempel. Idag vann Atlético mot Juventus med 1-0 och det var sköna poäng som tusan. Spelarna gjorde det som behövdes. "3 poäng före allt annat, det är det viktigaste" brukade en tränare säga i halvtid när man spelade ungdomsfotboll och det tror jag fortfarande på. Hur man vinner? Nej, bara man gör det. :)
Atlético denilsonfan
2014-10-02 01:13
Att han är kapten tycker jag är fel val, finns bättre alternativ till att bära bindeln. Dock tycker jag att han är självskriven i startuppställningen som det är nu. Så länge vi bara spelar med en forward så ska han spela.


@Olí Torres ( F.d.José Antonio Reyes):

Atlético Olí Torres ( F.d.José Antonio Reyes)
2014-10-01 23:59
Fy f*n vad skönt med 3 blytunga poäng ikväll. Dock kryper pessimisten fram i mig en aning efter denna matchen och jag vill passa på att ifrågasätta Simeones val av lagkapten. Förstår inte hur Raul Garcia kan bli utsedd till detta då han gnäller efter i princip varje närkamp och lägger mer energi på domaren än på själva spelet. Låt Griezmann starta nu så vi får igång honom istället och låt RG8 hoppa in istället när motståndarna blivit lite trötta. Någon som håller med mig eller är jag helt ute och cyklar?

Atlético zoran
2014-10-01 23:54
Atlético gjorde ett spelmål. Garra sitter nog och undrar hur det är möjligt..

Atleti nollade Juventus ikväll. De hade inte ett enda skott på mål. Första gången de blev nollade i en Champions League-match sedan 2006 då de förlorade mot Arsenal. Minns den matchen som om det vore igår.
Atlético CosaFai?
2014-10-01 22:40
Godin! Vilka klippa i försvaret, Llorente fick inte en enda chans.

Fan vad jag älskar Arda, gör allt rätt idag. Vinner hörnor, inkast, håller i bollen bra. gör allt lättare för sina medspelare och hjälper bra till i försvaret.
Otroligt underbar vinst idag!!
Atlético Chewie
2014-10-01 22:39
Jag har inga naglar kvar
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Pelle_r
2014-10-01 22:37
Simeone is back :)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2014-10-01 22:16
Arda!!!!!!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2014-10-01 21:48
Asså denna domaren
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2014-10-01 21:33
Greizmann måste in vi Saknar helt å hållet speed
Postat via SvenskaFans-appen
Valencia Villa/Silva
2014-10-01 21:21
@Alexander Ivanovski(red):


Det är definitivt något jag har planerat att göra i framtiden. Gärna se när ni möter mitt Valencia. För tillfället får jag nöja mig med 50 tum full hd, vilket är inte så dåligt det heller hahah.
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-10-01 21:17
9MM har tagit av sig masken och spelar utan den, med en bruten näsa! KRIGARE
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2014-10-01 21:14
@Villa/Silva: Då ska du höra hur det låter när man är här... Gåshud!
Valencia Villa/Silva
2014-10-01 20:42
sitter och tittar på er match och jag kan bara säga wow vilken grym stämning i arenan. proppfullt med fans
Atlético gurra1993
2014-10-01 20:00
Saul från start igen fattar inte varför Greizman inte verkar få nått förtroende
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético zoran
2014-10-01 19:20
Atlético vann mot Juventus med 1-0 i UEFA Youth League tidigare idag. Roberto Núñez med målet. En skymt av målet i länktips.
Atlético zoran
2014-10-01 16:15
Simeone gillade det han såg mot Almería när Saúl byttes in mot Mario och där Saúl även bidrog med "llegada" (löpningar utan boll in i boxen), något som gjorde att laget fick mer fart, men framförallt gav det spelare som Tiago och Koke fler alternativ att sätta in bollen på spelare i fart i anfallsspelet när man var det bollhållande laget. Viktigt att komma ihåg när det gäller kvällens match är vilken typ av matchbild man själv vill ha, men framförallt, vilken typ av matchbild som kommer utspela sig på planen mot Juventus. Matchen mot Sevilla hade två skepnader: en där Atlético var det bollförande laget (fram till 2-0 och halvtid) och sedan under andra halvlek där man väntade ut sina motståndare för att kontraslå. Därför har Simeone testat med såväl Griezmann (en variant av 4-4-1-1) och Saúl (en variant av 4-5-1) i dagarna. Viktigt att komma ihåg i sammanhanget när man planerar matchen är även taktiska dispositioner, inte bara i själva spelet (hur man anfaller, försvar och rör sig etc) utan även vad man kan utnyttja vid fasta situationer. Vid just fasta situationer är Raúl García en enorm tillgång på båda sidorna av planen, men Juventus "svaghet" (om vi nu ens kan använda oss av det ordet med tanke på deras magnifika inledning) ligger i fickorna som skapas bakom deras ytterbackar och när de går till anfall. Skulle gärna vilja se Griezmann på en av kanterna i vissa situationer så man kan utnyttja hans snabbhet och förmåga att slå sin motståndare. Vore framförallt intressant att se honom på vänsterkanten där han var så bra i Real Sociedad och där Juventus anfaller ganska hejdlöst med Liechtsteiner. Annars är grunderna mycket viktiga för att slå Juventus: sätta presspelet felfritt, jobba nära varandra och hitta lösningar när de själva sätter in sitt eget presspel (för det kommer de att göra). Då är det viktigt med rörelse utan boll för att behålla densamma och på så vis underlätta jobbet för bollhållaren. Sen är det viktigt att Mandžukic är omringad av spelare som löper i djupet så att han kan ta ned bollen till den som sätter sista passningen för kontringssituationer kommer uppstå så länge Juventus får bollen. Bör väl tillägga att det är viktigt att ha en viss variation i uppspelsfasen mot uppspelspunkter, ibland får man välja Arda för att han ska få fast bollen högre upp i planen, ibland kan man använda sig av Mandžukic, en annan gång får man flytta upp ytterbackarna lite längre upp i banan. På så vis blir laget mindre lättläst.
Atlético Chewie
2014-10-01 15:28
Glömde av deras 5-backslinje..
Atlético Antonio López
2014-10-01 15:26
Chewie/

Att eliminera våra yttrar känns aningen vårdslöst att prova i en CL match mot Juventus haha. Även om taktiken möjligtvis kan visa sig bära frukt kanske inte dagens match är tillfälle att testa.
Atlético Chewie
2014-10-01 15:20
------Griezmann-Mandzukic
----------------Arda--------------
--------Koke-Tiago-Saul----------
Ansaldi-Miranda-Godin-Juanfran
---------------Moya---------------

Det spelar egentigen ingen roll hur man formerar laget, huvudsaken är att RG8 kommer in i andra halvlek och gör sitt obligatoriska mål.
Atlético gurra1993
2014-10-01 14:35
Åh fan inte bra för då lär vi ju få se Mario från start vilket aldrig kommer funka speciellt inte tillsammans med tiago som är samma spelartyp. Hoppas verkligen Simeone vågar ge Saul chansen tycker riktigt bra!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2014-10-01 14:35
Precis som du gjort i införsrapporten. Ansaldis inlägg mot Raul Garcia och Mandzukic under matchen kan bli väldigt farliga. Ur den aspekten föredrar jag honom även om Siqueira är något bättre defensivt. Koke i mitten skulle även vara mitt förstaval, känns även trist att bänka Cerci en match som denna men vill varken bänka Griezmann eller Arda.
Annons: