/spanien/atletico/forum/2693.aspx/spanien/atletico/forum/2693.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético rawkus
2005-02-05 01:51
Har jag missat nåt om Calderon???

Vem vill ni se bredvid Torres?
Kom med förslag!
Tycker vi ska leta efter en riktig målskytt. Han behöver ej hjälpa till bakåt, han ska bara stå längst upp o peta in en j-a massa mål.
En Pippo Inzaghi typ....
Atlético F.T
2005-02-04 15:54
Vad tror ni om chanserna mot Barca då?
Atlético Jesus Gil
2004-11-25 22:16
andersp//Den funkar inte för mej. vad handlar det om?
Atlético Bobban
2005-02-04 18:02
Ämne: Asså om det nya rykt....
Ta ryktet om Torres med en stor nypa salt! För vad han egentligen sa det vet vi ju inte. Journalister har också en viss förmåga att vrida till orden ett varv extra, så att det han sa får en helt ny mening. Frågorna som Torres svarade på är ju rent hypotetiskt ställda och svaren lika så. Om jag skulle spela för en annan klubb än Atlético i Spanien, så är Barcelona den enda jag kan tänka mig. Hur man får det till att han ska gå till Barca, övergår mitt förstånd?

Torres har kontrakt med Atlético till och med sommaren 2008. Vill någon köpa gäller det hosta upp lite deg, för köpklausulen ligger på 90 miljoner Euro!
Atlético Ribba in
2004-11-23 21:27
Inge kul hålla på Real eller Barcelona, som ALLA andra håller på. Bättre hålla på 2:a laget i stan t ex Atletico eller Espayol. Real Betis istället för Sevilla? I Manchester hålla på City t ex, och är man Göteborgare GAIS eller ÖIS.
-Hade inte Atletico sypatisörer bland judar och studenter t o b m, för mig jag läst det?
Atlético Jesus Gil
2005-02-04 16:40
Asså om det nya ryktet om Torres stämmer, alltså att han sagt att Barca e enda spanska klubben han vill gå till e han en jävla idiot! Hur fan kan man säja så bara nån dag innan vi spelar mot Barca??!!
Real Madrid Luiz Nazario De Lima Ronaldo
2005-02-04 18:15
real är mycket bättrwe än atletico era mesar
Real Madrid King_raul
2005-02-04 13:47
Trist att Calderón ska rivas och bli motorväg, fast er nya preliminära stadion är ju inte fy skam.
Atlético El Rikard
2004-11-21 20:12
Mål Yes!!!
Atlético Peter Beer
2004-11-21 20:26
Xavii//Vanligtvis vet vi alltid om våra matcher visas men när man möter ett bottenlag förväntar man sig inte att den ska gå på TV
Real Betis Oggy
2004-11-26 08:04
Majjo: hey... snacka inte skit om ÖSK... aiiiit?! vi har en sund och bra ekonomi och spelar en mycket publikvänlig fotboll... ;)

VARFÖR VISAS MASSA ATLETIMATCHER PÅ TV4+??? Betis är både mer spektakulära och har en grym form... Torres å Joaquin är lika, sen är vi bättre på de flesta punkter utom möjligen innermittfältet... TV4 måste inse det!!! Snart är denilson tillbax, då kanske vi får mer sändningstid!!!
Atlético Jesus Gil
2004-11-26 13:57
Oggy//Du glömde att vi har Spaniens bästa back-par i Pablo och Perea! Innermittfältet funkar bara när Ibagaza är frisk...
Atlético el niño!!
2004-11-23 19:25
aaa, just dee d:)---atleti
Atletico_Emil
2004-11-23 18:41
Hej!

Händer det något med supporterklubben som var på gång för ett tag sedan??
Atlético Veronica
2005-02-03 22:46
Vi måste vinna på borta plan om vi ska till ut till Europa eller vinna cupen =)
Atlético paniagua
2004-11-23 16:40
--Pelayo--
Mm, jag förstod nästan att det låg till så och jag förstår hur du tänker och känner eftersom det är liknande känslor jag har när det gäller spanska klubbar internationellt. Dock är jag tämligen likgiltig inför andra klubbar i nationella tävlingssammanhang utom Atleti, som jag älskar, Barca som jag avskydde men numera tolerar och Real som jag tidigare hyste viss sympati för men som jag numer börjar tycka allt sämre om.
Atlético andersito
2004-11-25 18:40
ehh jag har varit borta ett tag och jag märkt att min lilla ironiska vinkling togs på allt för stor vinkling. Det enda jag menade var att det största derbyt i spanien bör vara Real Madrid-Atletico madrid även om det är en mer subjektiv inställning och jag fattar också att Sevilla derbit är stort. Men sett till antalet supportrar bör Madrid-Atleti vara större...

Det där med vad det som finns mest av i Madrid, Real Madrid fans eler Atletifans låter jag var osagt, jag har uppfattat det som paniagua också men det finnns förvånansvärt många atletifans så skillnaden i Madrid stad an inte vara alltför stor i alla fall.

Pani: Du verkar ha större koll än vad jag har vad gäller historiedelen så du är mer än välkommen att skriva in en historiedel som vi kan lägga upp på sidan...bara att maila mig
Valencia andersp
2004-11-25 18:33
Van der Meyde ryktas det mycket om... Bl.a. om ett byte med Valencia där hemlängtande Fiore går i motsatt riktning. Hursomhelst är det ung, vass spelare som har stor potential och vårt kantspel behöver helt klart förbättras. En till anfallare skulle inte heller sitta fel...

För övrigt är det riktigt trist det som händer i Real...
Valencia andersp
2004-11-25 18:35
Här en länk som visar det jag menar...

www.bentex.co.uk/Real_Vs_Lev.wmv
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-11-23 16:25
Paniagua,

Det skall till vidare fördjupningar för att göra min ståndpunkt klar. Mina val av lag är alltså inte baserade på politiska åskådningar eller identitet etc. Hade det varit det sista hade jag ju kvarhållit mitt tycke för Barcelona.

Mina val är helt enkelt baserade på det som gör och formar mig själv som person för tillfället. Kärleken till den spanska fotbollen överskuggar kärleken till ett enskilt lag eftersom den typen av kärlek hämmar mig och koncentrerar den bara till ett lag, det kan jag inte leva med sedan den är alldeles för stor för att inte andra skall undlåtas att bli besmittade av den.
Således håller jag med stolthet och glädje med om att jag är känslokallare till lagtillhörighet medan jag hyser en ovillkorlig kärlek till klubblagstillhörighet. Du ser säkert skillnaderna.

Den spanska landslagströjan är - således - det perfekta valet varur känslorna strömmar.
Barcelona Xaviii
2004-11-21 20:00
Tillomed jag viste att eran match visades på Tv4+ och jag är Barça Supporter!
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-11-23 14:40
Diskussionen om varför man håller på ett lag är intressant.

Själv så befinner jag mig i en märklig situation. Farsan är ifrån den generationen spanjorer där man "måste hålla på Real" (sena 40-talisterna) därför att de var mest framgångsrika internationellt sett och därmed också gav bäst rykte åt Spanien. Det var hans motiv för att hålla på ett lag - själv var han arbetarklass och galicier.

Sedan så flyttade familjen och bor numer i Barcelona och är Cúles allihopa. Detta förhindrar emellertid inte farsans val av lag.
För mig var det annorlunda. Blev antagligen väldigt påverkad av att ha släktingar som bodde i Barcelona och kunde därvidlag identifiera mig med laget just därför (tror inte det hade så mycket att göra med att dem höll på det - men utesluter inte att det kan varit så).

Hursomhelst hade det ingenting att göra med yrkesbakgrund eller klassidentifiktation som motiverade valet av lag. Det är först på senare år som jag kommit att fundera på detta och överväga dessa ting då ens egen identifikation också väger tungt i förhållande till vilket lag man stödjer.
I dag kan jag säga att jag avskyr F.C Barcelona med rent samvete men det hindrar mig inte från att tycka om och hålla tummarna för somliga spelare därifrån (som ex Puyol och Xaví).

Atlético paniagua
2004-11-23 15:40
--Pelayo--
Ta inte detta som kritik nu, men om du såhär i efterhand lyckas "välja" ett lag efter hur det passar med din identitet, politisk åskådning osv, så har du nog en lite känslokallare (obs! Ej den negativa betydelsen av ordet, men jag hittade ej ngt bättre ord på svenska. Rätt nyans av ordet vore "frio" på spanska) inställning till lagtillhörighet än vad jag har.
För mig vore det otänkbart och förmodligen också psykologiskt omöjligt att börja hålla på ett annat lag än Atleti och AIK, bara för att de rent "statusmässigt" inte skulle passa min profil. Min lagtillhörighet är så djupt rotad att detta ej skulle gå.
Men det är möjligt att du har ett mer öppet sinne till denna fråga och är lite mer neutral. Kanske är det därför du hellre väljer att identifiera din profil och nickname med spanska landslaget än ngn specifik klubb.
Atlético Jesus Gil
2004-11-21 20:30
Perea är ju sjukt grym fyfan!!
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-11-23 13:07
Paniagua,

Vill passa på att komplimera dig för din goda ton i de inlägg du skriver. Det behöver vi emellertid inte göra någon större sak utav för att undslippa risken att detta blir betraktat som en klubb för inbördes beundran. :-)

Det skall ju sägas det att bakom Athleticos grundande var allt annat än "arbetarklass"; Fernandez de Cordoba och Vicente Cabeza de Vaca (som var i staden Madrids borgmästarskap), Markisen av Portazgo samt en mycket berömd tjurfäktare i Madrid.
Bland de första turneringarna Ahtletico spelade bevistade ju b la kung Alfonso XIII, men det är väl också så att stadens arbetare identifierar sig med ett lag, och därmed också tar det till sitt hjärta.

Dock finns det en andra falang bland Atletis supportrar som är är starkt anti-Barca. Jag tillhör denna, även om detta har förändrats ngt sedan Henke kom till klubben.

Det finns också en falang inom Real Madrid-supporterskaran som använder sig av ett tvådelat Espanyol-Realmärke, precis som jag antar att det motsvarande finns inom Espanyol. Dessa finner vi emellertid bland de mer extremare lagren, exempelvis kan vi hitta det bland Ultras Sur. (De säljer sådana halsdukar och märken på webben och i deras lokaler).
Atlético paniagua
2004-11-23 14:37
Som parentes, för de som inte redan vet det, kan också nämnas att Atletico bildades av madridbor och inflyttade basker, såsom en "filial" till Athletic Bilbao. Därför hade de i början också likadana tröjor; tvådelat blå-vita á la Blackburn Rovers. Det var först senare som bägge lagen bytte till röd-vit-randiga. Och då var det Madridlaget som bytte till dessa först och blev stilbildande.
Barcelona Barçafan_Nr1
2004-11-21 23:52
Grattis till vinsten.
Atlético Jesus Gil
2004-11-21 22:55
Mina Betyg (1-4)
Franco 4
Velasco 2+
Perea 4
Pablo 3
Sergi 1+
Paunovic 1
Sosa 1+
Jorge 1
Antonio Lopez 2+
Ibagaza 2+
Torres 3

Inbytare
Salva 2
Colsa 3+
Braulio spelade för kort tid för att betygsättas

Colsa från start nästa match!
Atlético Jesus Gil
2004-11-23 11:47
Hur är det i Sevilla?Är Betis ett "arbetar"-lag?
Atlético paniagua
2004-11-23 14:28
--Pelayo--
...tack för komplimangen förresten.
Annons: