/spanien/atletico/forum/2466.aspx/spanien/atletico/forum/2466.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Getafe Feyenoord&AJA
2006-08-21 10:29
Vad menar folk med att AS är "lite vinklad"?
Atlético Henko
2006-08-21 07:58
Enligt AS blir Maniche klar för Atletico senare idag och klockan 13 presenteras Jurado som Atletico spelare.
Barcelona Suñol_
2006-08-21 03:14
Vad härligt här kommer ett till onyanserat Barca-fan.
men eftersom jag lever i en värld av total förnekelse så måste jag tyvärr återgå till min självbild som är ett spindelnät av skumma bortförklaringar och inskränkthet.

Visst låter det kul att heja på Barcelona ni borde prova nån gång!
Barcelona La Rambla
2006-08-21 00:45
Elwis & greeneyes_x:

Varför kommer ni med oförtjänt kritik? Jag diskuterar med er helt lungt och sansat, utan att vara otrevlig eller komma med några personliga påhopp. Vad är det för brister hos MIG ni tycker att jag förnekar och inte vill erkänna? På vilket sätt ska jag alltid ha "rätt"? Var snälla och förklara det för mig? Vill ni inte eller kan ni inte hålla en högre nivå på ert resonemang, visst då håller jag med om att det är lika bra att lägga ner diskuterandet. Ett litet råd bara, ni kanske inte ska generalisera och dra alla över en och samma kam?

En sak till Elwis. Du förstår fortfarande inte vad jag syftar på eller menar. Du hävdar att enligt AS så ger Fifa Espanyol rätt. Läs på igen i reglerna och läs igen vad jag faktiskt skrev. Spelarna vägrade inte att åka till samlingen. De bad inte om att slippa landskampen pga skada. De åkte till samlingen, blev undersökta och hemskickade. Alltså har de följt reglerna. Det är en sak vad media skriver, och en helt annan sak vad som faktiskt har skett om man tar sig tid att ta reda på fakta lite mer detaljerat.

Angående culés. Varför de kallas för culés är en lång historia och jag ska inte trötta ut dig med den. Låt oss säga att den går så långt tillbaka i tiden då Barça spelade på gamla arenan Les Corts. Där kunde man se rumporna från publiken hänga ut från bänkraderna när man gick på gatan utanför stadion. Se där, nu fick du dig en liten historielektion också. :-)

Bona nit!
Atlético senken
2006-08-21 00:28
Vad som än händer som lär man ju fixa antingen Canal + eller Viasat sport, ifall det blir någon av dem :)
Atlético Luff
2006-08-20 23:59
Satt och slötittade på Barcelona - Espanyol, kan inte sluta förundras över hur tyst publiken är, man hör varenda bolltillslag, helt dött...
Trist att så bra spelare ska spela för en så tråkig klubb.

Edit: att det är derby och första(?) tävlingsmatchen för säsongen gör saken naturligvis ännu mer pinsamt ;)

gurret, Viasat har 3st kanaler de kan sprida matcherna på, hoppas nästan lite på dom.
Atlético Elwis
2006-08-20 22:58
greeneyes_x,

haha, det som du påstår är helt riktigt. Klockrent sagt! Jag tror jag ska följa ditt råd, för det kommer aldrig hända att en culé erkänner sina brister...
Atlético guRRet
2006-08-20 22:23
För oss Atletifans skulle det bästa nog vara att TV4 behöll rättigheterna, med tanke på att de visade Atleti nästan varje helg förra säsongen...
Atlético greeneyes_x
2006-08-20 22:13
Elwis:

Hoppas du har en massa tid att fördriva?
Eller visste du inte att det inte går att ha en fotbollsdiskussion med en Barcasupporter.
Vad är det med dessa cules som alltid ska ha "rätt"
Fotbollen i klubben är bra men Barca supportrarna måste vara dom mest inskränkta som finns. Jag har aldrig sett en skara människor leva i större förnekelse om allt som dessa.
Om jag skriver nåt och en cules ifrågasätter mitt inlägg så svarar jag aldrig, allt för att undvika en meningslös diskussion som ändå utmynnar in en cules värld av total föenekelse.
jag svarar alla andra fans, t.o.m Maränger kan erkänna saker ibland, men aldrig en Barcasupporter.
Du skulle spara mycket energi med att göra samma sak som jag. Jag va inte sån förut, men efter några diskussioner med några cules på forum så märkte jag hur man gång på gång drogs in i en ett spindelnät av skumma bortförklaringar och inskränkthet.

Är det nån annan som tycker att Canal+ ska satsa på Primera Division med Premier League istället för skitfotbollen nere i Italien, inte bara för att jag är ett fan av Spansk fotboll men visst föredrar kolla på Brittiska och Spanska mellanlag över Italenska mellan lag.
Jag tror jag hellre kollar på t.ex Zaragoza - Sevilla eller Newcastle - Tottenham istället för Chievo - Siena.. snacka om skillnad på kvalitet
Atlético Elwis
2006-08-20 21:47
Förresten Ramblan,

Vad bra att jag är underhållade då:-) Oftast brukar jag få påhopp som svar av real eller barca supportrar pga mina åsikter- du få säga till om jag går över gränsen.
Atlético Elwis
2006-08-20 21:22
Ramblan,


"Ja säg det till de ca 145,000 medlemar som kallar sig för culés, de håller säkert med dig om komiken."

-De som brukar kalla sig själva för "arslen", måste vara dumma nog att inte förstå komiken.

"...Fifa och RFEF när det gäller frånvaro från landskamper, och de har följts."

FIFAs regler följts av Barcelona? Jaha, därför gav just FIFA rätten åt Espanyol - som det står i AS, detta kan inte vara vinklat när det är fakta;-)
Förresten, jag har inte skrivit någonstans att 'Villar hjälper Barcelona att vinna titlar', men Barcelona får hjälp till att vinna titlar. Villar hjälper Barcelona med att få avstå kännbara straff. Vill du ha bevis till hur Barca får hjälp? Titta på 34 av de 38 matcherna Barcelona spelar;-)
Angående CL, för att citera din vän Kharles;
"Champions League är rent lotterispel".
Atlético Rojiblanca (fd. Lamps8)
2006-08-20 21:11
Oj, ber om usäkt, det blev något fel. Förresten kronglar forumet väldigt mycket mig, är det min dator eller är det samma för någon annan?
Atlético Rojiblanca (fd. Lamps8)
2006-08-20 21:09
Är det bara jag som vill se canal + visa La liga? Tänk, då behöver vi nästan aldrig oroa oss för att de ska visa Atletis matcher? Plus att de är inte lika favoriserande som Ola & co.
Atlético Rojiblanca (fd. Lamps8)
2006-08-20 21:09
Atlético Rojiblanca (fd. Lamps8)
2006-08-20 21:09
Är det bara jag som vill se canal + visa La liga? Tänk, då behöver vi nästan aldrig oroa oss för att de ska visa Atletis matcher? Plus att de är inte lika favoriserande som Ola & co.
Barcelona La Rambla
2006-08-20 21:04
Elwis:

Du är rolig du. Du ser mina svar som bortförklaringar? Kan inte du vara så vänlig och förklara vilka bortklaringar jag hängvivit mig till? Diskussionen handlade från min sida om att det finns regler från Fifa och RFEF när det gäller frånvaro från landskamper, och de har följts. Jag visade regelverket för dig, är inte det nog? Det är bara att läsa innantill.

Ta istället en titt på ditt enda sk argument. Villar ser till att Barcelona vinner ligatitlar. Det är ett påstående från dig som du självklart kan backa upp med bevis och allt? Ser verkligen fram emot att ta del av de bevisen. :-)~

Snarare ser det mer ut att det är du som kommer med bortförklaringar, Villar hit, Villar dit. Snart tar du väl upp att Zapatero också ger Barça fördelar. Att Barcelona spelade underbar och annfallsinriktad fotboll i både ligan och CL hela hösten med 18 segrar i rad undgick kanske dig. Det var säkert Villar som lade upp taktiken där med. Som sagt, undrar vem det är som kommer med bortförklaringar som mer framstår som frustation och bitterhet.

Ja säg det till de ca 145,000 medlemar som kallar sig för culés, de håller säkert med dig om komiken. :)
Atlético Henko
2006-08-20 20:49
Såg att alla hade tippet på Atletico vinst i öppningsmatchen. Hoppas nån av oss har rätt. :)
Atlético Rueda
2006-08-20 20:10
Tänkte bara påminna åter igen om Tippningen! www.tippa.2u.se bara en vecka kvar till starten. Om man vill ha en användare och lösenord så skicka ett pm med önskat användarnamn och lösenord.

Använd Firefox för att öppna sidan.
Länktips: tippa.2u.se
Atlético Elwis
2006-08-20 20:08
Ramblan,

"Men berätta gärna för mig vilken handling jag inte kan stå för? Hade missat att jag satt på de anklagandes bänk. "

Det jag ser i dina svar är bortförklaringar, bortförklaringar, bortförklaringar...:-)

"Sen att du insinuerar att Barcelona vinner ligan pga Villar är ju bara komik på hög nivå."

Du får tolka mina inlägg hur du vill, Jag tycker att Barca oftast får stå över lagen. Fast, det är väl inget nytt att Barcelona får hjälp till att inkassera ligatitlar ;-)

Culo och Culé betyder samma sak. Att ni Barca supportrar kallar er själva för 'Culés' är komik på hög nivå.

Även om det finns en massa olika personer i spanska fotbolslförbundets styrelse som håller på olika lag, så är det fortfarande Villar som är presidenten.
Atlético Rueda
2006-08-20 20:04
Ska man inte skicka klagobrev till tittarombudsmannen nu när tv4 inte lyssnade på svenska folket?
Barcelona La Rambla
2006-08-20 19:16
Elwis:

Du måste skoja va? Ja varför måste Villar ingripa kan man ju fråga sig? Om det kommer en skrivelse från en klubb och begär en utredning för att de anser ett fel har begåtts. Menar du att han ska slänga det i papperskorgen då?
Det fattar väl vem som helst att han måste ingripa. Sen att vissa nötter tolkar reglerna fel är ju en annan sak.

Sen att du insinuerar att Barcelona vinner ligan pga Villar är ju bara komik på hög nivå. Eller du kanske anser att Barcelonas lag egentligen inte räcker till för att slåss i toppen om det inte vore för Villar? Det sitter en massa pampar i de olika förbunden inom spansk fotboll som sympatiserar med olika lag och är socios i olika klubbar. Du hittar flera som är maränger, atlétis, chés osv. Eller du kanske inbillar dig att de är neutrala fotbollsälskare? Då ger du ordet naiv en helt annan innebörd. :-)

Sen att du lägger in små dolda förolämpningar som culo är bara smaklöst och förtjänar ingen mer kommentar. Men berätta gärna för mig vilken handling jag inte kan stå för? Hade missat att jag satt på de anklagandes bänk.
Atlético Luff
2006-08-20 18:56
Jag har comhem, att lägga till viasat sport 1, 2 och 3 kostade 59kr/mån, billigare än jag trodde...
Atlético Atlético_
2006-08-20 18:33
ajdå...hur har du fått reda på det??. för viasat måste man ha parabol, ja
Atlético guRRet
2006-08-20 17:43
En annan sak:
Såg precis att det står mellan Canal+, TV4+ eller Viasat när det gäller rättigheterna till La Liga. Viasat sägs ligga bäst till, därför undrar jag: Vad krävs för att kunna se Viasat? Parabol eller?
Tacksam för svar
Atlético guRRet
2006-08-20 17:23
Såg länken med Eto'os spottloska, och passade då på att titta på klippet där han hånas av Zaragozas fans, även om jag givetvis har sett det innan. Sorgligt att se att sånt sker inom spansk fotboll. Däremot ser jag gärna att Eto'o blir både utbuad och hånad (för han är inte precis en go gubbe, jag som många andra rent av hatar honom för hans BETEENDE) men absolut inte pga. hans hudfärg!
Atlético Elwis
2006-08-20 16:15
Ramblan,

Senaste 50, 60 åren? Menar du franco tiden då katalanerna var förtryckta? För att vara tydligare, ända sedan villar blev president hos spanska fotbollsförbundet, så har Barcelona stått över lagen. Om det här fallet är så klockrent, varför måste då Villar agera? As är vinklad, men det är ju dina argument med. Eto'os spottloska, som inte följdes av en bestraffning, var ett exempel på hur Barcelona står över lagen.

"Har det någonsin i historien hänt att en culo, förlåt mig en 'culé' har stått för sina handlingar?"

-Efter dina inlägg, så vet jag att svaret är nej. Det vore ganska meningslöst att fortsätta, då jag inte tror du har något att komma med, som övertygar mig eller någon annan.
Barcelona La Rambla
2006-08-20 16:02
Elwis:

Du missar poängen. De åkte ju till landslagssamlingen. Det var inte så att de vägrade precis. Läkaren skickar hem dem i samförstånd med Aragones. Så vad är problemet? Läkaren har ju nu i efterhand själv gått ut med att de var småskadade men att de säkert kunde återhämta sig snabbt med rätt behandling. Det är ingen som reagerar på att förbundet vägrar att flytta en tävlingsmatch som ska spelas 1 dag efter en betydelselös landskamp, trots att Barças ledning drivit på frågan hur mycket som helst. Hur bra planering är det? Supercupen är trots allt en tävlingsmatch som spanska förundet håller i. Det är alltså rätt att Barcelona ska vägras ställa upp med starkaste laget i en viktig tävlingsmatch?

Sen borde du vid det här laget vara så pass garvad för att inse att det AS skriver är en liten aning vinklad för att uttrycka det milt.

Förstår inte vad Eto'os spottloska över huvud taget har med den här historien att göra?

Jag antar att du anser att Barcelona de senaste 50-60 åren har stått ovanför lagen? Läs på din historia lite vet ja. :-)
Atlético Elwis
2006-08-20 15:51
Ramblan,

Om tittade på mitt länktips längre ner, så skulle du veta varför jag tog med UEFA i sammanhanget. Sedan varför just UEFA har blandat sig i detta, vet jag inte, jag vet bara att de också har gett Espanyol rätt - som du kan se i länktips.

Om det nu vore så lätt att få ledigt från en landskamp, så undrar jag varför de inte bad om ledighet direkt, som Gudjohnsen gjorde? För att citera Aragones från en intervju efter Islands matchen;
'-Vad tycker du om att Xavi och Puyol åkte hem igår pga skador, men tränade för fullt idag för sitt klubblag?'

'Xabi Alonso var halvskadad, men han kom ändå. Mer än så behöver jag inte säga.'

Ibland verkar det som om Barcelona får stå över lagen. Tom Eto'os spottloska bortförklarades från Barca-lägret. Har det någonsin i historien hänt att en culo, förlåt mig en 'culé' har stått för sina handlingar?
Atlético acerci
2006-08-20 15:02
Vart såg du att det ej blev la liga iår på tv4+? ifall det stämmer är det katastrofalt för egen del, fan hur många har canal+? la liga till folket!
Barcelona La Rambla
2006-08-20 14:32
Elwis:

Kolla gärna upp vad reglerna säger först innan du påstår att Villar ger Barcelona fördel. Varför blanda in UEFA i detta? Handlar det om Champions League på något sätt? Det du kan hänvisa till är Fifas och spanska förbundets regelverk, så blanda inte in UEFA i detta. Så här säger reglerna:

Art. 5
En spelare som är kallad av sitt förbund för att spela med sitt landslag, har inte rätten att spela med sitt klubblag under den tid han annars skulle varit med sitt landslag, såvida inte förbundet säger annat. Denna restriktion gäller 5 dagar, OM spelaren i fråga INTE VILLE eller INTE KUNDE slutföra samlingen med sitt landslag.

Som sagt, det är detta Espanyol hänvisar till. De har helt fel ju. Det fanns ju en överenskomelse mellan Barcelona och RFEF, spelarna skickades tillbaka till klubblaget av RFEF. Samtidigt är det ju inte så att Puyol och Xavi inte ville eller kunde vara med landslaget. De åkte till Madrid för samlingen, blev undersökta av spanska landslagsläkaren och skickades sedan hem. Alltså har förbund och landslagsledning tagit beslutet.

Du får gärna läsa på själv (länktips).


greeneyes_x:

Kan inte du berätta vilka pass och arbetstillstånd det spanska förbundet har trollat fram? Tror knappast att det är de som har hand om medborgarskapsärenden och arbetstillstånd. Möjligtvis syftar du på immigrationsmyndigheter och liknande? Syftar du möjligtvis på Messis pass? Du tycker det är fel att han ska få spanskt pass efter att ha vistats i landet sen 13 års ålder? Ok, då förstår jag.
Annons: