/spanien/atletico/forum/2021.aspx/spanien/atletico/forum/2021.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Aksel
2007-10-06 20:12
Min tanke bakom frågan: "har klubbarna något att säga till om i den här frågan?" Om bland annat Atlético som har spenderat mycket pengar i sommar presser sina rättighetshållare att kramma ut mer pengar ur avtalen då kanske de första buden inte riktigt täckt de utgifter som klubben (OBS mycket hypotetiskt) kan tänkas ha? Även Real har väl slängt ut en del pengar inför säsongen....
Atlético Luff
2007-10-06 19:56
Spiders, Tror nog TV4 köper rättigheterna till hela säsongen, och de har ju snackats om att de ska stämma de spanska [insert girigt tv-bolag], de blir ju faktist snuvade på tittarsiffror som de räknat med.

Dessutom är väl inte dessa rättigheter så värst billiga heller.

Freppzor, vilken stad? ^^
Atlético Freppzor
2007-10-06 19:53
Härom dagen utgick TV4-sport ur mitt utbud! Vilka ställen kan sända matchen imorgon? några idéer? (O'lareys funkar inte, där kräver de typ 30+-legitimation och tendens till grått hår) :)
Atlético Luff
2007-10-06 19:52
Daniel, Ok, verkar vara ett stort trassel bara, hoppas det löser sig...
Atlético Spiders
2007-10-06 19:50
Daniel//

Synd att det inte finns nån inne i Spanien som kan stream med sin webtv, man tycker att det borde finnas åtminstonde en enda stream från matcherna som endast visas i spansk tv.
Om det blir ett år då Atletico visar fram fötterna och jag missar den efter 11 års vänta pga tv rättighetsproblem så kommer jag få utbrott.
Vet du hur det ligger till med alla utländska tv bolag som har avtal att visa sina tittare ett visst antal matcher per säsong, dom måste väl kunna ta detta till europeiska konsumentverket och eu domstol eller är det så att dom utländska tv bolagen som tex TV4 köper en match åt gången bara?
Jag vet inte om du har koll på det men nån utanför Spanien måste kunna göra nåt då Spanien faktiskt är med i EU och det råder andra konkurrens och mediarättighets lagar inom EU.
Atlético daniel77
2007-10-06 19:05
Ämne: Ämne: Ämne....
Ja, det verkar bli tv4 sport.
Atlético JJ
2007-10-06 19:01
Ämne: Ämne: Varför ....
Vår match sänds väl på tv4 SPORT?
Atlético daniel77
2007-10-06 18:59
Men klubbarna är splittrade då vissa har kontrakt med Mediapro och andra med Sogecable.
Atlético daniel77
2007-10-06 18:57
Ämne: Ämne: Zoran s....
Svårt att svara på det då klubbarna ej uttalat sig i frågan.
Atlético daniel77
2007-10-06 18:56
Ämne: Jag skulle också vil....
Ladda ned programmet sopcast på www.sopcast.com. Gå sedan in på www.rojadirecta.com eller www.myp2p.eu och leta fram den match du vill titta på. Klicka sedan på matchen och välj sedan en sopcast-kanal som streamar matchen. Om nedladdningen av sopcast är korrekt kommer programmet att öppnas och inom loppet av någon minut borde ni kunna se matchen. Lycka till!
Atlético Aksel
2007-10-06 18:54
Ämne: Zoran skrev en artik....
Daniel //
har klubbarna något att säga till om i den här frågan?
Atlético daniel77
2007-10-06 18:51
Zoran skrev en artikel för några veckor sedan om att konflikten mellan Sogecable och Mediapro var över och Zoran har rätt i det då LFP gick in och gav Sogecable rätten att visa alla matcher förutom lördagsmatchen. Trots det har Mediapro i det här fallet inte följt LFP:s linje och det kan nog ha lett till att LFP nödgats att stuva om i spelschemat. Det här tjafset om tv-rättigheterna har verkligen dragit ut på tiden...
Atlético Aksel
2007-10-06 18:49
Jag skulle också vilja ha en guide i streaming..
Atlético i__Kun__!
2007-10-06 18:48
Hur fungerar streaming? Försdod inte hur man kommer in på matcherna. Fast det kanske bara går när dom sänds, vad vet jag.
Atlético Aksel
2007-10-06 18:48
Ämne: Varför är TV-tiderna....
Dels rättigheter, men även att det var Europacup-spel i veckan och nästa vecka kommer det vara uppehåll för landslagsmatcher. Vilket medför att söndagen blir dagen mitt emellan dessa två (cup/kval) störningar i La Liga spelet.
Atlético daniel77
2007-10-06 18:44
Ämne: Varför är TV-tiderna....
Luff, LFP har lagt ett annorlunda spelschema den här helgen och den enda förklaringen till detta verkar vara att sändningsrättigheterna till vissa matcher har diskuterats fram och tillbaka. LFP har tidigare uttalat sig om tv-rättigheterna och menat på att det är endast kvällsmatchen på lördagen (22:00) som får visas på La Sexta. Övriga matcher, förutom matchen som Canal + Spanien visar på söndagskvällen (21:00), skall Sogecable visa genom sitt Pay Per Viewsystem. Då La Sexta tidigare i veckan gått ut med att de skall sända ytterligare en match den här helgen, förutom kvällens match mellan Valencia och Espanyol, har LFP med all sannolikhet försökt stoppa det genom att lägga om matchtiderna. Ett tag lovade La Sexta att de skulle visa Barcelona-Atlético, men nu lutar det alltså att matchen visas via PPV.
Atlético rosaroja
2007-10-06 18:28
Ämne: Daniel//

"Sn....
Herregud, lägg ner...
Atlético Spiders
2007-10-06 18:28
en annan sorglig sak är hur många maränger som alltid ska komma in på vårat forum och hävda sina "mindrevärdskomplex" som dom beskyller oss för.
Hur ofta går vi in och måste hävda oss på Realforum?
Nej, för vi är stoltare och bättre fans som respekterar varandras åsikter på forum medans det ständigt är ett okunnigt min pappa är starkare än din inbördeskrig dom vita imellan på deras forum.

Jag tackar fansen på Atleti forum för att dom är civilicerade och förstånde, jag har aldrig visat min uppskattning till er, men ju mer Realfans som kommer in och skriver här, desto mer uppskattar jag sättet vi är och beter oss på mot varandra och ödmjuka gäster.
Atlético Spiders
2007-10-06 18:19
Daniel//

"Snälla du, jag ber dig, håll dig till ämnet och jag hoppas verkligen inte att du menar det du säger om att sätta munkavel på mig för då går vi verkligen tillbaka ett antal år tillbaka i tiden, till en tid då mina landsmän inte fick uttrycka sina åsikter..."

hahahaha, så jävla skön!! Aupa!

Gato Blanco//

Så här ser jag ditt inlägg som jag slutade läsa efter 4-5 meningar.

bla bla bla, bla? bla bla bla.
Bla bla bla!!! Bla bla bla bla??
Bla bla, bla bla bla, bla bla!!
(Gato Blancos källa: spanska wikipedia, ni andra kan också om ni vill)
Atlético Luff
2007-10-06 18:09
Varför är TV-tiderna så konstiga denna helg? Ingen 20:00-match idag och ingen 19-match imorrn? Kan väl tänka mig att det har med rättighetskriget att göra, men det borde inte göra så att tiderna ändras..?
Atlético planne
2007-10-06 17:48
Någon som vet hur man kan se matchen imorgon om man inte har de vanliga streamprogramen? sitter på en mac där jag inte kan ha sopcast bland annat. tacksam för svar
Atlético daniel77
2007-10-06 17:45
Ämne: Daniel det är ett us....Gato Blanco, snälla du, var i min text eller mina inlägg kan du läsa att jag försvarar Jesús Gil, denne hemske man? Var i min artikel eller mina inlägg kan du läsa om Franco? Du spinner vidare på egna tolkningar och på så sätt urartar diskussionen. Du fångar upp Spiders tolkning av min artikel och det får jag stå till svars för, inte särskilt snyggt gjort.

Angående Plaza de Castilla är det en byggarbetsplats ja och den värdefulla marken du pratar om har tillhört Real Madrid. Lustigt nog har den marken aldrig setts som värdefull förrän Real hamnade i ekonomiska besvär.

Snälla du, jag ber dig, håll dig till ämnet och jag hoppas verkligen inte att du menar det du säger om att sätta munkavel på mig för då går vi verkligen tillbaka ett antal år tillbaka i tiden, till en tid då mina landsmän inte fick uttrycka sina åsikter...
Real Madrid Gato Blanco
2007-10-06 17:28
Daniel det är ett uselt inlägg som visar att du inte är det minsta insatt i ämnet...

Tyvärr har jag inte följt stadionförsäljningen som jag följde El Pais avrättning av Gil som sedermera ledde till fängelse och men det ser jag att du inte heller gjort...

Men det finns flera skillnader. En är att Gils pengar som han slussade till Atletico kom även från skattebetalarna, vilket han blev åtalad för. det finns inga sådana misstankar mot Perez.

Men det finns flera svaga punkter i ditt resonemang... Ex Plaza de la Castilla var sist jag var i Madrid en byggarbetsplats (och är värdefull tomtmark innanför M30) som kommer att kunna säljas, förmodligen med avsevärd vinst. Vi har inte sett slutet men troligen visar det sig att det kommer att vara en bra affär, för staden Madrid, att köpa exploatera och ev. sälja marken...
Real Madrid El Raúl Madrid
2007-10-06 17:25
Robinho är bättre än Simáo
Real Madrid Gato Blanco
2007-10-06 17:24
Spiders
Svårt att fatta, trög ? Jag ? Tillåt mig förklara. Du verkar inte vara så klyftig..

Alltså det skrivs en artikel där man berör VÅR svärtade historia. Man flinar lite eftersom man vet att Gils våta dröm vara att få efterträda El Caudillo när ETA sprängde Francos utvalde, Blanco. Om du någon gång åker till Marbella så kan du se att där står en byst av Franco REST AV ER ex-President..


Man loggar på och ser hur Shanamaj inte imponerar på någon med sitt inlägg men hur du försvarar och förtydligar Daniels invektiv men att du dessutom späder på med att Madridistas minsann är historielösa och tröga och avslutar med nedsättande kommentarer om hur det känns att tala om det för Madridistas.

Då tror man ju inte det är sant för visste man något om Jesus Gil och hans tid som President så skulle man som Colchonero aldrig attackera El Madrid. Eftersom man bara skulle bli påmind om klubbens egna solkiga historia. Man skulle aldrig skriva något till stöd för stackars Daniel utan han skulle omgående försättas med munkavel och artikeln skulle återkallas.

På grund av detta skriver jag ett inlägg där jag ifrågasätter dina kunskaper om er egen historia och avslutar det med att påpeka att vad gäller svärtad historia super ni mer kål än vi.

Sen i ditt svar till mig skriver du jag minsann inget vet om den här saken och avslutar det med att skriva om ämnet på ett sätt som visar, att du tror att det har något med Madrid och politiker att göra.

Det är ju som att be om att bli slagen.

Att du sedan orkar försöka förolämpa mig och skriva okvädningsord åt mig visar bara vilken ynklig figur du egentligen är. Men det finns inga lagar mot det, till och med historielösa kretiner som du får skriva här.

Vi har våra mörka ögonblick som ingen Madridista kan vara stolt över men att bli påmind om de av dessa ögonblick som berör Franco och "Falangismen", av en Colchonero, känns som att bli påmind om att Sverige var Nazivänligt, av Jörg Haider.


Och det gjorde sig Daniel skyldig till...
Atlético John Mayer
2007-10-06 17:23
Tack Daniel för den klargörelsen, tror att flera påtänkta (dock mindre genomtänkta) inlägg lades ner tack vare ditt ;)

***

El Raúl Madrid//
...

Atlético JJ
2007-10-06 17:13
Daniel,
svar på tal! Sånt gillar vi!

El Raúl Madrid,
det var nog det mest onödiga och irrelevana inlägget Svenskafans.com någonsin skådat. Min pappa är starkare än din.
Real Madrid El Raúl Madrid
2007-10-06 17:09
Gúti är bättre än Raúl Garcia.
Atlético daniel77
2007-10-06 17:08
Diskussionerna angående Metro Madrids kampanjvideo har spårat ur och man skall nog själv ha bott i huvudstaden för att förstå varför denna video upprört Atléticosupportrarna.

Under min ettåriga vistelse i Madrid säsongen 03/04 häpnade jag över hur Madrids kommun gav Castellanaklubben den ena fördelen efter den andra, bland annat vid den snabba försäljningen av träningsområdet vid Plaza de Castilla, och hur kommungubbarna stod på kö för att få sitta bredvid Madrids dåvarande president Florentino Pérez när det var dags för match på Santiago Bernabeú. Behöver man tillägga att ovanstående herrar lös med sin frånvaro när Atléticospelarna sprang in på Calderón…

Varför hamnade alla kommungubbar på Bernabeú kan man fråga sig? Visst, Real var och är en framgångsrikare klubb och hade under den eran ett antal fenomenala fotbollsspelare i sin trupp, men när Madrids kommun alltid tar så tydligt parti för ett och samma lag måste man väl ändå fråga sig om det bara handlar om att alla viktiga kommungubbar inom Madrids kommunala förvaltning har ett brinnande intresse för Real eller om det hela handlar om tjänster och gentjänster...

Ingen realsupporter verkar ha reflekterat över att Florentinos pengar även dem kom från byggsektorn, precis som Jesús Gils pengar gjorde en gång i tiden. Om man är medveten om detta kan man fråga sig varför ingen ifrågasatt Florentinos sätt att pumpa in pengar i den vita klubben? Man tar det nästan för givet att real alltid sköter sina affärer legalt och att ens tänka tanken på att Florentino kanske även han tvättade sina byggpengar via spektakulära spelarinköp är nästintill en dödssynd... Härmed menar jag inte att Florentino ägnade sig åt denna verksamhet, men visst måste man ha en viss förståelse för att vissa blir lite misstänksamma när man vecka ut och vecka in kunde se den ena politiska storpampen efter den andra sitta bredvid Florentino. Givetvis sticker detta i ögonen på en colchonero som börjar ana oråd och det är inte särskilt svårt att förstå att det finns de som tror att Madrids kommun blundat för den eventuella pengatvätt som den vita klubben var inblandad i under tiden då Florentino höll i trådarna för verksamheten. Har realsupportrarna glömt bort hur nära det var att klubben skulle gå i konkurs innan Florentino och Madrids kommun bestämde sig för att få rätsida på klubbens ekonomi? Florentinos byggpengar och Madridkommunens uppköp av träningsområdet vid Plaza de Castilla räddade klubben den gången från att drivas i konkurs.

Madrids kommun har tjänat enormt mycket pengar på den vita klubbens spektakulära värvningar och turismen fullkomligt exploderade under Florentinoeran. Tror ni då att kommunen skulle våga sätta käppar i hjulen för en herre vars pengar, legala eller illegala, främjade turismen? Knappast är mitt svar.

Har man ovanstående i åtanke kanske man börjar förstå varför Metro Madrids kampanj rörde upp känslorna. Givetvis förstår vi colchoneros att det är med glimten i ögat som vi framställs som kedjerökande bilmarodörer, men samtidigt ligger det en viss dold marängpropaganda bakom denna video och det kan väl nästan ingen blunda för. Min personliga åsikt är att en kommun aldrig skall ta parti eller framhäva en klubb före den andra, något som sker dagligen i den spanska huvudstaden. Metro Madrids video är bara en i raden av exempel på hur real favoriseras och det är det som upprör oss som håller på Atlético.

Ni får mer än gärna kalla oss för supportrar med mindervärdeskomplex, men då gör ni det lätt för er och blundar bara för verkligheten. Vi skall dock kanske inte klaga lika högljutt som Rayo Vallecano borde göra då stackarna fortfarande inte fått en endaste futtig Euro av kommunen för att kunna rusta upp den nästintill rivfärdiga Teresa Riverostadion. Det gäller verkligen att ha de rätta kontakterna…
Atlético John Mayer
2007-10-06 16:29
Jag tycker att alla som deltar i diskussionen för tillfället är helt ute och cyklar. Självklart har Real Madrid massor av medgångssupporters, och självklart är många av dem idioter, men vi ska inte dra dem alla över samma kant för det. Real är en större klubb än oss och har mer fans, att en del av dem är idioter som just börjat kolla på fotboll och inte ens vet vem Di Stéfano var, men det får vi, och de riktiga Realfansen, lära sig leva med.

Och Metro Madrids kampanj var sjukt dålig, på ett skönt sätt ;)
Annons: