/spanien/atletico/forum/202.aspx/spanien/atletico/forum/202.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Profe Ortega
2015-03-31 22:28
Inget är officiellt än men det verkar som att Atléticos kommande hemmaställ inför säsongen 15/16 har läckts ut.
Atlético AndeeI
2015-03-31 14:14
Riktigt länge sedan jag var aktiv på forumet. Känns bra att vara tillbaka. Nåväl, Gundogan är en fantastisk fotbollspelare som jag tror skulle passa väl in i vårt kära rojiblancos. Han är väl dock ganska skadebenägen, eller har jag fel? Några andra har dessutom redan varit inne på det. Innermittfältet måste vara prio ett. Jag tror dock att det redan ses över. Jag tror att Mario Suarez går till en annan klubb till sommaren. Alla vet vi hur bra han kan vara, men vi vet också hur ojämn han kan vara. Och oavsett hur mycket jag gillar Gabi och Tiago börjar de komma upp i ålder. Hur ser dealen ut kring Joshua Guilavogui? Om vi kan plocka tillbaka honom har vi en defensiv mittfältare som utvecklats enormt den senaste säsongen. Vad säger ni på forumet om ryktena kring potentiella vänsterbackar? Har inte Ansaldi och Siqueira vad som krävs? Menar, ingen av dem har ju fått mer än en säsong? I övrigt ska vi givetvis förstärka laget på alla fronter. Viktigast är dock, som jag ser det, att stärka upp och bygga på den grunden vi har. Oliver Torres, Baptistao, Lucas, Alderweireld?Guilavogui? och så vidare. Med andra ord att vi får behålla så många spelare som möjligt, utan att sälja av och bygga upp på nytt vilket vi gjort i en evighet tidigare.
Atlético gurra1993
2015-03-31 14:04
Nej fyfan för bolltapparn Ramires. Psg kommer aldrig släppa matudi å efter en försäsong med Profe kommer han vara 100 igen
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-31 14:01
Har inte sett Oli så mycket i Porto men jag kan tänka mig att han spelar på en kant likt Arda/Koke gör just nu.

Ramires o Matuidi är "löpare" springer så in i helsike hela tiden. Känns dock som att vi behöver ha in en lite mer bolltrygg spelare på mitten, en yngre Tiago typ.
Atlético Svennebanan
2015-03-31 13:56
Gundogan känns inte helt 100, hade kännts bättre med ramires eller matuidi. Frågan är om oliver verkligen passar in i vårt spel just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-31 00:52
Två helt olika spelare.. En jäkla skillnad.
Vamos Real Madrid
2015-03-30 19:40
@Kakan_Atletico:
Med tanke på att ni har en Óliver Torrres som gör det väldigt bra i Porto så finns det inga anledningar till varför Atlético skall gå efter Gundogan som kommer bli dyr att köpa loss samt hans eventulla lön...
Atlético zoran
2015-03-29 22:59
Simeone hade aldrig skrivit på en kontraktsförlängning till 2020 om Koke hade varit tillgänglig på övergångsmarknaden. En av de stora anledningarna till att Cholo skrev på för att fortsätta det här bygget är just för att han fått garantier om att nyckelspelare som Koke inte kommer säljas. Koke är dessutom Gil Maríns favoritspelare och klubbens ansikte utåt (ungefär som Torres var innan han gick till Liverpool även om Torres hade betydligt mer mediatisk utstrålning) så det skulle krävas en komplett helomvändning från Kokes sida (ungefär som när Kun(t) meddelade att han ville lämna, men där finns det även en del sviket förtroende från klubbens sida) för att Atlético ska gå med på att sälja honom. Mario är däremot en helt annorlunda historia och i hans fall så måste han ta en helt ordinarie startplats om han ska stanna även efter den här säsongen.
Atlético monoburgos
2015-03-29 22:19
@profe ortega Sorry my bad Rubriken är då anledningarna tiil varför Koke (enligt han själv) alltid och kommer att avstå från att signa med Barcelona. Första stycket nämner de bara hans strålande säsong där han var en av de viktigaste spelarna i Atletico, men även hur vikttig han kommer vara i framtiden för både Atletico och spanska landslaget. Sedan om att han är en av Barcelonas stora mål till kommande säsong för att förstärka mittfältet. Trots alla Barcelonas försök till att stänga/låsa övergången, så har Koke alltid tackat nej till att lämna klubben. I sin senaste intervju deklarerade han även att han skulle kunna lämna klubben om de hade behövt sälja honom. "Men, hur skulle jag kunna lämna Atletico under deras bästa stund?" Sen nämner de bara de 3 största anledningarna till varför han stannar 3. Han anser Atletico vara hans hem 2. Klubben har alltid satsat på honom 1.Han är väldigt omtyckt av fansen @Ivanovski. Petitess, men Mario har velat lämna sedan i Somras.
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-29 19:58
Gündogan känns klockren att ha som central mittfältare i vårt spelsystem. Hade jublar i ett par dar om vi fått in honom. Dessvärre är det ju dock en spelare som är jagad av i princip hela PL och andra europeiska toppklubbar.
Atlético eduardo c
2015-03-29 19:37
okej tackar @alex, @profe o @mono, det låter bra. precis, har läst på en del ställen att det skulle vara svårt att behålla en spelare som Koke, men det viktigaste är att han vill stanna. Men det känns faktiskt som att mittfältarna vi har spanat på är i mer av bollhållar/spelstartar stilen som t.ex arda och Koke. Vi borde istället kolla på mer defensiva mittfältare då mario, gabi och tiago är enligt min mening större frågetecken inför nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Profe Ortega
2015-03-29 16:27
monoburgos Inte för att vara den men du får jättegärna göra en sammandrag då det finns folk på forumet som inte förstår spanska.
Atlético monoburgos
2015-03-29 16:25
Skulle inte bli så oroad för att koke skulle lämna, har sagt själv att enda anledningen som han skulle tänka sig lämna vore om klubben vore tvingade att sälja honom. Nu med Wang li och med ett Atletico som satsar stenhårt på att växa så kommer man inte låta viktigaste spelaren lämna, Klubben har ju älltid satsat på pojken också och så är han väldigt älskad av fansen.
Profe Ortega
2015-03-29 16:25
@eduardo c:
Angående Koke så ryktades under gårdagen att Luis Enrique är väldigt sugna på att värva honom som Xavis ersättare inför nästa säsong. Visserligen så har den katalanska storklubben ett transferban hängandes över sig men det hindrar inte för dom att värva spelarna redan under sommar och vara spelklara först i januari nästa år. Tror tyvärr att Koke hade varit en rejäl förstärkning för Barcelona som går ifrån tiki-taka till ett mer direkt anfallsspel. Nog för att han (eller rättare sagt ingen) besitter samma speltekniska kvalitéer som Xavi men att han ändå besitter goda egenskaper när det kommer till spelet MED och framförallt UTAN boll. Du kan vara lugn med att Koke inte kommer lämna sin barndomsklubb för den katalanska storklubben i.o.m. att han förlängde sitt kontrakt med oss under föregående sommar och att utköpsklausulen ligger på €60m. För att inte tala om att han är dessutom lagets allra främste spelare i laget, enligt mitt tycke iallafall. och är en fundamental pusselbit i dagens Atlético. Kort och gott: Han stannar hos oss, annars byter jag till Real Madrid som klubbtillhörighet i en vecka om ryktet blir till verklighet.
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2015-03-29 15:20
@Eduardo C: Mario ville egentligen lämna redan i vintras men Simeone och ledningen övertygade honom att stanna. Tror dock han lämnar efter säsongen.

Koke tror jag inte lämnar.
Atlético eduardo c
2015-03-28 23:14
hur stor är risken att vi förlorar Koke eller mario suarez i sommar med tanke på att vi börjar kolla på spelare som gundogan?
Postat via SvenskaFans-appen
Profe Ortega
2015-03-28 17:24
Jag hade också tänkt att beskriva hur det går för arenabygget som även nämns i Mundo Deportivo artikeln, dock har Zoran beskrivit det mesta så det känns rätt onödigt att uppfinna hjulet en gång till. Jag vill dock lägga till att Atlético kommer att tjäna €20m mer per år när arenan står klart och intäkterna kommer att komma ifrån publikintäkter, sponsorer, sidoverksamheter o.s.v.

Profe Ortega
2015-03-28 16:58
Kontraktsförlängningarna för Diego Simeone och övriga i argentinarens stab är bara en del av ledningens ambitiösa femårsplan. I den planen så är det tänkt att fyra stöttepelare skall förbättras/expanderas. 1) Sportsligt: En trupp som är bra nog för slåss mot alla för att vinna allt. * Simeone och ledningen har redan nu påbörjat arbetet för hur nästa säsongs trupp skall se ut och Simeone kommer att få en allt viktigare roll när diverse beslut skall tas. * Simeone har bett om Cavani. Det är en komplicerad övergång men man jobbar på det. Simeone och Godín har pratat med honom och Gil har haft ett möte med Cavanis bror i Madrid. * Simeone och ledningen har planer på att förstärka varje lagdel i truppen. Konkurrens är en förutsättning för att nå framgång. Vissa spelare kommer dock att få lämna. 2) Finansiellt: Wang Jianlin och TV money * Man planerar att förbättra finanserna under de kommande åren eftersom att ekonomisk framgång och sportslig framgång går hand i hand, något som Simeone har sagt. * Skatteskulden är fortfarande ett problem, men det kommer att betalas av i ett par år. * Wang Jianlins investeringar kommer att vara mycket viktigt att förbättra budgeten. Hans första investering var 45m € att köpa 20% av Atlético de Madrid I princip alla spanska klubbar (förutom Athletic Bilbao) vill att en gemensamt TV-avtal skall introduceras i 2016. Man väntar bara på att regeringen godkänner detta så att klubbarna tillåts att förhandla hur TV-pengarna skall distribueras. Atlético skulle gå ifrån nuvarande €42m per år till ca €70m per år om det nya TV-avtalet skulle godkännas. Atlético kommer att få en ny tröjsponsor från och med nästa säsong som kommer betala mer än Azerbadijan. Det är livsviktigt att klubben når Champions League varje säsong för att få bättre sponsoravtal. 3) Expandera fanbase, såväl antal medlemmar i klubben och i diverse sociala medier. * Atlético har 77 000 medlemmar, varav 44 000 är säsongskortsinnehavare, och man har 740 officiella peñas (supportergrupper) som är utspritt i ca 20 länder. * Som Diego Simeone själv säger: "Det bästa med att vinna titlar är att ungar blir Atleti fans". Framgångarna under de senaste säsongerna har lett till en tillströmning av nya fans som hjälper Atleti att växa * Tillväxten är uppenbart på sociala medier. Atlético har ungefär 1.5 miljoner följare på Twitter (1 miljon fler än Valencia), 10.5 miljoner följare på Facebook, 533 000 följare på Instagram och klubbens Youtube videon har spelats upp mer än 3 miljoner gånger. Man har också 280 000 kinesiska följare.
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-28 16:39
Var det inte typ 75-80k?
Atlético Cholo es un dios
2015-03-28 16:35
Hur mycket folk är det tänkt att få plats på den nya arenan, någon som vet?
Atlético Conserva el Calderón!
2015-03-28 14:28
Lätt sugen på en till turk i laget. Skönaste personligheten.
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-28 11:35
Mmmm Gündogan!
Atlético zoran
2015-03-28 00:05
Arenabygget fick sig en törn i höstas när FCC ville omförhandla delar av avtalet de har med Atlético vilket i sin tur gjorde att farten på bygget reducerades. Det problemet är ur världen sedan 1,5 månad tillbaka i tiden. Vicente Calderón kommer demoleras och ersättas av två skyskrapor på samma ställe som arenan ligger på för närvarande. Demoleringen kommer ske i samband med att det nya arenabygget står klart. Det riktigt stora problemet har dock varit att de tilltänkta skyskraporna inte har fått vara 36 våningar utan något i stil med 8 våningar. Även det problemet är ur världen sedan kommunpolitikerna i Madrid gett grönt ljus för en demolering av Calderón och att man får bygga de tilltänkta skyskraporna där vardera kommer ha 36 våningar. De senaste bilderna är inifrån och tagna häromdagen. De ser ni i länktips. La Peineta väntas stå klar inför 2017-2018, men i vanlig ordning kan det ju försenas då det är väldigt mycket byråkrati inblandat. Det är hur som helst en av stöttepelarna inför framtiden så se till att besöka Vicente Calderón om ni inte har gjort det.
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-27 18:56
Den kommer bli riktigt fet! Men det känns som att det står lite still just nu. Inte hänt överdrivet mycket senaste månaderna.
3-5-2 (f.d. Tigern)
2015-03-27 15:08
Tack för länken! Nä i år tror jag inte den står färdig men nästa år bör den väl vara klar?
Atlético Antonio López
2015-03-27 14:47
@3-5-2 (f.d. Tigern):


Se länktips. Kan inte tänka mig att det blir helt färdigt i år men döm själv.
3-5-2 (f.d. Tigern)
2015-03-27 14:18
Finns det några bilder hur bygget går på den nye arenan? Den ska väl stå klar nästa år?
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-26 20:14
Griezmann, Miranda, Filipe och Elias (han som aldrig fick chansen hos oss väl?)

Alla startar i träningsmatchen mellan Frankrike - Brasil.
Atlético Bobban (red)
2015-03-26 19:50
Gud om förlängningen och Atlético
Atlético ADCS (red)
2015-03-26 15:13
Personligen skulle jag vilja se Atlético satsa på Giovanni som ett framtidsnamn tillsammans med Correa. Dock tror jag inte det optimalt för varken Diegos ledarskap eller Giovannis utveckling att vara i samma klubb. En lösning kan vara att köpa Giovanni och sälja honom till en annan klubb med en överkomlig återköpsklausul (tex Fiorentina eller Southampton). Då jag inte tror att Cholo stannar 3-4 år till i klubben så borde han kunna komma tillbaka vid 23-års ålder och skapa sig en karriär i Atlético. Jag tror Cholos vision för Atlético att stanna några till och få klubben på permanent stabila fötter så vi blir ett "självgående" topplag. Jag också att han själv kommer att hjälpa och leta efter rätt ersättare så klubben kan fortsätta växa.
Annons: