/spanien/atletico/forum/202.aspx/spanien/atletico/forum/202.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-29 19:58
Gündogan känns klockren att ha som central mittfältare i vårt spelsystem. Hade jublar i ett par dar om vi fått in honom. Dessvärre är det ju dock en spelare som är jagad av i princip hela PL och andra europeiska toppklubbar.
Atlético eduardo c
2015-03-29 19:37
okej tackar @alex, @profe o @mono, det låter bra. precis, har läst på en del ställen att det skulle vara svårt att behålla en spelare som Koke, men det viktigaste är att han vill stanna. Men det känns faktiskt som att mittfältarna vi har spanat på är i mer av bollhållar/spelstartar stilen som t.ex arda och Koke. Vi borde istället kolla på mer defensiva mittfältare då mario, gabi och tiago är enligt min mening större frågetecken inför nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Profe Ortega
2015-03-29 16:27
monoburgos Inte för att vara den men du får jättegärna göra en sammandrag då det finns folk på forumet som inte förstår spanska.
Atlético monoburgos
2015-03-29 16:25
Skulle inte bli så oroad för att koke skulle lämna, har sagt själv att enda anledningen som han skulle tänka sig lämna vore om klubben vore tvingade att sälja honom. Nu med Wang li och med ett Atletico som satsar stenhårt på att växa så kommer man inte låta viktigaste spelaren lämna, Klubben har ju älltid satsat på pojken också och så är han väldigt älskad av fansen.
Profe Ortega
2015-03-29 16:25
@eduardo c:
Angående Koke så ryktades under gårdagen att Luis Enrique är väldigt sugna på att värva honom som Xavis ersättare inför nästa säsong. Visserligen så har den katalanska storklubben ett transferban hängandes över sig men det hindrar inte för dom att värva spelarna redan under sommar och vara spelklara först i januari nästa år. Tror tyvärr att Koke hade varit en rejäl förstärkning för Barcelona som går ifrån tiki-taka till ett mer direkt anfallsspel. Nog för att han (eller rättare sagt ingen) besitter samma speltekniska kvalitéer som Xavi men att han ändå besitter goda egenskaper när det kommer till spelet MED och framförallt UTAN boll. Du kan vara lugn med att Koke inte kommer lämna sin barndomsklubb för den katalanska storklubben i.o.m. att han förlängde sitt kontrakt med oss under föregående sommar och att utköpsklausulen ligger på €60m. För att inte tala om att han är dessutom lagets allra främste spelare i laget, enligt mitt tycke iallafall. och är en fundamental pusselbit i dagens Atlético. Kort och gott: Han stannar hos oss, annars byter jag till Real Madrid som klubbtillhörighet i en vecka om ryktet blir till verklighet.
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2015-03-29 15:20
@Eduardo C: Mario ville egentligen lämna redan i vintras men Simeone och ledningen övertygade honom att stanna. Tror dock han lämnar efter säsongen.

Koke tror jag inte lämnar.
Atlético eduardo c
2015-03-28 23:14
hur stor är risken att vi förlorar Koke eller mario suarez i sommar med tanke på att vi börjar kolla på spelare som gundogan?
Postat via SvenskaFans-appen
Profe Ortega
2015-03-28 17:24
Jag hade också tänkt att beskriva hur det går för arenabygget som även nämns i Mundo Deportivo artikeln, dock har Zoran beskrivit det mesta så det känns rätt onödigt att uppfinna hjulet en gång till. Jag vill dock lägga till att Atlético kommer att tjäna €20m mer per år när arenan står klart och intäkterna kommer att komma ifrån publikintäkter, sponsorer, sidoverksamheter o.s.v.

Profe Ortega
2015-03-28 16:58
Kontraktsförlängningarna för Diego Simeone och övriga i argentinarens stab är bara en del av ledningens ambitiösa femårsplan. I den planen så är det tänkt att fyra stöttepelare skall förbättras/expanderas. 1) Sportsligt: En trupp som är bra nog för slåss mot alla för att vinna allt. * Simeone och ledningen har redan nu påbörjat arbetet för hur nästa säsongs trupp skall se ut och Simeone kommer att få en allt viktigare roll när diverse beslut skall tas. * Simeone har bett om Cavani. Det är en komplicerad övergång men man jobbar på det. Simeone och Godín har pratat med honom och Gil har haft ett möte med Cavanis bror i Madrid. * Simeone och ledningen har planer på att förstärka varje lagdel i truppen. Konkurrens är en förutsättning för att nå framgång. Vissa spelare kommer dock att få lämna. 2) Finansiellt: Wang Jianlin och TV money * Man planerar att förbättra finanserna under de kommande åren eftersom att ekonomisk framgång och sportslig framgång går hand i hand, något som Simeone har sagt. * Skatteskulden är fortfarande ett problem, men det kommer att betalas av i ett par år. * Wang Jianlins investeringar kommer att vara mycket viktigt att förbättra budgeten. Hans första investering var 45m € att köpa 20% av Atlético de Madrid I princip alla spanska klubbar (förutom Athletic Bilbao) vill att en gemensamt TV-avtal skall introduceras i 2016. Man väntar bara på att regeringen godkänner detta så att klubbarna tillåts att förhandla hur TV-pengarna skall distribueras. Atlético skulle gå ifrån nuvarande €42m per år till ca €70m per år om det nya TV-avtalet skulle godkännas. Atlético kommer att få en ny tröjsponsor från och med nästa säsong som kommer betala mer än Azerbadijan. Det är livsviktigt att klubben når Champions League varje säsong för att få bättre sponsoravtal. 3) Expandera fanbase, såväl antal medlemmar i klubben och i diverse sociala medier. * Atlético har 77 000 medlemmar, varav 44 000 är säsongskortsinnehavare, och man har 740 officiella peñas (supportergrupper) som är utspritt i ca 20 länder. * Som Diego Simeone själv säger: "Det bästa med att vinna titlar är att ungar blir Atleti fans". Framgångarna under de senaste säsongerna har lett till en tillströmning av nya fans som hjälper Atleti att växa * Tillväxten är uppenbart på sociala medier. Atlético har ungefär 1.5 miljoner följare på Twitter (1 miljon fler än Valencia), 10.5 miljoner följare på Facebook, 533 000 följare på Instagram och klubbens Youtube videon har spelats upp mer än 3 miljoner gånger. Man har också 280 000 kinesiska följare.
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-28 16:39
Var det inte typ 75-80k?
Atlético Cholo es un dios
2015-03-28 16:35
Hur mycket folk är det tänkt att få plats på den nya arenan, någon som vet?
Atlético Conserva el Calderón!
2015-03-28 14:28
Lätt sugen på en till turk i laget. Skönaste personligheten.
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-28 11:35
Mmmm Gündogan!
Atlético zoran
2015-03-28 00:05
Arenabygget fick sig en törn i höstas när FCC ville omförhandla delar av avtalet de har med Atlético vilket i sin tur gjorde att farten på bygget reducerades. Det problemet är ur världen sedan 1,5 månad tillbaka i tiden. Vicente Calderón kommer demoleras och ersättas av två skyskrapor på samma ställe som arenan ligger på för närvarande. Demoleringen kommer ske i samband med att det nya arenabygget står klart. Det riktigt stora problemet har dock varit att de tilltänkta skyskraporna inte har fått vara 36 våningar utan något i stil med 8 våningar. Även det problemet är ur världen sedan kommunpolitikerna i Madrid gett grönt ljus för en demolering av Calderón och att man får bygga de tilltänkta skyskraporna där vardera kommer ha 36 våningar. De senaste bilderna är inifrån och tagna häromdagen. De ser ni i länktips. La Peineta väntas stå klar inför 2017-2018, men i vanlig ordning kan det ju försenas då det är väldigt mycket byråkrati inblandat. Det är hur som helst en av stöttepelarna inför framtiden så se till att besöka Vicente Calderón om ni inte har gjort det.
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-27 18:56
Den kommer bli riktigt fet! Men det känns som att det står lite still just nu. Inte hänt överdrivet mycket senaste månaderna.
3-5-2 (f.d. Tigern)
2015-03-27 15:08
Tack för länken! Nä i år tror jag inte den står färdig men nästa år bör den väl vara klar?
Atlético Antonio López
2015-03-27 14:47
@3-5-2 (f.d. Tigern):


Se länktips. Kan inte tänka mig att det blir helt färdigt i år men döm själv.
3-5-2 (f.d. Tigern)
2015-03-27 14:18
Finns det några bilder hur bygget går på den nye arenan? Den ska väl stå klar nästa år?
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-26 20:14
Griezmann, Miranda, Filipe och Elias (han som aldrig fick chansen hos oss väl?)

Alla startar i träningsmatchen mellan Frankrike - Brasil.
Atlético Bobban (red)
2015-03-26 19:50
Gud om förlängningen och Atlético
Atlético ADCS (red)
2015-03-26 15:13
Personligen skulle jag vilja se Atlético satsa på Giovanni som ett framtidsnamn tillsammans med Correa. Dock tror jag inte det optimalt för varken Diegos ledarskap eller Giovannis utveckling att vara i samma klubb. En lösning kan vara att köpa Giovanni och sälja honom till en annan klubb med en överkomlig återköpsklausul (tex Fiorentina eller Southampton). Då jag inte tror att Cholo stannar 3-4 år till i klubben så borde han kunna komma tillbaka vid 23-års ålder och skapa sig en karriär i Atlético. Jag tror Cholos vision för Atlético att stanna några till och få klubben på permanent stabila fötter så vi blir ett "självgående" topplag. Jag också att han själv kommer att hjälpa och leta efter rätt ersättare så klubben kan fortsätta växa.
Atlético atleticoluiz1453
2015-03-25 18:26
@Garra:

Det skulle han kunna göra, men det är inte så troligt.
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2015-03-24 15:41
@Profe Ortega: Låt dig inte luras av vad Madridistas skriver på Twitter. Killen är troligen en gloryhunter som tar foto med alla stjärnor. Jag kan nästan garantera dig att det finns foto med honom och Real Madrid-spelare också.
Profe Ortega
2015-03-24 14:37
@monoburgos:

Visst, det fanns några maränger som attackerade spelarnas bilar och vars medlemskap blev uppsagt. Dock ändrar det inte på faktumet att en av männen var en ATM-supporter och att Real Madrids åtagande inte berör honom då han (med all sannolikhet) inte är medlem för den klubben.
Atlético Garra
2015-03-24 14:25
Som jag tolkar det så innebär kontraktet bara en högre lön. Cholo skulle lika gärna kunna lämna nästa säsong utan konsekvenser egentligen. Eller har jag fel?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético monoburgos
2015-03-24 14:13
@profe
Vad har du fått det ifrån?
Real har ju redan sagt upp deras medlemskap.
Profe Ortega
2015-03-24 14:11
"Det nya kontraktet innebär att Simeone kommer tjäna ungefär €6 miljoner per säsong vilket gör honom till Atléticos bäst betalda ledare någonsin. Det stannar dock inte där. Simeone är också den bäst betalda samtliga kategorier, det gäller även spelarna i den nurvarande truppen. Det nya kontraktet är likt det gamla, dvs. att de båda parterna kan gå separata vägar efter varje säsong utan att argentinaren tvingas betala någon straffsumma i gengäld. Simeones förlänging med Atlético innebär också att klubben automatiskt förlänger hela tränarstabens respektive kontrakt till den 30 juni 2020."

Vart läste du det någonstans?
Profe Ortega
2015-03-24 14:07
@monoburgos:

Personen som attackerade Bale och Jesés bilar var i själva verket en Atletico-supporter och det finns bilder där han är med Torres, Griezmann och övriga ATM-stjärnorna.

Inte för att vara den men rätt skall vara rätt...
Atlético El kulan
2015-03-24 12:28
För övrigt kan nämnas att Borja Baston gjorde två nya mål igår för Zaragoza. Han har nu gjort 20 mål och 6 assist på 29 matcher och leder skytteligan i segundan! Det hade varit kul att få se honom i rödvitt igen någon dag.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Cholo es un dios
2015-03-23 23:14
Nu kan man känna sig någorlunda lugn i 5 år till. TACK Simeone.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Annons: