/spanien/atletico/forum/200.aspx/spanien/atletico/forum/200.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético belgaren
2015-04-03 21:39
Aggressivitet är ju bara positivt. Bara löjligt att kalla det våldsamt som många i Spanien gör.
Postat via SvenskaFans-appen
Profe Ortega
2015-04-03 21:14
För att starta en diskussion så undrar jag vad ni har att säga om Atléticos aggressiv ute på planen? Enligt kortstatistiken från Squawka så ligger vi på femte plats bland lagen från Europas fem största ligor i.o.m. att Atlético-spelarna har dragit på sig 93 kort (varav 88 är gula och 5 är röda). I Champions League så är Atlético det laget som dragit på sig mest fouls av alla lag (145 st), vilket innebär att vi drar på oss 18 fouls i snitt per CL-match. Och i La Liga så har vi dragit på oss 434 fouls, 15.5 fouls i snitt, i La Liga vilket gör att vi ligger på andra plats i denna "hedersamma" statistik.
Profe Ortega
2015-04-03 17:55
Normalt så är Cáceres en av nyckelspelarna i Juventus men den här säsongen har blivit spolierat p.g.a. skador för uruguayanens del. Skulle inte vilja köpa honom med det i åtanke.
Atlético Kakan_Atletico
2015-04-03 16:08
En spelare som kan spela överallt är enligt mig inte bra nånstans.. Dock halvbra överallt. Bra truppspelare.
Atlético Garra
2015-04-03 14:51
Cáceres från Juventus hade vart en bra värvning, teknisk, tvåfotad, spelar alla Back positioner och är väldigt bra offensivt. Hade förmodligen slått sig in i elvan direkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kakan_Atletico
2015-04-03 14:47
Grejen med Callejon är ju att han inte något märkvärdigt. Dyr, halvgammal och den målgesten. Nej fyfasen.
Profe Ortega
2015-04-03 13:37
Vad gällande Callejón så har han absolut inget med den vackra rödvita tröjan att göra och det finns skäl till det utöver att han är en tvättäkta Madridsita.

Varför skall man betala €20m för en 28-åring som inte är så värst märkvärdig då det finns spelare som är lika bra som Callejón eller bättre och som hade säkert varit billigare. Dessutom så är De Laurentiis (deras president) en jävel på att sälja sina spelare för höga transfersummor och som kan jämföras med da Costa (Portos president).

Om Atlético visar att man inte har några som helst problem att signera ex-Madridistas som Callejon så kan man inte begära våra f.d. spelare att inte gå till Real Madrid, De Gea är ett bra exempel och säg INTE att det hade smärtat om han hade spelat för dem...
Profe Ortega
2015-04-03 13:22
@El kulan:

Nog för att Alderweireld är bra men problemet är att belgaren ändå inte riktigt kan slå sig in i startelvan då Giménez och Godin kompletterar varandra bra (räknar med att Miranda lämnar klubben redan denna sommar).
Profe Ortega
2015-04-03 13:19
@AndeeI:

Som jag redan sagt till signaturen Kakan_Atletico så ser jag innan annan anledning till att gå efter Gündogan när vi har en väldigt lovande Óliver Torres. För att inte tala om att ett eventuellt budkrig med rikare klubbar + turkens lön är inget som gör det hela bättre till varför vi skall värva honom. Och som du själv tog upp så är Gündogan skadebenägen av sig.

Guilavogui sade själv i en tysk tidning (kommer inte ihåg vilket det var) att om Wolfsburg erbjöd honom ett kontrakt så skulle fransmannen genast skriva på. Så av att döma hans kommentar så kan vi lika gärna lägga ner tanken på att han kommer återvända till Madrid.

Jag håller med dig om att Mario Suárez bör lämna klubben då han inte riktigt har vad som krävs på den här nivån och ärligt talat så är det märkligt hur han ens blev uttagen till det spanska landslaget. Det har ryktats om att Málaga-spelaren Camacho är en tilltänkt Atlético-värvning och personligen så får man hoppas att det blir så fallet med tanke på vilka lovord som han har fått under denna säsong.

Med facit i handen så är det förstås ett misstag att värva Siqueira som knappast har defensiven som sitt adelsmärke och en Ansaldi som, enligt Zoran på forumet, sägs vara skadekänningar. Vilket gör att Simeone har tvingats sätta in en högerfotad Jesús Gámez som är knappt bättre än den förstnämnde rent defensivt men som fortfarande är vårt svagare länk. Kan tyvärr inte komma på i skrivande stund vilken vänsterback som hade kunnat fylla luckan efter Filipe Luis på ett föredömligt sätt och som dessutom är tillgänglig på transfermarknaden.

Profe Ortega
2015-04-03 13:00
@Kakan_Atletico:

Marängen har onekligen en väldigt bra poäng, varför skall vi gå efter Gündogan när vi har en spelare som spås bli Spaniens bäste mittfältare? Med hjälp av Profes intensiva träningspass och taktisk skolning så har jag mycket goda förhoppningar på att Óliver kommer att passa in i laget alldeles utmärkt.
Atlético El kulan
2015-04-03 08:27
Kul med Oli och Toby! En sådan passningsfot som Alderweireld har är något som verkligen har saknats i Atletico.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético monoburgos
2015-04-03 00:52
Nej tack till Callejon. Skulle nog passa i Atleticos spelstil, men jag vill i alla fall inte ha honom i mitt Atletico. Denna målchest säger allt.
Atlético Chewie
2015-04-02 17:43
Callejón är grym, helt klart en spelare som hade passat oss då han till skillnad från griezmann och arda trivs bra ute till höger. Tycker inte man ska bry sig allt för mkt om att han en gång haft på sig fel färger. Nackdelen är väl att han kommer gå före Correa som man är jävligt sugen på att se spela för oss redan nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Garra
2015-04-01 02:11
Får bli en sådan med Cavani på ryggen! ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético nuls
2015-03-31 23:09
Riktigt snygga! Hoppas den nya sponsorn smälter in fint bara.

Profe Ortega
2015-03-31 22:28
Inget är officiellt än men det verkar som att Atléticos kommande hemmaställ inför säsongen 15/16 har läckts ut.
Atlético AndeeI
2015-03-31 14:14
Riktigt länge sedan jag var aktiv på forumet. Känns bra att vara tillbaka. Nåväl, Gundogan är en fantastisk fotbollspelare som jag tror skulle passa väl in i vårt kära rojiblancos. Han är väl dock ganska skadebenägen, eller har jag fel? Några andra har dessutom redan varit inne på det. Innermittfältet måste vara prio ett. Jag tror dock att det redan ses över. Jag tror att Mario Suarez går till en annan klubb till sommaren. Alla vet vi hur bra han kan vara, men vi vet också hur ojämn han kan vara. Och oavsett hur mycket jag gillar Gabi och Tiago börjar de komma upp i ålder. Hur ser dealen ut kring Joshua Guilavogui? Om vi kan plocka tillbaka honom har vi en defensiv mittfältare som utvecklats enormt den senaste säsongen. Vad säger ni på forumet om ryktena kring potentiella vänsterbackar? Har inte Ansaldi och Siqueira vad som krävs? Menar, ingen av dem har ju fått mer än en säsong? I övrigt ska vi givetvis förstärka laget på alla fronter. Viktigast är dock, som jag ser det, att stärka upp och bygga på den grunden vi har. Oliver Torres, Baptistao, Lucas, Alderweireld?Guilavogui? och så vidare. Med andra ord att vi får behålla så många spelare som möjligt, utan att sälja av och bygga upp på nytt vilket vi gjort i en evighet tidigare.
Atlético gurra1993
2015-03-31 14:04
Nej fyfan för bolltapparn Ramires. Psg kommer aldrig släppa matudi å efter en försäsong med Profe kommer han vara 100 igen
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-31 14:01
Har inte sett Oli så mycket i Porto men jag kan tänka mig att han spelar på en kant likt Arda/Koke gör just nu.

Ramires o Matuidi är "löpare" springer så in i helsike hela tiden. Känns dock som att vi behöver ha in en lite mer bolltrygg spelare på mitten, en yngre Tiago typ.
Atlético Svennebanan
2015-03-31 13:56
Gundogan känns inte helt 100, hade kännts bättre med ramires eller matuidi. Frågan är om oliver verkligen passar in i vårt spel just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-31 00:52
Två helt olika spelare.. En jäkla skillnad.
Vamos Real Madrid
2015-03-30 19:40
@Kakan_Atletico:
Med tanke på att ni har en Óliver Torrres som gör det väldigt bra i Porto så finns det inga anledningar till varför Atlético skall gå efter Gundogan som kommer bli dyr att köpa loss samt hans eventulla lön...
Atlético zoran
2015-03-29 22:59
Simeone hade aldrig skrivit på en kontraktsförlängning till 2020 om Koke hade varit tillgänglig på övergångsmarknaden. En av de stora anledningarna till att Cholo skrev på för att fortsätta det här bygget är just för att han fått garantier om att nyckelspelare som Koke inte kommer säljas. Koke är dessutom Gil Maríns favoritspelare och klubbens ansikte utåt (ungefär som Torres var innan han gick till Liverpool även om Torres hade betydligt mer mediatisk utstrålning) så det skulle krävas en komplett helomvändning från Kokes sida (ungefär som när Kun(t) meddelade att han ville lämna, men där finns det även en del sviket förtroende från klubbens sida) för att Atlético ska gå med på att sälja honom. Mario är däremot en helt annorlunda historia och i hans fall så måste han ta en helt ordinarie startplats om han ska stanna även efter den här säsongen.
Atlético monoburgos
2015-03-29 22:19
@profe ortega Sorry my bad Rubriken är då anledningarna tiil varför Koke (enligt han själv) alltid och kommer att avstå från att signa med Barcelona. Första stycket nämner de bara hans strålande säsong där han var en av de viktigaste spelarna i Atletico, men även hur vikttig han kommer vara i framtiden för både Atletico och spanska landslaget. Sedan om att han är en av Barcelonas stora mål till kommande säsong för att förstärka mittfältet. Trots alla Barcelonas försök till att stänga/låsa övergången, så har Koke alltid tackat nej till att lämna klubben. I sin senaste intervju deklarerade han även att han skulle kunna lämna klubben om de hade behövt sälja honom. "Men, hur skulle jag kunna lämna Atletico under deras bästa stund?" Sen nämner de bara de 3 största anledningarna till varför han stannar 3. Han anser Atletico vara hans hem 2. Klubben har alltid satsat på honom 1.Han är väldigt omtyckt av fansen @Ivanovski. Petitess, men Mario har velat lämna sedan i Somras.
Atlético Kakan_Atletico
2015-03-29 19:58
Gündogan känns klockren att ha som central mittfältare i vårt spelsystem. Hade jublar i ett par dar om vi fått in honom. Dessvärre är det ju dock en spelare som är jagad av i princip hela PL och andra europeiska toppklubbar.
Atlético eduardo c
2015-03-29 19:37
okej tackar @alex, @profe o @mono, det låter bra. precis, har läst på en del ställen att det skulle vara svårt att behålla en spelare som Koke, men det viktigaste är att han vill stanna. Men det känns faktiskt som att mittfältarna vi har spanat på är i mer av bollhållar/spelstartar stilen som t.ex arda och Koke. Vi borde istället kolla på mer defensiva mittfältare då mario, gabi och tiago är enligt min mening större frågetecken inför nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Profe Ortega
2015-03-29 16:27
monoburgos Inte för att vara den men du får jättegärna göra en sammandrag då det finns folk på forumet som inte förstår spanska.
Atlético monoburgos
2015-03-29 16:25
Skulle inte bli så oroad för att koke skulle lämna, har sagt själv att enda anledningen som han skulle tänka sig lämna vore om klubben vore tvingade att sälja honom. Nu med Wang li och med ett Atletico som satsar stenhårt på att växa så kommer man inte låta viktigaste spelaren lämna, Klubben har ju älltid satsat på pojken också och så är han väldigt älskad av fansen.
Profe Ortega
2015-03-29 16:25
@eduardo c:
Angående Koke så ryktades under gårdagen att Luis Enrique är väldigt sugna på att värva honom som Xavis ersättare inför nästa säsong. Visserligen så har den katalanska storklubben ett transferban hängandes över sig men det hindrar inte för dom att värva spelarna redan under sommar och vara spelklara först i januari nästa år. Tror tyvärr att Koke hade varit en rejäl förstärkning för Barcelona som går ifrån tiki-taka till ett mer direkt anfallsspel. Nog för att han (eller rättare sagt ingen) besitter samma speltekniska kvalitéer som Xavi men att han ändå besitter goda egenskaper när det kommer till spelet MED och framförallt UTAN boll. Du kan vara lugn med att Koke inte kommer lämna sin barndomsklubb för den katalanska storklubben i.o.m. att han förlängde sitt kontrakt med oss under föregående sommar och att utköpsklausulen ligger på €60m. För att inte tala om att han är dessutom lagets allra främste spelare i laget, enligt mitt tycke iallafall. och är en fundamental pusselbit i dagens Atlético. Kort och gott: Han stannar hos oss, annars byter jag till Real Madrid som klubbtillhörighet i en vecka om ryktet blir till verklighet.
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2015-03-29 15:20
@Eduardo C: Mario ville egentligen lämna redan i vintras men Simeone och ledningen övertygade honom att stanna. Tror dock han lämnar efter säsongen.

Koke tror jag inte lämnar.
Annons: