/spanien/atletico/forum/191.aspx/spanien/atletico/forum/191.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético gurra1993
2015-04-23 14:20
Zoran eller nån vad kommer hända med pengar den kinesiska gubben kommer in med?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético gurra1993
2015-04-23 12:04
Hade gärna sett Correa å Greizmann på top nästa säsong ingen jävel hade hunnit med dom. Så kan vi sälja Mandzuktic eller ha han som super sub.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético zoran
2015-04-23 11:51
Såg matchen ånyo när jag skrev matchrapporten och under den där perioden mellan 68:e och 78:e minuten när Raúl García är på planen (plan B som ADCS pratar om) så har faktiskt Atlético ett par situationer där man kan göra mål. Speciellt när Koke får chansen att förlänga bollen med en nickskarv efter inlägg av Arda till en fristående Mandžukic som står helt ensam vid bortre stolpen, men där Koke nickar på mål och Casillas gör en enkel räddning istället. Under samma period hade Atleti börjat överbelasta Madrids vänsterkant och etablerat lite mer anfallsspel. Då åker tyvärr Arda på utvisningen och sedan sätter rädslan sina spår i laget.

I samband med Bayer Leverkusen-matchen i Tyskland gjorde Fernando Torres en intervju där han kom med följande citat:

"När man vänjer sig vid att vinna gör det ännu mer ont att förlora."

Det passar väldigt bra in på Atlético-supportern efter förlusten mot Madrid igårkväll.
Atlético Fernando84
2015-04-23 11:44
var väl väntat matchbild tycker atletico spelade klokt sen så gäller det ha tur real är bättre nu n när atletico mötte dem i lian i höst och i februari gäller ha det i åtanke och med tanke på hur de värvat sen är årets trupp svagare än förra åt plus att Barca och real bättre komma trea i världens bästa ligaär bra med tanke på vilka resurser konkurrenterna har.
Atlético Fernando84
2015-04-23 11:40
nu tar vi nya tag förstärka truppen till nästa säsong så får vi ta ligan och cl atleticos framgångar ute i europa kommer bara tidsfråga
Atlético Blyger
2015-04-23 11:24
Klart att man är väldigt stolt över Atletico, inte minst efter de senaste åren! Fortfarande sur över gårdagens insats icke för ty.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Garra
2015-04-23 11:14
Är inte en forwards uppgift att göra mål?
vi har typ 8 spelare som försvarar, kan inte 2-3 koncentrera sig på anfall?
Så vissa här skriver att Mandzukic uppgift var att vinna nickduellerna?
Då undrar jag varför han hälften av gångerna flydde situationerna när dom väl uppstod, han hoppade inte ens hälften av gångerna han var där!
Sist när Torres blev inbytt så kämpade han och faktiskt störde i nickduellerna genom att bara kämpa, det i sig skapar chanser åt andra!
Mandsukic gör ett bra jobb när det gäller defensiven men offensivt bidrar han med inget, hur kan en kille i hans storlek förlora så mycket närkamper!?

MEN den som gjorde fel i denna matchen var faktiskt Simeone.
Spelar ingen roll vad han har åstadkommit innan, hans egna filosofi är "Partido a Partido" och i just denna Partido så misslyckades han på alla sätt, tyvärr...
Atlético Fernando84
2015-04-23 10:32
räckte ej ända fram men ja känner enorm stolthet för det atletico presterat sista tre åren.
Atlético gurra1993
2015-04-23 07:22
Men det är ju inte i ditt eget straffområde en anfallare ska dominera god zilla. Sen är allt Cholos fel då hans storhet har fått oss att börjat dröma igen och faktist seriösa förhoppningar på laget vilket gör det lite extra jobbigt att förlora iår.
Postat via SvenskaFans-appen
La God Zilla
2015-04-23 04:49
Herregud vad okunniga vissa är. Mandzukic går inte byta ut. Han gör ett fantastiskt jobb på varenda hörna/fast situation som Real har. Att säga att han är iskall etc är helt galet. Det är mycket tack vare honom vi ens kunde ha bollinnehav på offensiv planhalva. Någon som bör kritiseras är Griezmann som valpat sig igenom varenda minut han fått i detta dubbelmöte.

Atlético gör en kanoninsats i Champions League i år. Simeone fick ut det mesta av laget. Att Arda Turan ger bort chansen som fanns är ingens fel än hans eget. Tyvärr får vi spela med en man mindre, och även se Real maska bort sista 3 minuterna av ordinarie samt ytterligare 3 minuter av tilläggstiden. Jag har aldrig förstått tilläggstid och vad det är för regler, men bollen var i spel i endast 1½ minut av 5 tilläggsminuter, vilket känns lite märkligt, men så kanske är reglerna.
Atlético ADCS (red)
2015-04-23 01:29
Vi hade inte gjort nåt speciellt framåt på planen även med våran bästa målskytt från start. Simeone kanske insåg att detta inte var en sådan dag då offensiven inte skulle fungera på Barnebéu, oavsett vilka spelare man hade framåt. Han kanske ville säkra bakåt och ta det till straffar. Bättre än ingenting. Innan Arda klev in i bilden.

Jag fick en känsla av det här var en av "dessa" dagar så ingenting fungerade för att få fram vettiga bollar frammåt i planen. Då tycker jag det är helt rätt att falla tillbaka och styra matchen med man är trygg med och behärskar fullt ut, dvs försvarsspelet.

För om det är något lag som kan ändra defensiv taktik och stänga igen butiken så är det Simeones Atlético. Med en formstark Oblak i mål hade vi tagit Real med straffar.

Jag tycker Simeone gjorde vad han kunde med en realistisk syn på matchen. Hade jag vetat bättre än Simeone så hade jag stått vid sidlinjen och inte suttit vid mitt tangentbord.
Profe Ortega
2015-04-23 00:25
@ADCS (red):
Det är ingen som förnekar att Simeone och hans stab har gjort ett fantastiskt arbete för Atlético under de senaste åren och har tagit oss till nivåer vi knappt vågat drömma om. Med det sagt, så skall det inte ursäktas för att Simeone gjorde värdelösa beslut. Vad är meningen med att låta en iskall Mandzukic vara kvar på planen medan argentinaren bytte ut Griezmann? Och vad var poängen med att byta in Giménez i ett läge när det fanns gott som spelare som deltog aktivt i försvarsspelet samtidigt som en oduglig Mandzukic fanns uppe? Anser du inte att det hade varit rimligare att byta in Torres och Jimenez där vi skulle ha pressat Real mittfält + backlinje för att försöka få med oss ett bortamål?
Profe Ortega
2015-04-23 00:25
Zoran Visst, väldigt tråkigt för hans del att han inte kan spela. Däremot kan man inte stoppa huvudet i sanden med att Real Madrids skadesituation var fantastisk för oss! Chanserna till att vinna returmatchen ökade ännu mer när deras spelare försvann av olika anledningar, oavsett om det är på grund av skador, VAB eller är borta p.g.a. andra omständigheter. Nog för att detta är en icke PK-åsikt men jag är säker på att de flesta supportrar inte bryr sig ett skvatt om deras största huvudkonkurrent(er) och deras spelare som råkar vara skadade. Folk försöker få det till att låta som att man bryr sig medan man samtidigt njuter av att ens chanser till avancemang, titlar (eller vilken målsättning man än har) ökar samtidigt som chanserna för ens huvudkonkurrent(er) sjunker...
Atlético Blyger
2015-04-23 00:19
Bob Hund. Byt nic.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Blyger
2015-04-23 00:16
Rawkus, Ja vi har potentialen och hoppas vi gör bruk av vår potential. Cholo såväl som våra goa spelare. Det gör vi! Även om det sved idag, jädrar i det!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2015-04-23 00:14
Ps. Han hade gott kunnat langa in Torres istallet för Mandzukic. Det handlar för min personliga del om att för¨soka ändra pa en felande matchbild. Finns i nget som gpor mig mer förbannad än tränare som trots att det sett ut som skit i 80 minuter, ej kastar om ihopp om ett lyckodrag, förändrad taktik osv.

Sorry om det blir luddigt. Mycket stök innan min lediga vecka börjar och jag vill bara ut med baten i lagunen och knäcka nagra iskalla och spana in krokodilerna :)
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2015-04-23 00:11
ACDS: Attraktivt eller inte bekommer mig inte. Det är aterigen/alltjämt att nöta pa samma skit(langboll pa Mandzu som med ryggen mot mal, nickar hem den...) som irriterade mig. Vinster vinns - oavsett hur fult/vackert spelet är. Vinster tar man dock ej om man inte ens bemödar sig att komma till avslut.

Jag ser det som en rejäl miss idag att använda sig av den taktiken han gjorde. Om folk sedan ser det som att jag hänger Cholo, ma sa vara. Om en tränare skall immuniseras mot kritik sa är det en icke-diskussion. Jag är ett enormt fan av Cholo, men det gPor honom ju ej felfri pa nagot sätt.
Atlético Blyger
2015-04-23 00:10
ADSC, Vad menar du, kvasifåga. Fråga istället hur?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Blyger
2015-04-23 00:10
ADSC, Vad menar du, kvasifåga. Fråga istället hur?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético ADCS (red)
2015-04-23 00:06
rawkus/blyger

En fråga. Tror ni Simeones lag hade spelat på ett annat sätt och haft mer attraktiv fotboll om han hade Real, Bayern eller Barcelonas trupp?
Atlético Blyger
2015-04-23 00:05
Denna förlust svider mkt värre än CL-förlusten förra finalen. Varför? Vårt otydliga spel.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2015-04-23 00:02
ACDS: Hade likt förbannat klagat pa den usla taktiken även om vi pa nagot sätt tagit oss till straffar och vunnit där. En seger immuniserar ju inte heller en dalig taktik. Iaf inte i min bok.

Sag sa pass illa ut att jag inte ens svor vid Chichas mal och slutsignalen. Jag var inte ens nervös längre, utan enbart fórbannad pa "uppvisningen".

Alla ser det dock olika. Jag kräven mer, nagot Cholo själv bär "skulden" till da man blivit hyffsat jävla bortskämd.
Atlético Blyger
2015-04-23 00:01
ADSC Ja jag är tjatig. Men jag tycker att Simeones Atleti är fight. Den senaste tiden är det mindre fotboll i fighten dock och det är nog ingen lyckad väg.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2015-04-22 23:56
Anklaga? Han i egenskap av tránare(!) är den som skall ta tag i det hela när det laser sig. det är den exakta jobbebeskrivningen: han är ledaren, bossen osv.

Om nagon pa mitt jobb fragar chefen "Ehh, detta ser ej bra ut. Vad skall jag gora?" sa förväntar sig precis alla att chefen iaf skall försöka ändra pa det som sker, pa det som gar fel. De individuella misstagen av spelarna skyller jag absolut inte pa Cholo. Taktiken och inställningen är dock hans arbetsomrade. En kapten fortsätter ej segla rakt fram om han ser att isberget inte magiskt stiger at sidan.

Nu tror eller snarare vet jag, att Cholo kommer att ta lärdom fran detta. Man lär sig trots allt mer av misstagen.
Atlético Blyger
2015-04-22 23:56
ADSC Jo den initiala Griesmann-tanken är begriplig. Men sedan?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético ADCS (red)
2015-04-22 23:52
Vissa saker slår ut rätt ibland, vissa inte. Att Raul Garcia är en ypperligt farlig poängspelare finns det ingen tvekan om. Han kan ta långskott, nicka och avsluta i boxen. Att ta in Raul Garcia för att hjälpa Mandzukic stångas känns helt rätt.

Att flytta fram Mandzukic centralt var faktiskt just den plan B som ni pratar om. Många av er har glömt att Simeone faktiskt startade matchen med plan A, våran snabaste och bästa djupledsspelare centralt, dvs Griezmann för att få till det djupledsspelet ni klagade på.

Sen gick han över plan B, dvs långa bollar på två nickstarka spelare. Vilket inte heller slog ut. Vill ni då att han ska gå tillbaka igen till ett djupledsspel som inte funkade hela första halvlek?

Sen ändrades allt när Arda blev utvisad. Vi hade mycket väl kunnat tagit Real till straffar med 11 man och kanske gått vidare, då hade många av er inte sagt någonting.
Atlético Blyger
2015-04-22 23:50
Manzukic passar inte i Simeones Atleti vad jag förstår. Kan ngn förklara hur Someone tänker med Manzukic?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Örebro Atleti;)
2015-04-22 23:48
Va stolta att vara atletico supportrar istället än att anklaga "cholo" för förlusten!! Han bytte in spelare han trodde på och vid ett rött kort så ville han nog få in mer defensiv än offensiv o blotta laget helt!! vid en förlängning lr straffläggning hade vad som helst hänt!! Kul iaf att höra Atleti supportrarna höras mer än turisterna på bernabeu ;)!! Det är passion, kärlek!! Sånt får nog aldrig "lillebror" vara med om!!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Blyger
2015-04-22 23:48
Man kan väl hylla Simeone samtidigt som man kritiserar honom. Love Simeone. Ändå, kom igen, lär dig och gå vidare!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2015-04-22 23:41
ADCS: Reagerar väl mest pa att han later skiten fortga. Bevsiligen sa funkar det ej - varför ej testa annat?

Mandzukic gillar jag enormt, men i dagens match är det som att ha en traktor pa ett illegalt streetrace.

Handlar ej om att det "är bara att sätta in..." - Handlar om att vaga, försöka förändra. Mandzukic nickare hem iaf 99.9% av bollarna han fick. Ingen fyller pa bakom. det skall ej ta 95 minuter att inse att det ej funkar. I halvtid borde Cholo ha bytt taktik, om inte tidigare.

Kan fan räkna vara anfall pa en hand... typ.

Kräver ej "5-0" borta mot Real - däremot kräver jag att man iaf försöker förändra/förbättra när det ser sa illa ut som ikväll.

I mitt hus är Cholo GUD, men det skall ju ej ge honom immunitet. Laser sig plan A sa testar man plan B. Funkar ej Plan B sa testar man C, osv.

Idag sag det uselt ut fran start till mal och Oblak samt oskärpa hos de Vita sag till att det bara blev 1-0.

Cholo är enorm, men även männsklig. Han kan göra fel, sasom bli uppvisad pa läktare, göra felbedömningar osv. Idag var en sadan dag.
Annons: