/spanien/atletico/forum/1820.aspx/spanien/atletico/forum/1820.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético paniagua
2008-04-09 10:13
--Spiders--

Självklart skulle Hleb ha haft straff. Jag tycker också att Liverpools straff var helt i sin ordning.
Med facit i hand så hade dock inte en straff för Hleb räckt om man ser enbart till resultatet. Detta är givetvis hårklyverier, eftersom ett annat resultat på Emirates med all säkerhet gett en annan matchbild på Anfield, men ändå.
Jag tycker dock att Liverpool förtjänade avancemanget.
Om vi nu ska prata om lag med "tur" i CL och som tar sig vidare på tveksamma och "mystiska" sätt, så låt oss inte glömma Milan, som har gjort det till tradition att ta sig vidare i CL/Europacupen de senaste 15-20 åren, tack vare sista-sekunden-mål, tveksamma domslut mm.
Atlético Spiders
2008-04-09 00:40
föresten, vilken jävla raid av Walcott!
Hur många spelare tog han sig förbi egentligen?
Synd att matchen avgörs på detta sätt bara.
Om det där va straff, vilket jag inte debaterar emot så skulle Hlebs nerdraging på Emirates också vart en straff utan målvakt.

Liverpool tar alltid igenom CL med sån jävla tur (eller nåt annat), utvisningar till motståndare, skumma straffar till Liverpool och skumma uteblivna till motståndarna osv.
Listan är lång och sorglig.
Atlético Spiders
2008-04-09 00:34
Tack Bobban för uppdateringen, jättesnällt.

Villareal verkar ha ett ganska skönt schema kvar, så andra platsen känns jobbig, om dom inte vaskar fram några kryssmatcher, allt är möjligt.

Det som känna mest intressantast för mig är Barcas svåra schema.
Att kvala till CL från tredje platsen eller som fyra är ju ingen skillnad, jag tror ingen bryr sig, men vad ni inte har tänkt på är vilken enorm klubbkänsla, boost och moral klubben skulle få av att hamna före Barca i ligan som trea.
Då är man på väg i rätt riktning och det kan enligt mig komma att spela en stor roll i hur klubben och spelare uppträder nästa säsong, att man äntligen axlar tillbaka manteln som storlag.
Detta kommer inte vara lika uppenbart om vi slutar fyra.
Jag vet om nån har tänkt på hur mycket det kommer betyda mentalt och känslomässigt för klubben att bygga vidare på en säsong där man hamnat före Barca i ligan.
Är det bara jag som tänker så?

Barca har Real, Depor, Mallorca, Recre och Murcia borta, känns som poängtapp i 3 av matcherna, sen Espanyol och Valencia hemma känns inte speciellt givna heller då Valencia denna säsong kan gå från att slå Man U borta men torska mot Salamanca hemma, så allt är
möjligt med Koemans omkringresande freakshow.
Och Espanyol matchen, ingen kommentar, derby är derby, men jag tror Espanyol drar det längsta strået.

Jag är ganska säker på att det är upp till oss att knipa platsen från Barca, men cirkus Atleti har ju ramlat från trampolinen förr och fått repet mellan benen i den sista akten.
Så allt är möjligt.

Allt man kan göra är att hoppas.
Atlético rawkus
2008-04-09 00:09
paniagua: Ruggigt distinkt avslut! :)
Atlético paniagua
2008-04-08 22:54
FANTASTISKT mål av Torres i CL-kvartsfinalen.
Atlético zoran
2008-04-08 20:15
Atléti kan fan i mig vinna ligan, men då krävs full pott i resterande matcher samtidigt som de övriga lagen tappar.

Ok, låt oss inte gå så långt..
Atlético Bobban (red)
2008-04-08 20:05
Era önskemål är vår lag och jag har uppdaterat slutspurtartikeln med topptrions spelschema:)
Atlético Bobban (red)
2008-04-08 19:45
Lagets mål under säsongen har hela tiden varit att kvalificera sig för Champions League.

När jag inledde tippandet av slutspurten var Atlético nio poäng efter Villarreal på andra plats. I och med att man förlorade båda mötena mot ubåtarna så var det i praktiken tio!

Med tanke på hur lagets spel sett ut under vårsäsongen är det min åsikt att man ska vara ruskigt nöjda om man tar den sista platsen till CL. Visst har du en poäng i att man ska sikta högre, men först och främst gäller det ju att ta en match i taget. Programmet är inte på något sätt omöjligt och skulle Atlético de Madrid sluta på en högre placering skulle ingen bli gladare än jag.

Som sagt när det återstod åtta matcher kändes det viktigare att försvara fjärde platsen än att sikta mot stjärnorna, enkel realism bara.

Roligt att ni uppskattar redaktionens arbete om Atlético de Madrid.
Atlético kun10aguero
2008-04-08 17:28
Ämne: Tycker att det fakti....
Håller helt med Spiders!
Atleticos kvarvarande spelschema är ett schema är ett som man klarar att vinna alla matcherna, skulle ju dock vara en dröm att göra det!
Men skulle vara jäkligt skoj ifall vi skulle göre en Villareal från förra säsongen för då borde silvret vara vårt!
Aupa
Atlético RK...
2008-04-08 16:28
Ämne: Bra sammanställning ....
Kul att höra! Alltid gillat Betis. Se till o visa vilka som är kungar av Sevilla i derbyt sen.
Atlético Spiders
2008-04-08 16:21
Förlåt mig Redaktionen:
men det gäller er också, älskar era välskrivna artiklar och anser er vara den absolut bästa och välinformerade på hela SF.
Men nu måste jag ge er känga faktiskt.
Det skrivs för mycket om fjärdeplatsen, vi är 5 poäng före femman och 6 poäng efter tvåan, vad är skillnaden?, vi kan lika gärna ta igen dessa 6 poäng lika mycket som vi kan förlora 5 poäng.
Jag skulle vilja se nån sammanställning med Barca och Villareal också, och deras avslutande omgångar gentemot oss, precis som ni har gjort mot lagen bakom oss.
Jag vet inte om Reds åsikter, men det verkar som att ni föredrar skyttegravstaktiken?
Jag håller inte med isåfall, chansen mellan att hamna på andra eller femteplats är inte så stor som många tror, jag tror vi fixar så att Barca och Villareal börjar svettas lite och känner flås i nacken om Aguirre motiverar spelarna till det, Aguirre Yeah Right, där dog mitt hopp :).

Sluta kolla neråt hela tiden när du klättrar, man får bara svindel och motståndarna tjänar tid, bättre att kolla uppåt och försöka nå toppen istället så slipper du hänga där och be om att bli nerknuffad.
Atlético Spiders
2008-04-08 16:02
Tycker att det faktiskt är lite petetisk av klubben att ha "kämpa" om fjärdeplatsen som motivation, det är därför vi kommer att förlora den också, vi är bara 6 poäng och ska ha andraplatsen som mål istället, på så sätt slappnar vi inte av bara för att vi har några poäng försprång till femteplacerade laget, annars blit det precis som förra året, helt inställd på fjärde platsen, man skulle inte ens ta tredjeplatsen om man fick den gratis, utan nä nä, man ska ha fjärdeplatsen, oroande tunnelseende om ni frågar mig.
Ett lag som bara ligger 6 poäng efter andraplatsen när det 21 poäng kvar att spela för ska utan tvekan ha silvermedaljen som mål och försöka avancera, skit i lagen bakom, kolla frammåt istället, det ger mer tändvätska än att krypa ned i skyttegravar och försvara den fjärdeplatsen.
Tycker Aguirre ger fel signaler till spelarna när han går ut media hela tiden och pratar om den patetiska fjärdeplatsen när vi faktiskt an en möjlighet kan sluta tvåa om i ägger ner en till växel.
Real Betis Oggy
2008-04-08 14:50
Bra sammanställning av slutomgångarna!

Ingen jäkla genomklappning på slutet nu bara. Håll i detta och knip sista platsen till CL. Vi möts här om några omgångar och jag skulle faktiskt inte gråta blod vid förlust. Vi har väl egentligen ingen reel chans på UEFA såvida inte Sevilla klappar igenom, och klappar dom igenom så kan vi lika gärna vinna mot er =)

Ni ser ut att ha en riktigt bred trupp som säkert kan toppas lite vid CL-spel och då har ni goda chanser att etablera er där uppe!
Atlético rawkus
2008-04-07 22:31
JJ: Med risk att bli tjatig: Braulio ;)

Ahh..sag nu att du skrivit med han langre ner... :)
Atlético JJ
2008-04-07 21:57
El-Hadji Diouf, Manu del Moral, Uche. Det känns inte som spelare för ett Atlético de Madrid som förhoppningsvis spelar i Champions League.

Givetvis skulle Milito vara ett bra tillskott, men jag tycker inte att man ska satsa på en anfallare av klass till, utan en som kan sitta på bänken en match eller tre utan att klaga. Milito ska spela, inget snack.

Annars håller jag med, i synnerhet om Sergio García. En mycket bra spelare som kan användas på de flesta av positioner. Dessutom född -83, så han är i sin bästa ålder nu.

Heitinga måste i princip vara klar?

In: Sergio García, Braulio och Diego Costa.
Ut: Pernía, Maniche, Motta, Mista.
Atlético offe23
2008-04-07 21:45
Då var man hemma igen, Kom hem från Madrid precis De var en rolig match man valde att gå på minst sagt, även om försvaret visade sig från sin sämre sida.

Naj nu ska man lägga sig är helt slut efter dagarna i Madrid

Ha de gött alla Atletis!
Atlético Luff
2008-04-07 19:25
Vår scoutingverksamhet ligger inte på latsidan iaf.
Atlético rawkus
2008-04-07 18:30
Spiders: Helt korrekt, men glom for all del ej att inkludera varan egen Braulio i anfallsbesattningen ;)

*hoppas*
Atlético Spiders
2008-04-07 18:23
Om Zaragoza åker ner så har dom ett par väldigt intressanta namn vi borde ta och titta när vi ska värva i sommar, som skulle utan tvekan kunna ingå i en väldigt fin Atleti trupp om vi tar oss CL.
Tex Zapater, Sergio Garcia, Aimar, Paredes och sist men inte minst vore det inte helt fel att kunna köra rotation med Diego Milito, Kun och Forlan om det blir massa extra matcher.
Då skulle vi utan tvekan ha ett av Europas vassaste anfallsrotationer utan att tappa kvalitet.
Villarreal MatiForlano
2008-04-07 17:08
Forlan är kung . han är en FORWARD en RIKTIG TOPP.

Bäst Borde vara allas forwards förebild
Atlético rawkus
2008-04-07 16:44
Skon fotbollshelg!!

*Atletico vann

*Cruz Azul vande 0-1 till 2-1 borta(!!) mot suverana Jaguares...och detta UTAN ordinarie/rena anfallare ;)

*Milan visade upp gladje och vilja for forsta gangen pa "100 ar", 3-1 mot Cagliari.

*Real Putana tappade poang, alltid lika kul :)

*Mexicos motsvarighet till just Real Putana, Club America torskade hemma(!) mot Pachuca med 1-3. Laget har nu cementerat sig fast pa jumboplatsen i sin grupp =D

Mindre kul:

*Dif "bara" 1-1 mot MFF...

*Fulham - Championship nasta sasong..? :(

/rawkus

ps. Memo Ochoa leder "Basta spelaren" omrostningen som just nu pagar ;) Han har hittills ca 67% av rosterna ;)
Atlético John Mayer
2008-04-07 03:27
Blir onekligen en intressant avslutning av årets ligaspel, hoppas fortfarande att något lag ska kunna plocka ner Real från toppen, men trots min naivitet så förstår jag att detta är omöjligt.

En andraplats skulle vara sinnessjukt trevligt att uppnå, även om jag tror det blir riktigt svårt. Skulle tippa att Barca tar sig i kragen snart och börjar vinna matcher mot slutet av säsongen. Detta innebära att vi kommer att slås mot främst Villareal och Sevilla om de så åtråvärda CL-platserna. Jag förväntar mig faktiskt ett tapp av Villareal och tror att det kommer på slutet. Hur rejält det blir är jag dock inte säker på och vi ska inte räkna med att komma före dem. Sevilla känns livsfarliga, men vi har allt i våra egna händer.

Av Sevillas kommande matcher ser jag Mallorca borta, Racing borta samt möjligtvis Betis borta som de största hindren. Detta innebär att det mycket väl kan vinna 4 (eller fem) av deras sista sju matcher, något som helt klart sätter press på oss.

Blir, som sagt, en riktigt intressant avslutning på årets seriespel i Spanien, i Lööööve this :D
Atlético Spiders
2008-04-06 22:10
Bra att Sevilla vann, skönt att Villareals bubbla sprack!! skadeglädje :)
Extra skönt då vi fortfarande har häng på andra platsen.
I skrivande stund är vi 6 poäng efter Villareal och 5 efter Barca och det är 21 poäng kvar att spela om.
Sevilla må ha närmat sig och ligger 6 poäng efter men deras bortaspel har inte imponrat i år och dom har ett formstark Mallorca på bortaplan nästa omgång.

Undra om det va Aguirre som skällde ut spelarna i halvlek eller om det var spelarna som skällde ut Aguirre om att ändra från zonförsvar till manmarkering eller nåt?
Atlético zoran
2008-04-06 21:30
Målen finns under länktips.
Atlético Lippan
2008-04-06 21:25
finns målen nånstans än? ;D
Real Madrid King_Raul/King_Iker
2008-04-06 20:15
Antonio Lopez, Forlan, Simao, Aguero tror jag gjorde målen.

royal madrid
2008-04-06 20:09
Grattis till segern!Kan någon säga vilka som gjorde era mål?

Tack på förhand..
Atlético Luff
2008-04-06 19:41
Vi får ha överseende, denna omgång är det något fel på.

Real tappar poäng, Espanyol och Racing förlorar, vi spelar en match med 9mål och segrar, Valencia förlorar mot Murcia, Betis skickar Zaragoza allt närmare Segundan.

Vad näst? Getafe vinner med 1-7 på Camp nou?
Atlético John Mayer
2008-04-06 19:30
6-3, Shit, lite synd att jag inte var vid en dator och kunde följa målkalaset! :D

Hur såg försvaret ut, känns inte som om det kan ha varit ett perfekt genomförande..
Atlético garmawi_90
2008-04-06 18:57
Vikitgt att vi vann ikväll, extra skönt också att Racing och Espanyol förlorade.
Annons: