/spanien/atletico/forum/1802.aspx/spanien/atletico/forum/1802.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Spiders
2008-05-03 15:41
Tänkte också på Svennis då han är exakt den tränaren som höjer klubbar i våran "kategori" till guldambitioner som Benfica och Lazio tex.
Unai och Laudrup skulle bli fel då det är Aguirre syndrom på dom, dvs en bra säsong och Atleti anställer han.
Svennis har erfarenhet och har tagit lag i våran "kategori" till guld.
Precis som Daniel skrev så var det en sak som irriterande mig otroligt mycket i början på säsongen med Aguirre, som jag även förbannade han över och gick grubblande med, det va att han gick ut i media innan säsongstart och sa att vi ska försöka ta en CL plats, såhär och sådär mycket poäng behövs för att göra det, istället för att hålla käften, vara diplomatisk och sen säga till spelarna att sikta på guld, för det är vi kapabla av, men inte Aguirre då da.
Om du vill sälja nåt för 600 kr så säger du 800 kr till köparen, men om du ha varan sålt för 400 kr, så kan du säga 600 kr.
Att sikta in sig på guldet ger en tryggare jakt på CL än att bara sikta på CL.
Det ser vi resultatet av just nu, hur spelarna är bekväma i sin lilla ledning med 2 poäng, för att dom inte har ambitioner att dra ifrån, signerat Aguirres media babbel.
Spelare som Miguel, Braulio, Juradao och Diego kommer ruttna bort under Aguirres ledning, det finns många lag som skulle ge armar och ben för såna talanger.
Jag ryser när jag tänker på vad det hade blivit av Torres om Aguirre varit i klubben för 5-6 år sen, Camacho har bara tagits in av ren desperation då den skämt till tränare skickat iväg lagets bästa spelare under vårsäsongen, dvs Maniche utan att ens ha tanken att ersätta han under vinterfönstret, med Uefa, CdR och Ligan kvar, vad tänker han med, ååhhhh!! vad förbannad jag blir!! hur kan vara så jävla fucking okompetent!!
För mig skulle Svennis vara perfekt, en blandning av taktik och kompetens.
Svennis har aldrig varit nånstans där hans spelare inte respekterat och lyssnat på han, han har även respekt från spelare som inte spelat för han, det säger mycket.
Många spelar har uttalat sig att han är som en vän/far, har personlig kontakt med spelare och ger mycket kärlek och hopp, men är även som flesta pappor sträng när det gäller.
Skulle Svennis komma till oss skulle jag bli överlycklig då han har mer fotbollskompetens i sin tånagel än vad Aguirre har i hela kroppen, att ta guld med lag som Lazio och Benfica, dessutom föra England långt i flera mästerskap är mer än vad Aguirre någånsin kan drömma om.
Svennis effekten känner brittisk FA av nu ganska starkt, det lär även Man C göra nästa säsong när dom är tillbaka på sin vanliga 18 plats igen.
Så länge vi fortsätter värva one season wonder tränare som tex Aguirre, Unai och Laudrup så kommer vi ingen vart.
Vi behöver en meriterad tränare som kan få ordning på hela klubben, dess mentalitet, spelet och spelarna i några år, sen kan vi titta på Unai och Laudrup.
Atlético Orville
2008-05-03 14:33
Mycket bra krönika om Aguierre! In med Svennis! Han gör alltid stordåd med klubbar som har potential.
Real Madrid King_Raul [catalunya is not Spain...thank god!]
2008-05-03 13:29
Varför kniper ni inte Laudrup framför ögonen på barca?


Atlético zoran
2008-05-03 13:08
Aguirres lag har alltid varit riktigt stabila under den första delen av säsongen för att sedan tappa i stort sett allt på våren. AS hade en bra artikel om detta för några månader sedan där man visade på att hans lag plockar i genomsnitt 10 poäng mindre på våren jämfört med hösten.

Att han är idéfattig när det kommer till laguttagningar, spelidéer, formationer och taktiska direktiv finns det nästan ingen tvekan om längre. Det har märkts i flera månader nu och Atlético ligger på den där fjärdeplatsen bara för att andra lag inte kan knyta ihop säcken.

Aguirre och klubbens ledning verkar inte heller dra jämt, minns alla skriverier om honom och García Pitarch, övergångarna som uteblev samt Maniches utlåning.

Däremot har det varit en enormt lång säsong för det här laget. Man måste ändå komma ihåg att man spelat 52 matcher den här säsongen, samtidigt har man inte så bred trupp för att lyckas i alla turneringar och jag tycker ändå man försökte i cuperna. Försäsongsträningen började den 10 Juli och spelare som Perea, Kun, Cléber och Forlán hade inga riktiga semestrar. Raúl García som var mycket bra i inledningen och hösten har visat tendenser till trötthet konstant sedan början av Februari-månad, han har helt enkelt spelat för mycket.

Unai Emery är en väldigt taktiskt duktig tränare som gillar att spela offensiv fotboll, men tänker samtidigt på försvarsspelet. Nackdelen kanske ligger i hans ålder, men personligen tycker jag att man bör tänka tvärtom.

Är man ung och ambitiös som Unai ändå är och tittar på det jobbet som han har gjort med Almería den här och förra säsongen, så förtjänar han beröm. Problemet kanske ligger i att vi sparkar en tränare som vi är missnöjda med och får in en ännu sämre, tänk er då att Atlético faller i samma fälla som Valencia gjorde när man anlitade Koeman, som förvisso är ännu mer idéfattig än Aguirre med sitt konstanta 4-3-3.

Med Unai Emery vid rodret skulle Atlético antagligen spela ett 4-3-3 alternativt 4-2-3-1/4-1-3-2. Jag tycker om det sistnämnda för då kan spelare som Maxi få mer utrymme och våra forwards slipper hämta så enormt mycket boll nere vid mittlinjen. Han är bra mycket flexiblare, det är en sak som är säker och visst tycker jag om honom.
Atlético JJ
2008-05-03 11:28
Ämne: Väldigt bra krönika ....
Kan bara instämma. Riktigt bra krönika och den säger väl vad de flesta av oss tänker, fastän han som sagt tagit oss till iaf minst en bra tabellplacering och är på väg att ta oss till ännu en. Men det är som du säger, skulle vi inte haft den magiska trion skulle vi knappast legat där vi ligger för tillfället.

Jag har tidigare försvarat Aguirre och gör det väl fortfarande en del. Hur som helst, skulle han sparkas, vilket jag tror han gör, skulle jag mycket väl kunna tänka mig Unaí Emery från Almería. En ung och intressant tränare som hela tiden visar entusiasm genom att ge ut direktiv till sina spelare under matchens gång. Han har också en klar spelidé, stabilt försvarsspel och snabba omställningar.

Vi får väl se hur det blir, just nu vill jag bara ha en vinst ikväll.
Atlético senken
2008-05-03 09:21
Väldigt bra krönika Daniel, som vanligt! håller med dig på alla punkter, han måste verkligen bort..
Atlético JJ
2008-05-03 00:47
Ämne: Här är truppen som J....
Jag håller med. Pernía har visserligen spelat upp sig, men har vi spelare friska ska López återfinnas till vänster och Seitaridis alternativt Valera till höger. Tycker också att det på allvar är dags att ge Miguel chansen.
Atlético Spiders
2008-05-02 19:24
Ämne: Här är truppen som J....
Ska jag vara ärlig så är det en bra startelva Aguirre tagit ut inkl Pernia för tillfället förutom LG, va fan gör han i startelvan, han är fan värdelös.
Atlético garmawi_90
2008-05-02 15:44
Här är truppen som Javier Aguirre tagit ut;

2 Seitaridis.
3 Antonio López.
4 Pernía.
6 Cléber Santana.
7 Forlán.
8 Raúl García.
9 Luis García.
10 Agüero.
11 Maxi Rodríguez.
13 Abbiati.
14 Zé Castro.
15 Jurado.
19 Miguel de las Cuevas.
20 Mista.
21 Perea.
22 Pablo Ibáñez.
25 Leo Franco.
29 Ignacio Camacho.

Saknas gör trion Simao,Reyes och Motta och även Juan Valera som inte finns med i truppen som ska ta sig an Huelva på lördagskvällen.

Och som vanligt så har Javier Aguirre redan startelvan klar för sig förutom de centrala mittfälltarna.

Leo
A.Lopèz Pablo Perea Pernia
Maxi ? ? L.Garcia
Forlan Aguero

Tycker att man borde ifrågasätta startelvan, för hur kan man starta med A.Lopèz som högerback när man har två friska spelare som spelar på den positionen.(Läs Seita o Valera) och hur "flintisen" spelar är det för mig en gåta.

Tycker att Atletico borde spela
ett "diamant" formation på hemmaplan med en deffensiv mittfälltare och med en offensiv mittfälltare, tycker att vi har så ett pass bra lag att man åtminstonde ska kunna ha spelet på hemmaplan.
Om man nu skulle spela med denna formation, vore det bästa att ha Maxi som offensiv mittfälltare då han inte har kvaliter för en yttermitt.

Vad sägs om denna uppställning mot Recreativo Huelva;?

Leo
Pablo Perea
Seita A.Lopèz
R.Garcia
Miguel L.Garcia
Maxi
Forlan Aguero
Atlético RK...
2008-05-01 23:36
Ämne: Heitinga gjorde det ....
Han missade även att nicka bort 1-1 målet men han revanscherade sig när han som sagt avgjorde matchen.
Atlético zoran
2008-05-01 21:39
Heitinga gjorde det avgörande målet för Ajax idag när de slog Heerenveen. Tur för honom kanske att Miki Sulejmani inte spelade, sist åkte han på ett par riktiga turer.

Hur som helst, verkar som om han kommer hjälpa sitt Ajax till en Champions League-plats åtminstone.
Atlético Luff
2008-05-01 19:35
Fel Spiders, så ser våra spelare på sig själva.

;)
Atlético Spiders
2008-05-01 19:00
Även Forlan vann CL med Villareal när dom slog ut Arsenal i semin och Barsa i finalen. Aguero är kapten i a-landslaget, Puyol är reserv till Pablo i landslaget, Camacho är världens största talang just nu, alla storklubbar är efter han, Simao är den största legenden inom Portugisisk fotboll, Raul Garcia kommer bli vald till ligans bästa mittfältare och Maxi kommer vinna Fifa player of the year och vad Seitaridis gjort har jag redan skrivit.

Sådärja! så ser vi våra spelare, låt oss va :)
Spanien Ronaldo Fán
2008-05-01 17:22
Spiders//

*gäsp*
Atlético Spiders
2008-05-01 12:52
Seitaridis va visst med, han gjorde båda målen i finalen mot Monaco, ett på helvolley och den andra efter en dribbelraidpå högerkanten.
Mourinho va bara fystränare tränare i Porto då, det va Eusebio som va tränare.
Spanien Ronaldo Fán
2008-05-01 00:13
En liten rättelse:Seitaridis var inte i FC Porto när de vann CL med Mourinho.Han kom säsongen efter för att ersätta Paulo Ferreira som gick till Chelsea.
Atlético Roni40
2008-04-30 19:00
Atleti!
Atlético RK...
2008-04-30 00:21
Ämne: Det är i huvudsak ån....
Haha jag har tänkt samma tanke. Det är väl dock bara följa matcherna och förvänta sig det värsta men hoppas på det bästa som gäller.
Atlético Luff
2008-04-30 00:12
Det är i huvudsak ångest jag känner när jag tänker på Atleti just nu, önskar jag bara kunde skita i allt till den 18e och ta en titt på tabellen då.
Atlético Spiders
2008-04-29 19:23
Oj, såg att jag glömt länka i mitt sista inlägg, hehe om det där med fotbollsporr.
Atlético rawkus
2008-04-29 15:52
Mer fotbollspoesi fran Villaluz - skjuta kan han aven ;)
Atlético rawkus
2008-04-29 15:42
Hehe, har postat detta forut, men kolla heela sekvensen till 2-0 malet och aven den finfina avslutningen av Villaluz, och lyssna pa kommentatorn!! :) UUUNDERBART!!!
Atlético rawkus
2008-04-29 15:21
@Spiders: Sjalvklart ska jag ta mig upp till Monterrey for att se Atletico mot Tigres De Monterrey :)

Vet ej om du glomde en lank i ditt inlagg?? :( (friendly reminder:))

Villaluz ar helt overjavlig iar (och forra sasongen) och har som jag namnde sagt att han om "1-2 sasonger" vill spela i Europa :) Tro mig, han ar en stooor framtidsman. Har ALDRIG i hela mitt liva sett en offensiv mittfaltare(anfallare nar det behovs) springa sa javla mycket. Han ar overallt, hela tiden.

Ochoa behover jag val ej ens uttala mig om ;)

Finns mangder med talanger, sa bara att oppna upp ogonen for de blir ej mycket billigare an harifran :)

/rawkus
Atlético JFH
2008-04-29 15:11
Dubbelinlägg.
Atlético JFH
2008-04-29 15:11
Glömde tilläga att ryktet kommer från Setanta. Lucho Gozalez skulle faktiskt vara en väldigt bra värvning.
Atlético JFH
2008-04-29 15:07
Lucho Hopes Of Atletico Move Depend On Liverpool

Porto star Lucho Gonzalez is waiting to see if Liverpool sign Maxi Rodriguez from Atletico Madrid so that he could replace his compatriot at El Vicente Calderon.

The 27-year-old Argentina international has however, revealed that there has been no offer to him, but he has reacted to press reports.

“Nobody has contacted me, I have just read it in the papers and the web,” Gonzalez told Argentinian radio station FM 101.1.

“At Atleti it can depend on Maxi Rodriguez going to Liverpool or not.

“Besides manager Javier Aguirre is not sure he will stay next season.

“But still they have not contacted me.

“They are a great club. A move there would be welcomed. We have to wait and see what is going to happen.”

Atlético Spiders
2008-04-29 15:01
från Mexikanska ligan, kolla passningsspelet och rörelsemönstret i sista tredje delen innan målet, fotbollsporr så man nästan ryser.

Rawkus//
Du måste ju vara ganska glad då Atleti bokat in en tour i Mexico.
Iofs är Mexico ett stort land men hoppas dom nån gång är i närheten av där du bor.
Du flaggar ju alltid för Mexikanska spelare, jag tror inte Atleti kommer tillbaka tomhänta från denna tour faktiskt, dom kommer säkert ha med sig nån försignatur i bagaget från nån inhemsk spelare.
Atlético Optimo_Kun
2008-04-28 23:37
Ämne: snälla, kan vi inte ....
håller med. alla pengar vi har!
Atlético rawkus
2008-04-28 21:32
Hur fan lyckas vi rycka?! Helt sjukt att vi fortf ar pa CH L plats (ta i tra).

I helgen uttryckte Cesar Villaluz sin onskan att snart fa spela i Europa... Sitter och dagdrommer att Atleti tar hem bade Ochoa och Villaluz ;)

Mumma!

/rawkus
Atlético Spiders
2008-04-28 14:34
snälla, kan vi inte ge Flamini ett monsterkontrakt eftersom han ändå går som bosman.
Jag är ganska trött på RG nu, han har inget spelsinne eller passningssinne, inte brytningsäker, kan inte sätta igång kontringar eller anfall eller nåt av det man ska, utan han bara springer och gör klantiga tacklingar lite då o då.
Fan vad jag vill ha ett riktigt tungt spelskickligt innermittfält, det borde vara sommarens prio.
Annons: