/spanien/atletico/forum/1574.aspx/spanien/atletico/forum/1574.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Gudi y Messias
2008-11-24 19:41
Deion

Heh, hur är Pichu Atienza på ditt spel? Jag minns att jag alltid brukat värva honom på tidigare spel. Utvecklas tidigt han med till en världsspelare.
Atlético Deion
2008-11-24 18:53
På tal om att FM, har nån sett Nachos utvecklingskurva på FM 2009, helt sjukt, jag är redan inne på andra året där Nacho är 19, vilka jävla siffror killen har, jag satte i specialträning och hans siffror sköt i höjden. När han är 20 i spelet så kommer han utan tvekan vara en bästa deffensiva mittfältaren i hela FM.
Atlético rawkus
2008-11-24 18:19
Vet ej vart den sista delen av inlagget tog vagen, sa jag fyller pa:

*Nej till att kasta ut de spelarna du raknade upp, da det skulle vara forodande med tanke pa att vi, A: Ej har talangerna redo for att ersatta(brist pa rutin med a-laget..) B: Redan har en maffig skuld att ta itu med och C: Vi har oppnat starkt i CH L - att klargora for stommen i laget, som ar utlandsk for tillfallet, att de ej sitter sakert kan vara forodande for det fortsatta CH L aventyret, samt sjalvklart for ligaspelet.
Atlético rawkus
2008-11-24 18:06
paniagua: Tack for svaren :)

Aterigen: Liverpools trupp ar ovesantelig i detta sammanhanget.

Tror def du missforstod mig vad galler overvarderade Spanska spelare... Klart det vore billigare att anvanda egna produkter, men menar du pa fullt allvar att slanga bort en hel bunt dyra spelare och ersatta de med egna talanger rakt av? Tror det skulle funka galant i FM - dock ar det mer som spelar in i verkligheten, inte minst de inforskaffade spelarnas loner och kopkostnader fran forsta borjan.

Egna talanger bor skolas in, ej slangas in hej villt. Det ar ett grundfel i klubben i sig - man verkar ej ha nagon a-lags tranare som ar redo for detta, speciellt nar en tranare allt som oftast ej far sitta langre an ett ar.

Nej, ser inget fel i att ha flera utlandska spelare. En spelare skall spela pga sina kvaliteter, INTE pga ursprung/nationalitet.

Att sedan jamfora oss med andra lag sasom Barca och Bilbao kommer jag aldrig ga med pa, da det skiljer sig helt fran oss. Andra lag har inget alls med Atletico att gora.

Du maste forsta att jag sjalv garna vill se egna produkter(precis sasom jag sjalv gor i FM ;)) men verkligheten ar en helt annan - man kan bara ej slanga in dom pa en gang. Man kan daremot borja fasa ut en liten "revolution" vad galler egna produkter och deras framtid. Det skall ej stressas fram, utan byggas pa i lugn och ro.

Ang de "fem spelarna" jag raknade upp - det var du som angav deras nationaliteter, inte jag.

Aguirre bor skanka Copa Del Rey helt at ungdommarna, ma det bara eller brista(sjalv tycker jag den cupen ar ett sloseri med tid, sa ge den till ungarna).

Haller heller ej med om de flesta laguttagningar han gor i sedan en bra tid tillbaka... Tanker framst pa favoriten Perea som hogerback...

Mer vad galler overvarderade spanjorer sa ser jag problemet som foljande: 1: Hur ofta skulle tex Valencia, Sevilla eller Barca vilja salja till oss? Tank om vi salt Torres till nagon annan La Liga klubb? 2: Efter EM guldet sa har vardet pa de som ar tillrackligt bra for att ersatta ett flertal av vara "utlanningar" hojts rejalt - vi forsoker spara pengar, sa det far jag ej att ga ihop alls. 3: Ekonomiskt sa har vi inte en chans mot olje folk fran varken ryssland eller dubai, plus multimiljardarer fran USA...
Summan av det hela: Vardets hojs helt logiskt och riktigt efter ett EM-guld - darmed minskar chanserna att en inhemsk rival som "sparar" pengar kan varva dessa eftertraktade spelare.

Anti-spanjor koper jag verkligen inte... Tror daremot en hyffsad teori ar den Deion namnde: Att Aguirre ej ar tillrackligt insatt med den spanska fotbollens talanger. Anti-spanjor ar dock ett kraftigt uttryck och tror ej han tagit jobbet i ett spanskt lag, i den spanska ligan samt bott kvar i spanien om sa var fallet... :/

/rawkus


EDIT: Sag nu att du skrev ett till inlagg...

Visst har vi lagt ned en lojlig summa cash, instammer helt. Men vi ar ej Valencia... Man kan ej endast peka pa andra lag och forvanta sig att folja dom. Tror aterigen detta ar ett grundfel i klubben. Ta tex Real M*****`s sannslosa bud pa David Villa - den summan de erbjod hade sakert kunnat accepteras fran en klubb som INTE ar en direkt ligarival, dvs en utlandsk klubb.

Tror du Barca slappt Ronaldinho till en La Liga klubb for samma summa som man slappte han till Milan..? Torres? Kun? Eto`o? Messi? Villa?

For att forsoka sammanfatta det hela:

*Ja till egna talanger, men nej till att bara kasta in hela bunten pa en gang.
*Ja till att gora oss av med Aguirre, men nej till att gora det just nu(skulle helst vilja det imorgon, men det kan bli forodande, hur dumt det an later..).
*Nej till att kasta ut de spelarna du raknade upp, da det skulle vara forodande med tanke pa att vi, A: Ej har talangerna redo for att ersatta(brist pa rutin med a-laget..) B: Redan har en maffig skuld att ta itu med och C: Vi har oppnat starkt i CH L - att klargora for stommen i laget, som ar utlandsk for tillfallet, att de ej sitter sak
Atlético paniagua
2008-11-24 17:30
Oooops, glömde nämna en sak ang. värvningar. Jag vill dra mig till minnes att Atleti är ett av de lag, om inte det lag, som gjort av med mest pengar i nya värvningar de senaste 2-3 säsongerna.

Så mycket för "utlänningar som billigare alternativ".

Tror inte att Valencia lagt ned lika mycket pengar för att köpa ihop det lag av nästan enbart "färdiga spanjorer" som går hyfsat bra i ligan just nu.
Atlético paniagua
2008-11-24 17:02
Vill bara som jämförelse avsluta med att belysa Barcelona.
I går använde de 6(!!!) EGNA produkter under sin match. Och då satt dessutom 2 ganska hyfsade canteranos på läktaren, Messi och Iniesta.
Där har du ett typexempel på hur man bildar ett världsklasslag med egna produkter. Man tror på dem och slussar in dem tidigt i startelvan.

Atleti har en minst lika god, om inte bättre, ungdomsakademi som Barca, men våra talanger får aldrig chansen och det är upp till A-lagstränaren. Vi får se hur det går med Keko men det skulle inte förvåna mig om Aguirre skuffar ut den ungen från sitt gökbo också.
Atlético paniagua
2008-11-24 16:56
...säger du att en spelare är övervärderad, dvs inte värd de pengar som han är värderad till, så säger du ju faktiskt indirekt att han är överskattad eftersom hans värde i pengar sätts efter hans prestationer eller i alla fall förväntade prestationer.
Atlético paniagua
2008-11-24 16:50
Ok, nu är jag tillbaka från mötet och kan besvara de, förlåt mig att jag säger det, lite märkliga kommentarer som Rawkus gjorde på inlägget mitt.

Angående min jämförelse med att Liverpool har fler spanjorer än Atm, så menade jag att belysa de få spanjorer som spelar i vår startelva, inte något annat. Dvs t.o.m ett lag från en annan liga har fler spanjorer än vi.
Liverpools egna värvningsfilosofi lägger jag mig inte i men när du ändå tar upp det så har de i alla fall 2 egna produkter i startelvan. Vi har noll.

"Sa lange Spanska spelare overvarderas nat sa in i h*lvete, sa kommer det fortsatta figurera billigare alternativ sasom utlanningar..."

Vänta nu här min vän, det måste ju ändå vara billigare att använda sig av egna produkter än att köpa in utifrån. Eller hur?

"...och sjalv ser jag inget fel i det"

Jaså inte? Jag ser en åt helvetes massa fel i det. Våra egna talanger får inte utvecklas i det lag de fostrats i under hela sitt fotbollsliv och som de också är supportrar till, utan portioneras ut till andra klubbar där de så småningom slocknar i brist på motivation.

"Hur kul hade PL varit med endast engelsman? La Liga med endast Spansjorer? Ryska ligan med endast Ryssar? Serie A med endast Italienare?"

Förmodligen lite tråkigare om det ENDAST var spelare från samma land. Men det är inte det jag förespråkar. Det skulle definitivt vara MYCKET roligare om spanjorer ändå var en majoritet i de spanska lagen så att lagen i alla fall hade en nationell identitet. Så är det inte längre i de flesta fall och definitivt inte i Atleti.

"Rikta ej allt ditt hat endast mot Aguirre, da han knappast ar den som godkanner varvningar samt pungar ut for dessa."

Nä kanske inte helt, men lite får han nog välja. Hur kom annars Raul Garcia till Atleti?
Dessutom är det faktiskt han som tar ut startelvan.
De las Cuevas gör gång på gång fantastiska inhopp men får inte plats. Camacho har också bevisat sin klass men får inte plats. Pablo har aldrig under sin karriär gjort lika många blunders som Ufo hunnit med under denna nästan halva säsong, ändå står han utanför elvan och Ufo spelar. Inga ungdomstalanger slussas upp i A-laget. Inte nämnvärt från B-laget till A-laget heller. I bästa fall ställer Atleti upp med en startelva med 2 (två!!!!) spanjorer (Pernia räknar jag ej).
Anti-spanjor? Döm själv, men märkligt är det.

"Japp, slang Kun, Forlan, perea, Franco, Heit"

Nu räknade du precis upp 5 (ta bort Heit, lägg till Simao) som jag tycker vi ska behålla. Men resten? Ja ut med dem!

Nej, du har fel. Mitt tidigare inlägg var inte ett tillfälligt raseriutbrott och baserat på det resultat vi visade mot Numancia utan något som jag tänkt på i ett par säsonger nu.

Det är självklart att en spelare som är fostrad i klubben har mer hjärta för klubben än en inköpt spelare. Och det kan vara väsentligt när det verkligen behövs. Se bara på Athletic Bilbao som trots att de har spelare som inte borde kunna hålla kvar dem i högsta serien, gång på gång krigar sig kvar. I många fall slår motivation klass. Och det finns ingen starkare motivation än att kämpa för laget i sitt hjärta.
Givetvis ska man sen krydda laget med spelare utifrån för att höja klassen där det behövs. Men det ska göras med måtta så att det fortfarande är Atletico Madrid, inte Atletico Brigadas Internacionales.


Madrassen
2008-11-24 16:36
Aguirre och hans mannar måste göra en bragdmatch mot PSV om de ska visa fansen att de inte bara är ett gäng sopor ledda av en mexikan som tror man spelar i endast 45 minuter...
Atlético rawkus
2008-11-24 16:15
Deion: DU kan inget om fotboll! Vi behover bara kopa Kaka, Christina Ronaldo och Benzema sa ar vi ok igen ;O (For att fortsatta pa Real-temat ;))

Sa kan falletr absolut vara! Haller fast vid min asikt(borjar bli tjatigt, jag vet..) att Aguirre ar perfekt for ett lag som skall tas UPP - han har ej erfarenheten av att leda ett lag med stora forvantningar. Tanker sjalvklart pa Osasuna, dar han gjorde ett kanonjobb.

Humle och Dumle orkar jag ej ga in pa just nu(vill ej fylla huvudet med ilska innan dagens guidningar..), men det ar illa att de ar de som styr vilka som ankommer. Det jag reagerade pa med paniagua`s inlagg var att man drar upp nationaliteten pa spelarna, nagot jag ej nansinn kan forknippa med hur bra/daliga de ar. Forstar att dennes inlagg var straxt inpa gardagens fiasko, och darfor la jag aven till dte i inlagget som var riktat till paniagua.

Ramos vore en drom, men hur skall vi gora? Skall han ta over nu med ett lag som han knappast hade plockat ihop sjalv? Hyffsat FM att satta upp halva laget for transfer i januari om du fragar mig. Skall man ge han ett kontrakt som satter igang sa fort sasongens sista match spelats? Hur skulle det da paverka moralen hos bade spelarna och Aguirre, som om mojligt, skulle kunna prestera annu samre da han ej haft "nagot att forlora"? Knepig sits om du fragar mig.

Det ar enkelt: Vi behover spara - fardiga Spanska spelare ar dyra, speciellt nar de saljs till rival/inhemst lag... Och efter EM-succen sa ar de knappast billigare.

Tror paniagua blandade ihop overvarderade(dvs priset) och overskattade.

Tycker de som har det ultimata att saga till om, dvs vara ack sa karvanliga Dynamic Duo(Humle och Dumle) ar de som bar det yttersta ansvaret.

Vet att det rader samma problem i Milan som jag foljt sedan barnsben: Berlu, Galliani och Braida finansierar de spelarna DE sjalva vill se, INTE de som Carlo ber om... :(

Paniagua: Missforsta mig inte pa nagot satt - ogillar Aguirres taktiska brister(och de ar ej fa...) och vill ha bort honom, men har svart att se hur det skulle gynna klubben just idag, med tanke pa att Ramos kanske ej alls vill veta av flertalet spelare som vi i dagslaget har.

Kan val sammanfatta min asikt gallande spanjorer v/s utlanningar: Star valet mellan en spanjor och utlanning och de har likvardiga kvaliteter, sa bor valet falla pa den inhemska med tanke pa flera grunder: Uefas regler ang inhemska spelare, spraket, spelet, miljon mm.

Dock skall den som ar battre kopas och spelas. Kan dra ett exempel med sveriges jamstalldhetslag/kvot: Manga kvinnor har fatt en position endast for att de ar just kvinnor. Sjalv fick jag jobb pa ett dagis over 2 ar endast pga att jag innehar en penis :/ Tro fan att jag fick mycket skit sa fort den nyheten spreds...

Hoppas du insag min poang med de tidigare inlaggen.

/rawkus
Atlético Deion
2008-11-24 15:47
rawkus//

va snackar du om? du kan ingenting om fotboll, alla vet att man måste bla bla bla blaa.. hehe.. skoja.. ville bara härma hur dom på marängforum diskueterar med varandra..

Aguirre är ingen anti-Spanien tränare, men dock har han kanske inte tillräckligt med kunskaper inom Spansk fotboll för att hitta bra inhemska spelare utan att bryta upp kassan på kansliet. Det är trots allt humle o dumle som du hämtar in spelare, som du sa, men jag tror nog Aguirre skulle ändå få de spelare han vill om han bad om dem. Han har nog inte tillräckligt med inside för att hålla koll på transfer marknaden för att vara aktiv, därav anledningen till att humle plockar in de han själv vill ha, och det är ju inte bra, för i slutändan är det tränaren som måste få "sina" spelare och de han behöver.
Atlético rawkus
2008-11-24 14:18
paniagua:
Oh nej, nu ar du ute och trampar vatten... "Mexikan" ? Hade tranaren varit Finne, da hade jag lackat ur :) Jag bryr mig ej om nationaliteter/bakgrunder da jag anser att de ej har nagot med saken i fraga att gora.

Gillar ej heller Aguirre, men ar tacksam for att vi med han vd rodret, pa nagot markligt satt tagit oss till CH L och dar startat over all forvantan. Om du last mina tidigare inlagg sa hade du sett att jag vill ha bort honom. Dock tveksam till att kicka nagon mitt under en sasong.

Forsvarar ej Aguirre, anser dock att tjatet om "icke-spanjorer" ej ar ett dugg vesantligt i denna fragan, for mig veteligen var det just utlanningarna som gjorde att vi klarade en kvalplats samt ett par utlanningar som gjorde att vi mosade Schalke i 2a matchen...

Tank da aven vad priset stigit an mer efter EM-succeen... Skall vi spara sa ar "fardiga" Spanska spelare fel vag att ga, tillsammans med engelska och i stort sett ALLA spelare fran Ryska ligan, ryss eller ej.

Overvarderade skrev jag, inte overskattade ;)

Deion: Sjalvklart vore det grymt med fler talanger i laget, men sjalv anser jag(det lilla jag sett av manga av dom...) att alla ej kan slangas in i A-laget "bara sa dar". Speciellt i CH L... Banega gillar jag grymt, men haller med - helt onodigt da Nacho visade att han haller.
Atlético senken
2008-11-24 12:41
Skön sarkasm på senaste blogginlägget ! :) mer av det !
Atlético paniagua
2008-11-24 12:35
"Spanska spelare övervärderas så in i helvete".

Jepp, märkte under EM hur "övervärderade" spanjorer var
Atlético paniagua
2008-11-24 12:33
--Rawkus--

Tänk jag förstod nästan att du genast skulle hoppa in och försvara Aguirre, "mexikan" som du är ;-)

Du har dessutom totalt missförstått tanken bakom mitt inlägg. Kan veckla ut det vidare när jag har tid men nu har jag ett viktigt möte.

PS. Jag hatar inte Aguirre, jag bara ogillar honom starkt.
Atlético Joakim Jönsson
2008-11-24 08:21
Och Perea rörde inte Quero vid straffsituationen...
Atlético Deion
2008-11-24 07:42
Aguirre säger efter matchen att det var vårat fel för att vi inte kunde hålla i bollen på de offensiva kanterna sista 10 min och lätt dem komma runt och mata inlägg gång på gång på vänsterkanten.. Precis ditt jävla spånhuvud.. hur ska du hålla i bollen på kanterna när du tar ut Simao och lägger in LG.. när du nu valt att ta ut Kun också.. FSP sprang runt som en förvirrad huund mest och man fattade inte va han hade fått för direktiv.. och LG ska vi inte snacka om.. hade han haft minsta intresse för att att hjälpa Pernia som Simao har så hade Numancia inte fått det trycket på slutet från den kanten.. Aguirre är så smart att man bli dum..
Atlético Deion
2008-11-24 07:05
Rawkus//

Han menar nog att det vore kul iallafall med några st egna produkter, alla andra topplag hissar konstant fram egna in i truppen. Våran akademi är en av de bästa i Spaninen, så det är ju inte så att tar fram direkt dåliga spelare. Ett ex är lånet av Banega som var helt o hållet onödigt då Nacho gjorde en mycket bra debutsässong. Nu sitter det talangfulla Atleti hjärtat och ruttnar nånstans medans en odiciplinerad Ever härjar runt. Hur mycket mer hade egentligen Camacho behövt ge första säsongen för bli en del av laget igen, han gjorde faktiskt mer än tillräckligt. Förresten så tycker jag att Pablo är bättre mittback än UFO, men vi minns alltid de små klantgrejerna han gör var fjärde match. Pablo deffensiva luftspel och brytningar är en fröjd att se när han håller jämn nivå. Glöm inte Pablo-Perea var det mest fruktade mittbacksparet för 2-3 år sedan.. man kunde inte komma förbi.. släppte in minst mål i ligan typ 2 sässonger i rad.. vårt problem vr väl att vi inte gjorde några mål frammåt.. Jag trodde Ufo skulle vara högerback. Pablo har fått se sitt självförtroende och karriär dala pga av klubben och fansen som inte förlåtit han för Real grejen. Hur bra var inte tex mittbacks canteran Dominguez som blev inslängd i hetluften i några matcher nyligen, han var ju grym, men så slängde dom tillbaka honom igen, som vanligt, tröttsamt var ordet.
Atlético pimpster
2008-11-24 01:06
tack daniel för ett fantastiskt blogginlägg! nu kan jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna. :)
Atlético rawkus
2008-11-24 00:10
"Det här laget har ingen identitet längre. Det är varken ett Madridlag eller spanskt heller för den delen. Liverpool har fan fler spanjorer i startelvan än Atleti." - Sa vad ar skillnaden..? Forstar ej jamforelsen med att vi har utlanningar och Liverpool icke-Britter.

"Vi har ett lag med portugiser, argentinare kryddat med colombian, en uruguayan, en holländare, en grek, en tjeck och så Bellman. Va fan är det!!!!????? UT MED DEM!" - Japp, slang Kun, Forlan, perea, Franco, Heit mfl at helvete!? Forstar att du ar arg, besviken och hatar Aguirre, men vad fan har det med utlandska spelare att gora? Sa lange Spanska spelare overvarderas nat sa in i h*lvete, sa kommer det fortsatta figurera billigare alternativ sasom utlanningar, och sjalv ser jag inget fel i det. Hur kul hade PL varit med endast engelsman? La Liga med endast Spansjorer? Ryska ligan med endast Ryssar? Serie A med endast Italienare?

"Anti-spanjor" - ?! :O

Rikta ej allt ditt hat endast mot Aguirre, da han knappast ar den som godkanner varvningar samt pungar ut for dessa.
Atlético John Mayer
2008-11-23 20:58
Mög


..God natt.
Atlético daniel77
2008-11-23 20:14
Joakim, du har fått pm och mejl
Atlético paniagua
2008-11-23 19:45
I rest my case.
Atlético Deion
2008-11-23 19:33
Våran cantera Manu del Moral har gjort mål mot Barcelona. Det är ju bra att nån har nytta av våra talanger, för vi har inte det iallafall. Skrev en krönika om detta för ett tag sen.
Atlético paniagua
2008-11-23 19:24
Dags för ledningen att ta ett kvartssamtal med Aguirre. Det verkar vara symptomatiskt att laget inte kan hålla tätt i slutminuterna och det är tränarens fel.
För övrigt tycker jag att vi ska göra oss av med alla jävla legoknektar. In med våra canteranos som känner något för färgerna de spelar i. Det här laget har ingen identitet längre. Det är varken ett Madridlag eller spanskt heller för den delen. Liverpool har fan fler spanjorer i startelvan än Atleti. Kolla på lagen ovanför oss (undantag Sevilla), de har alla massor med spanjorer i startelvan. Men inte vi inte. Jag tror ta mig fan att den där mexikanen är anti-spanjor.
Vi har ett lag med portugiser, argentinare kryddat med colombian, en uruguayan, en holländare, en grek, en tjeck och så Bellman. Va fan är det!!!!????? UT MED DEM!
Atlético Roni
2008-11-23 19:09
inte om dom 45 minuterna har övertid:p
Atlético Deion
2008-11-23 19:06
Jag vet nu hur vi kommer att vinna ligan och erövra Europa!! Om vi kan övertala hela fotbollskulturen att bara spela 45 minuters matcher så kommer vi vinna allt som finns!
Atlético Deion
2008-11-23 19:03
Aguirre måste vara världen sämsta halvtidscoach.. han kan varken skicka ut laget för att vända ett underläge eller hålla en ledning
Real Madrid pure football in my heart, white blood in my veins
2008-11-23 19:02
Deion//

Det är en sak som är jobbig men spanska domare, kompenserar istället för att ta det beslutet som verkar riktigast. Spanska domare kunde lära sig mer av Engelska.
Anyway, tough luck.
Atlético senken
2008-11-23 19:02
dags att hitta ett lag att heja på där spelarna vill spela 90 minuter(plus övertid) varje match och inte bara gå omkring och tänka på hur mycket lön de kommer få vid veckans slut........

Absurt jävla dåligt ! Flytta ner Aguirre och hans jävla sopor ner till segunda B(eller var det heter nuförtiden), och låt Abraham García och hans trogna tjänare lira i högsta ligan! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men vi vill ju iofs inte att soporna ska ta ner b-laget till tercera.

FYFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN !!!
Annons: