/spanien/atletico/forum/1515.aspx/spanien/atletico/forum/1515.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético SouthKun
2009-02-21 22:05
Länktips till matchen någon?
Kan bara se andra halvlek på TV då familjens överhuvud föredrar annat!
Tack på förhand och skynda er!
Atlético John Mayer
2009-02-21 22:02
Kom igen nu!
Atlético John Mayer
2009-02-21 20:15
Intressant diskussion, helt klart, och många visa ord har sagts. I grund och botten är det en fråga om klubbens mentalitet, och ska jag vara ärlig så är jag orolig över att den inte kommer att ändras speciellt mycket förrän vissa delar av styrelsen har byts ut.
Atlético zoran
2009-02-21 19:41
Håller med dig till fullo, Daniel. Det är så man bygger ett framgångsrikt lag, man blandar och tar lite av varje.

Tyvärr har jag inte tillgång till matcherna, bara när Telemadrid sänder. Det jag har sett i år är att De Gea har räddat laget ett antal gånger, dessutom har Keko utmärkt sig i någon av de matcherna som jag sett Atléti B, unga spelare är som sagt lite ojämna, men det är något som de blir bättre med åren, han är ju trots allt bara 17 år gammal.

I övrigt är Koke väldigt imponerande, speciellt med tanke på att han är född 1992. Detsamma gäller Cedric som du säger, han borde sannerligen få chansen att visa upp sig. 16 år gammal och så där duktig tekniskt som han sedan kombinerar med en fin kvickhet och snabbhet.

Maxi spelar bara för att han är lagkapten, jag hade givit Keko eller Cedric chanse för länge sedan. Jag tror faktiskt Aguirre tyckte om Cedric, han var ofta och tränade med A-laget, dessutom gjorde han sin debut i Teresa Herrera inför den här säsongen.

De i ledningen måste förstå att Maxi inte är en ytterspringare.
Atlético daniel77
2009-02-21 19:22
Förresten var jag och kikade på Vecindario-Atlético B i söndags. Matchen i sig var ingen höjdare men oj vad imponerad jag blev av De Gea. Han borde vara given i A-laget till hösten. Keko å andra sidan hade ingen vidare rolig förmiddag och misslyckades med det mesta. Cedric gjorde ett mycket piggt och intressant inhopp i den andra halvleken och han bör vi hålla ögonen på även i framtiden. Han är snabbfotad, teknisk och spelintelligent. Varför inte bänka Maxi och låta Cedric ta högerkanten istället?
Atlético Deion
2009-02-21 19:16
Som jag skrivit förut så håller jag med Daniel och Paniagua. Nu är inte tex Jurado en egen produkt, men han kom som ganska ung till Atlético 2006 efter att ha totalt dominerat i Segunda División och var nyckelspelaren för Real Madrid Castilla.

När han kom till de rödvita 2006 så kommer jag ihåg att Martin Petrov och Maxi åkte på långtidsskador och Jurado blev ordinarie som ytter.

Jag kan säga att han var Atléticos klart bästa spelare 2006-2007 efter att ha spelat 33 matcher. Sen så bara sket Jcvier Aguirre i han när man köpte in nya spelare sommaren 2007.

Samma sak hände med Camacho, när vi hade skador kom han in och raderade bort Barcelonas mittfält på sin debut, sen följde flera riktigt stabila matcher. Nu är han helt under isen för att Aguirre sket i honom när de andra blev friska igen, lånade in Banega av nån absurd anledning.

Återigen fick vi skador och cantera mittbacken Dominguez kommer in och visar vart skåpet ska stå några matcher, sen skiter Aguirre i honom när folk blir friska eller han får in nya spelare under ett transfer fönster.

Braulio går in och gör en fullständigt lysande försäsong och är bäst i laget, sen tar man i Pongolle och skickar iväg Braulio.

Många här inne ser att våra talanger spelar i anda lag och kanske inte ser lysande bra ut, men tro mig, tex Maxi och Raul Garcia hade sett ännu sämre ut om de hade spelat med lagkamrater i tex lag Valladolid och Mallorca istället mycket duktika medspelare.

Mario hade idag varit dubbelt så bra som Maniche om han fått chansen att växa med såna spelare som funnits i truppen senaste 2 åren.

Det är den aspekten som jag fullständigt avskydde med Aguirre, att han var en in helvete själviskt tränare som bara tänkte på sitt eget skinn och jobb istället för utveckla klubben.

Han slet på samma startelvor och måste spela sina namnkunnigaste spelare bara för att rädda sitt eget jobb. Jag otroligt glad att vi blivit av med honom, annars hade klubbens egna spelare gått en mörk framtid till mötes.

Hade Aguirre vart kvar kan ni ge er fan på att vi hade köpt en till utländsk medelmåtta på sommaren och skickat tex Keko till Deportivo eller nåt.

Man kan inte påstå att våra canteros inte varit bra när de väl har fått chansen, för de har varit mycket stabila trots den låga åldern när de slängts in i hetluften pga av skador.

Du kan slänga in tex Camacho hur många du vill i år, han kommer ändå inte vara bra, för klubben och Aguire har tagit ifrån honom hans vilja och självförtronde, trots det han visade förra året så skiter dom i han i år, han har inget självförtroende just nu. Sen lånar man in Banega också framför näsan på honom.

Efter det han visade för året så måste han väl tänka va fan han egentligen måste göra mer för att få spela, han har redan bevisat att han kan, och i år har vi fördärvat honom.

Nu när när Abel Resino är här har jag stora förhoppningar på att saker kommer utvecklas på ett annat sätt. Han känner för klubben och dess akademi. Jag vill att Abel ska ingå i långsiktig process på några år. Jag behöver inte spela i CL på några år, bara våran cantera får komma fram lite under Resino.

Jag älskar Atlético, det finns viktigare saker och värderingar än CL spel. Spelar vi våra kort rätt kommer ett jättespännande Atléticolag spela CL om några år, och då kommer det vara roligare och mer passionerat än någonsin. Ha kvar Resino.
Atlético daniel77
2009-02-21 19:11
Zoran, du har helt rätt i det du säger. Man skall inte värva bara för värvandets skull. Köp några få klasspelare som höjer nivån och ge sedan talangerna förtroendet. Kombinationen av hemlagat och den extra lilla touchen i form av utländska klasspelare är det som måste eftersträvas framöver.

Atlético zoran
2009-02-21 18:53
Det är ju skönt att Daniel vaknar till liv när det vankas debatt. Hur som helst, man kan ju inget annat göra än att hoppas på att de får chansen att visa upp sig. Det finns ingen anledning att köpa in så mycket som klubben har gjort, köp in på de positioner där du tror att du inte har tillräckligt bra uppbackning, men kasta för all del inte bort de talanger som redan finns och kan bli en tillgång genom att köpa in Cléber-kvalité från Sydamerika.

..och mitt i det här gör även Diego Costa mål för Albacete, typiskt att Pitarch skulle få rätt den här gången.
Atlético JFH
2009-02-21 18:51
paniagua/ Det är inte alltför länge sedan våran ungdomsverksamhet var i princip helt avvecklad, i jämförelse med exempelvis Barcelonas som har varit "up and running" en bra tid nu, om det är det vi ska jämföra oss med.

Vidare så har väl flertalet spelare fått chansen, om inte här så på lån, och alla har knappast växt med förtroendet. Jag håller som sagt med dig om att alldeles för få får chansen, men man kan inte hävda att de som har fått förtotrende har tagit den. Så ser verkligheten inte ut, och då vill jag dra en parllell till Braulio, som knappt tog en plats i Getafe, och då handlar det ändå om ett lag med en klart lägre ambitionsnivå. Sinama däremot satte över 10 mål i Recre. Vem vill man då ha i sitt lag? Jag kan säga så här, vi behöver inte både Banega och Maniche, och vi behöver inte både Ujfalusi och Heitinga, men vi behöver verkligen 1 av 2.
Atlético daniel77
2009-02-21 17:19
Diskussionen nedan blir lätt absurd med tanke på att våra ungdomar inte fått så många chanser i sitt liv att visa vilka färdigheter de besitter. Personligen är jag helt övertygad om att spelare som Dominguez, De Gea, Keko och Camacho har de resurser som krävs för att bli framtida A-lagsspelare. Tyvärr är det ju inte resurserna som brister utan förtroendet för dessa spelare och där är det bara att konstatera att vår klubb är urusel på att lyfta fram egna talanger.

Personligen måste jag säga att jag kan smälta en förlust med fyra egna produkter på plan bättre än med fyra utländska och överbetalda filifjonkor som underpresterar vecka ut och vecka in.
Atlético paniagua
2009-02-21 16:52
Rawkus och JFH;

Det känns som om jag inte kommer övertyga er i min tanke och ni inte kommer att övertyga mig. Vi får helt enkelt vara ense om att vi är oense :-)

Jag är, och har alltid varit, av den åsikten att folk växer med uppgiften och överträffar sig själva när de ges ett förtroende och ett ansvar och, framförallt, en chans. Detta gäller för alla situationer i livet, så också i fotboll.

Därför tycker jag att ni är orättvisa när ni klassar ut våra talanger samt våra utlånade spelare som aldrig fått en ärlig chans.
Jag tror att vi skulle bli glatt överraskade om de verkligen gavs chansen.

Vad gäller Barca kontra Atleti är jag medveten om att det är olika ekonomiska förutsättningar. Men talar jag inte om inköp utan tänket kring de egna talangerna.
Jag vägrar att tro att vi inte har en minst lika god akademi och minst lika goda talanger som Barcas ungdomsled. Tvärtom så är de våra talanger som ger avtryck i de olika ungdomslandslagen.
Skillnaden är att Barca tror på sina talanger och slänger in dem i hetluften emedan Atleti inte gör det utan i mångt och mycket har samma tänk som ni i att om man inte genast kan vara en kompetent fullgod ersättare till dyra inköp så ska man inte chansa utan sätta dem på bänken (om ens det)
Atlético rawkus
2009-02-21 14:53
paniagua: Gallande den ekonomiska biten, sa skulle en utrensning av en hel hog spelare pressa ner priset pa dessa rejalt. Andra klubber skulle direkt fa nys om detta och de skulle helt enkelt vagra att betala ens i narheten av vad vi en gang gjorde - latt att rakna ut vad som hander med varan redan sargade ekonomi...

Sedan tvekar jag ej en sekund pa att namn som Maxi, Simao, Ujfalusi mfl. ger bra mycket mer intakter an tex Pacheco, Keko, De Gea mfl. Tyvarr ar ju fotbollen sa oerhort ekonomiskt styrd att ALLT detta maste has i atanke.

Darfor ar iaf jag emot en framhetsad utrensning, detta gallande den ekonomiska delen.

Gallande sjalva spelandet sa ar jag som sagt starkt emot tanken att slanga in 4-6 ungdomar med NOLL erfarenhet i hetluften. Har har man gjort ett misstag fran borjan. Dessa unga killar borde ha fat den vardelosa Copa del Rey som lekplats - ma det bara eller brista.

Varfor du utesluter just Assuncao kan jag ej ens forsoka fortsta mig pa - han har varit en av de helt klart basta denna sasongen.

Ditt drompaket med Xabi, Torres och Reina vore minst sagt frestande, dock skulle denna utrensning du pratar om gor att an mindre pengar skulle finnas for detta paket(vet att det ar en ren drom :))

Klubben bor byggas upp fran grunden igen och vi har en oerhord chans att utveckla den med egna talanger och darmed minska de ekonomiska utgifterna rejalt, men... allt detta skall genomforsa i lagom takt. Hetsas det fram sa riskerar man en total kolaps, och det ar dte val ingen forutom Real M***** fans som vill se...

Tycker ej min ide ar sa pjakig trots allt:

Letar man nyforvarv men ser att en av de egna skulle kunna tacka positionen, sa bor man stanga den positionen ekonomiskt och satsa pa just den egna.

Att du tar Barca som exempel ar tufft da det ror sig om tva helt olika forutsattningar, bade ekonomiskt och spelmassigt. Forstar tanken men stooor skillnad pa de tva lagen.

Daremot vore det ej fel att anstalla rejala scouter som harvar igenom HELA den spanska fotbollsserien, allt fran 15 aringar till 20 aringar.

En spansk Wenger skulle jag garna ha till hands gallande att nosa fram talanger, till sjukt laga priser dessutom :)
Atlético JFH
2009-02-21 13:20
paniagua/ Jodå, jag fattar precis vad du menar, men jag tycker inte att Miguel, Braulio och Jurado håller för ett lag som ska slåss om titlar. Jag skrev ett mer utförligt inlägg om det här nyss, men det försvann (som alltid när man skriver långt och inte sparar), så det får bli en sammanfattning.

Jag tycker att din tanke är god, men den går inte att genomföra med spelarna du nämner. Anledningen är att andraalternativen behöver hålla hög klass om vi ska konkurrera på flera fronter och sepla så pass många matcher per säsong. Att Braulio skulle kunna axla samma roll som Sinama är ju ett skämt. Detsamma gäller De Gea, Koke mfl. som är riktigt fina talanger, men som absolut inte håller samma klass som Coupet, Assuncao och gänget.

Jag håller dock med dig om att vissa utlänningar har fått för mycket utrymme som kunde gått till klubbens egna produkter. Varför värva 2 mittbackar när man redan har 2 av världsklass och dessutom Dominguez som mycket väl håller som fjärdealternativ på positionen? Detsamma gäller innermittfältet där vi värvar Banega i sista sekund och förpassar Camacho till bänken. Än värre blir det då Banega också får nöta mycket bänk, eftersom både han och Camacho får dela på fjärdealterntivets speltid.

Det jag vill säga är att kvalitet ska gå före nationalitet, men det finns situationer där det faktiskt kvittar, och då tycker jag att det är bättre med våra egna produkter, som inte har fått alla chanser de förtjänar. Som nyckelspelare tycker jag dock att ingen har visat det som krävs.

EDIT: Disposition.
Atlético paniagua
2009-02-21 12:30
...ooops, jag glömde Camacho som givetvis är ett naturligt alternativ/avbytare till Raul Garcia.
Atlético paniagua
2009-02-21 12:18
Till JFK och övriga som fortfarande inte fattat min tanke ska jag skissa upp en tänkbar startelva utifrån de åtgärder jag förespråkade i mitt första inlägg som skapade denna maratondebatt:
..................Leo Franco

canterano?/...Perea...Pablo...Antonio Lopez
nyförvärv/
Juanito?

...............Raul Garcia......

Jurado........De Las Cuevas.........Simao

...........Kun............Forlan............

På bänken: Braulio, canteranos som De Gea, Keko, Koke, Pacheco, samt några kompletterande nyförvärv på ytterbackspositionerna och någon mittfältare.

Under tiden ska allt göras (när ekonomin tillåter) för att hitta ett "paketpris" från Liverpool där vi kan köpa, eller byta till oss, Reina, Xabi Alonso och Torres. :-) Önskedröm, jag vet, men det skulle vara mumma.

Vad tycks?
Kanske inte något lag som tar ligaguld första året, men sedan kan det bli riktigt bra.
Atlético paniagua
2009-02-21 11:55
Zorans 3+4 punkter är exakt vad jag menar. Dock tycker jag att inskolandet av 1 canterano per år är för lite. Det skulle vara fullt möjligt att skola in 2 utan problem.

--JFK--
Fattar ironin. Dock visar ditt inlägg att du inte fattat ett skvatt av det jag menar.

--Rawkus--

Om du läste mitt första inlägg i debatten (eller om det var andra) så ville jag ju behålla några stycken, så en "total utrensning" var ju inte idén i rent praktiskt. Med "total utrensning" menar jag rensa ut de som underpresterar, inte peu en peu, utan med en gång och helt och hållet.

Förstår dock din synpunkt angående den ekonomiska aspekten, erkänner jag villigt att jag inte tänkt på den. Detta är ju givetvis ett problem men det kanske går att lösa om en annan klubb "övertar" kontraktet. Jag är inte så kunnig i ekonomisk och kontraktsmässig praxis när det gäller fotbollspelare. Kanske de som spelar de där förträffliga dataspelet ni talar om kan mer om det?
Givetvis är det skillnad på de olika divisionerna, men någon gång måste de ju få pröva på hetluften om tanken är att de så småningom ska spela i högstaligan, vilket tanken måste vara.
Som sagt, har Barca lyckats väldigt bra med detta. Messi, Bojan, Busquets mfl är typexempel på canteranos som slängdes in i hetluften ganska bryskt och omgående och resultatet ser vi ju.
Som en jämförelse kan Barca, utan någon nämnvärd försvagning, ställa upp med en startelva med 8 (!!!!!) canteranos. Hur många canteranos har spelat, ens några minuter, hos Atleti de senaste 2 säsongerna?
Atlético zoran
2009-02-20 22:55
Mycket av den här diskussionen nedan är kopplad till klubbens nurvarande sportchef, Jesús García Pitarch.

Det är han som tar hand om värvningarna och i ärlighetens namn ville jag ha bort honom redan inför den här säsongen. García Pitarch ligger bakom en mängd misslyckade värvningar och klubben funderade faktiskt på att ersätta honom med José Luis Caminero, en gammal Atlético-hjälte från det lag som vann dubbeln 95-96, han har en liknande position i Valladolid för tillfället, jag vet dock inte varför det hela stannade av.

Vad är det då Atlético behöver för att förstärka laget och verkligen etablera sig mot de riktigt stora?

1) En riktigt bra tränare med vinnarmentalitet som även är villig/känner till klubbens fotbollsskola. Det skall vara någon som känner till hur man spelar i Atlético, men samtidigt måste det vara någon som är tillräckligt bra taktiskt, speciellt när det gäller att sätta upp en hög press och jobba över hela planen
2) Två nya ytterbackar, en på varje kant, det borde vara prioritet ett.
3) En organisatör på mittfältet, varken Raúl García, Maniche, Camacho, Paulo Assunção eller Banega (även om han är bra mycket passningsskickligare än resten) kan slå en avgörande passning. Kanske finns han i form av Jurado som är utlånad till Mallorca eller så finns han i Koke, i värsta fall finns den här typen av spelare i en annan liga och då lär det bli dyrt att köpa loss honom.

Nu har förvisso García Pitarch sagt att klubben kommer satsa på sina canteranos, det återstår dock att se i vilken utsträckning, men målet är att få fram en canterano varje säsong, förra året fick man fram Camacho och man bör även satsa mer på honom. Atlético kommer inte ha råd att köpa dyra spelare i framtiden, dels pg.a. arenabygget, men även pg.a. den här ekonomiska krisen som pågår.

Det finns nämligen fyra saker som en välmående och fungerande klubb ofta har.

1) En plan för flera år i framtiden, en tränare som är tänkt att uppnå målen, inga tillfälliga lösningar. Man måste våga tro på sina egna/tränarens idéer, ge det tid. Det gjorde de åtminstone med Aguirre vilket visade sig vara ett stort steg framåt för den här klubben, även om han inte var den idé-rikaste tränaren i Atléticos historia.
2) God scouting-verksamhet, man köper billigt, fostrar spelare och låter de även få chansen att visa upp sig.
3) En bra ungdomsverksamhet.
4) Bra organisation, dvs. att högre uppsatta kommunicerar väl med allt från ledarstaben till spelarna som representerar klubben.

Sluta med de överflödiga köpen, man behöver inte köpa någon bara för att det är frestande.
Atlético kun10aguero
2009-02-20 20:56
Tjena måste säga att det är en mycket intressant diskussion mellan (mest) rawkus o paniauga.

Hur som helst undrar jag ifall de är folk som spelar x11 här inne ? tänkte köra en liga med bara Atletico :)
Atlético rawkus
2009-02-20 18:45
JFH: Nu hangde jag ej med. Var det ironi? :)
Atlético JFH
2009-02-20 17:44
Det är klart att dessa ungdomar som harvar i botten av Segunda B har tillräckligt med kvalitet för att konkurrera om CL, och i förlängningen titlar...
Atlético rawkus
2009-02-20 15:46
paniagua: Forstar hur du menar. Dock tror jag ssjalv INTE pa en total utrensning mitt i en sasong - oavsett hur bra ungdomarna gjort/gor ifran sig, sa ar det en grymt stor skillnad pa "B-serien"/ungdoms och A-lagsserien...

Tror mer pa att forst och framst ersatta bankspelarna med ungdomar, kanns som en bra och langsman nog start. De positioner som tacks upp bast av de unga med mest talang, bor man saledes infora kopstopp for.

Skall forsoka forenkla: Eftersom Pacheco gatt fram som en angvalt, sa ar en varvning av utomstaende anfallare, spanjor eller icke, helt onodig. Makes sense? :)

Cancer contra inskolandet av nya spelare/egna ungdomar..? :O

En av sakerna jag tror vi glommer mitt i alla diskussioner om utrensningar, ar de ekonomiska delarna: Eftersom dessa spelare ar under kontrakt, sa har vi som arbetsgivare en hel del skyldigheter, precis som i det "verkliga livet". Att hetsa ivag halva truppen gor att vi skulle ga back ekonomiskt med tanke pa vad vi en gang betalat for dessa spelare, samt aven forlorade intakter fran spelarnas diverse reklamrattigheter mm.

Haha, uttrycket "fjortisar" var ej menat pa ett negativt satt :)
Atlético raoul duke
2009-02-20 13:37
Ämne: FM - Football Manage....
värt å prova om man vill slösa bort mycket tid av sitt liv ;p
Atlético Roni
2009-02-20 12:49
FM - Football Manager kan inte förklara det bättre än vad namnet gör själv :p.
värt att prova!
Atlético paniagua
2009-02-20 12:03
Tack Deion!
Du är den som till fullo förstod vad jag menade.
Jag säger inte att man inte kan ha utländska spelare, men de måste plockas med större noggrannhet än vad som gjorts hittills och inte BARA utländska spelare. Laget måste ha en stomme av spanska spelare för identitetens skull. Den försvann till stor del med Torres.
Att byta ut stora delar av laget är ingen nyhet, det har gjorts förr i Atleti med blandad framgång ( vad är för övrigt FM som alla snackar om?.
Barcelona har lyckats alldeles utmärkt med att bara "kasta in" sina canteranos. Bojan, Piqué, Busquets är bara några exempel på att de går utmärkt att gå från ugdomsled direkt in i A-laget, givetvis med några långa inhopp emellan ( och ja, jag är medveten om att Piqué gjort en sejour i England).

-Rawkus-
Du missförstod mig. Jag menar inte att du känner MINDRE för Atletico än en spanjor. Jag menar bara att du kanske känner ANNORLUNDA eftersom den nationella delen kanske inte betyder så mycket för dig. En parallell som jag skulle kunna dra är att en svensk Athletic-supporter kanske inte skulle bry sig så mycket om det spelade andra än basker i laget. För en baskisk Athletic-supporter skulle det vara otänkbart.
Detta är en hårddragning, men jag vill bara belysa min poäng.
Angående rutin på våra ungdomar; rutin får man genom att få spela i dessa turneringar.
Jag vill tro att Atleti har bättre backup i de egna leden än bara "fjortisar", som absolut inte skulle göra ett sämre jobb än vissa av de överbetalda "halvstjärnor" som nu spelar.

Jag har alltid ansett att för att bygga ngt nytt måste man rensa ut sånt gammalt som ej är bra och behålla det gamla som är bra.
Att renovera en lägenhet "till hälften" eller "peu en peu", funkar inte. Att skära ut en cancersvulst lite i taget funkar inte. Rejäla rensningar så att man kan bygga på nytt, en gång för alla, brukar bli bra i längden. Kanske når man inte resultat genast, men efter 1-2 år blir det bra. DÄREFTER kan man byta ut lite i taget. Jag tror, precis som de flesta, att kontinuitet ger resultat. Men kontinuiteten måste byggas på en bra grund.
Atleti har i dagsläget ingen bra grund enligt mitt sätt att se det.
Deportivo DonGuillermo
2009-02-20 09:19
han kommer att vara trött på fotboll vid 7 år, och flytta över till konståkning...

har någon koll på vilka alla vi har på lån nujust?
Atlético zoran
2009-02-19 23:02
Stackars unge, kommer bli en jävla press på honom när han väl börjar spela fotboll.

Jordi Cruyff någon?
Atlético rawkus
2009-02-19 22:17
Grattis KUN!!!
Atlético NemanjaKazic
2009-02-19 22:14
GRATTIS TILL KUN, HOPPAS PÅ ATT DEN LILLE BENJAMIN BLIR BÄTTRE ÄN HANS PAPPA ÄR NU;d
Atlético Roni
2009-02-19 22:01
Grattis Kun :D

Många mål för din nya son vill vi se :)
Atlético Deion
2009-02-19 16:56
Om jag får lägga mig i bok klubben nedanför :) så vill jag säga enligt min mening att jag håller både med och inte angående inhenska spelares vara eller inte vara i Atlético.

jag tycker man kan ha utländska spelare, men nyckelroller, lagkaptener etc måste vara egna spelare eller spanjorer från andra delar av landet som spelat länge i klubben.

Det är bara vi som envisas med att göra en underpresterande argentinare utan någon som helst ledarkunskaper, nationell koppling,egen produktstatus eller stark klubbhistoria till lagkapten.

Se Gerrard, Terry, Neville, Puyol, Raul, Marchena, J Navarro, Del Piero, Maldini, Totti osv. De har alla någon av ovanstående kopplingar till den klubb de spelar för.

Även Senna som inte riktigt är spanjor på det sättet har bara haft Villarreal som enda klubb i Europa sen han komm till ubåtarna för 7 år sen och Zanetti i Inter må vara argentinare, men han har spelat i Inter i nästan 14 år sen han kom från Banfield i hemlandet som ganska ung, så det är klart spelarna lyssnar på han, oavsett nationalitet, han är en ikon.

Sen har de flesta lag alltid några nyckelspelare med koppling till klubben eller landet på nyckelpositioner där deras insats kan sporra på laget, som tex Casillas/Raul, Puyol/Xavi, Villa/Marchena, Terry/Lampard, Ferdinand/Rooney, Gerrard/Carragher, Maldini/Pirlo, Del Piero/Buffon, Totti/De Rossi etc.. listan kan göra lång..

Jag kan nog med gott hjärta säga att lag som inte har denna grund får problem.

Arsenal har problem med stabiliteten och motivationen i laget just pga av ovanstående grejer, Aston Vill har å andra sidan har skaffat sig just detta i Barry/Young/Agbonlahor som förstår sig på psykologin och rivaliteten inom nationell fotboll och vad det betyder för en förening som Aston Villa, och all vet ju det går just nu för dom. Hur motiverade och stabila var inte Arsenal för några år sedan när Parlour och Keown spelade. Det var spelare man lyssnde på och för det blev förbannade i omklädningsrummet om spelarna inte respekterade och gav allt för klubben.

För mig handlar det inte om truppen i helhet, utan fundamentala fel i grunden, speciellt i ett lag som Atlético och var dom är på väg just nu och försöker åstadkomma med klubben, så är det viktigt att han några nyckelspelare som vet vad det betyder för föreningen, inte bara fotbollsproffs.
Annons: