/spanien/atletico/forum/15.aspx/spanien/atletico/forum/15.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Blyger
2017-02-01 21:50
Håller med Zoran. Carrascos sista passning nyss är ett exempel på din analys, inbegripet att han försöker nå anfallaren direkt efter bollerövring, trots att avståndet mellan dem är mkt långt och flera motståndare kan läsa handlingen.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Blyger
2017-02-01 21:50
Håller med Zoran. Carrascos sista passning nyss är ett exempel på din analys, inbegripet att han försöker nå anfallaren direkt efter bollerövring, trots att avståndet mellan dem är mkt långt och flera motståndare kan läsa handlingen.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético kerwall
2017-02-01 21:47
Är det efter 2020 som vi ska kunna konkurrera med Real och Barca på sportslig och ekonomisk nivå?
Atlético Blyger
2017-02-01 21:41
Börjar tro att Simeone tar ut Savic och Vrsaljko för att få sparken..
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético eduardo c
2017-02-01 21:34
Vilken skitsäsong
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2017-02-01 21:26
Savic och Vrsaljko är klass.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético paniagua
2017-02-01 19:39
Btw: Man kan inte annat än älska Simeones syrligt ironiska kommentar angående målkamerors införande
Atlético paniagua
2017-02-01 08:44
..om det är bildexempel på det jag säger som du efterfrågar, föreslår jag att du tittar på hela Eibar- och Alavesmatchen om igen. Där kryllar det av situationer på det jag avser.
Atlético paniagua
2017-02-01 08:40
Jag förstår inte hur jag ska kunna precisera det mer än jag redan gjort. Jag tycker det jag redan sagt är hyfsat konkreta exempel. Instämmer också i att det blir för mycket drällande med bollen istället för att släppa den till en medspelare.
Atlético zoran
2017-01-31 17:20
Du får nog precisera dig för att jag ska förstå exakt vad det är du syftar på. Har du något konkret exempel? Jag tror jag vet vad du syftar på, men är inte säker. Många gånger tycker jag personligen att spelarna tar för många touch och bidrar med alldeles för lite löpningar utan boll, inte bara överlapp utan löpningar in på rätt ytor. Tycker det där med att spela på fel sida av en medspelare ofta sker när Gameiro ska bidra i uppbyggnaden. Han löper i djupet när de vill passa på fötterna och tvärtom. En snabb speluppbyggnad kan dock innebära att man går snabbt till kontring eller att man borrar sig igenom motståndarnas försvar med korta, koncisa passningar genom deras lagdelar. Passningsspelet strax efter bollerövring är inte vad det har varit p.g.a. flera olika anledningar. Dels klarar inte Gameiro av att hålla undan en motståndare för att spela tillbaka på rättvänd spelare (något som Diego Costa är väldigt bra på) och på så sätt hålla igång anfallet och i samma veva är spelavstånden mellan den bollhållande spelaren och de som gör sig tillgängliga för en kontring i de situationerna ofta bedrövliga. Det är vitala element för att kunna kontraslå motståndarna. Det gör att motståndarna kliver upp något högre upp i banan då de identifierar att spelavstånden inte är tillräckligt bra för att hota på allvar. Samspelet mellan det centrala mittfältet och exempelvis Gameiro/Torres är inte heller bra när de båda försöker springa sig loss i djupet. De får nästan aldrig bollen i de situationerna. En sak som exempelvis Tiago brukar bidra med är lyftningar över motståndarnas vänstra mittförsvarare och vänsterbacken. Se gärna det första målet mot Villarreal i länktips. Det finns dock inte så mycket plats att anfalla på längs kanterna nuförtiden. Det är ännu ett element som Atleti saknar helt när man belägrar ett motstånd och behöver lösa upp motståndarlagets försvarsspel. I spelet längre ned är Augusto exempelvis väldigt bra på att göra sin spelare eller åtminstone kroppsfinta bort honom för att köpa sig tid och möjligtvis öppna upp ett hål för att lättare nå in till de kreativa spelarna på offensiv planhalva. Sånt saknas väldigt mycket.
Atlético paniagua
2017-01-31 13:35
Zoran; Detta må stämma om man ser till det generella "bollhållande" passningsspelet. Men vad jag egentligen mest syftar på är passningsspelet vid snabb uppbyggnad, kontringar och på offensiv tredjedel. Allt som oftast slås passningar bakom, eller på fel sida om, mottagaren (om de ens når mottagaren) vilket leder till att potentiella chanser rinner ut i sanden. Väldigt ofta är det också så att bollhållaren väljer att passa den medspelare som är mest omgiven av motspelare, den "svåra" passningen, istället för att släppa bollen till fristående medspelare. Detta kan inte bero på avsaknaden av Tiago/Augusto utan helt enkelt en brist på koncentration och speluppfattning.
Atlético zoran
2017-01-31 10:12
Anledningarna till det undermåliga passningsspelet är flera, men i grund och botten handlar det om att laget har saknat sina ordinarie alternativ centralt i banan och allt började med Tiagos skada mot Espanyol förra säsongen. Alavés-matchen kändes väldigt mycket som ett extremt exempel på hur dåligt man kan spela. Tränarstaben har fått gå runt på tre spelare under hela januari eftersom Tiago och Augusto är skadade samtidigt som Thomas är på Afrikanska Mästerskapen. Det här laget saknar Tiagos och Augustos spetskompetenser enormt mycket eftersom Koke är helt ensam om att sköta uppspelsfasen när han spelar centralt i banan. Han får ingen hjälp av varken mittförsvarare, Saúl, Gabi eller Filipe Luís (som varit en viktig faktor i det här spelet fram tills för någon månad sedan). Som en konsekvens av bristen på spelare som kan föra ut bollen ur motståndarnas första press får de kreativa spelarna aldrig bollen längre fram i banan för att kunna anfalla under deras premisser. Därav långbollarna och tjongandet.

Defensivt har laget problem i återerövringsspelet, men också när det gäller att krympa ytor eftersom varken Koke eller Saúl är lika bra på det som Tiago eller Augusto. De saknar inte bara erfarenhet för att ta rätt beslut vid rätt tillfälle utan deras positionsspel är inte i närheten av Tiagos och Augustos positionsspel. Det är dock inget konstigt, men det hjälper inte Atleti. Det är därför man släpper till så många målchanser. Tiago och Augusto korrigerar sina medspelare innan faran uppstår medan Saúl och Koke alltjämt behöver längre tid för att se faran framför sig. Det är något man lär sig med åren så man kan inte räkna med att allt ska se perfekt ut, speciellt när det går så oerhört snabbt.

Deyverson vs Godín och exakt vad som pågick finns i länktips.
Atlético Cholo es un dios
2017-01-31 07:25
Hur som helst ska det bli intressant att möta Barca. Nu gäller det mer än någonsin att alla presterar på max och verkligen är på tå hela tiden. Skulle vara så roligt att vända på den här "svackan" mot just barca också :)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Blyger
2017-01-31 01:05
Vi ändrade väl spelsystemet offensivt sett i början av säsongen, 433. Passningsspelet, särskilt under press, såg mkt bra ut förra säsongen. Men systemskiftet föll inte väl ut. Passningsspelet hela denna säsong har varit alltför slarvigt och ineffektivt. Så gick väl Simeone tillbaks till grunderna. Tjongtjong, räkna med fasta, fast fasta är ej inövade. Vi får väl räkna med vassa kontringar i CL framöver. Dock, har vi ens timing för det?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético paniagua
2017-01-29 14:26
Utan att förringa Alaves insats, som var fantastisk, så upprepar jag: Vi måste ha ligans sämsta passningsspel. Mot Eibar hade vi endast vid ett tillfälle under de 30 första minuterna (TRETTIO minuter!!! Det är en tredjedels match det!) tre passningar i sträck till rätt adress. Tro mig, jag roade mig med att räkna. Mot Alaves vet jag inte hur den statistiken såg ut, men jag vet att vi var totalt utspelade de 25 första minuterna och de få gånger som vi erövrade boll förlorade vi den direkt.
Detta är undermåligt av ett lag som har ambitionen att vara ett topplag och fajtas om titlar.
Atlético zoran
2017-01-28 21:52
@Conserva el Calderón!:


Nog för att Simeone valde fel tillfälle att spela på det här viset, men det har blivit dags för spelarna att ta sitt ansvar. Det var inte Simeone som förlorade 80% av alla dueller, andra bollar och nickdueller. Det är inte heller ett direktiv att vissa av spelarna struntar i att försvara och på så sätt gräver upp hål åt motståndarna helt i onödan. Vissa tror att man kan åstadkomma något utan att det ska göra ont att gå in i duellerna, fel..
Atlético paniagua
2017-01-28 21:31
@Jombi:

Ett exempel på hur man tar saker ur sitt sammanhang och gör det till en sanning. Jag förmodar att du inte såg matchen och såg hur Deyverson betedde sig under hela matchen? Ett riktigt litet svin! Jag är förvånad att Godin bara loskade på honom. Hade det varit jag hade jag brutit benet på honom. Du kanske också missade att Deyverson var först med att dela ut spottloskor?
Atlético Cholo es un dios
2017-01-28 20:03
Får panik över hur svårt vi spelar. Gå tillbaka till grunderna. Släpp boll, ta ny position, hela tiden. Istället för att slå dom där omöjliga 20-30 meters passningarna och hoppas att bollen går fram. Kom igen nu!!
Postat via SvenskaFans-appen
Jombi
2017-01-28 18:32
Väldigt lågt från Godin att dra till en spottloska mot Deyverson tyvärr...
Atlético Atleeeti
2017-01-28 17:54
Motståndarna kan lika gärna köra med 11 utespelare mot dagen Atleti. Kanske lägga en sko i mitten av målet för att vara på säkra sidan.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2017-01-28 17:48
Wow Gaitan
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2017-01-28 17:46
Detta borde vara Cholos sista säsong. Ser väldigt sliten och omotiverad ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Atleeeti
2017-01-28 17:31
Torres kommer in. Det löser nog målskyttet;-)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Lago
2017-01-28 17:27
Aj, ser inte bra ut för Giménez..
Atlético Atleeeti
2017-01-28 16:46
Usch, tur att vi håller nollan. 27% bollinnehav. Tur att vi är tålmodiga fans.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Halvtid
2017-01-27 19:37
@Lago:


Japp, riktigt modern sida ;).
Atlético Lago
2017-01-27 19:23
@Halvtid
Har du hört talas om Svenskafans?
Real Madrid Halvtid
2017-01-27 17:04
Hej,
Jag och några andra grabbar är i full gång att starta en fotbollshemsida som kan konkurrera med nedåtgående fotbollskanalen, Sportbladet och sportexpressen.

Vår idé är att skapa en nyhetssida om fotboll där gemenskapen betyder mest. Vi vill att våra besökare ska vara med och forma hemsidan lika mycket som vi bakom hemsidan gör det.

Skribenternas roll är att rapportera så bra de kan om sitt lag, eller rent allmänt om ligan. Du väljer alltså helt själv om du vill fokusera på ett lag i ditt skrivande, eller om du vill skriva om hela ligan.

Målet är att bli den största och bästa nyhetssidan för fotboll i Sverige.

Vi har redan nu över 20 duktiga skribenter, och en stabil mängd läsare sedan en tidigare hemsida.

Vi söker skribenter till Allsvenskan, La Liga, Premier League och Serie A. Kontakta mig på Leo.utriainen@gmail.com vid intresse.
Ha en fortsatt bra dag och en trevlig helg!
Atlético Chewie
2017-01-27 16:55
Tack! det var det jag misstänkte. klausulen ligger på 100 milj euro eller? det är ju nästan lite nu för tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2017-01-27 12:33
Genom att aktivera Griezmanns utköpsklausul går den köpande klubben runt Atleti och kan direkt börja förhandla med spelaren. Aktiverar fler klubbar hans klausul kan samtliga inleda diskussioner med spelaren. Atlético har i det fallet egentligen ingenting att säga till om och beslutet ligger då helt i Griezmanns händer. Något budkrig vad gäller spelarens prislapp kommer därför inte ske men snarare ett budkrig vad gäller spelarens potentiella lön, men även där är det inget som angår Atleti.
Annons: