/spanien/atletico/forum/1458.aspx/spanien/atletico/forum/1458.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético atleticodemadrid
2009-05-25 15:45
detta oxå http://www.youtube.com/watch?v=BmqgeRFWs1s :D
Atlético atleticodemadrid
2009-05-25 15:43
ni MÅSTE se :D http://www.youtube.com/watch?v=zHJCkJeZz3A
Joakim J
2009-05-25 10:46
Ämne: Appropå uppgradering....
Å andra sidan har man onödigt nog förlorat mot exempelvis Real Valladolid CF, Athletic Club de Bilbao och så vidare, där man trots ett bra spelarmaterial inte har lyckats ta tre poäng.

En orsak till detta tror jag är att man inte har tillräckligt "bra" spelare, exempelvis Maxi Rodríguez, det skulle varit bättre att ha en spelare likt Reyes i de matcherna, som är en liknande spelartyp som Simão.

Truppen behöver en uppgradering, inget snack om den saken, men jag både hoppas och tror att man kan göra det med hjälp av ungdomsakademien, jag vidhåller det.
Atlético A.K.
2009-05-25 10:34
Appropå uppgraderingen av spelartruppen som diskuterats flitigt så anser jag, och det har väl säsongen visat att Atléti är ett topplag som i sina bästa stunder kan slå i stort sett vilket lag som helst.

Alltså behöver Atlético inga "toppvärvningar" då klubben förmodligen inte har pengarna och sällan lyckas med sina värvningar. Spelarna som kommit och gått under detta decennium är väl några stycken?

Däremot behöver truppen breddas med en vänsterback. Mittbackar finns det så det räcker, de måste bara se till att hålla koncentrationen uppe under hela matchen.
På högerbacken finns Heitinga som jag anser bör vara första valet då han är en riktigt bra högerback. Ujfalusi finns ju som backup till den positionen också.

PÅ mittfältet skulle det inte varit fel med en yttermittfältare till. Jurado kommer ju tillbaka och kan spela där men jag ser gärna honom som innermittfältare tillsammans med Assuncao mot "sämre" lag.

En anfallare som kan konkurrera med Forlan och Agüero skulle vara riktigt bra att få.
Framför allt kan det gynna Agüeros utveckling då risken finns att bli petad.

Nu måste jag kila iväg till jobbet. Adjökens
Atlético wesse
2009-05-25 07:00
Med tanke på de utlånade spelarna ser jag gärna Reyes i klubben nästa säsong, anser att han är tillräckligt bra för att åtminsone rotera på vänsterkanten med Simao om det nu blir CL spel. C Santana gjorde ju ett hyffsat mål igår på marängerna, skulle kanske vara ett intressant namn som innermittfältare?

Som Deion säger så har vi inte de pengarna, eller ambitionerna (förhoppningsvis) att värva ett FM-lag.

Snart börjar löjliga säsongen, då får vi spekulera mer! Först gäller minst 1 pinne mot Alméria!

AUPA
Atlético Deion
2009-05-25 06:40
--Kun Aguero--//

Var hade du tänkt att Atlético ska få 600 milj ifrån egentligen? Maxi får du max 100 milj för, Pongolle får du mellan 25-35 milj för om du har tur. Pablo går väl som du sa för en 40-50 milj till Villarreal mån tro.

Det är klart vi måste uppgradera laget lite men det är Atlético vi pratar och vi har varken råd eller lust att värva på det sättet många av er föreslår, och jag hoppas att man inte gör det heller, tyvärr.

Vi är Atlético, inte Real eller Chelsea, och vi kommer aldrig att värva bara för att kunna vinna titlar. Vi gör lika många stupido värvninger som smarta värvninger: Jag vill inte ens ha in de spelarna som ni nämner, jag föreslår de långa vägen. Etablera sig några år i rad i top 4, tvätta bort lite jobbiga stämplar och sen börja bygga vidare på större grejer.

Atlético --Kun Aguero--
2009-05-25 03:28
Om vi tar nu 4de platsen så har vi gjort en mycket bra säsong igen och vi kommer bli ännu starkare nästa år.
Till sommar vill jag att vi köper 2-3 mycket bra spelare 1 på varje position och tar tillbaka några utlånade spelare.

Målvakt sidan borde vi kanske värva Asenjo han o leo får kämpa om den platsen, sen backlinjen måste vi köpa in 1-2 spelare det är vår stora problem en vänster back är ett måste.
Sen mittfälltet behöver vi en playmaker en som kan styra laget.
Sen anfallet räcker det inte med bara Forlan o Kun vi behöver en target player en som kan hota deras plats.

Viktigast av allt vill jag verkligen att Juande ramos får sparken och vi anställer honom direkt, då har vi en komplett lag då kan vi böra snacka om titlar.

2009-2010 trupp

-----------Asenjo-----------

Heitinga--Ufo--Juan--Maxwell

Reyes--Arteta--Assunsao-Simao

-------Aguero--Forlan--------

Bänk:
Leo
Jurado
Miguel
Raul garcia
Camacho
Perea
A.lopez
Negredo

Nyförvärv:
Maxwell 50 milj kr hans kontrakt går ut 2010 eller jeremy mathieu grattis franska ligans bästa vänster back den här säsongen hans kontrakt går ut i sommar.

Bruno alves Portos general 200 milj kr eller
Juan 150 milj kr i från roma rankar han topp 10 bästa backarna i världen, nu när roma spelar i Uefa cupen vill han kanske byta klubb.
Mittfälltet Xabi alonso 200 milj kr han vill komma hem till spanien eller Arteta 200 milj kr samma sak där. sen anfaller Negredo 150 miljoner eller Lorente bilbao 150 milj kr.

Max 600 milj kr köper vi in spelare för.

Sälj:
Pernia gratis vill aldrig se han mer
Pablo 50 milj nu när vi sattsar högt har vi inte råd med några misstag
Maxi 150 milj ej imponerad under hela säsongen vad har hänt med han fattar ingenting, in med Reyes eller jurado som har imponerade den här säsongen. Sinema pongoll 50 milj kr samma sak där onödig hellre sattsa på våra talanger jurado miguel.
250 milj kr får vi in, Sammanlagt har vi bara bara slösat 350 milj för dessa spelare va tycker ni?

Atlético T:e
2009-05-24 23:02
Det ska bli intressant villka av alla våra spelare som är utlånade som får chansen nästa säsong. Atletico spelarna som är utlånade till Mallorca imponerade ida =)
Atlético Deion
2009-05-24 22:36
Håller med JFH angående Asenjo. Har också sätt De Gea spela ganska mycket och Asenjo är några klasser bättre på allt, och det viktigaste jag märkt av Asenjo när han spelar är hans pondus i straffområdet, redan vid sån ung ålder.

Hur mycket jag än vill att De Gea ska vara våran framtid så har han potentialen att bli en grym La Liga målvakt av toppklass, men Asenjo har alla möjligheter och egenskaper att bli en världsmålvakt och är redan nu utnämnd det spanska landslagets framtida första målvakt.


Har höga förhoppningar på Jurado. Han måste bli ordinarie i startelvan och få spela om vi ska se hans egenskaper, inte bara hoppa in då och då. Många har glömt att Jurado gjorde en hel säsong i den rödvita tröjan när Petrov var skadad i 9 mån. Juradu var lagets bästa spelare trots med spelare tom Torres i laget, han fullkomligt dominerade vänsterkanten med hans lilla egna överstegsspecialare.


Ortiz och Dominguez känns som stora löften. Dock kan det vara smart att värva en anfallare av klass då Forlán håller 2-3 år till, om han nu inte har X-men gener som Henke Larsson.

Om 2-3 år när Forlan varvar ner så har vi några väldigt intressanta anfallare i akademin som kommer vara i rätt ålder då, runt 20-21 att börja med regelbunden a-lags fotboll, så klart efter att varit utlånad till Mallorca för att få speltid.

atleticodemadrid//

Du spelar mycket FM va? inget illa menat.. hehe :)


Atlético JFH
2009-05-24 21:38
Joakiim/ Visst håller jag med om att De Gea inte kommer sticka direkt, han är ju trots allt fortfarande mycket ung, men om Asenjo kommer så är han given etta i 10-12 år framåt (om inte mer). Reservmålvakter brukar inte vara lika långvariga och därför tror jag inte att De Gea skulle bli det heller, speciellt med tanke på att han faktiskt innehar en talang och kan vara ordinarie på en hög nivå om allt går rätt.
Ortiz är jag inte helt hundra på, men Camacho och Dominguez borde ha en framtid inom klubben iaf de 2-3 närmaste säsongerna. Sedan finns ju Keko, Koke och ett antal andra grabbar som lär vara närmare en plats.
Joakim J
2009-05-24 20:43
Ämne: här är en startelva ....
Känns lite FM över din elva.

Jag vill sticka ut hakan och säga att Atlético har en av Europas bästa ungdomsakademier, således bör vi använda oss av den i den viss mån som är möjlig.

Asenjo vill jag gärna se i klubben, men på resterande positioner har vi nog med täckning på sett till spelarna ur akademien.

Målvakt: Asenjo
Högerback: César Ortíz
Mittback: Heitinga
Mittback: Domínguez
Vänsterback: López (Bozzoni, någon?)
Defensiv mittfältare: Paulo Assuncão
Högermittfältare: Maxi Rodríguez
Central mittfältare: Jurado/Raúl García
Vänstermittfältare: Simão Sabrosa
Anfallare: Sergio Agüero
Anfallare: Diego Forlán

Cacha är förvisso 32 år om två år och det är en ålder som är för hög enligt mig, men resterande spelare i dagens trupp har sannolikt ett par, tre år kvar innan de lägger skorna på hyllan.
Atlético atleticodemadrid
2009-05-24 20:26
här är en startelva som jag vill verkligen och hoppas på att se om 2 år

målvakt=asenjo
högerback=srna
mittback=sakho
mittback=pablo
vänsterback=zhirkov/lopez
defensiv mitt=camacho
mitt-mitt=raul garcia
högermitt=maxi vänsterback=capel/keko
anfallare=aguero
anfallare=forlan/söder
taksam för svar..
Atlético kun10aguero
2009-05-24 19:54
Vi har ju utlånade Diego Costa, vet inte riktigt hur bra han är då jag inte sett han spelat men kanske kan han få förtroende nästa säsong.

För övrigt någon som vet hur många mål denna yngling gjort iår? :)

Sen så har vi även Jurado som kommer tllbaka som kan användas på vänsterkanten och kan väl likaväl spela till höger men självklart den centrala rollen, vilket där han skulle behövas mest!
Joakim J
2009-05-24 19:51
Skulle klubben värva Asenjo tror i alla fall inte jag att de Gea kommer söka sig till en annan klubb, han vet att han står på tillväxt och med vetskapen om att han har tackat nej till Manchester United är jag inte orolig över att han flyttar.

Jag ser många positiva saker i en värvning av Asenjo, dels att man får en bra målvakt som fortfarande är ung, men också för att man får in en spansk individ i truppen, och låter två "utlänningar" lämna i Leo Franco och Grégory Coupet, som också lär bli fallet.

José Antonio Reyes vill jag gärna se i den röd-vita tröjan minst en säsong till, inte att förglömma Jurado som är spelfördelaren som vi söker.
Atlético JFH
2009-05-24 19:17
Med tanke på att Newcastle åkte ner kan Enrique vara tillgänglig för en billig peng? Kanske inte i nivå med våra ambitioner, men som back-up bakom Lopez kan han ju vara något. Sedan behövs en ren högerback och även en offensiv mittfältare, alternativt högerytter.
Pongolle är jag nöjd med. Han får inte spela mycket, men har inte klagat och har bidragit med några mål.
En värvning av Asenjo skulle säkra upp målvaktspositionen för lång tid framöver. En perfekt värvning med tanke på att priset inte kommer skena iväg. De Gea får nog isf söka sig till en annan klubb i framtiden, men av det jag har sett av båda tror jag att Asenjo har betydligt bättre spel i sig än vår yngling.
Atlético T:e
2009-05-24 19:11
Ämne: Målvaktsposten är ri....Jag håller med i nästan allt men skulle hellre se Keko som beckup till Simao istället för Reyes.
Atlético DeBe
2009-05-24 18:57
Målvaktsposten är riktigt skum just nu. Vi har redan en bra målvakt i mitt tycke. Leo är bra och håller ett tag till. vi har Angel som andra val och De Gea som jag tror starkt på som tredje val. Nu ryktas det friskt om Sergio Asenjo från Real Valladolid och det verkar faktiskt bli så att han kommer till klubben då han har sagt att Atletico är den klubben som han helst i konkurrenssyfte vill spela i. Alla säger att han är en grym talang men vad händer med De Gea då frågar jag mig. tror han skulle tappa stinget, bli utlånad och aldrig mer stå i våran klubb. Kanske vi säljer Asenjo efter 3 till 4 år, kallar tillbaka De Gea och låter en riktig rojoblanco stå mellan stolparna, det får framtiden avgöra.

Målvaktspositionen om jag fick välja:
Franco 1a val
Angel 2a val
De Gea 3e val

Målvaktspositionen som förmodligen blir verklighet:
Asenjo 1a val
Angel 2a val
De Gea 3e val
Se snittåldern här, ser inte betryggande ut!

Håller inte med om att vi behöver en ny högerback. Med Heit och ufo som redan duktiga högerbackar så är det vänsterbacken som är mest akut. Pernia är vårat svarta får och behöver släppas när en ny är köpt. Sen på mittbacken har vi redan en ny yngling från våran akademi som bevisat att han håller på den här nivån.

backuppsättningen:
Heit
Ufo
Domínguez
Pablo
Perea
Lopez
Och en ny vänsterback

Mittfältet ser enligt min mening starkt ut på vissa positioner andra behöver förstärkas. När vi pratar om flankerna på både höger och vänster ser det lite tunt ut. Vi har Simao på vänstern men om han skadas eller vid tuffa spelscheman så behövs en backup. Vi har sedan tidigare reyes på lån i Portugal om han kommer tillbaka vilket verkar fullt möjligt så är vänstersidan löst. Högersidan är en aning tafatt, Maxi som jag i min uppställning vill se på mitten bör flyttas in just dit nu när banega är på väg bort och då står vi där med endast Miguel som renodlad högermittfältare. Där behövs ett nytt köp av rang. Srna varför inte, han är nybliven uefa cup vinnare och är en stor kugge i det laget. Frågan är bara vad priset ligger på. på mitten har vi Assunsao, Maxi, Nacho och R. Garcia. Mer än tillräckligt i min mening.

Vänster mittfält:
Simao
Reyes

Högermittfält:
Miguel
En ny mittfältare av rang!

Centralt:
Maxi
R. Garcia
Nacho
Assunsao

Anfallet: Behöver inte sägas mer än att vi har ett av Europas bästa anfall i Agüero och Forlan, tycker Pongele är för dålig för att få fortsatt förtroende. Sälj honom och ersätt honom men en ny anfallare, alternativt behåll honom, köp en ny och ha kvar pongele som fjärde val.
Har vi några bra anfallare i ungdomsakademin någon?

Anfall:
Agüero
Forlan
Pongele kvar eller sälj
och en ny anfallare.

Aupa Atleti!
Atlético Deion
2009-05-24 16:50
Betygen från igår kommer upp efter åtta tiden ikväll, har varit på jobbet hela dagen och igår han jag inte skriva för att jag var tvungen att vänta in olika matchrapporter från diverse annan media för att få en bättre bild. Pga av dålig stream missade jag att se 75% av matchen. Så ha tålamod

atleticodemadrid//

Faubert är som högst en medelmåtta med värre skadebekymmer än Motta. Srna skulle däremot vara ett bra köp då han kan spela på alla positioner längs hela högerkanten.

Fernandinho har jag sett alldeles för lite av för att få en bra uppfattning, sen kan man debatera hur bra motståndet är för Shakhtar och Dynamo Kyiv i den ukrainska ligan för att egentligen förstår hur bra Srna och Fernandinho med flera egentligen är.


En spelare vars spelstill jag är barnsligt förtjust i är ryska landslagets 25 åriga vänsterback Yuri Zhirkov, jag man får lite länge om man ska hitta en snabbare och mer teknisk skicklig wingback.

Som högerback så vill ja se en lite yngre mer entusiastisk spelare, vi har redan än lite högre medelålder i backlinjen, dessutom så måste det vara nån som kan rotera med Heitinga. DÅ ser jag gärna Azpilicueta från Osasuna, den kilhen har talang och även potential så det skriker om det.

Bolzoni är inte riktigt vad Atlético behöver, då vi har flera väldigt talangfulla yngre U-landslagsspelare i den egna akademin på den positionen. Där ska vi ha någon rutinerad herre just nu som kan hålla i bollen och tänka kallt efter passningsvägar.

Inler blir samma stuk som RG med mera, i mitt tycke en likadan spelartyp, inte en riktig playmaker. Håller med Zoran att den som imponerat på mig mest i år är Misimovic i Wolfsburg, fy fasiken vilken kreativitet den spelare han har, sjukt bra spelfördelare.
Atlético atleticodemadrid
2009-05-24 15:19
kun10aguero// fernandinho o rossi har du rätt i men tror inte att miguel passar atleticos spelstil. mitt bästa råd är shaktars darijo srna eller west hams julien faubert. vi kan få dem riktigt billigt och dem är en av dem allra bästa högerbackarna i världen. men även våra mittbackar är gamla och många snackar om den 19 år gamla mamadou sakho från paris saint germain. jag har kollat på paris sen han började spela. killen är snabb bra positionspel markeringar tacklingar huvudspel. har potential att överträffa john terrys eller nemanja vidics nuvarande förmåga. kan vara mycket bra värvning nästa säsong. men strunt i mittabckar vi behöver ,som zoran sa, nån bra spelfördelare och inters unga francesco bolzoni kan vara bra värvning. han har bra speluppfattning slår alltid avgörande passningar. annars kan udineses gökhan inler vara den "prefekta" värvningen. tacksam för svar om ja tycker fel
Atlético kun10aguero
2009-05-24 14:09
Konstigt hur ont i huvudet man kan ha efter att skrika som fan 4 gånger :S

Skulle vara riktigt intressant med Rossi i Atletico.
Ifall Aguero inte lämnar så har vi en grymm backup, men skulle annars tänka mig Rossi på vänsterkanten för det är inget fel på hans teknik tycker också han påminner om Messi i sin spelstil.
Med Simao på högerkanten skulle vi ha två spelare som kommer förbi sina spelare också och kan slå fina inlägg.

Men eftersom att en högerback är vikigast tycker jag det är ett bra läge att försöka få Valencias Miguel och eftersom Pitarch har varit i Valencia så kan man ju hoppas att det är Miguel han försöker med.

En till spelare som skulle kunna vara riktigt användbar är Shaktars Fernadinho, kan spela på alla offensiva mittfältspositoner och skulle kunna vara våran spelfördelare, eller? :)
Atlético atleticodemadrid
2009-05-24 11:21
messinho// jag fattar inte varför du skrev nåt om messi men jag antar att det var bara för jag sa det om pato o aguero. messi är OFF.MITT dem andra 2 är ANFALLARE du borde veta vad skillnaden är
Atlético henry garvis carlsson
2009-05-24 10:30
Don Diego.... AHHH denna blonda vackra stolta springare!!! Jösses.... jag tror att jag håller på att bli gay.......

Erbjud livstidskontrakt nu!!!
Atlético Thom
2009-05-24 07:58
Släntrar in i lägenheten så tidigt som 01.00 (halvdan kväll ute), efter att ha spritt diverse kroppvätskor på trottoaren utanför lägenheten, och däckar i sängen innan jag hinna fumla upp datorn. Vaknar på morgonen (för övrigt läskigt pigg) och möts av världens bästa rubrik när jag klickar mig in på svenskafans.

Om någon granne sett och hört mig de senaste 7 timmarna så måste de tro att jag är dum i huvudet, för jag skrek nyss av glädje.

Diego Forlán, gift dig med mig!
Real Madrid GaGo Är Bäst
2009-05-24 00:52
Såg att ni hade skytteligan uppe till höger.
Real Madrid GaGo Är Bäst
2009-05-24 00:50
.
Messinho
2009-05-24 00:34
När atl madrid spelar som bäst då kan dom slå vilket lag som helst. hoppas nu atl madrid försärker truppen satt man kan hota om ligan och kanske cl nån dag. GRATTIS TILL CL ;)
Messinho
2009-05-24 00:29
Atleticodemadrid! Messi! men han är redan bäst ;)
Atlético atleticodemadrid
2009-05-23 23:42
Ämne: Om ledningen rör For....
deion // ja vet vad du menar med rossi.. men forlan är 29-30 år o aguero 22 år. det är stor skillnad. om 1-2 år kommer aguero utan tvekan bil den bästa anfallaren i världen med pato såklart. det är bättre att spara båda denna säsongen o nästa o se 2010 vem som lönar sig mer att sälja =D
Atlético Deion
2009-05-23 23:25
atleticodemadrid//

Det handlar inte om att Maxi saknar moral, det är tvärtom, han alltit visat mycket bra moral, men som kapten försvinner han ibland kraftigt från matchbilden och det påverkar laget då en kapten ska vara pådrivare och ganska involverad, om man är kapten och är mittback så gör man avgörande bryttningar och tacklingar som sätter igång laget, är du mittfältare ska du som pakten styra speler och är du anfallar och kapten ska du kunna göra viktiga mål eller vända på matcher.

Maxi har hopplöst hamnat någonstan på planen där han inte hör hemma, vilket inte är hans fel. Men hur puckat är det av tränarstaben att väla en lagkapten som man byter hela tiden, pajsastämpel på hela upplägget tycker man.
Atlético kun10aguero
2009-05-23 23:17
Valencia skulle jag helt klart vilja
se Miguel och från Villarreal
Rossi eller varför inte Senna:)
Annons: