/spanien/atletico/forum/1449.aspx/spanien/atletico/forum/1449.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 22:46
Håller med dig på sätt och vis, skrev det på Real Madrids forum att Perez gör ju så att priserna drivs upp tack vare att han är beredd att betala nästan 1 miljard på en enskild fotbollsspelare. Och det gör ju att dom andra klubbarna börjar värdera sina bästa spelare kringa €50 miljoners trakterna.

Och såklart det blir hårdare konkurrens på transfer marknaden. Men som sagt det är ju på både gott och ont. Sevilla och Atletico kan få mera för sina spelare samtidigt som dom måste betala mera för att få dom bästa. Så det blir ju som en kedje reaktion!

Men absoult så är jag ingen förespråkare för dom här höga summorna. Snarare tvärtom, men känns endå som att jag måste försva Perez lite om det verkligen är som han säger att bara Beckham själv lyckades inbringa €600 milj innan han lämnade klubben.
Atlético wesse
2009-06-11 22:44
Är en oerhört öm potatis det här...
Länkade artikeln till en bekant som håller på Real. Och tro det eller ej, killen låter exakt som alla andra Madristas som kommenterar tills tårarna rinner...

Först tyckte jag att artikeln var lite att dra alla över en kam, men jag börjar tro att jag hade fel!

All heder åt Deion!
Barcelona Rambla
2009-06-11 22:19
Ämne: Rambla:

Kaka och ....Det stoppar väl knappast med de två värvningarna, eller tror du de är klara nu? Skulle inte tro det. Sen så är det summorna jag i första hand syftade på. Det gör ju att hela marknaden och framför allt priserna tar ett jätteskutt. Sevilla och Atlético har inte ekonomi till att förstärka i denna takt. Spelare som de i normala fall vill värva, blir nu ännu dyrare (överpris kan vi kalla det). Du glömmer att både Barca och Madrid, framför allt Madrid, redan kommer från en period där de investerat rejält. Barca blev mätta och trötta och gjorde sig av med sin fixstjärna Ronaldinho så något var de ju tvungna att göra för att svara på Madrids dubbla ligatitlar.
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 22:14
Rambla:

Kaka och Ronaldo är ju inte övermänskliga, såklart ligan blir ju mer slagkraftig och det gör bara att dom andra lagen måste värva bättre. Vilket gynnar alla lagen i längden.

Kommer absolut inte vara omöjligt att vinna titeln för varken Sevilla eller Atletico bara för att Real lägger ut större summor på enskilda spelare?
Real Madrid Jeppe_h
2009-06-11 22:11
AKSHAY DEION:

Känner bara att jag måste kommentera din krönika, tycker du verkar ha lite dubbel moral? Atletico Madrid är en klubb som är känd för att värva mycket spelare och för hyfsat mycket pengar, Forlan & Aguero är bra exempel på det. Och du säger att Real Madrid är en själlös klubb som bara köper och köper.

Kan på sätt och vis hålla med dig där, men endå inte! Bara för att klubben har mycket pengar och har råd att lägga ut dom där extra pengarna som t ex Atletico saknar för att köpa dom allra bästa gör väll inte en klubb mer själlös? Och som Fernando_Gago säger så är det ju bara spekulationer angående fiffel med skattemedel och så vidare.

Och vid det här laget vet dom flesta att det går inte att köpa till sig framgång (klyscha) jag vet. Men titta bara på t ex Chelsea dom har inte vunnit CL ännu, men man har bättre förutsättningar att bygga ett grymt bra lag med nog mycket pengar. Och det är där skillnaden ligger mellan R. Madrid och Atl. Madrid! Real har pengarna som Atletico skulle vilja ha.

Måste bara säga det också titta dig inte blind på den vita tröjan jag har, vart just medlem igen på SF och jag är _inte_ Real Madrid supporter, kändes bara passande att ha den tröjan eftersom jag börjat följa deras silly season extra noga, ville bara ha det sagt att jag läst din artikel med opartiska ögon. Helt ärligt så gillar jag Atletico nästan mera. Aja svårt att säga, jag gillar fotboll helt enkelt, och fotboll har ingen färg!

Men känns som du är lite bitter att Real Madrid är mest troligt på väg mot gamla glans dagar i allra högsta grad. Och såklart ska det göra dig nervös det är ju en del i strategin att värva dom bästa, just för att dom är dom bästa. Jag är bara glad för Spansk fotboll att världens bästa fotbolls spelare dom 2 senaste åren vill spela i Spanien och det gör ligan mer attraktiv för en sådan som mig.

En fråga, om Atletico hade pengarna och köpt t ex Carlos Tevez och Franck Ribery hade du då gillat klubben mindre då? Tveksamt, tror tvärt om att du hade blivit glad. Men nu när din ärke fiende springer runt och hämtar in världens bästa spelare kors och tvärs så blir du kanske lite avundsjuk? I grund och botten så måste det vara det. Tror att dom flesta lagen skulle byta till sig dom spelarna?

Hur många egna produkter har Atletico haft i sin start elva sen ni gick upp till La Liga senast? Tror dom går att räkna på en hand, Fernando Torres Nacho Camacho Antonio Lopez och nån till har jag glömt, och då är inte ens Camacho ordinarie. R. Madrid har ju iaf Casillas Guti Raul som spelar fortfarande och gör det jävligt bra. Tror inte din krönika har något med deras själ att göra.

Kom ihåg, är inte en Real supporter, var bara tvungen skriva detta eftersom det känns som du verkar ljuga för dig själv?
Barcelona Rambla
2009-06-11 22:06
Trots att jag är culé så gillar jag inte denna utveckling som nu sker i Spanien och dess liga. Jag betackar mig från påhopp från hormonstinna maränger nu. NEJ, jag är inte avundsjuk på era "jäkla" värvningar. Värva vem ni vill. Varför skulle jag vara det efter "el Triplete"? Det med en startelva i CL-finalen som tillsammans kostar mindre än vad enbart Kaka gjorde.

Det jag syftar på är att, precis som Deion tar upp i krönikan, de andra klubbarna nu får det förbannat svårt att hänga på det här galna värvningståget. Det blir ju ingen spänning, jo kanske spänning mellan två klubbar, men det är väl inte så vi vill ha det i ligan? Det gynnar väl knappast den spanska ligan på längre sikt att två klubbar riskerar att bli så överlägsna. Hur jävla kul är det med endast två lag som springer ifrån de andra konkurrenterna?

Som alltid, intressant krönika Deion.
Kudos!
Atlético Luff
2009-06-11 22:05
Ämne: Ämne: Har de ....
Men snälla, du kan väl vänta med att släpa ut stora kanonen tills de verkligen lämnat? Låt spelarna säga sitt först.
Real Madrid Fernando Gago-King of Madrid
2009-06-11 21:45
Trevlg artikel den senaste, svarar gärna om jag får.

För det första så är det rena spekulationer om att Madrid uttnyttjar och fifflar med systemet och "kommunen" Madrid. Du får gärna slänga fram faktan här under med en länk som bevisar ditt påstående.

Privelegiet att samarbeta med kommun kräver att man liter på den motsatte parten, och jag kan förstå att Madrid som kommun inte litar på Atl Madrid som klubb. Däremot förstår jag varför man litar på den äldre brodern, jo för han betalar alltid tillbaka. Real har år efter år gått med plus till skillnad från merparten av storklubbarna världen runt.

Vem som inte skulle byta Kaka mot Iniesta, ja inte en Atl Madrid supporter eller Barcelona supporter kanske men tro mig där finns massor av personer och klubbar som gärna hade gjort det bytet! Varför ska Kaka inte få chansen att bli en lika sympatisk och stor ikon i Madrid som Zidane blev? Bara för han är köpt?! Pinsamt.

Du menar helt seriöst att om Atl Madrid hade fått chansen att köpa Kaka och Ronaldo så hade du inte längre haft Atletico som favoritklubb? Ok tillåt mig att tvivla. För det andra är 90-95% av ert lag inköpta spelare, så ni ska nog vara lite tysta när det gäller vilka som är köpelag, då ni är värre fast skillnaden är att ni aldrig kommer få chansen att köpa lika stora spelarenamn som Real Madrid.

Du är inte avundsjuk eller bitter du har bara insett att världen och livet som lillebror är orättvist. Synd om dig lillebror.
Atlético atleticodemadrid
2009-06-11 21:44
Ämne: Har de skrivit på fö....
zoran/ nej har du inte hort att han hzrde ett hus i barcelona :S:S:S:S plus aguero ska 80 % till chelsea !! so saj inte nat om fm nu
Atlético rawkus
2009-06-11 20:40
Hahahaha, tack Deion!! :)

Nu invantar jag endast anstormningen av vittrojade byrackor fulla av fastingar, loss och andra kryp ;)

3...

2...

1...
Atlético Roni
2009-06-11 20:22
Väldigt bra krönika Deion, dock var du inet tillräckligt hård mot äcklen från andra sidan! Alltid kul att läsa deras barnsliga kommentarer efter en sådan artikel där de bevisar allt man någonsin sagt om deras fans haha :D
Real Madrid Hassan
2009-06-11 19:10
Deion

Fick mig ett gott skratt när jag läste din krönika. Känns som att du inte hade mycket att skriva om gällande ert eget lag ;)

Men den var bra skriven, även om det fanns lite skönhetsfläckar här och där.
Valencia Miran T
2009-06-11 18:40
Deion, fyfan va skön krönika, tackar dig för den.
Hatet vi andra känner mot Real Madrid efter alla dessa år av orättvisa där Real särbehandlats av alla, på såväl sportsligt som ekonomiskt och ledarmässigt håll gör att Real är en av de minst respekterade klubbarna i världen.
Undrar hur det känns att hålla på en klubb som så många föraktar? Jag har respekt för exakt varenda klubb i La Liga förutom Real Madrid, hatet mot den klubben är så svårt att beskriva och när deras s.k. fans här på SvenskaFans springer runt i ALLA, exakt ALLA storklubbars forum och tjafsar, skryter, provocerar, då förstår man varför de håller på Real, för att de vill hålla på en klubb man kan identifiera sig med, en nonchalant klubb med mervärdeskomplex som beter sig som den värsta mobbaren.

Så tack igen Deion, du har satt en del av mina känslor i textform men det är fortfarande så mycket ofantligt jag skulle vilja skriva av mig som aldrig kommer att komma ut, orden räcker inte till för att beskriva det hatet jag känner mot Real.

Lycka till nästa säsong och förresten, stort grattis till Asenjo fyfan vilken målvakt ni kommer att ha flera år framöver!
Atlético Thom
2009-06-11 17:32
Att Perez sitter på smått brutala mängder pengar och kan lägga ut hiskeliga summor på spelare som sedan betalar tillbaks det i alltfrån sponsringspengar till tröjförsäljning är väl knappast någon hemlighet. Jag vill absolut inte "skydda" Real, men faktum kvarstår att mycket av det som spenderas inte är klubbens pengar.

Sen är väl knappast Perez guds bästa barn heller.
Atlético Deion (red)
2009-06-11 17:08
Jag håller just på och skriver en krönika om hur de andra lagen i ligan självklart får det svårt att konkurrera när ett lag bara kan "trolla" fram såna summor, och hur de har lyckats "fiffla" fram de summorna.

En vänsterback, en fexilbel ytter som backuop till Simão och Maxi, och en kompetent avlastare till anfallarna, dessa tre är högsta prio.

atleticodemadrid//

Ta det lite lugnt nu grabben. Vi har en viss standard på detta forum som vi upskattar om det kan hållas. Vi vill helst inte ha samma låga nivå som vissa andra forum.

Atlético fick priset som bästa redaktion och forum förra året av Svenska Fans för den höga standarden. Det vill vi gärna behålla.

Håll dig gärna till normala diskussioner itället för barnsliga utbrott och kommentarer baserade på Football Manager.

Det är inget du behöver göra, det va bara ett tips om du inte vill irritera folk på forum.

Atlético rawkus
2009-06-11 16:18
@zoran: Haha :)

@Lanktipset: Oscar Rojas vackra segermal fran El Tri`s 2-1 mot Trinidad Tobago finns pa lanken ;)

Harlig traff!!
Atlético zoran
2009-06-11 14:40
Har de skrivit på för något annat lag i ditt FM-spel?
Atlético atleticodemadrid
2009-06-11 14:36
jag HATAR forlan fyfan vad man kan svika ett lag!! spec aguero jag HATAR dem.... hoppas dem sticker....
Atlético DeBe
2009-06-11 14:28
Det är otroligt hur de kan lyckas skrapa fram de enorma summorna.
Det kommer bli enormt svårt att utmana Rea$ och Barca i framtiden, Barca som också är på god väg att köpa Zlatan. frågan är bara om de lyckas spela ihop lagen och när vi skall få en stabil grund som kräver att vi endast behöver köpa in en eller maximalt två stjärnor.
Atlético Cabrón
2009-06-11 14:26
Angående Reals köp, 1,7 miljarder... Någonting stämmer inte när en fotbollsklubb kan lägga fram sådana pengar. Till det kommer ju dessutom lönen de båda ska ha och det lär väl säker landa på åtminstone åtminstone miljonen i veckan per gubbe. En fråga:
Är det någon som vet om spanska ligan alt Uefa har krav på att en förening inte ska ligga på minus på eget kapital?
Atlético Optimo_Kun
2009-06-11 13:57
Ronaldo och Kaka för marängerna. Kanske Villa också.. Känns inge vidare, och då menar jag för vår del
Atlético DeBe
2009-06-11 10:39
A.K. Speciellt när vi har en stortallang på just hans position i De Gea
Atlético A.K.
2009-06-10 21:42
Kan bara instämma, låt dem låna Camacho och Àlvaro utan några klausuler.

Känns rätt onödigt att kanske offra två stora talanger för att värva en..
Atlético zoran
2009-06-10 17:59
Jag är inte beredd att sälja Agüero än, speciellt med tanke på att han inte har varit i bästa slag rent fysiskt den senaste säsongen. Han behöver en ordentlig semester för att komma igen och visa upp sig från sin bästa sida. Atléti kommer kunna sälja honom dyrt i framtiden också, han är lojal och har alltid varit det, så klubben behöver honom minst ett år till.

När det gäller Álvaro och Nacho så ser jag gärna att de blir utlånade, men inte om Atléti ska sätta in en massa onödiga klausuler. Finns ingen anledning att kasta iväg två canteranos på det viset.
Atlético rawkus
2009-06-10 15:49
Joakim J: Utlaning i sig vore kanon for badas utveckling, men det jag stor mig nat fruktansvart pa ar dessa j*vla klausuler :(

OM de j*vlas med detta, sa kop loss Asenjo for hans klausul.

Finns flertalet klubbar som ar i behov av att lana Dominguez och Camacho, dock utan risken att de kops loss.
Joakim J
2009-06-10 15:04
Vad som står klart är att vare sig Álvaro Domínguez samt Ignacio Camacho inte är redo för regelbunden speltid i ett topplag i Liga BBVA, åtminstone inte Camacho. Jag tycker faktiskt att man ska låna ut de båda spelarna, Domínguez kommer få ännu mindre speltid när Juanito kommer, vilket Pitarch bekräftade idag.

Atlético rawkus
2009-06-10 14:49
Thom: Exakt. Varfor tjaffsa om Nacho och Dominguez om Asenjos klausul anda ar hyffsat lag?

Inte en chans att jag vill riskera att forlora dessa(speciellt Nacho) till forman for Asenjo.
Joakim J
2009-06-10 12:14
Sergio Agüero är inte bara en personlig favorit utan också en av världens absolut bästa anfallare om ett par år.

Om Atlético på allvar ska kunna utmana toppen kan man inte sälja sina stjärnspelare efter ett par år i klubben, det är förvisso inte smart att behålla en spelare som vill bort, men man bör göra allt i sin makt för att behålla sina integrala delar av laget.

Märkligt nog kan jag också tänka mig en försäljning av Forlán, Atlético ska inte utmana titeln förrän om ett par år och då är Cacha förbi sitt bäst-före-datum. Således är jag inne på att man kan använda hans pengar till att köpa in en yngre, men ändock etablerad anfallare, som man gjorde när Torres lämnade. Frågan är bara vem...
Atlético DeBe
2009-06-10 11:56
Visst är pengarna svåra att missa, men om Agüero går till barca så kommer de ha, messi, agüero, iniesta, bojan som en grund för framtiden. Hur skulle vi kunna utmana sådana lag om vi säljer våra stjärnor. Jag är emot en försäljning av agüero eftersom han är en av världens bästa många år framöver, jag säljer hellre Forlan för 36 millioner Euro då kan inte kommer hålla på toppen mer än 2 max 3 år.

Jag är lite inne på Forlans försäljning, tycker det är en starkare affär
Atlético acerci
2009-06-10 11:52
Grejen är att det finns inga talanger i argentina eller brasilien som är redo att axla den rollen agüero har idag hos oss nu. Det tar ett par säsonger för dessa spelare att ställa om. Det är sån stor klassskillnad på ligorna och tempot.

Om vi säljer agüero, in med en spelare som redan är en stjärna, eller på gränsen till genombrott, sen en talang på det som kan stå bakom och vara redo om ett par säsonger.

Ser helst att klubben behåller Kun, vilket jag tror kommer hända, men köper in en talang som kan växa bakom.

Annars, behåll Camacho för guds skull!
Annons: