/spanien/atletico/forum/1446.aspx/spanien/atletico/forum/1446.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético paniagua
2009-06-17 13:30
...till mitt försvar måste jag dock säga att jag, precis som Tommy Lee Jones i "Men in black", även läser de mest osannolika blaskorna för att leta rätt på uppgifter. Jag resonerar som så att de kan ju inte ha fel jämt.

Även en blind kan träffa rätt emellanåt, som jag brukar säga.

Dessutom så lät det ju ganska Real Madrid att göra sig av med sin bästa spelare till förmån för någon dyr världsstjärna. Minns bara sparkandet av Del Bosque och Hierro efter CL-segern, Makalele-historien och behandlandet av Morientes, bara för att nämna några exempel.

Erkänner dock att jag borde skaffat mig mer bakrundsinfo om Villa-affären innan jag öppnade käften. Jag reagerade bara spontant på något som lät jäkligt dumt :-)
Atlético paniagua
2009-06-17 13:11
Ämne: Glömde lägga till; P....
Jag vet...mea culpa, mea culpa :-)

Sevilla bateni
2009-06-16 22:42
Glömde lägga till; Panigua - 'läste' aftonbladet!? Jag brukar läsa det du skriver, då jag finner dina åsikter och sätt att framföra dem som väldigt intressanta, men det här var en liten besvikelse, du kan ju bättre:)
Sevilla bateni
2009-06-16 22:33
paniagua

Alex Ferguson skulle inte ens sälja virus till real, men Man utd ägarna ville egentligen annat. De råkar äga AIG, AIG som har drabbats väldigt hårt av den ekonomiska krisen, så de behöver pengar. Enda anledningen till varför Ronaldo inte stack redan förra året var just Ferguson, ägarna var beredda att skicka iväg honom till real.

Ronaldo var klar redan förra året, vilket också märktes på hans reklamaffärer och klädlinje; CR7 byttes "helt plötsligt" ut mot CR9 och hans reklamföretag flyttade sitt centrum från England till Madrid. Detta skedde förra hösten alltså.

Sedan så tror jag 'prioritera' är fel ord, ang. Villa kontra cry baby& kaka. Det var redan klart att Real skulle skaffa Villa eller Silva, men i och med Llorentes intåg så verkar det blivit stopp för det. Det var tänkt att Villa eller Silva skulle värvas lika snabbt som Kaka och Ronaldo, men eftersom den förre presidenten av Valencia ville ha mer tid, för att se hur den ekonomiska situationen utvecklas, så avvaktades förhandlingarna klubbarna emellan. Under den tiden hade real kommit överens om en summa för Villa, men budet hade inte lagts pga. att man väntade på ett slutgiltigt klartecken från Valencias förre president. Men istället avgick han. Och under tiden värvades cry baby och kaka. Sedan började Llorente jävlas med Real-ledningen (så skön som han är:). Först avslutade han alla sorters förhandlingar om Silva. Sedan sa han en summa för Villa + Negredo. När Real var beredda att lägga det budet så ändrade han sig och höjde budet ännu mer, därför verkar marängerna dra sig undan. Hur som helst, poängen är att Villa eller Silva (eller både och) var lika mycket prioritet som kaka och Ronaldo, men förhandlingarna om dem gick inte lika smidigt av förklarliga skäl.

Det man kan diskutera är varför dem inte lägger ett likadant maffigt bud på Villa, då cry baby (älskar det smeknamnet btw) och kaka köptes för sjukt höga priser. Men, det finns nog en förklaring till det också; som den affärsman som Perez är, så har han räknat ut att ifall Villa köps för t.ex. kaka-pengar, så vet han att chansen är liten till att få intäkter tillbaka via reklam och marknadsföring - till skillnad från köpen av cry baby och kaka. Därför är det inte värt att langa så mycket pengar för Villa, anser dem - tror jag. Det är ju typiskt Perez, att vara så företagsinriktad, när det egentligen handlar om fotboll.
Atlético paniagua
2009-06-16 22:02
Vad gäller Calderon eller Perez är det sak samma för mig vem av dem som gjorde denna obegripliga dumhet att prioritera Ronaldo framför Villa, det handlar ändå om Reals ledning, nutid eller dåtid.

Kände dock inte till att det var Calderon och kunde inte föreställa mig att Manchester skulle gjort en deal med honom då de "inte ens skulle sälja ett virus" till Real, eller hur det nu var Fergie sa.
Atlético paniagua
2009-06-16 21:56
Bateni;

Som jag sa "OM ryktena är riktiga". Dessa silly season rykten (dvs Higuaingrejen) fick jag från Aftonbladets "silly season"-liverapporter.

Tycker själv de är märkliga, men enligt dem är bl.a. Snejder och Higuain uppsatta på transfer.
Sevilla bateni
2009-06-16 21:19
Alltså, jag går efter marängernas uttryck ang. "taktik som dessa spelare inte passar in i". Sedan så SÄGS det att det är Robben - betyder inte att det är 100 % riktigt att det är just han, då Valdano var noga med att inte ange några namn. Pelligrini har själv sagt att han ska ha två spelare på varje position, då bör Robben (om någon) stanna, men trots det går det mycket rykten (från flera källor) om att Robben är en av dem som drar.

Jag tror Asenjos öde blir klar efter u21 EM, och jag tror att han med största sannolikhet hamnar i Atletico de Madrid. Trodde själv att han var klar för Atletico, redan i maj, men jag hade verkligen fel. Det är ju som skrivet att supertalangen ska hamna i Atletico, nu när Leo Franco drar och andra lag inte visar samma intresse som Atletico. Skulle dock vara intressant om Barcelona la sig i detta, i och med att Valdes och Barcelona inte verkar komma överens om kontraktsförhandlingarna (Valdes vill har 9 milj/år. HAHA).
Atlético DeBe
2009-06-16 20:34
Bateni "(Pelligrini kommer att använda sig av en taktik där dessa spelare inte kan anpassa sig till). En av dem sägs vara Robben..."

Säg mig vilket system Robben inte passar in i, Inget... Robben är en fulländad kantspelare, han kan spela på bägge kanterna i anfall som mittfält. Det existerar ingen uppställning i min värld utan kantspelare på planen samtidigt. Enda anledningen att han säljs (enligt mig) är att han är skadebenägen och inkonsistent och snacket är bara ett spel för gallerierna.

Skönt att de inte värvade Villa, då jag av en uppenbar anledning ogillar marängnissarna.

Har någon hört något mer om Asenjo? Hörde att representanter från respektive klubb skulle träffas idag eller imorgon.
Sevilla bateni
2009-06-16 16:56
...För det tredje så var Villa "så gott som klar" för Real Madrid, men tacka Llorente för att det kanske inte längre kan ske. Llorente var samma person som gick emot Mendieta och dennes begäran att flytta till Madrid - och han skickade istället i väg honom till Lazio. Valencias nye presidenten är känd för att tycka illa om real och nu har han (som tur är) fått stopp på Villa affären, då han "i sista sekund" höjde priset på Villa. Nu sägs det att han tänker tvinga Villa en flytt till Chelea, på samma sätt som Mendieta tvingades till Rom.

Återstår att se hur det här går, vilket cirkus det har blivit.
Sevilla bateni
2009-06-16 16:50
paniagua, nu är du helt fel ute, dem rykterna stämmer inte. Jag har följt Perez och hans crew (jag ser Perez comeback som mycket intressant). De intervjuer som gjorts (som t.ex. igår) så har folk som representerar Perez gett svar på tal om olika frågor OCH rykten som cirklar runt real - som t.ex. igår när Valdano intervjuades i Onda Cero.

Anledningen till varför man betalade så mycket för cry baby (haha, vilket smeknamn) är pga. Calderon. Calderon var såpass inne på Ronaldo och Kaka att han ville tysta sina kritiker genom att försöka värva Cry Baby till varje pris. Till slut gjorde han och Man utd en deal - som bara var en win/win situation för Manchester United; alltså en fullständigt idiotisk deal för Real Madrid. Dealen var så här; antingen värvas cry baby för 1 miljard, annars måste en av parterna (ronaldo eller real madrid, beror på vem som drar sig ur förhandlingen) betala 300 milj. till den andra parten. Dvs. om Real hade dragit sig ur, så skulle de ändå betala 300 milj. Om Ronaldo hade dragit sig ur, så hade han fått betala ur sin egen ficka. När Perez tog över, så visste han vilket marknadsvärde Ronaldo har (och vilka kvalitéer han har), därför köpte han lika gärna cry baby - om Perez betalar 1 miljard så kommer han få tillbaka 2 miljarder, spenderar han 300 milj. för att inte värva Ronaldo så kommer han bara gå i minus. Dock så hade han förhandlat till ett mycket mer rimligt pris (som den affärsman han är) om Calderons-deal inte funnits, vilket den fanns. Det är alltså Calderon som var idioten i det här fallet - inte Perez.

För det andra; Higuain är inte till salu, vet inte vart du har fått det ifrån, men inte ens marängledningen kan sjunka till den dumhetsnivån.

Däremot är Robben och Sneijder förmodligen transferlistade, då Valdano sa så sent som igår (utan att nämna några namn) att det fanns ett par mittfältare som var extremt viktiga från Calderons era ändå kommer få lämna pga. att deras "positioner" inte existerar längre (Pelligrini kommer att använda sig av en taktik där dessa spelare inte kan anpassa sig till). En av dem sägs vara Robben...
Barcelona Rambla
2009-06-16 16:47
paniagua:

Som jag ser det gjorde Real Madrid ett stort misstag när de värvade Ronaldo och Kaka det första de gjorde nästan minuterna efter att Florentino svor presidenteden. Om vi är realistiska, vilka andra klubbar är ens i närheten att kunna eller vilja slänga ut dessa summor på de två spelarna förutom någon enstaka oljeshejk-klubb dit spelarna ändå inte vill gå? Nu får de betala priset när varenda klubb som har spelare de är intresserade av begär helt andra summor än tidigare.

Hade Florentino varit lite smart och kylig, vilket alla hävdar att han är, så hade han sett till att försäkra sig om spelare som Villa, Ribery, Xabi Alonso och andra spelare de nu förväntas ha på sin agenda. När det hade varit klart så kunde de någon gång under sommaren gått över till att försöka värva de två huvudmålen på sin värvningslista. De två spelana hade varit kvar i sina klubbar och snällt väntat in anbud. Nu får de istället deala med extra klausuler, spelare i utbyte mm, mot stenhårda förhandlare som tex Valencias president. De har själva lagt ribban på mercaton.
Atlético paniagua
2009-06-16 16:15
Jag vet att man inte ska tala Real Madrid för då blir marängsupportrarna tokiga men jag kan inte låta bli just nu.

Om ryktena stämmer (och jag säger verkligen OM, för silly season rykten ska man ta med en nypa salt) så tycker Reals ledning att Villa och Ribery är för dyra samtidigt som man alltså inte haft några problem att lägga 1 miljard på cry-baby Ronaldo.
Herregud! Hur tänker de? Jag skulle 100 gånger hellre ha Villa i mitt lag än den osportsliga pajasen Ronaldo. Och jag är rätt säker på att åtskilliga Real-supportrar tycker som jag.
Dessutom har Real tydligen lagt ut, i mitt tycke, sin bästa spelare och den enda som jag skulle behålla i laget (förutom Casillas), Higuain, på transfer.
Hur fan resonerar de? Vore jag Real-supporter skulle jag vara rosenrasande.
Vendetta
2009-06-16 15:02
"Utlånade Jurado var också mycket bra och han har riktig härlig bolltouch."

Herre jösses vilken match tittade du på? Killen var riktigt dålig och tappade bollen allt för ofta. Bland dom sämre i det spanska laget.
Atlético A.K.
2009-06-16 02:08
Thom//

Ja, då är vi åtminstone två i alla fall ;)

Livet som Real-supporter är uppenbarligen bara svart eller vitt.

Jag har svårt att se att det skulle gå att föra en vettig diskussion med någon om man dissade den andra bara för att man hade en annan åsikt.

Atlético Thom
2009-06-16 01:42
Ämne: Bra krönika Thom.
....
Tackar, och ja, många kommentarer i krönikefälten är oftast...usla.

För övrigt roligt att jag tydligen automatiskt "dissar" Deion bara för att jag betraktar hela frågan ur en annan synvinkel. Snacka om 'antingen eller', haha.
Atlético A.K.
2009-06-16 01:22
Bra krönika Thom.
----------------

Jag bojkottar numera kommentatorsfälten i krönikorna då nivån är för jävla låg. SvenskaFans borde införa ett språktest som man får göra innan man registrerar sig. Jag kan inte vara den enda som har problem med att förstå vad vissa personer skriver?

Debe// Jag kan inte annat än att hålla med dig om de värvningarna du föreslår. Ju för desto bättre då laget gärna får vara ihop-spelade till CL-kvalet.


Atlético DeBe
2009-06-16 00:16
Ämne: DeBe//

Målvaktspo....
Det kommer spelas matcher, vi tar oss till Uefa League vid förlust. Kvalet till Champions League är på sensommaren precis före ligan startas eller tom under ligan startat. I fall vi ska värva spelare bör det göras nu, eller ha skriftliga överenskommelser med spelarna att de anländer vid kvalificering. Något jag aldrig hört skett förut. Jag håller med starkt om vad som behövs förstärkas. Ifall vi värvar Eduardo Salvio så har vi det du eftersöker: "en bra anfallare, en mångsidig offensiv mittfältare". Med Salvio, Asenjo, Juanito och en lovande vänsterback så har vi alla förstärkningar vi behöver.

Salvio verkar riktigt lovande. Att han kan spela på hela det offensiva mittfältet gör att han kommer få speltid, och tid att skolas ihop med Agüero till den dagen Forlan börjar varva ned. Om ett par år kommer Borja bli mogen för A-truppen och problemen med att Forlan blir till åren försvinner.
Atlético kun10aguero
2009-06-15 19:23
Sen så har ju inte transferfönstret öppnat än, kan var så att man väntar att gå ut officiellt tills det öppnar eller väntar med att göra klart med någon spelare tills dess.
Atlético Deion (red)
2009-06-15 16:45
DeBe//

Målvaktsposten är jag inte orolig för, vare sig Asenjo kommer eller inte så kommer vi komma på en bra lösning. Det som mer oroligt är att man inte hört någonting alls om vänsterbackar etc. Jag tycker vi kan ta in någa spelare, sen har har vi bra cover i akademin på vissa positioner, men inte på vänsterbacken.

På mittfältet etc litar jag på att Jurado, och Camacho kliver fram. Hoppas även faksiskt på att man behåller Reyes som får en sista chans.

Det enda jag kan se om prio, är en bra anfallare, en mångsidig offensiv mittfältare till truppen och en vänsterback.

Jag tror faktist att cheferna väntar på att spela färdigt kvalet till CL för att se hur vi behöver förstärka, vilket är ganska klokt., man vill inte ha för många spelare om man inte tar sig till CL gruppspel.

Mittfält: Assuncao, R Garcia, Jurado, Simão, Maxi, Reyes, Camacho och "Sisi alt Pedro León".
Atlético DeBe
2009-06-15 16:35
Han är upptagen nu ja... Det har varit långa turer fram och tillbaka. Han skulle varit klar efter Mariehamn sades det. Börjar bli smått nervrak när ingenting händer. Tycker inte om när saker och ting är obestämda. Det är viljan och girigheten inom mig som talar, det gör mig nervös och jag ogillar det. skulle hursomhelst vara roligt med lite bestämda nyheter. Vi får väll se om de kommer.
Atlético Bobban (red)
2009-06-15 14:46
Ämne: När ska vi värva en ....
Det är ju inte så konstigt att Asenjo drar ut på tiden då han befinner sig i Sverige för U21 EM och han spelar med all säkerhet i kväll när Spanien går in i turneringen mot Tyskland!
Atlético DeBe
2009-06-15 14:00
När ska vi värva en spelare? Verkar som Asenjo värvningen tar mycket längre tid än vi trott. Ser gärna att Camacho lånas ut nästa säsong, tror han skulle må bra av det, men skulle klubben må bra av det månne? Ser lite tunt ut på den positionen om han sticker. Klarar Raul Garcia av pivote rollen lika bra som Camacho så bör han lånas ut. Jag är rejält sugen på Eduardo Salvio. Känns som han är den perfekta värvningen, kan spela på Kanterna och som forward. Är högerfotat och skulle kunna spela från start mot enklare motstånd istället för Maxi på högermittfältet.
Några youtube sekvenser med Eduardo Salvio:
http://www.youtube.com/watch?v=yeOFElXtMqc
http://www.youtube.com/watch?v=VDT2mfJ728A
Atlético Roni
2009-06-14 22:57
@Thom

Ryanair :)
Atlético Thom
2009-06-14 22:27
Ämne: Någon som är sugen p....
Jag vill verkligen iväg och se den turneringen. Visserligen beror det hela på vad man kan hitta för vettiga flygbiljetter, men blir det inte alltför dyrt så är jag helt klart mer än lite intresserad.
Atlético aleti
2009-06-14 20:05
Ämne: @chelsea-86

Tro m....
jag håller med dej det är förfarande Jesus Gil som bestämmer fast han är död den dag man kan plocka alla pengar som liger i bankerna utomladns kommer at.m. att bli en klubb utan pengproblem
Atlético aleti
2009-06-14 19:58
ledsen med nästan 100 på att forlan går till real mierda och vi får köpa negredo ......färska nyheter från Madrid
Atlético aleti
2009-06-14 19:58
ledsen med nästan 100 på att forlan går till real mierda och vi får köpa negredo ......färska nyheter från Madrid
Atlético zoran
2009-06-14 19:16
Akshay, kan bli så att du får dumpa den där Forlán-tröjan för enligt Cuatro vill Mandril köpa loss honom. Läste det på Colchonero, men jag tippar på att Florentinos ego inte tillåter Villa signa för Barcelona, vi får väl se..

Skulle inte förvåna mig om Cerezo kliver fram snart och börjar prata i Gil Maríns direktiv..
Atlético henry garvis carlsson
2009-06-14 14:14
Någon som är sugen på en sommarutflykt till London för att se Atleti mot Arsenal den 1:e augusti? Deion... du borde ha svårt för att missa denna matchen, med tanke på att du är en gooner med...
Atlético henry garvis carlsson
2009-06-14 14:08
Så dumma kan vi inte vara att vi skulle släppa honom dit. Tufft att hata Diego, men det skulle så klart vara oundvikligt om den vita tröjan skulle åka på....

Se men inte röra...
Annons: