/spanien/atletico/forum/1239.aspx/spanien/atletico/forum/1239.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético Cacha (fd. JFH)
2010-09-17 17:26
Deion// Nu föröker jag inte rättfärdiga det faktum att Costa hittills har varit alldeles för slarvig, däremot tycker jag att det har sina orsaker som man kan ha förståelse för. I längden blir missarna ohållbara, men han har fortfarande chansen att gottgöra för de lite sämra insatserna hittils, och jag tror att han absolut har kapaciteten till att göra det. Praktiken brukar dock vara svårare än teorin...

Vad gäller Ibrahima så tycker jag tvärtom att han sällan bidrog med något bra i spelväg, och särskilt många mål blev det inte heller. Jag tycker också att han, som många andra ynglingar, fick lite för mycket beröm för sina prestationer, just på grund av åldern. Nu menar jag inte att det är fel, eller att det inte är imponerande av de unga killarna att göra så pass bra ifrån sig mot motstånd som har mångdubbel erfarenhet, men hade 19-årige Ibrahima varit 31-årige Luis Garcia hade man väl knappt lyft på ögonbrynen?

Det jag menar är att prestationerna, satta i förhållande till vad en spelare i den här klubben förväntas göra, är på sin höjd medelmåttiga. Om man samtidigt sätter dessa i förhållande till spelarens ålder blir prestationena ofta imponerande, eller uppseendeväckande, men då mer för vad spelaren i fråga kan komma att utvecklas till. Man tänker sig oftast in i situationer där Ibra, Borja, Pacheco mfl kan befinna sig om tex 3 år med en stadig, uppåtgående utvecklingskurva. Potential förväxlas ofta med den nuvarande nivån.

Nu känner jag att jag gled iväg lite väl mycket, och att det räcker, men det kanske är ännu en sak att diskutera, om man är oense.
Atlético Sportuga
2010-09-17 16:50
såg inte mathcne igår, men kan nog vara att spelarna hade Barca-matchen i bakhuvudet
Atlético tallepojken 78
2010-09-17 16:36
Fattar inte vad quice håller på med va fan får inte felipe spela för. Karln var ju inte direkt gratis om man säger så! fan vi måste ju han i match form speciellt mor barca och bättre lag, lopez är på tok för ojämn. Ja costa är inte mycket att hänga i granen, sen var det ju dumt så in i helvete att göra sig av med jurado det kommer att kosta
Atlético Deion (red)
2010-09-17 14:57
Cacha (fd. JFH)//

I vilket scenario som helst så måste Costa skärpa sig. Nu är han inte ens stor spelare som Kun och Cacha, men har fått mycket speltid redan och vi måste rotera truppen, det vet Quique.

Costa brände lika mycket lägen i Valladolid, men det funkar inte i Atlético, vi har högre ambitioner än Valladolid.

Håller inte "helt" med om att spela sig i form, tyvärr. Kolla Ibrahima, han tar sina chanser när dom slänger in han, även om det 10 minuter kvar och han lider inte av någon som helst "komplex".

Jag förstår och förväntar mig inte för fem öre att Costa ska leda kreativa anfall eller göra spektakulära mål som Kun och Cacha, men visst fan förväntar jag mig att han ska göra mål i öppna lägen 1 meter från målvakten som lagat skapar åt honom, det är det minsta man kan begära på denna nivå.

Nu har det gått två matcher men de där lägena han har missat i 2 matcher nu är viktiga, det kan vara skillnaden mellan att vinna 0-3 mot Bilbao och stänga matchen eller bjuda in dom igen och ett kryss vi hade kunnat fått med oss från Grekland, mentalt viktigt.

Laget måste hålla uppe måltempot och produktionen, livsviktigt. Atlético är oftast ett lag som inte dominerar, där skillnaden mellan att vinna matcher eller tappa matchen ligger i att sätta de där öppna lägena, för bättre kommer man inte skapa, man är otroligt beroende av att trycka dit dem där.

De mer avvancerade offensiva anfallsmomenten tar andra hand om.

Jag vill lika mycket som någon annan Rojiblanco att Costa givetvis ska börja göra mål, men än så länge är han för på tok för slarvig, hur länge mitt tålamod håller vet jag inte.

I vilket fall som helst så ser jag fram emot att se en frisk Borja i truppen så han får komma igång med sin seniorkarriär i A-laget. Även om han förmodligen inte kommer bli spelklar föränn kanske Jan-feb för A-laget då han måste rehab efter skadan, spela i Atlético B och komma in speltempot.
Atlético Cacha (fd. JFH)
2010-09-17 14:13
Problemet med "en riktigt vass back-up" till anfallet är att spelaren i fråga kommer få sitta på bänken. Väldigt mycket. Av förståeliga skäl är det få högklassiga spelare som är beredda att göra det. Speciellt med tanke på att vi inte heller är en klubb som väntas vinna några större titlar, något som annars skulle kunna vara ett motiv för vissa spelare. Varför skulle exempelvis Cardozo gå från startelvan i et lag som utmanar om den inhemska titeln och spelar Champions League, till bänken i Madrid?

Just speltiden är ett stort problem för killarna bakom Forlan och Agüero. Inte nog med att de måste nöja sig med att den är begränsad, utan det påverkar ju säkerligen deras insatser negativt. Ingen chans att spela sig i form, eller behålla målformen/självförtroendet när man väl har fått det. Både Costa och Pongolle innan honom hade gjort det bra i sina tidigare klubbar, där de fick förtroendet och regelbunden speltid, men situationen de får finna sig i nu i Atlético är ju annorlunda och säkerligen svårare att hantera. Man ska heller inte glömma att Costa endast är 21/22 år...
Atlético Monokel
2010-09-16 23:23
sebbaa, det beror lite på hur det går med rehabsträningen men det mesta talat för att han spelar mot er i helgen! ;)
sebbaa
2010-09-16 23:09
Synd att ni förlorar. Dock lovar det ju gott för oss inför helgen men vem vill nu inte att de spanska lagen ska lyckas i Europa. Förövrigt verkar ju Aris hemmasvit magisk, om man tänker på det Andreas snackar om..

Hur är skadan på Agüero?
Atlético Monokel
2010-09-16 23:05
Om vi ska ha höga målsättningar i tre tävlingar så har vi inte råd att satsa på spelare som Diego Costa. I alla fall inte som första back-up. I mitt tycke borde vi sälja honom nu i januari, fast med en återköps klausul, och ersätta honom med Cardozo från Benfica.

Det jag menar är att man måste skaffa en riktigt vass back-up till Forlan och Kun!
Atlético Aupa Atleti!! Forlan
2010-09-16 22:42
Varför går det så dåligt för Sevilla i Europa?
Atlético Johbri
2010-09-16 22:37
Ingen som vill köpa tre biljetter till Barcamatchen på söndag eller vet hur man kan sälja dom? 700kr styck. (Johan Bring+34 665 933 248) johan@bring1.se
Atlético zoran
2010-09-16 21:39
Borja är nog tillbaka i November någon gång, så han lär bli en del av seniorlaget. Hur som helst, han måste få speltid i Atléti B först.

Grattis Andreas.
Atlético zoran
2010-09-16 21:36
Pacheco är väldigt duktig, men på sistone har han inte spelat för Independiente då han, precis som Costa missat en mängd chanser. Båda är duktiga fotbollsspelare, rent spelmässigt, men deras avslut är inte av högsta klass direkt. Jag tycker som Joakim, vi måste ha tålamod med Costa och han måste framförallt bli så jävla mycket bättre i avslutningslägena för så här har det alltid sett ut; i såväl Valladolid som Celta och Albacete, han missar helt enkelt alldeles för mycket.
Atlético Joakim Jönsson - KUN! KUN! KUN!
2010-09-16 21:26
I mitt tycke en jäkligt onödig förlust, inte minst med tanke på Costas båda missar. Nog för att läget mot Bilbao inte var ett givet mål, men i dag skulle han gjort två mål.

Kritiken mot honom känns dock lite hård, han är en duktig spelare och de första tio minuterna i kvällens match gjorde han väldigt bra ifrån sig. Tålamod!

Som sagt, jäkligt onödig förlust. Jag hade varit fullt nöjd med en poäng, hoppas bara att man kan förtränga kvällens match och fortsätta spela med lika mycket självförtroende som man har gjort tidigare.
Atlético Sundbyberg
2010-09-16 21:22
Pacheco har ju varit rätt bra i Independiente i de matcher jag har sett och enligt rapporter från Atletiredaktionen.
Atlético rawkus
2010-09-16 21:18
Andreas: Exakt! Fick ruggiga Boca-vibbar av introt, harligt! :)

Tack for infot. Ni gjorde en bra match, helt klart.

Lycka till och hoppas for de skona fansens skull att ni kan knipa avancemanget(2a platsen efter oss, hehe;)) fran gruppen.

@Deion: Har helt glomt bort Pacheco! Killen ar finurlig nog for kanterna ocksa om sa behovs.

@A.K: Hahaha :)
Barcelona Andreas (Aris/Brasilien Red.)
2010-09-16 21:14
@rawkus

Sviten är nu på 22 matcher utan förlust. Man har inte förlorat på hemmaplan i Europa på 42 år och aldrig på arenan man spelar på idag.

Ja Javito är han som lirade för Barca. Han kom från Barca B till Aris för typ 4 år sedan.

Härlig match för min del då jag är väldigt nöjd med hur Aris spelade.

Stämningen var otroligt bra också och vår hemmarena brukar kallas "Europas La Bombonera".

Lycka till i ligan, det kan gå riktigt bra för er i år.
Atlético Bobban (red)
2010-09-16 21:10
Ämne: Är det returmöten i ....
Ja det är gruppspel alla möter alla hemma och borta, precis som i Champions League! Sex matcher totalt innan ettan och tvåan går vidare till 16-delsfinalerna!
Atlético Deion (red)
2010-09-16 21:10
rawkus//

Jag tycker Pacheco kunde ha fått ingå i själva truppen i år. Jag vet verkligen inte om Costa är så seg och medelmåttig eller om han bara inte kommit gång.

Hittils har han iallafall varit helt kass. Ifall han ska förtsätta med denna usla uppvisning så måste han bytas ut i Januari.

I år har vi inte råd att bränna såna lägen, det kan vara skillnaden mellan form och depp för laget. Atlético ligger alltid och balanserar mentalt, vi måste sätta dom lägena för att inte tappa motivationen i matcherna.

Jag såg hur irriterad Forlán blev på Costa när brassen missade nicken, även chansen han hade 1 meter framför målvakten när han gled in för att skjuta i öppet mål men lyckades träffa målvkaten.. suck..
Atlético A.K.
2010-09-16 21:07
Valera kanske är nöjd efter Costas ankomst, han kanske slipper vara hackkycklingen nu?

Nu får de se till att vinna mot Barcelona i helgen så man kan glömma denna match.
Atlético Luff
2010-09-16 21:03
Borja kämpar väl sida vid sida med Asenjo och dessa herrars jobbiga skador..
Atlético rawkus
2010-09-16 21:00
Deion: Haha! :)


Ps. Du skall veta att jag skrattar med en olustig kannsla av det logiska slaget... Pablo som target... Samre an Costa blir det iaf inte ;O

Har du nagon aning nar Borja ar tankt att inga i A-truppen? Forlan - Kun, uppbackade av Borja - Ibra. Later fan inte helt fel! :)
Atlético Deion (red)
2010-09-16 20:54
rawkus// Glöm Ibra.. Ska det se ut så här från Costas sida så kunde vi lika gärna ha behållit Pablo och skolat om han till forward.
Atlético Antonio Lopez
2010-09-16 20:53
Sista hörnan nickades undan och matchen blåstes av.
Atlético rawkus
2010-09-16 20:53
Inte ovantat med tanke pa skadelaget samt matchen som vantar mot Barca.

Kan bara saga grattis till Aris som spelade mycket smart samt avgjorde med ett ruggigt fint mal.

Costa - be gone. Totalt javla vardelos...
Atlético Sundbyberg
2010-09-16 20:53
Var det nån som hann se sista hörnan? Min stream bröts...
Atlético Luff
2010-09-16 20:52
Förstod aldrig vad Ibrahima gjorde för att förtjäna att bli ivägskeppad.

Vilken bedrövlig insats!
Atlético Nilseman
2010-09-16 20:50
Hur har matchbilden sett ut rent generellt? Vilka har haft övertaget av boll?
Atlético rawkus
2010-09-16 20:48
Bara jag som hellre hade sett Ibra kvar i laget och skickat Costa pa ytterligare laneaventyr..?
Atlético manzanares
2010-09-16 20:48
Kom igen nu!
Atlético Nilseman
2010-09-16 20:47
Är det returmöten i gruppspelen?
Annons: