/spanien/atletico/forum/118.aspx/spanien/atletico/forum/118.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
3-5-2 (f.d. Tigern)
2015-11-13 11:37
Han är välkommen :)
Atlético Cholo es un dios
2015-11-13 11:07
Några tankar angående Costa?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético paniagua
2015-11-11 18:07
"Yo siempre en mi Atleti aunque sea para hacer sombra al botijo"

D.E.P. Miguel San Roman, leyenda atletica.
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-11 16:27
Lago@ Jag hade, personligen, utelämnat Siqu från den listan. Visst klagar han inte, men han visar missnöjet när han väl får chansen. Väldigt loj, seg, sen i dueller vilket motsvarar gult kort nästan varje match han spelat hittills. Resten har jag inte klagomål över.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Lago
2015-11-11 15:16
Känns som vi är ganska bortskämda med sådana truppspelare. Siqueira, Gámez, Moya, Savic, Torres. Samtliga vet nog att de antagligen inte är förstaval på respektive position trots att de ändå håller en bra nivå. Ändå klagar de inte över bristande speltid utan jobbar på och presterar när de får chansen.
Atlético Antonio López
2015-11-11 12:43
Undrar om de 3 centimetrarna någonsin varit ett kort Moya försökt spela på när diskussionen är uppe om vem som ska få spela.

Skämt åsido. Moya är en otroligt professionell person och redan förra säsongen i en intervju redogjorde han för att han är otroligt glad att spela nu och när det inte gick så bra för Oblak (CL-matchen) klargjorde Moya att det trots allt är Jan som är Atléticos framtid.
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-10 17:12
Edit: det är han inte alls. Moyà är tydligen 1.89.. Wtf? Hur
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-10 17:11
Längre än Moya.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético DeBe
2015-11-10 15:54
Oblak är endast 1.86, ganska kort för en målvakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-10 12:51
Antonio@ Intressant tanke. Tror Oblak går lite före pga hans längd, räckvidd och straffområdeskoll. Det är i grova drag nästan ett krav att målvakter i den nya generationen är långa.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2015-11-10 11:16
Conserva/

Oblak är ju fantastisk. Atlético har definitivt varit bortskämda på målvaktsfronten de senaste åren. Moya är egentligen en fullt kapabel och duglig målvakt som skulle kunna vara förstavalet i samtliga klubbar i La Liga, trist att han måste bänkas men Oblak verkar ändå ha gjort sig förtjänt av förstaplatsen.

Jag undrar vem som skulle vara 1a om de var lika gamla.
Atlético Conserva el Calderón!
2015-11-10 11:10
"Atlético de Madrid is the team that has conceded fewer goals in the eleven rounds so far in the National League Championship. Simeone's players have only conceded six goals. The reason for these statistics is the defensive work of the team and the wall that Jan Oblak has lifted. Our goalkeeper is the current Zamora of the League, and we have maintained a clean sheet in up to six games. The Slovenian Jan Oblak is being decisive in the start of the League. Our goalkeeper is the Zamora of the League after having conceded six goals. His last great performance took place in the match against Sporting at the Vicente Calderón, making an extraordinary save to a drive from Halilovic that would have meant the 0-1 for the team from Asturias." Sjukt att det går så bra trots lite skakig defensiv då och då. Vi kan inte fortsätta klaga, måste glädjas åt något ibland.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2015-11-10 10:55
Nu när Spanien säkrat en plats till EM känns det skönt att Juanfrans skada kom nu om någon gång under säsongen. En av väldigt få positiva aspekter med landslagsuppehållet.
Atlético Antonio López
2015-11-10 08:03
Paniagua/ Nej missade matchen mot Celta men har du sett honom resten av säsongen? 3 mål på 9 matcher, går inte att jämföra med Griezmann tycker jag om du enbart ska utgå från mål vilket jag inte riktigt förstår när du själv med egna ögon sett hur mycket Griezmann bidrar med under matcherna och ät ett ständigt hot. Paco däremot kan försvinna i 85 minuter och med mycket tur få in något. Matchen mot Celta är lika mycket ett undantag för honom som för Valencia denna säsong. LOL Zoran hahah, borde ha sett den komma.
Atlético paniagua
2015-11-10 02:29
ADCS
Jag måste bara kommentera det du sa om Inzaghi, för det får mig att tro att jag har sett honom mer än du.
Inzaghi var, förutom fotbollshistoriens värsta filmare, också en sån spelare som kunde lukta sig till var bollen skulle trilla ned. Sant att han ibland fick smörpassningar som han bara behövde sätt foten till, men de flesta mål gjorde han på slumpbollar, returer, studsar osv...samt frilägen. För killen låg alltid på gränsen till offside. För det mesta blåstes det, men ibland, då han låg rätt, så missade han inte ett friläge. Killen var hypereffektiv.
Atlético paniagua
2015-11-10 01:18
@zoran:
Nä, jag vet att varken Nolito eller Alcacer är samma spelartyper som Jackson. Det är just det som är min poäng. Jag vill inte ha en spelartyp som Jackson i Atleti eftersom det uppenbarligen inte funkar. I alla fall inte än. Vad som är realistiskt, kan ändras från en dag till en annan. När det begav sig, så sa alla att det inte var realistiskt att Valencia skulle göra sig av med Villa till Real eller Barca och trots att Real la fantasibud så sa Valencia nej. Men så plötsligt så blev det en affär..med Barca. Jag ser hellre en forward som vet att stå rätt, är smart och effektiv som Raul och Villa var (Alcacer) eller en forward som är kreativ och kan skapa saker på egen hand (Nolito), än en forward som springer omkring och väntar på att "rätt bollar" ska serveras honom. Nu var Nolito och Alcacer bara exempel som jag tog för att jag nyligen sett den matchen.
Atlético paniagua
2015-11-10 01:16
@Antonio López:
Han har gjort 5 mål på 10 matcher, vilket är lika många mål som Griez har gjort på 11, så jag tror inte Valencia-supportrarna är så missnöjda med honom. Med hänsyn till vad du säger så antar jag att du inte såg matchen Celta-Valencia? Alcacer var med råge bäst på plan, gjorde 2 mål samt 1 målgivande passning. Han gjorde inte ett enda misstag och gjorde mer på den matchen än vad Jackson gjort på hela säsongen, om vi nu ska jämföra anfallare. Och detta mot ett lag som är formstarkt.
Atlético Garra
2015-11-10 01:06
Avgå Simeone, Manzano du är förlåten! (Ironi)
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético ADCS (red)
2015-11-09 21:47
paniagua//

Det där med att attackera bollen i boxen är en urban myth 90% av gångerna. Oftast finns det ett utarbetat taktiskt system som anfallarna och de som lägger inläggen vet om.

Tex att forwarden går på första och resten på andra och sen byter man roller. Ett straffområde är väldigt stort, 16.5 meter på längden och drygt 40 meter på bredden.

Det är väldigt svårt att förutspå var bollen ska hamna om man inte känner till någorlunda hur inläggen ska komma. Ungefär 70% av gångerna följer spelarna systemet, men när tröttheten tar syre från hjärnan eller om man är stressad så glömmer man bort intränade system.

Ibland finns inte systemen, väldigt ovanligt dock på proffsnivå.

Anledningen till Godín når många bollar på fasta situationer är för det är en medveten taktik av Simeone.

En mittback brukar oftast inte markeras så hårt, även om denne är en erkänt duktig huvudspelare, då målutdelningen överlag oftast inte ens i närheten håller samma nivå som en stark anfallare.

Godins roll i boxen är i första hand inte ta göra mål på nickarna, utan skapa oreda, dra markering och nicka in eller vidare bollen till farligare område närmare mål.

Du skriver att en målgörare ska kunna göra mål på halvchanser. Det håller jag med om till viss del. Hur många djupledsbollar eller halvchanser kan du räkna upp att Martinez får?

Hur många inlägg tycker du håller hög klass?

Hade vi haft en som tex Gaitan, Özil, Silva, Pirlo i laget kan jag garantera, ja garantera att Jackson hade fått igång sin målproduktion. Det är exakt den typen av bollar han behöver för att skapa lägen.

Inzaghi var väl ingen dålig målskytt? Han är nästan legend, men kunde knappt skapa någonting på egen hand. Såg du vilka bollar han fick? Alla anfallare är olika. Det vara bara ett exempel.

Ingen kan väl förneka att Jackson de inledande matcherna fått till i majoritet hopplösa bollar att jaga ner. Ett råd, nästa gång du Atlético spela så kan du fokusera på Jacksons löpningar och rörelsemönster. Han är väldigt väldigt bra även om Simeones just nu förvirrade anfallsspel är i vägen.

Han tar hela tiden löpningar in mot boxen utan att få bollen. Ofta sitter jag och tänker "där ska den komma" istället för att Koke eller Tiago ska snurra ett varv till.

När det väl kommer halvdant så ser man att Jackson ser överraskad och lite utmattad ut. Han är liksom inte beredd att när bollen kommer oväntat. Han vill ha bollarna tidigare när han tar löpningarna i första momentet.

Vi behöver desperat en nummer lite tillbakadragen nummer 10. Oliver har lång väg att vandra, vi har tid att vänta på han just nu. Han behöver lånas ut en gång till.
Atlético Kakan_Atletico
2015-11-09 21:13
"Avgå Simeone"?? Det är min allra största mardröm. Så nej tack till det!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético zoran
2015-11-09 16:44
Det där betyder förstås att Paco vinner Balon d'Or om ett antal år.

Hélder Postiga all over again..
Atlético Antonio López
2015-11-09 16:17
Paco Alcacer skulle jag inte ta i med en pinne, inte ens i fladdermusgrottan kan man vara särskilt nöjd över Spaniens framtida anfallare som sällan gör någon glad förutom motståndarlaget denna säsong. Mista all over again.
Atlético zoran
2015-11-09 15:23
@paniagua:


Man måste vara realistisk när man snackar om ersättare (om man nu vill göra det..) till Jackson Martínez. Det är knappast så att Valencia kommer sälja Paco till Atlético av alla klubbar. Utöver det försvinner han under stora delar av Valencias matcher, men trots det är det närmaste Spanien har i David Villa för att han passar som handsken i det spanska landslagets spelstil. Han och Jackson är helt olika spelartyper. Nolito är dessutom en ytterforward som rör sig över stora ytor i anfallsspelet, men som är totalt inaktiv i försvarsspelet. Han hade också lidit av att spela i Atlético där man gör det grundläggande först och sedemera är kreativ, därav de sex insläppta målen i ligaspelet.
Atlético Cholo es un dios
2015-11-09 14:10
... och nu skriver flera Engelska tidningar att Simeone kommer att gå till Chelsea i sommar. Han ska även börjat planera för vilka han ska värva. Haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético paniagua
2015-11-09 14:06
ADCS

Jag håller med dig i nästan allt du säger. Det ser förvirrat, planlöst och oengagerat ut. Om någon kräver Simeones avgång så var det nog på skämt (förmodar jag?)
Min käpphäst, som jag pekat på tidigare, är Atletis oförmåga att skapa farliga målchanser, att dra sig tillbaka när de väl gjort mål, samt Jacksons prestationer. Är också lite ängslig över att fasta situationer försämrats så oerhört.
Tidigare gnälldes över att inga inlägg slogs mot forwards, igår östes det in inlägg och då gnälls det istället på att de inte har ngn kvalité. Nåväl, må så vara, men det är ju även forwards ansvar att angripa inlägget med vilja och inte bara stå och vänta på att det ska dimpa ned rätt på dem. Den enda som vet att angripa/möta inläggen just nu är Godin och han är inte ens forward.
Jag vet att du, och andra, försvarar Jackson. Jag hävdar fortfarande att han är för passiv, även om jag personligen tyckte att han gjorde en av sina bästa insatser som jag har sett i gårdagens match. Precis som du tycker, med rätt, att det finns en grundtaktik och fundamentala saker som man bör kunna som proffs, så tycker jag att det finns vissa fundamentala saker som man bör kunna som professionell målgörare. Man ska kunna göra mål även på halvdana passningar. Man ska i alla fall kunna skapa målchanser även om understödet inte är perfekt. Om man måste få bollen serverad på silverfat för att göra mål, så är man ju ingen målgörare direkt.
Missförstå mig inte...ingen vill hellre än jag att Jackson ska lyckas och ingen kommer att jubla högre än jag om/när han börjar ösa in mål, men frågan är hur länge man ska ha tålamod innan det är för sent. Tidigare förde jag en debatt (som jag inte orkat följa upp helt) med Zoran om vem som skulle ersätta Jackson om han såldes. I matchen Celta-Valencia såg jag två spelare som jag utan att tveka en sekund hellre skulle ha i Atleti än Jackson; Nolito och Paco Alcacer (i mina ögon, den nya David Villa).
Jag hoppas verkligen att jag har fel om Jackson och att han blommar ut snart, men just nu är jag inte hoppfull. Men igår gjorde han i alla fall en fullgod insats och såg också att han kämpade lite mer i närkamperna och gav lite mer jävlaranamma än han gjort tidigare.
Slutligen, för att återknyta till min debatt med Zoran, där jag betonade vikten av inställning, så kunde jag inte få en poäng bättre illustrerad än i den 93 minuten igår. Griez, som var rätt medioker igår, tog den 100% löpningen när den behövdes och slängde fram huvudet i en låg position trots en utrusande målvakt och risk för kollision och/eller känga i huvudet och tryckte in bollen. Det är DEN inställningen jag vill se hos en viss annan anfallare, vare sig han gör mål eller ej. Man kan vara dålig i en hel match, men är man lysande i 3 sekunder, de 3 rätta sekunderna, så gör det ingenting att man varit osynlig tidigare. Inställning!
Atlético Antonio López
2015-11-09 11:03
Nu kanske jag kollat om på Simeones målfirande 345 gånger.
Atlético Antonio López
2015-11-09 11:00
Har Carrasco en tydlig roll i spelet? Det känns som man enbart efterfrågar individuell skicklighet från honom utan att ge några tydliga signaler på vad hans faktiska uppgifter är. Det har funkat ibland men det skulle gå att använda honom till så mycket mer. Correa är ett annat exempel på en spelare som kan göra mycket ensam men Correa har oftast haft en roll taktiskt som gjort att han kommit in i spelet mycket mer.
Atlético ADCS (red)
2015-11-09 10:24
Simeone ska verkligen inte avgå. Jag hoppas det var en sarkastisk kommentar med en stark ton av skämtsamhet. Om han lämnade nu skulle Atlético gå tillbaka till stenåldern.

Dock är Simeone inte fri från kritik. Han måste bygga på sin taktik lite och bli mer flexibel. Personligen tycker jag det ser ut som hans offensiva spel är förvirrat.

Det känns som att ingen vet vem som ska styra tempot eller speluppbygganden. Ingen vet heller vem som är referrenspunkten i den sista tredjedelen.

Det resulterar i att både Griezmann och Jackson tar många förvirrade löpningar utan att få bollen, och ibland löper dom i samma ytor.

Jag har försvarat Jackson mycket och kommer fortsätta försvara honom tills han börjar få tillräckligt med skaplig service och bra bollar att jobba med.

Jag förstår att Sporting backar hem och det är tight, men det är ingen ursäkt till att inte kunna vara kreativ och hitta någon av sina anfallare minst 1 gång på 90 min.

Vårt inläggsspel är under all kriritk. Det finns inget system i inläggen. För att ett inläggsspel ska fungera så måste en av två saker hända.

De som sätter inläggen ska snabbt kolla upp och se vilken yta som medspelare fokuserar löpningen på och lägger en kort, mellan eller bortre inlägg därefter. Eller att det finns utarbetat förtaktik att om vilken yta man ska attackera mest eller vid vartannat inlägg tex.

Jag håller med Zoran om att laget behöver tid att sätta spelet, men det finns också vissa fundamentala aspekter och en grundtaktik som alla borde kunna om man spelar fotboll som proffs.

Det jag inte håller med om är att Jackson ska anpassa sig efter Simones spel, det är tvärtom. Jackson är köpt som referenspunkt i anfallet, och då ska man bygga den offensiva taktiken kring hans egenskaper.

Jag vet inte vem som är menat att ta tag i taktpinnen. Du kan inte ha spelare som Griezmann och Jackson utan att han en "Gaitan" typ på mittfältet. Den spelartypen med det passning och spelsinnet är fundamental för att tex Jackson ska göra mycket mål.

Just nu är det Carrasco som driver runt på kanten och letar trånga sidledspassningar medans han försöker dribbla 2-3 spelare. Det är är inte en acceptabel offensiv grundtaktik för ett topplag som Atlético.

Jag är också väldigt allergisk mot att spela dubbla centrallås på hemmaplan mot ett lag som Sporting.

Jag tycker om Gabi och Tiago, men vad i helsike är meningen med att han båda på planen när du har ett bortalag som spelar lågt försvarsspel på Calderón? Redan har har du tappat 50% av hela lagets offensiva spel.

Jag har nog aldrig sett så många randombollar framåt utan eftertanke på flera år i Atlético. Jag tror att det var sist under Manzano som detta hände.

Tabelläget är bra och det är en del tack vara andra resultat. Detta spel kommer inte hålla en hel säsong och jag börjar bli riktigt orolig att vi inte ens visar i närheten av något offensivt grundspel, och nu pratar jag inte om avancerat utvecklad offensiv, utan grundspelet.

Allt verkar random, inget rörelsemönster, ingen spelfördelare, inget targetspel, inget djupledsspel, ingen platsväxlingar, inga korslöpningar. De enda sakerna som verkar halvfungera utan slutresultat är att man får ut bollen till Juanfran som pumpar inlägg utan adress och Carrascos lilla grej på kanten.

Jag vet inte hur det är tänkt under säsongen, men varför jagade man tex en spelartyp som Gaitan så länge och inte hämtade in någon annan när man inte fick honom.

Simeone måste ha sett vikten av att ha den spelartypen på mittfältet, men samtidigt hämtade man inte någon annan när den affären inte gick igenom. Så på något sätt så finns en hål i laget som inte är komplett.

Det är inte vilket tomrum som helst, det är den ska ska styra hela spelet och skapa chanserna åt andra och i andra hand sig själv.

Med andra ord så saknas den viktigaste spelaren, motorn.. Vårat mittfält är för stelt och orörligt, även om de är taktiskt skickliga så är det för många likadana spelartyper.

Jag hade nästan kunnat peta in Carrasco där framför Gabi och Tiago för att höja rörligheten och det kreativa spelet.

Det här kan bli en lång säsong om inget händer i januarifönstret....
Atlético paniagua
2015-11-09 01:05
Återigen ler resultaten från övriga matcher i vår favör (även om Barca gott kunnat få tappa poäng). Nu gäller det bara att slå Betis borta och att Real plockar poäng mot Barca (inte otänkbara resultat) så har vi obegripligt nog, sett till hur vårt spel sett ut, stängt luckan upp till toppduon. Herregud...hur kommer det se ut när vi väl får ordning på spelet?
Atlético Alexander Ivanovski(red)
2015-11-08 23:54
@Cholo es un dios:


På tal om Valencia i tidigare inlägg så har vi gjort lika många mål som de, men släppt in två färre.

Alla lag har formsvacker ibland. AUPA!
Annons: