/spanien/atletico/forum/108.aspx/spanien/atletico/forum/108.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Atlético
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2015-12-16 19:41
OT: Kranevitter lirade hela matchen när River slog ut Sanfrecce Hiroshimai Klubblags VM. I finalen väntar antingen(aka antagligen...) Barca, eller om det sker en megaskräll, Guangzhou Evergrande. Finalen spelas ca 11:30 Svensk tid Söndag.
Atlético zoran
2015-12-16 19:12
@pego 1) Det stämmer, men ingen förutom FIFA-pamparna (inte ens klubbarna, de nationella eller distriktsförbunden) är medvetna om när domen delas ut eller hur länge de båda klubbarna kommer bli förbjudna att gå ut på övergångsmarknaden. Alla dessa FIFA-skandaler har gjort att FIFA har riktat fokus på sin egen organisation under 2015 och det är huvudanledningen till att de alltjämt inte har meddelat något om domarna. 2) Det har bara framkommit att det handlar om exempelvis Arona Sane och Xu Xin, men det är säkerligen fler spelare eftersom det är vanligt förekommande att man lockar över unga spelare. Man har dessutom privata akademier som är kopplade till klubben över hela världen. Utöver det har Atleti ett samarbete med Wanda (som äger 20% av klubben) där man ska utbilda och träna kinesiska ungdomar i sin cantera. 3) Det har pratats om två övergångsperioder. I sådana fall identiskt straff som det som Barcelona fick. Sker det på sommaren kan vi nog förvänta oss att Atleti fördröjer processen genom att överklaga till idrottens skiljedomstol (TAS) för att förstärka laget som Barcelona gjorde och därefter ta straffet. Skrev en artikel i ärendet redan i slutet av april. Kolla länktips för mer information om vad det är som gäller.
Atlético pego
2015-12-16 18:45
Hej alla, Är det någon själ som skulle kunna berätta lite om sanningshalten i detta att vi och real ligger risigt till och kan bli ofrivilligt förbjudna att köpa spelare? Är det något specifikt tillfälle/spelare/ungdomar dom skulle kunna använda mot oss? Vad kan man förvänta sig för straff? I paritet som barca? Eller blev barca så pass straffade för att dom kaxade mot fifa/uefa?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2015-12-15 18:55
Godin med i CL gruppernas elva!!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético rawkus [siempre contra la peste blanca]
2015-12-15 16:05
Simeones krav pa nya spelare är inte heller nagot att leka med. Jackson har i grunden en finfin anpassningsförmaga. Hade nöjet att följa honom här i Mexiko(Chiapas). Var sjukt spänd inför hans flytt till Porto. Hur skulle han klara steget upp? Var nog ingen som hade kunnat gissa exakt hur jävla bra det steget skulle ga tillslut. Porto och Liga Sagres ma ej vara den tuffaste pa jordklotet, men sett till hur langt ned i hierarkin Chiapas lag i jämförelse, sa var det nagot av det sjukaste jag sett.

Atleti och La Liga är ju ett rejält steg över Liga Sagres, speciellt om man ej värvas av Barca/Real, och speciellt sett till Simeones spelstil och hans krav. Malproduktionen har ju ej varit i närheten av vad jag hade hoppats pa, men han maste fa mer tid pa sig. När det väl sitter nagra baljor sa kan det nog lossna igen. Nu tror jag verkligen inte han blir lika dominant i Atleti som i Porto, men det är ganska förstaeligt om sa ej blir fallet. Sa länge malen uteblir sa är jag iaf glad att han kämoar som den oxen han är. Finns inget värre än svindyra nyförvärv som helt enkelt skiter i att spela bara för att det rader uppförsbacke.
Valencia Bat
2015-12-15 00:59
Får man ställa en sista fråga, har läst att ni pratar om nån sorts Februari-kris eller någon månad där resultaten brukar svaja, och om jag inte minns helt fel att Simeone kör fysträning nån månad mitt under säsongen? Kan någon berätta lite om det?
Valencia Bat
2015-12-14 19:53
Och denna, bra film på Youtube om hur Simeone spelar.
Valencia Bat
2015-12-14 19:53
@Conserva el Calderón!:

Så är det. Riktigt dåligt är det också att man inte kan få anfallarna att försvara djupt, förutom om man sätter de att tätmarkera motståndarens innermittfältare. Och då är det svårt att få till nåt anfallsspel. Sätter man defensiv anfallare som roll så står de lika fan och glor på motståndarens planhalva och glor. Du kan ju ta en titt på denna, en kille som gjort sitt bästa att implementera Simeones taktik i FM15:

Atlético Antonio López
2015-12-14 19:21
Flavia, med Vietto, Jackson, Corre, Carrasco och Torres som kan fylla det tomrummet är jag rätt lugn vad gäller Griezmann även om han skulle saknas. Skadan på Tiago ser jag som mer oläglig. Att detta ska vara en anledning för att Atletico inte ska hålla förstår jag inte riktigt, om det är något ALLA borde lärt sig av Atletico är att det är laget som vinner matcher, inte enskilda spelare. Okej, jo bortamatcher är ju svåra... Bra att du lyckades reda ut det åt oss! Vad säger att Atleti inte ska ta poäng där? Glöm inte att Barca har svåra hemmamatcher likt den mot Depor där jag tror de kommer tappa poäng.
Atlético zoran
2015-12-14 17:52
@paniagua:
Det är just här som du gör fel. Att försvara spelare för att de är någon sorts "favorit" är inget jag håller på med och aldrig kommer hålla på med. Jag har skrivit här sedan 2006 och aldrig gjort något sådant. Detsamma gäller resten av laget. Låt oss vara på det klara när det gäller det. Det handlar inte heller om att försvara en spelare bara för att vända sig emot dina tankar och åsikter. Det handlar i korta drag om att ge en spelare chansen att 1) anpassa sig och 2) verkligen visa upp sig i sin nya klubb. Jag vet inte hur mycket du har sett honom i Porto, men bara för att han inte har visat det i Atleti, betyder det inte att han inte har gjort det i någon av sina tidigare klubbar. För det har han och det har jag sett med egna ögon. En rejäl chans är inte 2-3 månader utan en ordentlig försäsong. För rätt vad det är börjar en spelare prestera och då står man där med skägget i brevlådan. Jag kan förstå att man dömer en spelare efter 2-3 fulla säsonger, men inte efter 2-3 månader.
Flavía
2015-12-14 16:19
Jag har dock ett par frågetecken som gör mig en aning tveksam om ni faktiskt håller hela vägen:


* Antoine Griezmann har gjort mycket bra insatser för er under denna höst och är Atléticos överlägset bäste spelare offensivt vid det här laget, ett faktum som ingen kan bortse från. Och då kan man förstås fråga sig vad som händer ifall om fransmannen åker på en långtidsskada och blir borta i några månader? Personligen så anser jag att varken någon av era anfallare i truppen har vad som krävs för att kliva fram i Griezmanns frånvaro...

* Som sagt, Atlético har gjort en grym höst och ligger jämsides med oss poängmässigt. Men till skillnad från Real Madrid och Barcelona, så har ni ej spelat särskilt många svåra bortamatcher och jag förväntar mig att ni åker på en hel del poängtapp under våren när serien vänder.


Väl mött!
Atlético paniagua
2015-12-14 15:43
@zoran:

Att du försvarar Jackson, Zoran, är ingen nyhet. Han skulle kunna göra självmål i varje match och du skulle ändå försvara honom. Jag håller med om att kvaliteter av den typ som Jackson förväntas ha, saknades igår. Men än har han inte visat att han faktiskt har de kvaliteterna. Inte i Atletis tröja.
Atlético paniagua
2015-12-14 15:38
@Conserva el Calderón!:

Jag har inte önskat honom skadad säsongen ut (lägg inte ord i min mun). Jag sa att han gärna får vara BORTA resten av säsongen. Läs nyansskillnaden.
Flavía
2015-12-14 14:58
@Cholo es un dios:

Jag kan hålla om att det är tråkigt när svenska medier nödvändigtvis inte skriver om er i lika stor utsträckning om oss eller Real Madrid. Men det kanske bero på att Atético de Madrid är ett lag som inte lockar många läsare som Barca/Madrid-artiklar gör, vet vet jag...

Annars så måste jag faktiskt säga att ni har gjort en mycket fin höst och är ett större hot för oss än Real Madrid i kampen om ligatiteln, något som ingen kan förneka.

Atlético Conserva el Calderón!
2015-12-14 13:21
Någon här inne som vet på ett ungefär vad en biljett till matchen i Eindhoven hade kostat?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Antonio López
2015-12-14 12:59
Jackson är i slutet av sin återhämtningsprocess och bör vara tillbaka snart. Än kan han fortfarande tysta kritikerna, säsongen är lång och bredd i truppen är alltid välkommet.
Atlético zoran
2015-12-14 12:57
@Conserva el Calderón!:


Bravo.

Om det var något som saknades igår så var det sannerligen Jackson Martínez kvalitéer. Hans fysik, spel i luftrummet och förmåga med ryggen mot mål hade varit perfekt mot Athletics aggressiva och intensiva försvarsspel för det var först i och med Fernando Torres inträde som man fick någorlunda andrum i den delen av spelet.
Atlético Kakan_Atletico
2015-12-14 12:43
paniagua: Jag saknar inte direkt Jackson utan det var mer en fundering. Varit tyst om honom på senare tid. Vad ska vi göra med honom egentligen? Låta honom försöka anpassa sig nästa säsong också eller sälja i sommar? Rolig lottning i PSV!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Conserva el Calderón!
2015-12-14 12:43
Sen när har vi colchoneros önskat att våra egna spelare är skadade säsongen ut under Simeones tid? Tycker inte att det är rätt att säga något sånt om Jackson som har kämpat att finna sig tillrätta i lagen. Jag hoppas han kommer tillbaka snart och ännu starkare än förr!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético olleulv
2015-12-14 12:28
Bra lag mot bra lag.. dåliga mot dåliga o så sen Atletico-Psv
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético olleulv
2015-12-14 12:27
Inget annat än en drömlottning för Atletico.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Sportuga (Portugal-Red)
2015-12-14 12:25
Bra CL-lottning minst sagt
Atlético paniagua
2015-12-14 09:12
@Kakan_Atletico:

Vad mig anbelangar får han gärna vara borta resten av säsongen. Ända sedan han skadade sig har det varit idel segrar och spelet har förbättrats avsevärt, även om det just igår var lite småhackigt.
Atlético Kakan_Atletico
2015-12-14 07:32
Griezmann hade ett rätt på hela matchen igår och det var det fenomenala avslutet. Vilket skott, underbar skruv!! Hur är det med Jackson? Är han skadad länge till?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético Kakan_Atletico
2015-12-14 07:32
Griezmann hade ett rätt på hela matchen igår och det var det fenomenala avslutet. Vilket skott, underbar skruv!! Hur är det med Jackson? Är han skadad länge till?
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético La God Zilla
2015-12-14 03:48
Hihi! Så jävla nöjd idag. Griezmanns mål fick mig ofrivilligt hämnas på nya grannarna som bankat och borrat i väggar senaste veckan!
Atlético Conserva el Calderón!
2015-12-13 23:18
Jag känner att man borde lyfta fram Oblaks insats lite mer än vad man gör ikväll. Han stod för två brutalt viktiga och avgörande räddningar, en i varje halvlek. Hans luftspel är fläckfritt och hans straffområdeskontroll är utomordentligt. Det här är början på något stort!
Atlético paniagua
2015-12-13 22:27
...och resultaten i övriga matcher fortsätter att gå vår väg. Ja tror baske mig att gud är colchonero
Atlético Conserva el Calderón!
2015-12-13 21:49
Bat@ Har försökt med 14,15 och nu 16 och Jah lyckas inte. Mycket av den analysen man själv gör på hur han spelar motsäger på spelstilen man väljer i taktiken på FM. Det är ett stort problem jag inte lyckats få ordning på. Men samtidigt så hade jag vetat hur Cholo spelar hade jag inte suttit hemma i soffan och spelat FM utan själv tränat något lag.. Haha
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético olleulv
2015-12-13 21:19
Villareal spelar så bra som man kan hoppas denna kväll! Tung seger idag! Så extremt viktigt målet innan paus. Då kändes Bilbao extremt jobbiga. Bra match av dom... samtidigt spretig domare. brukar verkligen inte klaga på domaren.. men idag kändes det jobbigt när de fick ett par extra lägen/hörnor pga tveksamma domslut. 3p!!! Yeah!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: