Startelvor

Atlético de Madrid
Moyà
Juanfran – Giménez – Miranda – Gámez
Arda – Koke – Suárez – Cani
Mandzukic – Griezmann

Bayer Leverkusen
Leno
Hilbert – Toprak – Spahic – Wendell
Castro – Bender
Bellarabi – Calhanoglu – Son
Drmic

Första halvek
Matchen drar igång i ett rungande tempo från matchminut ett. Båda lagen går ut med ett högt presspel men Atleti försöker verkligen springa till sig bollen.
De första målmöjligheterna får Atlético Madrid efter fem minuters spel när man ordnar fram två hörnor på rad men dessa resulterar inte i någonting.
Matchens första skott kommer dock ifrån tyskarna, ett avslut utifrån av Bellarami men bollen styrs ut till en resultatlös hörna.

Båda lagen slår ganska långt (ganska ofta blir de även tvingade till det) mot motståndarnas backlinje för att kunna flytta upp och sätta press på bollhållaren.
Spelet och bollinnehavet blir och känns därför ganska jämnt, dock med lite fördel Atlético då de kommer lite längre fram och kan pressa lite högre men ändå utan att skapa någonting. Men det är väldigt svängigt och mycket fart åt båda håll.

Leverkusen får dock ett jätteläge att ställa om när Mario Suárez slår en slarvig passning på mittplan vilket ger Leverkusen bollen och chans att komma med fart. Miranda tvekar lite i sitt agerande vilket öppnar upp lite ytor för Son. Tur är för Atlético så missar han mottagningen som hade gett honom ett bra skottläge och bollen rullar till Moyà.
Målvakten slår sig dock i den situationen på något vis och tvingas att byta med Jan Oblak i den 22 matchminuten.

För första gången i matchen visar Cani sig på offensiv planhalva och dribblar av Spahic som kapar Cani och får en varning. Dock får Arda bollen fristående utanför straffområdet men det är försent...
Koke tar hand om frisparken som är till höger på Leverkusens planhalva. Bollen slås in och nickas fram och tillbaka i straffområdet innan den nickas ut, där står dock Cani som nickar ner den till vänster om sig där Suárez står och skjuter, bollen går igenom alla spelare och styrs utav Toprak och in mål!

Atlético Madrid är det laget som trycker på mest efter målet och de verkar fått mycket energi av målet.

Bland annat har de en bra kontring längs vänsterkanten där Arda för bollen framåt. Turken tittar upp och ser Mandzukic som lagts sig perfekt mellan Leverkusens mittbackar. Arda slår en en fin pass som frispelar Mandzukic, men när han ska skjuta kommer en försvarare precis emellan.
Atleti får ett fint frisparksläge ett par meter utanför straffområdet. Koke och Griezmann ställer sig vid bollen och det blir den sistnämnde som skjuter men i huvudet på en Leverkusen-spelare till en hörna.

Atleti har som sagt fortsatt och trycka på och vinner många dueller med sin intensitet.
Leverkusen är dock verkligen inte ofarliga och dem är riktigt snabba när Atlético slarvar i sitt passningsspel.
De sista minuterna är det tyskarna som står för det mesta av bollinnehavet och tillslut får de en bra möjlighet när Wendell fyllt på ute till vänster. Han slår in bollen från kortlinjen mot första stolpen men Miranda dämpar bollen och Oblak plockar upp den.

Andra halvlek
Byte direkt i paus när Raúl García ersätter Cani.
Andra delen av matchen inleds i ett ännu högre tempo och Mandzukic står för två bra prestationer i inledningen varav den ena håller på att reslutera i en assist när han passar Griezmann men fransmannen tappar precis ifrån sig bollen.

Båda lagen håller fortfarande det höga tempot men Atlético känns snabbare, kvickare och hetare. Väldigt, väldigt intensivt på planen.
Även om Atlético är lite bättre kommer de inte till de riktigt farliga lägena utan det är det många "nästan-lägen".
Matchen tappar lite i tempo under en period där det är mycket frisparkar och spelet blir lite ryckigt.

Koke slår en grym frispark ifrån ett centralt läge bakom Leverkusens backlinje men Kiessling är precis där och kan skarva undan bollen så att García inte når den. Bollen ser ändå ut att vara på väg in först men går precis utanför.
Ett snabbt anfall ifrån Atleti när Koke slår ut bollen till Griezmann till vänster på volley. Griezmann trampar runt sin bevakning och slår ett inspel mot första stolpen mot Arda som försöker skarva vidare då Mandzukic står helt fri bakom men det blir en liten touch på Spahic så bollen åker iväg.
Griezmann är nära därefter när Mandzukic slår ett inspel men Rolfes fot kommer ivägen för avslutet.

Ett riktigt härligt anfall från hemmalaget när Griezmann och Mandzukic kombinerar sig igenom på ett tillslag och kommer ända fram i banan. Det första inlägget missar man dock men Atlético vinner tillbaka bollen vilket gör att Griezmann kan släppa bakåt till Arda som skjuter lågt på ett tillslag, Leno räddar dock men släpper retur. Ingen som är där och hugger tyvärr.

Sista bytet för Atleti när Mandzukic går av mot Torres. Ett bra byte med tanke på att matchbilden har gått mer och mer mot djupledsbollar.
De avslutande tio minuterna händer det dock inte mycket åt något utav hållen förutom ett par fasta situationer för Atlético uteblir de farliga chanserna.

Första förlängnings kvarten
Leverkusen börjar betydligt bättre och de har även det första avslutet i förlängningen genom Kiessling men det har Oblak koll på.
Nej, Atlético matchar inte alls det spel de hade tidigare i matchen, förutom under en fyra minuters period där de pressar högt och vinner mycket boll.
Annars känns Leverkusen lite hetare men förutom Kiesslings skott har inte heller de några chanser.

Andra förlängnings kvarten
Atlético får sin första möjlighet i förlängning efter bara en minut när Arda frispelar García inne i straffområdet till höger. Spanjoren skjuter hårt och högt mot första stolpen men Leno kan rädda till en hörna.
Rolfes har ett riktigt distansskott med lurig båge som går precis utanför mål. Den hade Oblak inte nått om den gått på mål!
Torres slänger sig efter bollen och nickar efter ett inlägg av García men bollen går rakt på Leno.
Hemmalaget har ryckt upp sig mer i den andra kvarten men det är så otroligt jämnt att det kan sluta hur som helst.

Inga mål blir det i förlängningen och det får avgöras på straffar...

Straffläggning
García, miss - Calhanoglu, miss
Griezmann, mål – Rolfes, mål
Súarez, mål – Toprak, miss
Koke, miss – Castro, mål
Torres, mål – Kiessling, miss

Matchfakta
Varningar: Gámez, Giménez, Suárez,Torres, Toprak, Wendell, Spahic, Calhanoglu, Kiessling, Papadopulus
Mål: Suárez (27')