Startelvor

Malmö FF
Olsen 
Tinnerhol - Johansson - Helander - Ricardinho
Eriksson - Halsti -  - Forsberg
Rosenberg - Thelin

Atlético Madrid
Moyá
Juanfran - Miranda - Godín - Siqueira
Arda - Gabi - Mario - Koke
García - Mandzukic

Första halvlek
Det är Atlético de Madrid som sätter tempot på Swedbank Arena och det ifrån start. Det svartgula bortalget startar matchen med hög intensitet och lite längre bollar för att skapa tryck på Malmö.
Efter fem minuter har Atlético haft två bra målchanser. Först en frispark utifrån av Gabi som styrs utav Erik Johansson mot det egna målet och Olsen får rädda till hörna. 
På hörnan, som slås av Gabi, får vi se en ny variant från Atlético där Koke kommer smygandes bakifrån mot straffpunkten och får ett fritt skottläge men träffar inte bollen så bra.

Malmö har efter åtta minuter en bra kontringsmöjlighet genom Emil Forsberg efter en Atleti hörna men när han håller på att löpa ifrån Siqueira och Gabi kapar den sistnämnda honom rutinerat och får även ett gult kort på köpet.
Nästa möjlighet kommer även den ifrån Malmö med ett skott från distans från Halsti men Moyà har inga problem med det skottet.

Atlético skapar en jättemöjlighet längs högerkanten via Arda Turan när han ger Koke en fri yta i straffområdet, spanjoren slår bollen på ett tillslag snett bakåt till Raúl García som blir helt fri. Han skjuter på ett tillslag men ganska rakt på Olsen.
Efter det är det väldigt mycket Malmö och de trycker tillbaka Atlético bra under en tio minuters period. Svenskarna lyckas komma förbi Atléticos första press för det mesta och kommer däfrör ganska långt in på offensiv planhalva. Dock skapar de inte någon direkt het målchans.

När Malmö är som bäst trycker Atlético in ledningsmålet. Det är genom en bra kontring på högerkanten och ett inlägg av Juanfran som Koke snyggt klackar in!

Malmö tar dock tillbaka initativet ganska snart och får bland annat genom Thelin en bra kontring 3 mot 3 men han missar (?) att Rosenberg håller på att löpa sig fri till höger och läget försvinner.
Malmö har dock fortsatt svårt att skapa heta målchanser. En som orsakar problem framåt för hemmalaget Forsberg som gör en pigg första halvlek.
Nyss nämnda Forsberg får en bra chans i 45 minuten efter en omställning och en vass pass av Rosenberg men touchen är inte 100% och Miranda kan ta bort bollen.
De sista två minuterna försöker Malmö forcera lite utan resultat.

Andra halvlek
Malmö inleder andra halvlek piggt och får ett jätteläge efter 49 minuter genom Tinnerholm. Ett bra passningsspel följt av ett jättebra inlägg från Ricardinho mot bortre ytan där Tinnerholm skjuter på ett tillslag. Som tur är för Atlético Madrid står Godín i vägen. 
Strax därefter har Malmö en bra kontring som går mot Thelin centralt och efter lite brottning med Miranda utanför straffområdet blir det frispark för svenskarna. Frisparken slås och går på Siquerias arm när han hoppar och det skulle kunna blåsts straff. Bollen studsar ut igen och Moyá som legat ner har halva målet öppet. En Malmö spealre skjuter men bollen går i stolpen. Alldeles för pigg inledning av Malmö som påminner mycket om Atléticos spel med sin höga intensitet och fart i spelet.

Atlético känns lite nonchalanta under en period och Siqueira tar droppen när han ska brösta ner bollen till Moyà men gör det inte 100% och Tinnerholm håller på att kunna skjuta in bollen men Moyà är med och kommer ut och fångar upp bollen.

I den 64 minuten får Malmö göra matchens försya byte, på grund av skada, där Johansson går av och Kron kommer in.
Atlético Madrid har dragit ner positionerna lite och Raúl García har gått ner på högerkanten och Koke har gått in framför Gabi och Mario. 
Atleti har kommit in lite mer i matchen och de klarar av att hålla i bollen lite mer, eller om det är Malmö som tappat något.
Griezmann går in och Mandzukic går av planen i den 70:e minuten.

Malmö tar dock tillbaka iniativet ganska snart i matchen och skapar två farliga möjligheter. 
Men precis som i första halvlek när Malmö är inne i en bra period får Atlético in ett mål. Den här gången genom Raúl García som gör ett typsikt "Raúl García mål". Det är återigen Juanfran som ligger bakom målet från sin högerkant när han gör ett inlägg som en Malmö-back styr undan men bollen hamnar hos García som skjuter in bollen längs backen mot stolpen.

Efter målet faller Atlético ner och gör det de är bäst på, att försvara och döda tid och de lyckas bra med detta och Malmö skapar ingenting farligt det sista. 
Atlético gör dock ett mål till i sista minuten genom Cebolla efter ett inlägg från Raúl García men det blir korrekt avvinkat för offside.

Matchfakta
Malmö: Olsen; Tinnerholm, Johansson (Kron 64'), Helander, Ricardinho; Eriksson, Adu, Halsti, Forsberg (Thern 86'); Rosenberg, Thelin
Atleti: Moyà; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Arda (Cebolla 76'), Gabi, Mario, Koke; García, Mandzukic (Griezmann 69')
Mål: Koke (30'), García (78')
Varningar: Kron (82'), Halsti (83'), Eriksson (90'), Gabi (9'), Miranda (51'), Godín (52'), Juanfran (53')