PRIMERA PARTE
Atlético inledde ganska aggressivt under de första minuterna av matchen och försökte på så vis överraska Galatasaray genom ett tidigt ledningsmål redan i upptakten, men det var ganska tillknäppt till en början och de båda lagen kände mer på varandra än de faktiskt kunde konstruera ordentliga anfall. Atlético koncentrerade större delen av sitt anfallsspel längs den egna högerkanten där man ville utnyttja Lionel Caroles orutin. Det första läget kom efter nio minuters spel sedan Atlético hittat in med en boll till Vietto mellan Galatasarays mittfält och backlinje. Han tog emot bollen utanför straffområdet och testade skott, men försöket gick rakt på Fernando Muslera och var inte särskilt hårt. Atlético-spelarna gav över intiativet till hemmalaget, ställde sig i position och försökte hitta in bakom Galatasarays backlinje med längre bollar när man väl fick tag på densamma. Nästa målchans skulle även den tillfalla Vietto. En kvart in i matchen hade Atlético återigen hittat in i samma yta där Vietto tog emot bollen tio minuter innan efter att man kombinationsspelat sig till ett läge centralt i banan. Sedan lade lade man en passning bakom mittfältarna. Vietto lade bollen till rätta igen, men även den här gången blev skottet dåligt och gick rakt på mål. Identiskt avslut som det han avlossade innan. 

Det var ganska uppenbart att Atlético gick ut med stor respekt för Galatasaray i inledningen av matchen. Ibland kan den tyckas vara överdriven, men man såg i varje fall till att vinna mycket andra boll vilket gjorde att man också började få bättre kontroll på bollinnehavet. Det var just då man skulle slå till. I den 18:e minuten vinner de röd-vitrandiga en duell på mittplan som slutar med att Tiago får bollen strax ovanför mittcirkeln på offensiv planhalva. Han sätter en passning mellan Galatasarays mittfält och backlinje till Vietto som tar emot, vänder om och slår en genomskärare till en inspringande Juanfran på högerkanten. Juanfran slår sedan ett inlägg snett inåt bakåt till Griezmann som lurar Jason Denayer. Belgaren kommer på fel fot och kan inte reparera sitt misstag i positionsspelet samtidigt som Griezmann är i perfekt position utanför straffområdet med en halvmeter till närmaste motståndare. Fransmannen skjuter på ett tillslag utanför straffområdet och bollen går in till vänster om Muslera. 0-1 till Atlético. 

Simeones manskap kände sig genast mycket bekvämare på planen efter målet och började således också sno åt sig lite bollar längre upp i banan. Det var precis vad Juanfran gjorde i den 21:a minuten. Han tog nämligen bollen av Carole som såg riktigt nervös ut i inledningen, drev in mot straffområdet från högerkanten och spelade Vietto, men argentinarens skottvinkel försvann i samband med att han fick bollen av högerbacken. Därför spelade han till Saúl som kom i andra våg från centralt mittfält. Saúl skjuter utanför straffområdet, men skottet går utanför mål. Det är en jättefin position, men ett väldigt dåligt avslut där canteranon timar själva löpningen till bollen fel. Galatasaray skapade sin första målchans efter 23 minuters spel sedan Atlético dragit på sig en frispark till vänster i banan. Wesley Sneijder tog hand om den fasta situationen genom att slå in bollen mer mot första stolpen där Semih Kaya dök upp i kamp med Godín och Giménez. De röd-vitrandiga var först på bollen som nickades ut till en resultatlös hörnspark. Efter att ha försvarat hörnan tog Atlético hand om bollen och skapade en hörna sedan Carole återigen gjort ett jättemisstag. Han släppte nämligen bollen över kortlinjen trots att han hade lång tid på sig att lösa situationen. Kokes ursprungliga hörna nickades bort på första stolpen, men Saúl plockade upp andrabollen och satte ut densamma till Koke på högerkanten. 23-åringen mottade ett inlägg mot bortre stolpen helt utan press. Det nådde Godín som timade upphoppet perfekt innan han nickade ned bollen till en fristående Griezmann någon meter från mål. Muslera förlorar duellen ihop med en Galatasaray-försvarare och Griezmann kan enkelt raka in 0-2 i öppet mål. 25 minuter in i matchen hade Atlético fått en perfekt inledningen på tillställningen. 

Atlético gick ned i sina positioner efter Griezmanns andra mål vilket gjorde att Galatasaray tog över bollinnehavet. I den 29:e minuten fick Sneijder chansen att äntligen skjuta på mål utanför straffområdet sedan turkarna spelat till sig ett läge med hjälp av diverse kombinationer på Atléticos högerkant. Holländaren sköt på mål från 23-24 meters avstånd, men Oblak hade god koll på situationen och gjorde en bekväm räddning till ytterligare en resultatlös hörna. Bra tryck i skottförsöket dock. Vietto var ganska aktiv under den första halvtimmen och kunde mycket väl ha assisterat Griezmann till ett tredje mål om han hittat in bättre till fransmannen efter 30 minuters spel, men så var inte fallet. Jackson Martínez var väldigt osynlig under den första halvtimmen och hittade inte riktigt in i spelet. Efter 32 minuters spel fick han en möjlighet att testa skottet utanför straffområdet, men det täcktes av uppoffrande Galatasaray-försvarare. Efter det här skottet satte en rejäl visselorkan igång. Det första bytet var förberett: ut gick Emre Colak, in kommer Umut Bulut. Vi hade bara spelat 33 minuter. 

Turkarna skapade sina andra riktiga målchans efter 39 minuters spel. Via ett inlägg längs Atléticos högerkant lyckades Galatasaray hitta in till en medspelare i straffområdet, men nicken gick utanför Oblaks vänstra stolpe. Strax därefter får Vietto en möjlighet att öka på ledningen sedan Siqueira hittat in med ett inlägg från vänsterkanten och argentinaren sprungit in i en öppen yta inne i straffområdet. Han springer på bollen, men lyckas inte rikta bollen på mål utan den studsar på en turkisk försvarare och går ut till en resultatlös hörna. Atlético skötte saker och ting väl under den här perioden och såg aldrig ut att bli hotade av Galatasaray, men det är just då som man är som mest sårbar. Strax innan halvtidsvilan, nämligen i den 43:e minuten får Sneijder möjligheten att återigen hitta in med ett inlägg till sina medspelare inne i straffområdet. Den här gången är Umut Bulut uppe i Atletis straffområde och han kommer faktiskt högst i en nickduell och vinner den. Hans nick går dock utanför vänster stolpe och Oblak behöver inte ingripa. Samme Umut Bulut får också chansen att styra en boll mot mål strax innan halvtidsvilan, men bollen går ut till en hörna sedan Godín rett upp situationen. På den efterföljande hörnan som förövrigt är mycket bra slagen av Sneijder hittar Denayer en lucka och utnyttjar den för att nå högst upp i luftrummet. Han nickar precis utanför Oblaks vänstra stolpe. Det är Galatasarays bästa målchans dittills. Atlético leder med 0-2 i halvtid och har allting under kontroll när den polske domaren blåser i pipan och det är dags att gå till omklädningsrummen, men de avslutande minuterna blev någorlunda nervösa p.g.a. det något slarviga försvarsspelet. 

SEGUNDA PARTE
Atlético-spelarna är tidigt ute på gräsmattan, men Galatasarays dito väntar väldigt länge med att återvända. De möts av uppmuntrande applåder. Kanske för att Sabri byts ut. Han blev nämligen utbuad under vissa delar av första halvlek, speciellt de senare. In kommer individuellt skicklige Yasin Öztekin och skillnaden i kanske framförallt attityd är tydlig. Spelidéen är också tydligare: nu vill man pressa Atlético högre upp i planen för att på så vis ta sig tillbaka in i matchen. Det är till stor del inhopparen Yasin som visar vägen med sin individuella förmåga. Han visar även prov på att han ogärna vill vänta på att Atlético tappar bollen utan han vill ha tillbaka den på en gång. Den goda inledningen på andra halvlek gör att Galatasaray skapar ett par ganska bra målchanser. I den 52:a minuten lyckas Denayer, som förflyttats till högerbacken, ta sig runt ett par Atlético-försvarare innan han serverar Lukas Podolski diagonalt. Tysken testar skott, men det är undermåligt och går utanför mål. Ett riktigt dåligt avslut i en bra position. Godín skadar sig i samma situation, men efter en liten paus reser han sig upp med smärtor i knät. Han kan dock fortsätta och genomför matchen. 

Den spanska huvudstadsklubben är lite vilsna under de inledande kvarten i andra halvlek och vinner inte lika många duller, något som också resulterar i ett större bollinnehav för turkarna. De kommer närmare och närmare gästernas mål, men avsluten är allt som oftast urusla. Sneijder försökte exempelvis skjuta precis utanför straffområdet med högerfoten i den 54:e minuten, men skottet gick över mål i en båge. Detsamma skedde när turkarna fick ett bra frisparksläge någon minut senare, den gången seglade ett våldsamt skott flera meter över Oblaks ribba. Galatasarays inledning har gjort att Atleti är något tillbakatryckta och man har dessutom fått med sig publiken i ryggen. Nu försöker man leta efter ett reduceringsmål för att komma tillbaka in i matchen. Simeones manskap har någorlunda panik i vissa situationer inne i straffområdet, men de reder upp det mesta som kommer i deras väg. I den 59:e minuten får Atlético en gyllene chans att döda matchen sedan Vietto kommit först till en andraboll och startat en kontring ihop med fyra andra spelare. Argentinaren lyckas spela bollen i djupet till Jackson Martínez som tar sig förbi Semih Kaya sedan denne gått inåt i banan. Galatasaray har gått bort sig rejält och Atlético har ett 2-mot-1-läge via en djupledslöpande Koke och Griezmann på bortre delen av straffområdet. Jackson Martínez bestämmer sig för att gå på skott istället för att slå en enkel passning i sidled till Griezmann och Muslera gör en enkel räddning. Avslutet är dåligt, men beslutstagandet av colombianen i just den situationen är under all kritik. Griezmann blir förstås förbannad samtidigt som Jackson bara låtsas som om ingenting. Selcuk Inan har ett skottförsök utanför straffområdet som går någon decimeter utanför Oblaks högra stolpe.

I den 60:a minuten har det lugnat ned sig någorlunda sedan den största stormen blåst över. Det är då som Simeone gör Atléticos första byte. Det själviska agerandet kostar Jackson mer speltid. Han byts ut mot Fernando Torres. Ett par minuter senare bryter Simeone dessutom upp tempot i matchen genom att göra ytterligare ett byte. Den här gången plockas Vietto av till förmån för Gabi. 64 minuter in i matchen blir Juanfran kapad av Burak Yilmaz vilket resulterar i en varning för den storväxte turken. Gabi vill inte vara sämre så han drar själv på sig säsongens första varning i UEFA Champions League efter 65 minuters spel. Den gången var det dock motiverat i och med att han stoppade upp en kontring med sitt agerande. 

Umut Bulut har visserligen ett löst nickförsök som går utanför mål i den 66:e minuten, men Atlético försvarar sig långt ned i banan och man gör det med hjälp av relativt hög intensitet. Det i sig gör också att man neutraliserar Galatasarays anfallsförsök efter de första 15-20 minuterna i andra halvlek. Luften går dessutom ur hemmalaget efter att Podolski fått en gyllene målchans inne i straffområdet efter att hemmalaget kombinationsspelat sig till det läge via Juanfrans högerkant. Tysken ramlar och fäller sig själv på en och samma gång när han försöker få iväg ett avslut mot mål. Det ser väldigt komiskt ut, men det sammanfattar också turkarnas kväll. Det blir inget reduceringsmål för Galatasaray, något som förstås passar gästerna väl. Istället är det Atlético som skapar nästa stora målchans efter 69 minuters spel. Efter ett längre kombinationsspel som började på egen planhalva efter Podolskis missade läge lyckas gästerna spela sig igenom via högerkanten där Gabi kommit på överlapp. Lagkaptenen frispelas och hittar in med en boll mot mitten av straffområdet, Muslera får dock en hand på bollen som går rakt ut till just Saúl. Canteranon får en gyllene möjlighet att göra ett tredje mål, men Denayer täcker skottförsöket med kroppen och ser således till att Galatasaray alltjämt har en liten chans. 

Turkarna gör sitt tredje byte i den 72:a minuten när Podolski byts ut mot Sinan Gümüs. Därefter är det mer eller mindre bara att bevaka resultatet för Atlético. Urusla passningar blandas med spelavbrott och diverse varningar. Yasin Öztekin blir slutligen varnad efter att ha fällt Siqueira i den 73:e minuten. Burak Yilmaz har ett skottförsök i den 76:e minuten sedan Godín missbedömt en boll, men trots att positionen återigen är ganska bra lyckas han inte få till avslutet och i slutändan gör Oblak en enkel räddning. Detsamma gäller Selcuk Inan ett par minuter senare, men inget är särskilt farligt och Oblak gör enkla räddningar. Galatasaray försöker spela med en högre intensitet och när Simeone upptäcker att de vägrar ge upp bestämmer han sig för att skicka in Óliver Torres på planen för att ta tag i bollen och därmed avlägsna den potentiella faran under de avslutande minuterna. Efter 80 minuters spel byts därför Saúl ut mot Navalmoral de la Mata-sonen. Atlético börjar hålla i bollen genom små nätta kombinationer och god rörelse på den enorma ytorna som uppstått på planen. 

De kommande minuterna blir mestadels en transportsträcka för gästerna som håller i bollen väl och när man väl tappar den så tillåter man inte Galatasaray komma igenom i försvarslinjen i det öppna spelet. De ströchanserna som dyker upp kommer via fasta situationer när Sneijder får tid att rikta in sig, men även där är man först på de flesta bollarna i luftrummet. Matchens sista målchans dyker upp efter 87 minuters spel och den går förstås till Griezmann sedan Atlético kombinerat till sig flera fina situationer att slå in bollen, men vägrat göra det eftersom man bara vill spela av matchen. Óliver Torres gör ett väldigt piggt inhopp och det är föga förvånande just han som hittar in till Griezmann i djupet bakom Galatasarays backlinje. Fransmannen bryter sig loss med hjälp av djupledslöpningen och kommer helt ensam med Muslera, men uruguyanen gör en kvalificerad räddning. Avslutet är visserligen rakt på av Griezmann. Den återstående tiden spelas av helt utan några problem. 

Atlético vinner UEFA Champions League-premiären i Istanbul. Slutresultatet skrivs till 0-2. 

GALATASARAY SK (4-1-4-1): Muslera; Sabri Sarioglu (Yasin Öztekin, 46'), Semih Kaya, Denayer, Carole; Hakan Balta; Podolski (Sinan Gümüs, 72'), Selcuk Inan, Emre Colak (Umut Bulut, 33'), Sneijder; Burak Yilmaz

ATLÉTICO DE MADRID (4-4-2): Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Siqueira; Griezmann, Tiago, Saúl (Óliver Torres, 80'), Koke; Vietto (Gabi, 62'), Jackson Martínez (Fernando Torres, 60')

DOMARE: Szymon Marcinak (POL)

VARNINGAR: Burak Yilmaz (64'), Yasin Öztekin (72'); Gabi (63')

MÅLSKYTTAR: 0-1 Antoine Griezmann (18'), assisterad av Juanfran; 0-2 Antoine Griezmann (25'), assisterad av Godín

SKOTT: 22-14
SKOTT PÅ MÅL: 3-8
SKOTT UTANFÖR MÅL: 12-3
SKOTT I MÅLVIRKET: 0-0
BLOCKERADE SKOTTFÖRSÖK: 7-3
BOLLINNEHAV: 50,7%-49,3%
PASSNINGSFÖRSÖK: 576-542
LYCKADE PASSNINGAR: 489-457
PASSNINGSPROCENT: 85%-84%
HÖRNOR: 8-4
OFFSIDEAVBLÅSNINGAR: 1-0
TACKLINGAR: 17-17
REGELÖVERTRÄDELSER: 17-16