Startelvor

Atlético de Madrid
Courtois
Juanfran – Miranda – Godín – Filipe
Adrián – Gabi – Tiago – Koke
Villa – Costa

Elche
Yagüe
Suárez – Botía – Pelegrin – Sapunaru
Rivera – Coro
Vicent – Marquez – Sanchez
Herrera

Första halvlek
Atlético de Madrid inleder matchen ganska piggt de första tio minuterna och det känns då som att man kommer att kontrollera matchen ut.
Redan efter en minut har Tiago en målmöjlighet på en fast situation även om det inte är direkt nära.
Efter fyra minuter så hittar Tiago, Adrián och Costa ett väldigt smart triangelspel som ger den sista matchens första riktiga målchans men touchen är lite för dålig så han kommer ur vinkeln och hittar bara gaveln.

David Villa står för en delikat pass när han på Volley klackar bollen vidare i djupet till Costa men målvakten hinner precis före på den bollen..
Elche har två jättefina lägen att ställa om på Atlético i inledningen med fler anfallare än försvarare. Kvaliteten är dock för dålig i passningsmomenten vid dessa tillfällen och Atlético känns fortfarande ut att ha kontroll.
Diego Costa får en tredje möjlighet när Filipe klackar fram bollen till honom, Costa skottfintar och får ett jättebra skottläge lite till vänster i straffområdet men väljer att passa men då kommer det en försvarare emellan och bryter.

Courtois får göra sitt första ingripande i matchen efter 13 minuters spel när Elche får ett avslutsläge ifrån distans men bollen rullar lugnt i Courtois famn.

Atlético Madrid började de första 10-15 minuterna ganska bra och kändes ha kontroll på situationen men desto längre matchen lider desto större problem får de rödvita.
Elche gör det samtidigt bra och har ett fint passningsspel med bra rörelse. Atleti har svårt att återerövra bollen och när de väl gör det så har de svårt att göra någonting konstruktivt med bollen.
Elches bollflytande ger dem några målchanser, först har de ett distansskott som Courtois verkligen får sträcka ut för att ta och styr bollen till en hörna. På hörnan gör Courtois ytterligare en mycket bra räddning och visar sina snabba reaktioner efter en hård nick.

Koke vänder snabbt ut bollen till Adrián på högerkanten som driver inåt i banan. Med uppåt har Filipe smugit sig in centralt, Adrián ser detta och släpper perfekt bollen bakåt men den studsar precis upp i skottläget och skottet går utanför.
När Atlético klarar av att släppa bollen lite snabbare och vända spelet på få tillslag kommer de till till bra chanser men det ser vi alldeles för lite av.

Atlético spelar inte alls bra under 20 minuter och man har problem med omställningar, har för långt mellan lagdelarna och lojt hemarbete, speciellt Adrián tar god tid på sig att komma på rätt sida.
Atléticos problem ger Elche många lägen att kunna straffa Atlético i omställningar men som tur är har vi Miranda och Godín som hjälper varandra mycket bra där bak.

Andra halvlek
Cholo agerar i paus och tar ut en blek Adrían och sätter in Raúl García istället.
García bidrar med en gång när han söker sig in i straffområdet för inlägg blir han nedsprungen bakifrån och straff för los rojiblancos. Costa som missade en straff i förra ligamatchen får inte förtroendet igen utan det är David Villa som stegar upp. Det är dock en mycket blek straff ifrån spanjoren och målvakten går åt rätt håll och styr till hörna. Hörnan blir lite farligare än straffsparken när Villa kommer högst och får en skarv mot bortre där Diego Costa står. Costa är en tås längd ifrån att kunna styra in bollen i nät.
Strax därefter börjas det jubla när Villa petar in bollen men det är tilldömt offside..

Atlético Madrid startar den andra halvleken med betydligt högre tempo och mer fart under fötterna. De går även tidigare in i pressen och vinner mycket mer boll och kan då skapa lite tryck.
Redan i den 61' minuten har Simeone gjort alla sina tre byten, först gick Koke av och Diego kom in. Sen Villa mot Sosa. Det innebär att Raúl García går upp bredvid Costa på topp.
Inbytte Sosa slår från sin högerkant en delikat långpass i djupet på Costa som suger ner bollen men han missar i princip bollen i avslutsläget.
Äntligen kommer det så otroligt sköna 1-0 målet. Nyss nämnde Sosa slår en fint svepande hörna där Miranda nickar bollen perfekt precis intill den bortre stolpen!

Efter målet ändras matchbilden ganska rejält. Atlético har nu sin ledning och man sjunker ner och gör det man är bäst på; försvara och förstöra för motståndarna.
Elche klarar inte längre av att riktigt spela till sig chanser men deras fasta situationer känns väldigt oroande (för mig åtminstone) och de har nog fem ganska bra hörnor och frisparkar.

Under avslutningen på matchen är det Atlético genom Diego Costa som har två fina möjligheter. Först har han ett friläge där avslutet går rakt på målvakten. Sen blir han frispelad igen av Filipe men innan han hinner skjuta sparkas han ner och får straff. Det är Sapunaru som ordnar den andra straffen för Atlético under matchen och han får gult kort vid båda situationerna.
Den här gången stegar Costa fram och han sätter den bra (!) rullandes vid vänstra stolpen. Det är inte för inte man är nervös på straffar...

Atlético vinner tillslut matchen rättvist efter en stark andra halvlek!

Statistik
Mål: 2 – 0
Bollinnehav: 52% - 48%
Farliga anfall: 51 – 26
Skott: 16 – 12
Skott på mål: 7 – 8
Hörnor: 7 – 6
Offsides: 10 – 0

Matchfakta
Atlético: Courtois; Junfran, Miranda, Godín, Filipe; Adrián (García 45'), Gabi, Tiago, Koke (Diego 57'); Villa (Sosa 61'), Costa
Elche: Yagüe; Suárez, Botía, Pelegrin, Sapunaru; Rivera, Coro, Vicent (Aarón 71'), Marquez (Boakye 77'), Saanchez; Herrera (Fidel 57')
Mål: Miranda ( 72'), Costa (90')
Varningar: Costa (63'), García (74'), Sapunaru (49´, 90'), Coro (55'), Rivera (63'), Pelegrin (65')
Utvisningar: Sapunaru (90')