Startelvor

Getafe
Guaita
Valera - Velázquez - Alexis - Escudero
Lacen
Toda - Rodríquez - Sammir - Freddy
Lafita

Atlético
Moyà
Juanfran - Miranda - Godín - Siqueria
Suárez - Koke
Arda - Raúl García - Griezmann
Mandzukic

Första halvlek
Atlético de Madrid börjar matchen bra i sitt offensiva spel och man tar kommando från första spark.
Atléticos offensiva uppställning är lite varierande men för det mesta jobbar man med Raúl García och Mandzukic längst fram med Griezmann bakom i en lite friare roll. Även Arda Turan rör sig ganska fritt. 
Defensivt försöker Atlético komma ner i en 4-4-2 formation men det varierar lite beroende på vad de hinner och ibland ligger de lite mer 4-3-2-1.

Atléticos första avslut kommer efter en frisparksvariant där de spelar ut bollen till Juanfran på högerkanten som lägger in bollen i straffområdet. Mandzukic plockar ner bollen till Mario Suarez som skjuter men bollen går någon meter utanför. 
Minuten efter får Getafe till sitt  enda avslut under första halvlek, det är ganska hårt men går utanför.

Atlético de Madrid känns fortsatt inspirerade efter att vunnit mot Malmö för de hittar många bra kombinationer i anfallsspelet och spelar sig ganska lätt förbi Getafes mittfält.
I den 20:e minuten får Atleti till ett bra anfall och Raúl García får en bra målchans när han försöker styra in Griezmanns distansskott. 
Strax därefter står Siqueira för en fin aktion där han gör en fin dragning till vänster och sedan skjuter han ett hårt skott som går till hörna. 
Det blir lite tryck efter hörnan men Getafe fångar bollen och kontrar och kommer framåt snabbt, och hade det inte varit för en Raúl García glidtackling så hade det nog blivit farligt. 
Getafe får strax därefter en ny kontringsmöjlighet och Atlético är ganska sårbara eftersom de går framåt med väldigt många spelare och i stunder ligger de i princip bara med mittbackarna kvar. 

Ytterligare ett bra läge för Raúl García när Siqueria slår ett inlägg som Griezmann plockar ner och släpper bakåt till Raúl som skjuter men skottet räddas.
Atlético Madrid har tappat lite i sitt offensiva spel och de börjar satsa mer på inlägg och slår de ganska tidigt. De skapar dock väldigt lite trots att de har i princip tre spelare i straffområdet hela tiden. 
Raúl García får sitt tredje skottförsök när han skjuter utifrån och bollen räddas till hörna. Det blir mycket gruff i straffområdet och irritation i den sitautionen. Hörnan slås och den blir till en ny hörna. Den följande hörnan nickas undan en bit men Griezmann får tag på den och skjuter ett lågt skott som räddas men Guaita släpper retur och blir liggande och då dyker Mandzukic upp och petar in bollen i öppet mål. 
Getafe spelarna blir rejält upprörda och jag kan förstå dem då det är två tveksamma situationer innan målet, speciellt en med Mandzukic där han puttar ner Alexis.

Efter det är det ett par minuter kvar av matchen och de spelas enkelt av utav de rödvita.

Andra halvlek
Getafe börjar andra halvlek ganska piggt och kommer framåt med en gång. Bland annat står Alexis för en fin dribblingsräd och han skapar yta åt Yoda som han passar till och Yoda får ett bra skottläge men Miranda kommer fram och blockar.
Moyà får göra en trippelräddning när Getafe har en frispark utifrån. Mario Suarez får en fot på bollen och styr bollen mot eget mål och testar målvaktens reflexer. På returen blir det en nick som Moyà räddar och sen blir det ett sista skott som han även det räddar. Ett sista skott kommer men det går utanför mål. Bra start från Getafe.
Mandzukic drar på sig ett riktigt onödigt kort när han puttar en motståndarförsvarare helt utanför situationen.

Matchen spårar ut riktigt under ett par minuter när Alexis får rött kort när han delar ut en liten hand mot Mandzukic ansikte, som dock spelar över rejält. Även Miranda får ett kort efter en knuff i den situationen, och han skulle kunnat bli utvisad där.
Riktigt hetsk stämning bland spelarna men ett bra tryck från hemmafansen!
Atlético lyckas inte få kontroll på matchen utan det är Getafe som hittar motivationen från utvisningen. Framförallt är det Yodas fart och finess som skapar mest bekymmer för Atlético.
Atlético har stora problem att få någon längd i sina anfall och få någon kontroll på matchen, de kommer inte heller till några vassa målchanser.

Mandzukic spelar nästan sig fri men efter dragningen kolliderar han och tappar lite fart. 
Kroaten får en till möjlighet att komma fri när Cerci flyter fram och lägger en bra pass men Mandzukic verkar trött och hinner inte med. 
Därefter plockas han av och  Saúl kommer in.
Atlético spelar lite mer 4-5-1 nu med Cerci som spets.

Sarabia blir frispelad av Yoda och skjuter men Miranda kommer precis upp och styr undan. Getafe har verkligen momentumet i matchen!
Matchen hållere på att spåra lite igen och det är mycket känslor nu när matchen nämar sig slutet.
De sista tre minuterna på matchen spelar Atlético dock ganska rutinerat av och får tillslut tre poäng med sig hem. 

Matchfakta
Mål: Mandzukic (40')
Varningar: Lafita (68'), Velazquez (71'), Sarabia (90'), Mandzukic (52'), Miranda  (57'), Siqueira (83')
Utvisningar: Alexis (56')