Startelvor

Real Betis
Adán
Piccini - Bruno - Westermann - Varela
Digard - N'diaye - Torres
Joaquín- Castro - Cejudo

Club Atlético de Madrid
Oblak
Gámez - Godín - Savic - Filipe
Koke - Gabi - Tiago - Carrasco
Torres - Griezmann

Första halvlek
Atlético Madrid inleder matchen på ett väldigt fint och tydligt sätt och det dröjer inte länge förrän de har gjort matchens första mål. 
Det är ett typiskt "Atleti-mål" där de pressar högt upp i banan och vinner bollen. Det ger Torres ett avslutningsläge till höger i straffområdet, han får på ett ganska bra avslut som dock Adán räddar men släpper retur på, returen petas in utav Koke efter sju minuters spel. 
Gästerna fortsätter med sitt fina anfallsspel när de vackert tar sig fram på vänsterkanten, hittar fram till Torres i straffområdet som flevänd lägger upp bollen till Koke men hans avslut går högt över. 

Det är just längs den nyss nämnda vänsterkaten som Atlético fokuserar sitt spel på. De spelar sin variant av 4-3-3/4-5-1 och använder sig av Koke, Carrasco Filipe att kombinera med varandra. Samtidigt som Griezmann har en ganska fri roll och hamnar bakom Torres och finns som alternativ centralt.

Matchen håller ett högt tempo och båda lagen turas mycket om att hålla i bollen. De är dock ganska välspelat men Betis har problem att skapa några chanser, samtidigt som Atlético har väldigt lätt för detsamma inledningsvis.
Torres står för en riktigt fin aktion när han på ett tillslag chippar bollen över Betis backlinje vilket ger Griezmann ett friläge. På volley klarar han inte av att hålla nere bollen utan den går ett par meter över mål.
Betis får en omställnings möjlighet efter att Griezmann slagit in en boll mitt i planen till Joaquín som sätter fart framåt. Tiago stoppar honom dock på ett icke tillåtet vis och får varning och Betis får frispark ca 40 meter från mål. En möjlighet som de slarvar bort.
Med en smart passning slår Betis ut hela Atletis mittfält vilket ger N'diaye stort utrymme. Han väljer att gå på avslut och får på ett riktigt hårt skott men bollen går över målet.

Efter en halvtimmes spel har energin gått ur en del ur matchen, framförallt ur gästerna som i det offensiva inte alls hittar rätt och missar även den del enkla passningar. Defensivt håller de dock bra koll på de grönvita.
De sista 20 minuterna händer det inte alls mycket och tempot är betydligt sämre. 
Men en sista möjlighet ska det bli och det för Carrasco. Belgaren blir frispelad efter att Atlético pressat på ett liknande sett som vid 1-0 målet. Adán i målet kommer dock ut och gör sig stor och skär av vinklarna på ett bra sätt och Carrascos avslut går utanför målet.

Andra halvlek
Inledningen är precis som i den första med ett högt och underhållande tempo. Skillnaden är att Atlético tar ett tydligare tag om bollinnehavet. 
Chansmässigt är det betydligt lugnare. 
Det första farliga avslutet har Betis när de först bjuder på riktigt fint passningspel som ger Cejudo möjligheten från distans. Han får till ett riktigt bra avslut mot bortre krysset men Oblak gör en klass-räddning och styr bollen till en resultatlös hörna.

Betis tvingas till ett målvaktsbyte. I en tidigare duell med Godín landade Adán illa vilket gör att han inte kan slutföra matchen.
Godín får ett fint läge på nick när han blir bra serverad av Gabi på en frispark. Uruguyanen får nicka med bakhuvudet vilket varken ger bollen kraften eller riktiningen som behövs.

Atético spelar mer 4-4-2 nu och vill antagligen försöka stänga igen lite mer. Efter 70 minuter gör de även sitt första byte, Torres ut och Vietto in.
En smart löpning av Griezmann och en bra tajmad passning av Gabi ger Griezmann ett friläge, han skjuter dock över. Där hade han även möjlighet att passa både Koke och Vietto.
Minuten efter fälls Griezmann utav Westermann och borde blivit tilldömd en straff men icke.

Betis vill ju såklart ha sin kvittering och flyttar fram mycket folk när de har bollen. De skapar dock ingenting utan Atleti har bra koll på sin defensiva orginisation under hela matchen. 
Men som brukligt finns det ju stora ytor att kontra på när ett lag lyfter upp många spelare. 
Betis får avlsuta matchen med tio man när Digard går av skadad och Betis redan gjort sina tre byten.
Nej, Griezmann får det verkligen inte att stämma framför målet i den här matchen. Först missar han i sin medtagning som ska göra honom fri och lite senare prickar han stolpen när han plockat upp en boll från Vietto i straffområdet. 
De sista minuterna känns det som att alla på arenan bara väntar på att matchen ska ta slut och efter fyra minuter tilläg blåser Latre av matchen.

Matchfakta
Mål: Koke (7')
Varningar: Bruno (54'), Filipe (9'), Tiago (27'), Gámez (38') och Gabi (77')